Το καφενείο των φιλόζωων

Reaction score
707
Πόθεν προκύπτει ότι εδώ έχουμε κακοποίηση και όχι ατύχημα;
Από το σημείο που το έδεσε και το παράτησε. Ο κραυσιδωνας όταν βρέχει κατεβάζει χειμμαρους...Έχει παρατημενα κλαδιά και κορμους που κατεβάζει από το βουνό...Μπορούσε εύκολα να προκληθει ατυχημα...
Αν τον ενδιεφερε το ζωντανο δεν θα το παρατουσε δεμένο μεσα σε ένα ποτάμι στο ελεος....
Μια χαρά πρόστιμο εφαγε...
Ήθελε και άλογο τρομάρα του ο cowboys....

Reaction score
11.122
Δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία, καθώς οι διατάξεις του ΠΚ που τυποποιουν εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, υγείας κλπ είναι πολύ πιο επεξεργασμένες νομοτυπικα. Δεν υπάρχει δλδ η μάλλον ολίγον Νιού Έιτζ έννοια της 'κακοποιησης' εκτός από περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας κλπ. Επίσης βασανιστήρια νοούνται όταν γίνονται από πρόσωπο με κάποια εξουσία.

Πάντως το είχα γράψει και πέρσι, στην περίπτωση του τύπου που κλώτσησε το γατάκι και έπεσε αυτό από το πεζούλι στην αμμουδιά, μισό μέτρο πιο κάτω, δίχως δλδ σωματική του βλάβη, εάν το θύμα ήταν άνθρωπος θα είχαμε το πολύ έργω εξύβριση. Εάν χτυπούσε, πχ μώλωπες, κανένα στραμπουληγμα κλπ, άντε να έτρωγε 6 μήνες με αναστολή, αντίθετα εάν τραυματιζε στον ίδιο βαθμό τη γάτα, κακούργημα, συν 30 χιλιάρικα 'διοικητικο' πρόστιμο (να βγάζει και το κράτος που προστατεύει όλα τα ζώα πλην των ορθίων το κάτι τις).
Εκεί θέλω να καταλήξω. Ότι ο νόμος για τους ανθρώπους είναι πολύ πιο ελαστικός και λιγότερο αυστηρός, ενώ θα έπρεπε το αντίθετο.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.611
Εκεί θέλω να καταλήξω. Ότι ο νόμος για τους ανθρώπους είναι πολύ πιο ελαστικός και λιγότερο αυστηρός, ενώ θα έπρεπε το αντίθετο.

Το προβληματικό είναι ότι η νομοθεσία ξεκίνησε σωστά με τον αρχέτυπο κακοψυχο που βάζει φόλες, και κατέληξε στην πράξη να καλύπτει δυνητικά κάθε περίπτωση που οι μαχητικοτεροι των φιλοζωων θα κρίνουν ως 'κακοποίηση'.

Reaction score
2.305

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.611
Το βρίσκουμε σωστό δηλαδή να χαρακτηρίζεται ολόκληρος ο Ελληνικός λαός από τις αντιδράσεις ενός ...καροτσέρη;
Νόμιζω ότι το τουΐτερ είχε αυστηρή πολιτική για τη ρητορική μίσους, ιδίως φυλετικού.

Reaction score
2.305
Για το βίντεο το έβαλα χωριστά αλλά υπάρχει και μέσα στο link από iefimerida. Με εκπλήσσει που σχολιάζεται o τίτλος του twit και όχι το ίδιο το βίντεο.

Reaction score
707
Μπορεί κάποιοι να φωνάζουν για τη νομοθεσία ότι οι νόμοι υπέρ των ζώων είναι αυστηροί αλλά η αλήθεια είναι ότι χειρότερο ζώο από τον άνθρωπο δεν υπήρξε ποτε ουτε κ θα υπαρξει. Το να αποκαλείς έναν άνθρωπο ζώο είναι προσβλητικό για τα ίδια τα ζώα... Άλλο ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές...Ψευτομαγκιες και τσαμπουκάδες. Πέθανε το άλογο του κ αντί να οδυρεται δεν έχασε χρόνο να πουλήσει μαγκιές....Τόσο τον στεναχώρησε...Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθει στο υψος της και να αντλήσει όλη την αυστηρότητα της....

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.611
Για το βίντεο το έβαλα χωριστά αλλά υπάρχει και μέσα στο link από iefimerida. Με εκπλήσσει που σχολιάζεται o τίτλος του twit και όχι το ίδιο το βίντεο.

