PURETONE
Ένα σκέτο "Π"
- Reaction score
- 4.017
Υπαρχουν καποιες λαμπες κυριως παλιας κατασκευης των οποιων η φημη δεν ειναι καθολου τυχαια.Ασφαλως και ενα μηχανημα θα παιζει καλα και με νεας παραγωγης λαμπες.
Υπαρχουν καποιες λαμπες κυριως παλιας κατασκευης των οποιων η φημη δεν ειναι καθολου τυχαια.Ασφαλως και ενα μηχανημα θα παιζει καλα και με νεας παραγωγης λαμπες.
Άντε βρες τες όμως πλέον, και σε πραγματικά καλή κατάσταση. Να μην αναφερθώ στο ´νεφρό´ που πρέπει να πουλήσεις για να τις πληρώσειςΔεν αντιλέγω. Π.χ Telefunken, Mullard, Mazda/ciffe είναι ‘σιγουρεσ’ επιλογές με διαφορετικό χαρακτήρα ομως ανάμεσα τους.
Απο τις προενισχυτριες οι ακριβες ειναι οι ecc83,ecc82,ecc88 λογω και ζητησης.Υπαρχουν αξιοπιστοι πωλητες αλλα γενικα χρειαζεται προσοχη στις αγορες "nos".Άντε βρες τες όμως πλέον, και σε πραγματικά καλή κατάσταση. Να μην αναφερθώ στο ´νεφρό´ που πρέπει να πουλήσεις για να τις πληρώσεις
Για πες, για πες...Απο τις προενισχυτριες οι ακριβες ειναι οι ecc83,ecc82,ecc88 λογω και ζητησης.Υπαρχουν αξιοπιστοι πωλητες αλλα γενικα χρειαζεται προσοχη στις αγορες "nos".
Αν εννοεις πωλητη LANGREX UK.Για πες, για πες...
(επισης 6SN/L7)
Αυτό ακριβώς και ότι άλλο καλό έχεις να προσθέσεις επί του θέματος.Αν εννοεις πωλητη LANGREX UK.
Upscale Audio - πολύ καλός αλλά στην Αμερική. Είχα οδηγήσει 4ωρες γι να τον επισκεφτώ. Έχει και αρκετά βιντεο στο YouTube που παρουσιάζει λυχνίες. Ψάξε Upscale Audio η Kevin Deal.Αυτό ακριβώς και ότι άλλο καλό έχεις να προσθέσεις επί του θέματος.
Thanks
Θολώνει την εικόναΤο λίπος, δηλαδή, από τα δάχτυλά μας, τις χαλάει;
Εσύ τί λες;Το λίπος, δηλαδή, από τα δάχτυλά μας, τις χαλάει;
Φανταζομαι δεν εννοουν οι αλλαγες να γινονται μετα απο ψησιμο στα καρβουναΌταν θα πυρακτώσουν οι λάμπες θα μυρίσει τσίκνα...
Τα διάβασα με πολύ προσοχή και το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Συλλέγω γνώση... Ευχαριστώ πολύ! Έναν, έναν ξεχωριστά για τη συνεισφορά του στη κάλυψη των ερωτημάτων που τέθηκαν.Spiros62 ακούς. Τα παιδιά κανανε 2 πολύ καλές προτάσεις. Ειδικά το Αγγλικό το μαγαζί ούτε καν το ήξερα αλλά φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και θα το δοκιμάσω.
Το upscale από την άλλη μεριά είναι κορυφαίο στο είδος (πάντα κατά την άποψή μου) και πασίγνωστο στους εθισμένους αλλά στη Αμερική.
Να πω και εγω τα δύο που χρησιμοποιώ:
Tubedepot.com (καλή συλλογή, καλό service αλλά στην Αμερική)
Tubeampdoctor.com (μικρότερη συλλογή σε NOS, καλή ποιότητα αλλά λίγο ακριβό, πολύ καλό service και στη Γερμανία).
Αυτό το τελευταίο το χρησιμοποιώ και για new production λυχνίες (300B) λόγω γρήγορης παράδοσης και χαμηλών μεταφορικών.
Πριν από 2-3 χρόνια χρησιμοποιούσα και ένα στη Φιλανδία και ένα στη Γαλία αλλά όχι πιά (προφανώς οι πηγές τους έχουν στερέψει).
Για το πώς βγάζουμε λυχνίες, πάντα απόλυτα κρύες, με πανάκι για να μη μεταφαιρετει λίπος, κάθετα και εάν δυσκολευόμαστε πολύ ελαφρες και αργές κινήσεις δεξιά αριστερά τραβόντας προς τα επάνω (αυτό το τελευταίο κυρίως σε λυχνίες με μεγαλύτερα pin).
Σύντεκνοι δορθώστε όπου νομίζεται.
Κωστα νομιζω αυτο το ποστ δεν ειναι ευγενικο. Και ετσι ναναι ο ανθρωπος παρουσιαζει το συστημα του και του λες οτι ειναι χαλασμενο ? Και συνεχιζεις παρακατω (λιπος). Δεν το καταλαβαινω. Σ εχω για πολυ παραπανω.Τι όμορφη περιγραφή για ένα από τα κατασκευαστικά ελλατώματα των λυχνιών!
Τελικά, αν παίρνεις κάτι που δε δουλεύει σωστά, μπορεί να το διασκεδάζεις κιόλας, να χαίρεσαι με τις βλάβες του!
Χαρούμενοι άνθρωποι...
κ. Κόγια επιτρέψτε μου ένα σχόλιο...Ακριβή, αναλυτικότατα και τεκμηριωμένα τα γραφόμενα σας. Σας διαβάζω από την πρώτη μέρα που έγινα μέλος στο site. Σας χαιρετώ με εκτίμηση. Σπύρος.Μια κηλίδα λίπους επάνω σε γυαλί αλλάζει τον συντελεστή διαστολής, κάτι που πολύ συχνά οδηγεί σε θραύση, αλλά υπό ακραίες συνθήκες, όπως σε υψηλής ισχύος λάμπες πυρακτώσεως, όπου, κατά την έναυση, η θερμοκρασία του υλικού αυξάνεται από τους 20 στους 300 βαθμούς μέσα σε λιγώτερο από ένα δεύτερο. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει στις θερμιονικές λάμπες. Απλώς, η σύσταση της χρήσης γαντιών υποδαυλίζει τον ψυχαναγκασμό και υποβάλλει την αίσθηση του σημαντικού και της ιεροτελεστίας...
Εγώ λέω ότι αυτά είναι μύθοι του Χάι εντ.Εσύ τί λες;
Είμαι πολύ παραπάνω, δε μ'έχεις μόνο!Κωστα νομιζω αυτο το ποστ δεν ειναι ευγενικο. Και ετσι ναναι ο ανθρωπος παρουσιαζει το συστημα του και του λες οτι ειναι χαλασμενο ? Και συνεχιζεις παρακατω (λιπος). Δεν το καταλαβαινω. Σ εχω για πολυ παραπανω.