Snow Whitty
SRS
- Μηνύματα
- 20.858
- Reaction score
- 16.353
Sauerbraten με κόκκινο λάχανο,Spätzle και μαρμελάδα από κόκκινο φραγκοστάφυλο.
Έχω ανάμικτες εμπειρίες από chuck.Μια Τbone περίπου 3 εκατοστά και μία chuck steak..
...και νικητής βγήκε ξεκάθαρα το Chuck..
Τα κομμάτια που πήρα ήταν από μοσχάρι ελληνικό με ότι αυτό συνεπάγεται..(φτηνό μεν.... χωρίς πολύ marbling δε)! Ίσως κ για αυτό το λόγο το Chuck ήταν αρκετά πιο νόστιμο κ ζουμερο σε σχέση με την στεγνότερη Τbone.. Η αλήθεια είναι ότι έκλεψα λίγο γιατί το Chuck ήταν δύο εκατοστά πιο χοντρό.. Την επόμενη φορά θα κάνω πιο σωστά το τεστ. Ναι η porter με το περισσότερο φιλέτο θέλει πολύ προσεκτικό ψήσιμο ειδικά εάν δεν είναι sousvide... Εσένα βλέπω ότι στη πλευρά της κόντρας έχει λιπάκι και είναι χοντρό κομμάτι..άρα θα πήγε καλά...Έχω ανάμικτες εμπειρίες από chuck.
Μια τέτοια κοπή από wagyu Ιαπωνίας, μου βγήκε πατάτα, ενώ μια όμοια από wagyu Αυστραλίας, βγήκε υπέροχη.
Αντιθέτως, τα t-bone είναι κλασσική αξία, αν και τώρα τελευταία προτιμώ τα porterhouse, τα οποία απλώς θέλουν λίγη παραπάνω προσοχή στο μικρό κομμάτι κρέατος, που απαιτεί λιγότερο ψήσιμο.
Να μια χθεσινή τέτοια, Αμερικής prime:
View attachment 355229
Είχε μπόλικο λίπος και γύρω γύρω, ήταν το πρώτο που έφαγα!Εσένα βλέπω ότι στη πλευρά της κόντρας έχει λιπάκι και είναι χοντρό κομμάτι..άρα θα πήγε καλά...
Σωστά ψημένη.Να μια χθεσινή τέτοια, Αμερικής prime:
Πρέπει να έρθεις να σε ψήσω μια.Σωστά ψημένη.
Δεν είναι σίγουρο!Να λοιπόν που το γιουβέτσι γίνεται και χωρίς μπάμιες.