- Reaction score
- 94.019
Αυτό και σταματάω. Δεν θα πάω στη θυρίδα για να κάνω φωτογράφιση...
![Lol :lol: :lol:](/forum/images/smilies/traditional/lol.gif)
![IMG20220329113730.jpg](https://www.avsite.gr/forum/data/attachment-files/2022/03/365013_6b91990385b3182f3cbbb83dbb099329.jpg)
Η φήμη των ελβετικών ρολογιών εδραιώθηκε λόγω της υψηλής ωρολογοποιίας, όχι λόγω των μηχανισμών μαζικής παραγωγής.το σημαντικότερο βέβαια είναι ααααααυτό
View attachment 246225
η συντριπτική πλειοψηφία των "μηχανικών" ρολογιών (ειδικά αυτά με τα 5ψήφια+ νούμερα στα ταμπελάκια) χρησιμοποιεί ETA μηχανισμούς στους οποίους κάνει κάποιες καστομιές (πχ αντίβαρο, διακόσμηση , γρανάζια κλπ) .
παπατζιλίκι δηλαδή , ντεμέκ ωρολογοποιία ελβετική και κλάιν μάιν.
Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κόσμημα το ρολόι , τίποτα άλλο, και αυτό από ευτελή υλικά σε σχέση με την παραδοσιακή κοσμηματοποιία (χάλυβας, άντε και τιτάνιο/ζαφείρι).
από ρολόγια είναι η seiko και οι υπόλοιποι.
και ήταν αξιοθαύμαστο πως φτιάχνανε τόσο μικροσκοπικούς μηχανισμούς πριν 200 χρόνια με τα μέσα της εποχής.Η φήμη των ελβετικών ρολογιών εδραιώθηκε λόγω της υψηλής ωρολογοποιίας, όχι λόγω των μηχανισμών μαζικής παραγωγής.
Με αυτό το σκεπτικό μηδενίζεις ότι δεν είναι απολύτως χρηστικό, περίπου το 95% των προϊόντων στη Δύση. Κι όπως έχω πει, η ζωή αρχίζει εκεί που τελειώνει το αναγκαίο.Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κόσμημα το ρολόι
Εννοείται πως συμφωνώ, αλλά τα Rolex, όπως και άλλα ακριβά ρολόγια, τα αγοράζεις πρωτίστως για επίδειξη (ενίοτε και για επένδυση) και σίγουρα όχι για να βλέπεις την ώρα.και ήταν αξιοθαύμαστο πως φτιάχνανε τόσο μικροσκοπικούς μηχανισμούς πριν 200 χρόνια με τα μέσα της εποχής.
αυτό αξίζει να πληρωθεί , αντίθετα όμως το να δώσεις 6000 για ένα rolex με μηχανισμό ETA που φοράει ένα ρολόι των 300 ευρώ , δεν είναι ωρολογοποιία.
γούστα
όπως είπε ο ζιζικος αξίζει γιατί είναι όμορφο , δεκτό και πάσο.
rolex με μηχανισμό ETA
Δεν πρόκειται ούτε να στηθώ σε ουρές, ούτε να κάνω προπαραγγελίες κτλ.Έχει την πλάκα του, για όσο δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Όταν θα πάρουν όλοι, δεν θα το φοράει κανένας.
πχ αυτό είναι μια λογική απάντηση και την δέχομαι. Δεν την ασπάζομαι βέβαια προσωπικά, με αφήνει αδιάφορο.αλλά τα Rolex, όπως και άλλα ακριβά ρολόγια, τα αγοράζεις πρωτίστως για επίδειξη (ενίοτε και για επένδυση)
Σε αυτή τη φάση είμαι κι εγώ.Μάλλον θα πάρω ένα
Τα συγκεκριμένα είναι όλα 42άρια. Δεν δείχνουν όμως τόσο μεγάλα, λόγω της σχεδίασης της κάσας.Δεν πρόκειται ούτε να στηθώ σε ουρές, ούτε να κάνω προπαραγγελίες κτλ.
Αν όμως περνάω κάποια στιγμή τον άλλο μήνα έξω από βιτρίνα SWATCH και τα δω, τι θα κάνω;
Μάλλον θα τσιμπήσω, και ας μείνει στο κουτί.
Μικρό μέγεθος για την σύζυγο βγαίνει κάποιο;
Μαϊμού, ρολόι φοράω από τότε που με θυμάμαι, πρέπει να ήμουν 10 χρονό σκ@το όταν φόρεσα ρολόγι στον αριστερό καρπό.....ααασχετο, κοιτατε την ωρα ή ετσι !? (αυτο το λεω καθοτι σημερα την ωρα την βλεπουμε παντου πχ κινητο, υπολογιστη κοκ)
υποσυνειδητα, κοιταγα ρολογια πριν κανα μηνα ...μετα σκεφτηκα οτι δεν κοιταω την ωρα σχεδων ποτε (αλλο οτι ειμαι καθηστερημενο μονιμα).![]()
Ειδικά η Rolex δεν φοράει ΕΤΑ.αντίθετα όμως το να δώσεις 6000 για ένα rolex με μηχανισμό ETA που φοράει ένα ρολόι των 300 ευρώ , δεν είναι ωρολογοποιία.
έχεις τα δίκια σου , έχει δικούς της εδώ και χρόνια.Ειδικά η Rolex δεν φοράει ΕΤΑ.
Watchmaster All Brands
Buy and Sell Luxury Watches at Watchmaster - Your Expert for certified pre-owned, new and vintage watches online. Rolex, Breitling, Omega & more Brands. ✓Best Prices ✓Guaranteed Authenticitywww.watchmaster.com
Το Daytona 16520 του 88 είχε έναν πολύ τροποποιημένο Zenith μηχανισμό μέχρι που μερικά χρόνια μετά φόρεσε τον in house μηχανισμό.
Ανέκαθεν.-εδώ και χρόνια
Επικερδής μπορεί να είναι και η συλλογή νομισμάτων.Με αυτό το σκεπτικό μηδενίζεις ότι δεν είναι απολύτως χρηστικό, περίπου το 95% των προϊόντων στη Δύση. Κι όπως έχω πει, η ζωή αρχίζει εκεί που τελειώνει το αναγκαίο.
Αν θέλω να μιλήσω αντικειμενικά, στα 30+ χρόνια που ασχολούμαι με "ακριβά" επώνυμα ρολόγια είμαι συνολικά κερδισμένος. Δεν ξέρω άλλο χόμπι που βγάζει λεφτά. Όχι βέβαια ότι το κάνω γι' αυτό, αλλά είναι θετικό όταν θες να κάνεις μια αλλαγή ρολογιού που βαρέθηκες, να μπορείς να πάρεις "καλύτερο" και να σου περισσέψουν χρήματα.
...οχι πχια...τωρα μπορεις..Υπάρχει και η συλλογή νομισμάτων, με τη μόνη διαφορά ότι αυτά δεν μπορείς να τα φορέσεις και να τα χαρείς!