- Reaction score
- 29.730
Από το σημείο που το έδεσε και το παράτησε. Ο κραυσιδωνας όταν βρέχει κατεβάζει χειμμαρους...Έχει παρατημενα κλαδιά και κορμους που κατεβάζει από το βουνό...Μπορούσε εύκολα να προκληθει ατυχημα...Πόθεν προκύπτει ότι εδώ έχουμε κακοποίηση και όχι ατύχημα;
Εκεί θέλω να καταλήξω. Ότι ο νόμος για τους ανθρώπους είναι πολύ πιο ελαστικός και λιγότερο αυστηρός, ενώ θα έπρεπε το αντίθετο.Δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία, καθώς οι διατάξεις του ΠΚ που τυποποιουν εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, υγείας κλπ είναι πολύ πιο επεξεργασμένες νομοτυπικα. Δεν υπάρχει δλδ η μάλλον ολίγον Νιού Έιτζ έννοια της 'κακοποιησης' εκτός από περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας κλπ. Επίσης βασανιστήρια νοούνται όταν γίνονται από πρόσωπο με κάποια εξουσία.
Πάντως το είχα γράψει και πέρσι, στην περίπτωση του τύπου που κλώτσησε το γατάκι και έπεσε αυτό από το πεζούλι στην αμμουδιά, μισό μέτρο πιο κάτω, δίχως δλδ σωματική του βλάβη, εάν το θύμα ήταν άνθρωπος θα είχαμε το πολύ έργω εξύβριση. Εάν χτυπούσε, πχ μώλωπες, κανένα στραμπουληγμα κλπ, άντε να έτρωγε 6 μήνες με αναστολή, αντίθετα εάν τραυματιζε στον ίδιο βαθμό τη γάτα, κακούργημα, συν 30 χιλιάρικα 'διοικητικο' πρόστιμο (να βγάζει και το κράτος που προστατεύει όλα τα ζώα πλην των ορθίων το κάτι τις).
Εκεί θέλω να καταλήξω. Ότι ο νόμος για τους ανθρώπους είναι πολύ πιο ελαστικός και λιγότερο αυστηρός, ενώ θα έπρεπε το αντίθετο.
Θα ταίριαζε κι ενας Ευαγγελάτος θα προσεδιδε ρεαλιστικοτητα στο κάδρο
Για το βίντεο το έβαλα χωριστά αλλά υπάρχει και μέσα στο link από iefimerida. Με εκπλήσσει που σχολιάζεται o τίτλος του twit και όχι το ίδιο το βίντεο.
Εκεί θέλω να καταλήξω. Ότι ο νόμος για τους ανθρώπους είναι πολύ πιο ελαστικός και λιγότερο αυστηρός, ενώ θα έπρεπε το αντίθετο.
προφανως αυτο ειναι το πλαισιο της σχετικης νομοθεσιαςτα ζωάκια, δεν τιμωρούν τον ένοχο κατά πόσο βλάβη προξένησε στο ζωντανό, αλλά την απολιτιστη πράξη του σε ένα ανυπεράσπιστο ον
έτσι μπορεί να το εκλαμβάνει ο κόσμος, αλλά δεν μπορεί να ισχύει γιατί έτσι θα ήταν αντισυνταγματικό. Δεν μπορεί να τιμωρηθεί το φρόνημα, παρά μόνο οι πράξεις, και η βλάβη ή διακινδύνευση που αυτές προκαλούν, όχι το πώς τοποθετείται ή πώς νιώθει το υποκείμενο των πράξεων απέναντι σε ένα έννομο αγαθό.έχω την εντύπωση ότι για τα ζωάκια, δεν τιμωρούν τον ένοχο κατά πόσο βλάβη προξένησε στο ζωντανό, αλλά την απολιτιστη πράξη του σε ένα ανυπεράσπιστο ον
Για την προπροηγουμενη γενιά (αλλα και για την αμέσως προηγούμενη γενιά, ιδίως στην επαρχία) η γατα έπρεπε να ζει ψιλοαυτονομα στην αυλη του σπιτιού ή στις αποθήκες και ο παραπάνω τρόπος ήταν ο πιο συνηθισμένος για τον έλεγχο του πληθυσμού τους.Τι γ***** π******* κυκλοφορούν ρε γαμώτη.