Τοποθέτηση ηχείων (Airpulse A80) στον τοίχο;

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
117
Καλησπέρα! Πάντα καταφεύγω στο avsite για θέματα εγκαταστάσεων :)

Λοιπόν, έχω τα Airpulse A300 και πως μου κόλλησε τώρα να τα συμπληρώσω με δύο surround για 4.0 (δικάναλο + surround).
Το subwoofer το αποκλείσαμε σε άλλο thread λόγω ορόφου και προκειμένου να μην ενοχλούμε τους από κάτω.

Θα μπουν πάνω σε κάρτα ήχου Creative AE-5.
Χρήση αποκλειστικά μουσική, όλα πάντα συνδεδεμένα σε PC (δεν παίζει home cinema ή πηγές εκτός υπολογιστή).
Και πάντα λάτρευα το surround στη μουσική.

Οπότε αφού με έτρωγε η χούφτα μου για αλλαγές, παρήγγειλα και τα A80 (πολύ πιο μικρά) για surround, γιατί είμαι και λίγο ψυχαναγκαστικός με την ομοιομορφία των ηχείων να είναι ίδιας μάρκας.

Οπότε μέχρι να έρθουν, σκέφτομαι πως να τα τοποθετήσω στο χώρο κι εδώ θέλω τη γνώμη σας.

Ο τοίχος έχει ήδη από παλιά εγκατάσταση αυτές τις Meliconi βάσεις (5kg αντοχή / ακριβώς όσο και το κάθε A80 που αγόρασα).

Το πρόβλημα: προσπαθώ να σκεφτώ πως θα τις βάλω στα ηχεία.
Δύο πράγματα με ανησυχούν:
1. Ότι το ένα ηχείο έχει τη μεταλλική επιφάνεια του ενισχυτή.
20210524123141_cbd709d7.jpeg

2. Ότι έχουν αρκετό βάθος.
20240403111158_airpulse_airpulse_a80_aytoenischyomena_icheia_2_dromon_me_bluetooth_100w_zeygo...jpeg

Οι σκέψεις μου:
1. Μήπως να βιδώσω τις βάσεις απευθείας άνω και κάτω του bass reflex, αν και περιορίζοντάς το;
2. Υπάρχει στην αγορά τίποτα σε μεταλλικό "Π" να κάνω εγκατάσταση κάτι τέτοιο ή φαντάζομαι αλχημείες βραδιάτικα;
20210524123141_cbd709d7.jpeg

Να πω την αλήθεια δε θα ήθελα να τρυπήσω άλλο τον τοίχο για άλλες βάσεις οπότε ψάχνομαι με τις υπάρχουσες.
Το κοιτάω και για μη επιτοίχια τοποθέτηση.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.781
Δεν θα εμπιστευόμουν αυτές τις βάσεις για 5κιλο ηχείο (και τέτοιου όγκου)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.159
Members
38.418
Νεότερο μέλος
fr3q_