Τι πετανε στην αποχετευση

Reaction score
13
Χρειαστηκε, χρονιαρες μερες που ειναι, να κοψουμε τις σωληνες της αποχετευσης για να βρουμε απο τι ειχε βουλωσει

Και βεβαια οταν το βρηκαμε νομισαμε οτι ξεμπερδεψαμε.

Αμ δε ....
Υπηρχε και δευτερο

Reaction score
3
Απάντηση: Τι πετανε στην αποχετευση

Μιχάλη,

Χρόνια Πολλά , πρώτα από όλα...

Αυτό μπορεί να παίξει σαν mid-range... ..εαν καταλαβαίνω σωστά...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Παλιά πονεμένη ιστορία η κατασκευή ηχείων από σωλήνες.

Κάποιοι μέσα στην δεκαετία του '90 είχαν χρησιμοποιήσει μέχρι και σωλήνες από αμίαντο...

Reaction score
0
Η θρυλική ταινία "Η μεγάλη απόφραξη" σε remake....!!!!
Μονο που δεν πρωταγωνιστεί ο Τσάκωνας..............:138:

Χωρίς παρεξήγηση Μιχάλη.., πλάκα κάνω....!!
Θέλει όμως λίγο δουλίτσα ακόμα.... η χαρτοταινία θα έχει απώλειες....:116::116:

Πέρα απο την πλάκα, ωραία κατασκευή, και ξέρω καλά ότι έγινε με μεράκι....!!
Μ' αρέσει..!!

Ποιο το εύρος των συχνωτήτων αν επιτρέπεται??
Και τα ηχειάκια τι μάρκα είναι....??

Reaction score
13
Οι κατασκευες ειναι του φιλου Νικου.
Μελετηρος και ευρηματικος ο Νικος εκατσε και τα ταιριαξε με βαση την θεωρια των Transmition Lines απο το βιβλιο Loudspeaker Design Cookbook του Vance Dickason και λιγη ενθαρυνση απο μενα.

Τα μεγαφωνα ειναι discontinued ScanSpeak 13M...κατι, 5ιντσα με Fs μετρημενο στους 80 Hz, και στα παραπανω Ηχεια Γραμμης Μεταφορας τυπου Petzetakis, αποδιδουν εκπληκτικα, αλλα και εκπληκτικα διαφορετικα μεταξυ τους, παρα το ιδιο ακριβως ενεργο μηκος της γραμμης μεταφορας (1 m), με μονη διαφορα οτι η πρωτη γραμμη εχει σταθερη διατομη σε ολο της το μηκος ενω η δευτερη ειναι tapered, δηλαδη προιοντος του μηκους της στενευει με συγκεκριμενο ratio.

Δεν ξερω για ποια χρηση προοριζε η ScanSpeak αυτα τα μεγαφωνα, αλλα στην συγκεκριμενη χρηση σαν Full Range ειναι σαν στο σπιτι τους.

Μεταξυ των δυο Ηχειων το πρωτο βγαζει λιγοτερες μεσουψηλες και υψηλες και καλει οπωσδηποτε για δευτερο μεγαφωνο (τουιτερ), ενω στην δευτερη περιπτωση υπαρχει μια αξιοθαυμαστη τονικη ισορροπια που εκτεινεται απο αρκετα χαμηλα και φτανει με πρωτακουστη επαρκεια το τελος της ακουστικης μπαντας.
Δεν υπερβαλλω οταν λεω "απο αρκετα χαμηλα", και μαλιστα χωρις φαινομενα "κουτιλας" ή του εμετικου χρωματισμου που εχουν καποιες κακοφτιαγμενες κορνες.

Οταν στην πρωτη εφαρμογη προστεθηκε ενα τουιτερ Αυτοκινητιστικου τυπου με ενα πυκνωτη εν σειρα, το ακουσμα μπερδευτηκε, μεχρι που αντιστρεψαμε την φαση του τουιτερ και το "πραγμα" επαιξε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ομορφα.

Η ευαισθησια των δυο Ηχειων ειναι κατ εκτιμηση περι τα 89~90 dB, νουμερο που προεκυψε συγκρινοντας τα με τα δικα μου μεγαλα 3δρομα.
Τα περιθωρια ασφαλους διαχειρισης Ισχυος τελειωνουν στα 20~25 Βαττ, οπου αρχιζουν τα σκασιματα στα χαμηλα, λογω εξαντλησης της διαδρομης των μεγαφωνων. Υποψιν οτι δεν εχει χρησιμοποιηθει καθολου αποσβεστικο υλικο.

Η κατασκευες παροτι δειχνουν (και ειναι) πειραματικες, ειναι ωστοσο πολυ γεροδεμενες και δεν χαμπαριαζουν.

Μπραβο στον Νικο. Με ελαχιστα μεσα και φτηνα υλικα, αλλα αρκετη μελετη και συστηματικη δουλεια, εβαλε τα γυαλια σε μερικους θιασωτες καποιων βαρυγδουπων FR μεγαφωνων.

Reaction score
1

Ωραία....και ειδικά τωρα με την κριση στην οικοδομή , βρηκα τι εναλακτηκές εχω. Παιδιά οποιος θελει ηχεια φτιαγμένα απο επαγκελματία του ειδους εδω ειμαι !
Αντε γιατι νομιζουν οι ερασιτεχνες οτι μπορουν να φτιαχνουν ηχεία.
Αν εχει καμια διαροή μετα να σας δω

Υ.Γ. Υπαρχει παραπληροφωρηση. Αν τα ηχεια ηταν πατσετακη θα ήταν λευκά...
Παντως οι σωληνες Πετσετακη εχουν από κατασκευης ηχωμονωτικά υλικά (το προτείνω) . Επισης η κατασκευη μπωρει να επενδυθει από εξω με αυτοκόλυτη ταινια αρμαφλέξ...

ΥΓ2 Υπαρχςι μουφα με διπλο κεφαλι και λαστιχο της Valsir που θα μπορουσε να μπει στον κορμό ετσι ωστε να μπορεί να αυξομειωνεται ο ογκος και το μηκος της καμπινας προς πειραματισμό.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Τι πετανε στην αποχετευση

Ωραία....και ειδικά τωρα με την κριση στην οικοδομή , βρηκα τι εναλακτηκές εχω. Παιδιά οποιος θελει ηχεια φτιαγμένα απο επαγκελματία του ειδους εδω ειμαι !
Αντε γιατι νομιζουν οι ερασιτεχνες οτι μπορουν να φτιαχνουν ηχεία.
Αν εχει καμια διαροή μετα να σας δω

Υ.Γ. Υπαρχει παραπληροφωρηση. Αν τα ηχεια ηταν πατσετακη θα ήταν λευκά...
Παντως οι σωληνες Πετσετακη εχουν από κατασκευης ηχωμονωτικά υλικά (το προτείνω) . Επισης η κατασκευη μπωρει να επενδυθει από εξω με αυτοκόλυτη ταινια αρμαφλέξ...

ΥΓ2 Υπαρχςι μουφα με διπλο κεφαλι και λαστιχο της Valsir που θα μπορουσε να μπει στον κορμό ετσι ωστε να μπορεί να αυξομειωνεται ο ογκος και το μηκος της καμπινας προς πειραματισμό.
Κυριε Υδραυλικε. Εσεις ως επιστημων του ειδους θα πρεπει να δεχτειτε την προκληση κατασκευης Ηχειου τυπου Μηχανοσιφωνα.

Δεν νομιζεις οτι μοιαζει με Double Τuned Bass reflex ?
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaege/breitband/solo100/bauanleitung.html

(Μεταξυ μας αστο αυτο. Δεν ....)

Reaction score
1

Iδη εχω ξεκινη:135::135:σει ! Μενει να το συνδεσω με την κεντρική αποχετευση...εεε με τον ενισχυτη ηθελα να πω

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Τι πετανε στην αποχετευση

Το πλαστικο βαφεται?
Ναι άνετα. Ειδικά αν το περασεις και με ενα ψιλο γυαλοχαρτο και ασταρι το βαφεις με οτι μπογια θες...

Reaction score
0
Εγώ που έχω έναν ELCO GLASS 90Lt Θερμοσίφωνα και ένα LANSAR 15'' λέτε να τα δοκιμάσω?????Στιβαρή εξωτερική μεταλική κατασκευή,υαλοβάμβακας και φελιζόλ ενδιάμεσα και γυαλί μέσα,για το subwoofer δεν λέω τίποτα,δοκιμασμένη συνταγή.

Reaction score
0
Εγώ που έχω έναν ELCO GLASS 90Lt Θερμοσίφωνα και ένα LANSAR 15'' λέτε να τα δοκιμάσω?????Στιβαρή εξωτερική μεταλική κατασκευή,υαλοβάμβακας και φελιζόλ ενδιάμεσα και γυαλί μέσα,για το subwoofer δεν λέω τίποτα,δοκιμασμένη συνταγή.
O φίλος Παναγιώτης, λέγοντας οτι δεν θα πάρεις ποτέ απάντηση,
προφανώς εννοεί αυτό....: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=60727

Ηταν απο τα τελευταία πρότζεκτ του συγκεκριμένου μέλους μας....

Πάντως θα ήταν καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρω επειδή υλικά σαν το σίδερο είναι αρκετά ελαστικά, αν θα ήταν καλά για subwoofer.... Δεν είμαι ειδικός για να ξέρω, απλά ένα σχόλιο....

Δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.... απο το να πεταχτεί ο θερμοσίφωνας ή να γίνει γλάστρα, θα βόλευε καλύτερα ένα sub....

Reaction score
0
Συγνώμη δεν πρόσεξα το όνομα.Κρίμα για τον άνθρωπο.Τα συλλυπητήρια μου.
Κρίμα!!

Reaction score
1

Θελω να ξαναφερω στην επικαιροτιτα το θεμα που ανεβασε ο ορεξατος και αείμνηστος Μιχαλης , μιας και κεφι υπαρχει για πειρα ματισμό και ορεξη και χρονος...
Σε τεχνικες γνωσεις υπερτερουμε στο θεμα κατασκευης και υστερουμε στα θεωριτικα. Οποιος εχει ορεξη ας ριξει τις ιδεες του... ( μιλαμε παντα για hi-end κατασκευη και 8ιντσα)
Εγω εχω καποιες υλοποιησιμες ιδεες αλλα θα περιμενω πρωτα τους ειδικους.......

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος