Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
17.767
Βρήκα αυτές τις παλιές συνταγές με τον τίτλο « Συνταγές για μακροζωία« και σκέφτηκα τον @Dimifoot.

IMG_7697.jpeg

Μετά τη βροχή των πέντε ημερων,ανακάλυψα το λουλούδι Στον κήπο!

IMG_7698.jpeg

IMG_7696.jpeg

Ετοιμάζω τα υλικά για την σούπα 🍜 από κολοκύθα Hokkaido.

IMG_7699.jpeg

Αυτή τη φορά δοκιμάζω με τα κομμάτια ψημένα πρώτα στο φούρνο με μυρωδικά.
IMG_7700.jpeg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.061
Γενικά, δώσε μου συκώτι, μαγειρεμένο όπως μου αρέσει (αναλόγως ζώου προέλευσης) και πάρε μου την ψυχή! Ειδικά μετά από αιμοδοσία, καταναλώνω 500γρ με 600γρ άνετα και χαλαρά!
Σωραίος!

Το συκώτι είναι πραγματικά υπερτροφή, και πολύ οικονομικό πιάτο.

Στάνταρ τρώω συκώτι μια φορά (τουλάχιστον) την εβδομάδα.

Επειδή έχω και καλές σχέσεις με τον σπεσιαλιτέ χασάπη εδώ πέρα, με παίρνει τηλέφωνο όταν παραλαμβάνει φρέσκο συκώτι από νεαρό μοσχάρι, πραγματικά "γάλακτος", και το κόβει όπως επιθυμώ, συχνά σε χοντρά κομμάτια (πάχος 2 δάχτυλα γεμάτα, σα μπριζολάρα λέμε) ώστε να γίνει ωραίο medium rare σε ελάχιστο χρόνο τηγανίσματος.

Ως τώρα το τηγάνιζα σε βούτυρο, αλλά πλέον είναι αφρός σε beef tallow, καθώς διατηρεί την πραγματική αυθεντική γεύση του μοσχαριού, κι αν θες βάζεις και μια φέτα βούτυρο να λιώσει από πάνω, όπως στη μπριζόλα.

Να γλύφεις τα δαχτυλάκια σου!

(Ρίχνω και 2-3 ψιλοκομμένες πατάτες στο beef tallow μετά το συκώτι, που είναι πιο νόστιμες από τις πιο νόστιμες πατάτες που έχεις φάει έβερ)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.681
Με τόσα "συμφωνώ" μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να σε ρωτήσω.
Τα φασουλάκια σου αρέσουν? :rolleyes:
Για τις μπάμιες, ξέρω...
Ναι ρε, τρώω φασόλια και φασολάκια, όλων των ειδών. Απλώς, δεν είναι η πρώτη μου επιλογή. :) Αν έχει κάτι άλλο, θα φάω το κάτι άλλο (εκτός κι αν το κάτι άλλο είναι μπάμιες!).
Σωραίος!

Το συκώτι είναι πραγματικά υπερτροφή, και πολύ οικονομικό πιάτο.

Στάνταρ τρώω συκώτι μια φορά (τουλάχιστον) την εβδομάδα.

Επειδή έχω και καλές σχέσεις με τον σπεσιαλιτέ χασάπη εδώ πέρα, με παίρνει τηλέφωνο όταν παραλαμβάνει φρέσκο συκώτι από νεαρό μοσχάρι, πραγματικά "γάλακτος", και το κόβει όπως επιθυμώ, συχνά σε χοντρά κομμάτια (πάχος 2 δάχτυλα γεμάτα, σα μπριζολάρα λέμε) ώστε να γίνει ωραίο medium rare σε ελάχιστο χρόνο τηγανίσματος.

Ως τώρα το τηγάνιζα σε βούτυρο, αλλά πλέον είναι αφρός σε beef tallow, καθώς διατηρεί την πραγματική αυθεντική γεύση του μοσχαριού, κι αν θες βάζεις και μια φέτα βούτυρο να λιώσει από πάνω, όπως στη μπριζόλα.

Να γλύφεις τα δαχτυλάκια σου!

(Ρίχνω και 2-3 ψιλοκομμένες πατάτες στο beef tallow μετά το συκώτι, που είναι πιο νόστιμες από τις πιο νόστιμες πατάτες που έχεις φάει έβερ)
Στην επόμενη επίσκεψή μου στα μέρη σου, δεν θα πάμε στο "Evora", θα φάω μοσχαρίσιο συκώτι σε beef tallow από τα χεράκια σου!:roflmao:

Reaction score
17.767
Hi! :D

IMG_0708.jpeg

Το σκουρο σιρόπι είναι είτε από ρόδι ή σόγια σως.
Το φρυγανισμένο ψωμί στο φούρνο είναι πασπαλισμενο με σταγόνες λάδιου από κύμινο και ζαταρ!

IMG_7702.jpeg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe