Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.458
Μια Τbone περίπου 3 εκατοστά και μία chuck steak..
...και νικητής βγήκε ξεκάθαρα το Chuck..
Έχω ανάμικτες εμπειρίες από chuck.

Μια τέτοια κοπή από wagyu Ιαπωνίας, μου βγήκε πατάτα, ενώ μια όμοια από wagyu Αυστραλίας, βγήκε υπέροχη.

Αντιθέτως, τα t-bone είναι κλασσική αξία, αν και τώρα τελευταία προτιμώ τα porterhouse, τα οποία απλώς θέλουν λίγη παραπάνω προσοχή στο μικρό κομμάτι κρέατος, που απαιτεί λιγότερο ψήσιμο.

Να μια χθεσινή τέτοια, Αμερικής prime:

1000015039.jpg

Reaction score
198
Έχω ανάμικτες εμπειρίες από chuck.

Μια τέτοια κοπή από wagyu Ιαπωνίας, μου βγήκε πατάτα, ενώ μια όμοια από wagyu Αυστραλίας, βγήκε υπέροχη.

Αντιθέτως, τα t-bone είναι κλασσική αξία, αν και τώρα τελευταία προτιμώ τα porterhouse, τα οποία απλώς θέλουν λίγη παραπάνω προσοχή στο μικρό κομμάτι κρέατος, που απαιτεί λιγότερο ψήσιμο.

Να μια χθεσινή τέτοια, Αμερικής prime:

View attachment 355229
Τα κομμάτια που πήρα ήταν από μοσχάρι ελληνικό με ότι αυτό συνεπάγεται..(φτηνό μεν.... χωρίς πολύ marbling δε)! Ίσως κ για αυτό το λόγο το Chuck ήταν αρκετά πιο νόστιμο κ ζουμερο σε σχέση με την στεγνότερη Τbone.. Η αλήθεια είναι ότι έκλεψα λίγο γιατί το Chuck ήταν δύο εκατοστά πιο χοντρό.. Την επόμενη φορά θα κάνω πιο σωστά το τεστ. Ναι η porter με το περισσότερο φιλέτο θέλει πολύ προσεκτικό ψήσιμο ειδικά εάν δεν είναι sousvide... Εσένα βλέπω ότι στη πλευρά της κόντρας έχει λιπάκι και είναι χοντρό κομμάτι..άρα θα πήγε καλά...
ΥΓ Με το sousvide έχω βρει την υγειά μου..όλα τα κάνει πανευκολα κ πεντανόστιμα..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.458
Εσένα βλέπω ότι στη πλευρά της κόντρας έχει λιπάκι και είναι χοντρό κομμάτι..άρα θα πήγε καλά...
Είχε μπόλικο λίπος και γύρω γύρω, ήταν το πρώτο που έφαγα! 😎

Αυτές είναι prime USA black Angus, και έχουν εξαιρετικό μάρμπλινγκ και πεντανόστιμο λίπος. Σπουδαίο κρέας.

Τις αφήνω τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο να αερίζονται με αλάτι, και μετά τουλάχιστον 6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτές οι μπριζόλες μ'αρεσουν πάρα πολύ, να σκεφτείς προχθές που πήγα στο χασάπη είχε ένα κομμάτι γύρω στα 6,5 κιλά, και του λέω κόψε 4 μπριζόλες, μετά του λέω κόψε ακόμα δύο, και στο τέλος περίσσεψε 1, που την πήρα κι αυτήν, οπότε έφυγα με 7 μπριζόλες σύνολο 6,5 κιλά, και για ξεκάρφωμα τσίμπησα και μια μπριζόλα wagyu Ιαπωνίας, να μη λένε ότι παίρνω μόνο αμερκανιές. 🤣😂😁🤪😋

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic