Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.168
Reaction score
49.477
Έτσι παναρισμένα που τα βλέπω με κάνουν για τηγανιτά Σταύρο.
Τελευταία φορά που έφαγα κάτι τηγανητό ήταν πριν 2 μήνες κάτι πατάτες, σε κάνα δγιό μήνες θα ξανά φάω πάλι τηγανητό κάτι, μάλλον πατάτες. Τα αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι :biggrin:
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
9.152
Reaction score
30.826
Έτσι παναρισμένα που τα βλέπω με κάνουν για τηγανιτά Σταύρο.
Τελευταία φορά που έφαγα κάτι τηγανητό ήταν πριν 2 μήνες κάτι πατάτες, σε κάνα δγιό μήνες θα ξανά φάω πάλι τηγανητό κάτι, μάλλον πατάτες. Τα αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι :biggrin:
Άκου που σου λέω. Τα παναρισμενα εμείς τα ψήνουμε στον φούρνο.
 


JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.888
Reaction score
28.044
Έτσι παναρισμένα που τα βλέπω με κάνουν για τηγανιτά Σταύρο.
Τελευταία φορά που έφαγα κάτι τηγανητό ήταν πριν 2 μήνες κάτι πατάτες, σε κάνα δγιό μήνες θα ξανά φάω πάλι τηγανητό κάτι, μάλλον πατάτες. Τα αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι :biggrin:
Τι θες και γκρινιάζεις μωρέ βλάχο ?
Εμείς έτσι τα κάνουμε , παλιά πολίτικη συνταγή . Από την γιαγιά.
Αμα δεν σου αρέσει μην τα τρώς.
 


billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.113
Reaction score
7.182
Απόψε το μενού είχε... ανάμικτη carbonara :D

Εξηγούμαι:
για την σάλτσα, έπαιξαν 6 κρόκκοι αυγού, και 2 μικρές συσκευασίες κρέμας γάλακτος light (δίνουν 5 καλά πιάτα, με 500-650g ζυμαρικών).
Στην σάλτσα έπεσε τυράκι Pecorino Sardo (Πεκορίνο Σαρδηνίας) 36μηνης ωρίμανσης, ενώ πιτσιλιές από Parmigiano Reggiano 36μηνης ωρίμανσης έπεσαν επάνω στα ζυμαρικά παρέα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Οι κρόκκοι "έβρασαν" σε μπολάκι με ~80ml από τίγκα στο άμυλο νεράκι από το βράσιμο των μακαρονιών και χτυπήθηκαν για να δημιουργηθεί μια "πάστα" με το Pecorino Sardo. Η κρέμμα γάλακτος "έβρασε" στο μαντέμι παρέα με Le Foue και χοιρινή ωμοπλάτη, με μια εσάνς από μοσχοκάρυδο και λάδι μαύρης τρούφας.

Το σερβίρισμα είναι ενδεικτικό φυσικά (γέμισα 2 φορές ακόμα :D )

carbs.jpg
 








Μηνύματα
82
Reaction score
195
Μπριζολιτσες από το χασάπη της γειτονιάς.. Μια Τbone περίπου 3 εκατοστά και μία chuck steak (βρίσκεται μετά το λαιμό προς τα πλευρά ή αλλιώς το ribeye του φτωχού!) γύρω στα 5 εκατοστά.. Μαγειρευτηκαν sous vide για 3ωρες στους 53 βαθμους, chill για ένα τέταρτο και μετά στο τηγάνι για την κρούστα.. Ήθελα να κάνω μια απευθείας σύγκριση των δύο κομματιών...και νικητής βγήκε ξεκάθαρα το Chuck.. (ίσως έπαιξε το ρόλο του και το παραπάνω φάρδος του κομματιού). Πιο ζουμερο και νόστιμο..
 

Attachments






Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Μηνύματα
2.959.053
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan
Top