Μάζεψα τα τελευταία πορτοκάλια από τις πορτοκαλιές, μη μου τα παγώσει η κακοκαιρία, οπότε προέκυψε το θέμα τι κάνουμε με όλα αυτά τα πορτοκάλια; "Ας φτιάξω μια... πορτοκαλόπιτα", σκέφτηκα, αφού τα ζαχαροπλαστεία της περιοχής μου δε φτιάχνουν τη γνήσια με σπασμένο φύλλο κρούστας, αλλά τη γιαλαντζί που είναι ουσιαστικά ραβανί με άρωμα πορτοκαλιού. Αποδείχτηκε ευκολότερο απ' ότι φανταζόμουν.
Μοσχοβολάει φρέσκο πορτοκάλι, ιδανικός συνδυασμός με τον πρωινό ή το μεσημεριανό καφέ!