μα η απόρριψη της αντίδρασης του καροτσιέρη είναι προφανής από το ίδιο το σχόλιό μου, ότι δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζει αυτή ολόκληρο τον λαό. Ή θα πρέπει πρώτα να δηλώσω expressis verbis την αποστροφή μου για τις πράξεις του καροτσιέρη πριν σχολιάσω την γελοιότητα του να χαρακτηρίζει ο κάθε τυχάρπαστος από τις πράξεις του πρώτου όλον τον λαό;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.898
Στα νησιά, ιδίως στη Σαντορίνη (προφανώς λόγω ποσότητας κόσμου και άπειρων δρομολογίων) τα γαϊδουράκια και άλογα που είδα να κουβαλάνε τουρίστες, ήταν σε άθλια κατάσταση.

Προφανώς κάποιες αρχές ελέγχου εκεί, κάνουν τα "κλειστά μάτια".

Είμαι βέβαιος πως το συγκεκριμένο περιστατικό με το άλογο δεν είναι το μοναδικό, απλώς αυτό βγήκε στη δημοσιότητα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.611

Τι πορνη είναι όμως η επικαιρότητα, έτσι; Τι είχα γράψει προχθές για το περσινό με το γατάκι;

Απλή σωματική βλάβη (ΕΑΝ τα παιδακια τραυματιστηκαν, αλλιώς αθώος) και εξυβριση (κατά των αστυνομικών φαντάζομαι). . Τα... μας κουνιούνται
Για τυπο που πετούσε παιδάκια οχι στην παραλια αλλα μεσα στη θάλασσα

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.385
Τι γ***** π******* κυκλοφορούν ρε γαμώτη.

Reaction score
658
έχω την εντύπωση ότι για τα ζωάκια, δεν τιμωρούν τον ένοχο κατά πόσο βλάβη προξένησε στο ζωντανό, αλλά την απολιτιστη πράξη του σε ένα ανυπεράσπιστο ον
Σίγουρα θα πει κάποιος είναι πολιτισμένο να πετάει παιδιά στη θάλασσα ;Σίγουρα όχι, ίσως πρέπει να δουν την άλλη μεριά, να αυξήσουν σε αρκετά χρήματα τις ποινές κ από άνθρωπο σε άνθρωπο, νομίζω ότι εκεί θα τσούζει περισσότερο από τις ποινες-αναστολές κλπ που ρίχνουνε κ δεν ιδρώνει κάνενος το αυτί. Σίγουρα όμως (αν οχι αυτό που έγραψα, μπορεί κ να μην εφαρμόζεται...) κάτι άλλο πρέπει να γίνει...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.030
τα ζωάκια, δεν τιμωρούν τον ένοχο κατά πόσο βλάβη προξένησε στο ζωντανό, αλλά την απολιτιστη πράξη του σε ένα ανυπεράσπιστο ον
προφανως αυτο ειναι το πλαισιο της σχετικης νομοθεσιας

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.611
έχω την εντύπωση ότι για τα ζωάκια, δεν τιμωρούν τον ένοχο κατά πόσο βλάβη προξένησε στο ζωντανό, αλλά την απολιτιστη πράξη του σε ένα ανυπεράσπιστο ον
έτσι μπορεί να το εκλαμβάνει ο κόσμος, αλλά δεν μπορεί να ισχύει γιατί έτσι θα ήταν αντισυνταγματικό. Δεν μπορεί να τιμωρηθεί το φρόνημα, παρά μόνο οι πράξεις, και η βλάβη ή διακινδύνευση που αυτές προκαλούν, όχι το πώς τοποθετείται ή πώς νιώθει το υποκείμενο των πράξεων απέναντι σε ένα έννομο αγαθό.
Εν ολίγοις: δεν αρκεί κάποιος να φαίνεται ότι είναι σκατόψυχος, ούτε και μπορεί να τιμωρείται για αυτό, θα πρέπει αυτό να προκύπτει μέσα από την προσβολή ενός εννόμου αγαθού.

sk

Reaction score
499
Τι γ***** π******* κυκλοφορούν ρε γαμώτη.
Για την προπροηγουμενη γενιά (αλλα και για την αμέσως προηγούμενη γενιά, ιδίως στην επαρχία) η γατα έπρεπε να ζει ψιλοαυτονομα στην αυλη του σπιτιού ή στις αποθήκες και ο παραπάνω τρόπος ήταν ο πιο συνηθισμένος για τον έλεγχο του πληθυσμού τους.
Εχω την εντύπωση ότι πολλοί ηλικιωμένοι το βρίσκουν απόλυτα φυσιολογικό.
Οι ίδιες γενιές πιστεύω επίσης, οτι τα ζώα εργασίας τα αντιμετωπίζουν όπως και τα εργαλεία τους , ξεζουμιζοντας τα και "πετώντας" τα οταν παύσουν να κάνουν την δουλειά τους.
Μιλώ π. χ για το άλογο στην Κέρκυρα.

Θα χρειαστεί αρκετη δουλειά για να αλλάξουν μυαλά....
(αν μπορέσουν)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.588
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants