Το καφενείο των φιλόζωων

Reaction score
21.774

Reaction score
21.774
Το κακόμοιρο, παίζει fetch μόνο του. :D

Ω, ρε κουκουβάγια !!!

Οι κουκουβάγιες τα μάτια τους δεν κινούνται είναι fixed σαν tubes στο κρανίο τους. Κουνάνε το κεφάλι τους για να δούνε. Μπορούν να το στρέψουν 270 μοίρες.

Last edited:

Reaction score
3.909

Reaction score
26.553
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΒΑΤΙ....

ΕΙΝΑΙ "ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΗΛΗΝΗ"... :p :) ;)

ika

News
Reaction score
15.913
...

Ω, ρε κουκουβάγια !!!

Οι κουκουβάγιες τα μάτια τους δεν κινούνται είναι fixed σαν tubes στο κρανίο τους. Κουνάνε το κεφάλι τους για να δούνε. Μπορούν να το στρέψουν 270 μοίρες.

Μήπως είναι AI το βίντεο?

Reaction score
3.909
Πάλι τα πήρα στο κρανίο κι έβριζα. Στο ένα μπολ με νερό για τα αδέσποτα κάποιο κτήνος είχε πετάξει ένα τεστ κόβιντ.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.192
Προχθές πήρα χαμπάρι έξω από το μαγαζί μου, να περπατάει στην άκρη του δρόμου ένας σκαντζόχοιρος.
Χώθηκε κάτω από ένα παρκαρισμένο αμάξι.
Μετά βγήκε και πήγε και χώθηκε στο κενό που έχει μια μεταλλική πόρτα ενός υπογείου παραδίπλα μου.

Σήμερα πριν μια ώρα τον ξαναείδα που βγήκε και χώθηκε πάλι κάτω από το παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
Έβγαλα ένα λεκανάκι με νερό και μετά από λίγο πήγε να πιει και έπινε νεράκι επί 3 λεπτά.
Προφανώς διψούσε πολύ.
Τι φαγητό λέτε να του βάλω; Τροφή γάτας κάνει;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.334
Παρότι ανήκει στην οικογένεια των εντομοφάγων, ο σκαντζόχοιρος είναι σχεδόν παμφάγος. Τρώει έντομα, σαλιγκάρια, βατράχια, αυγά, φίδια, κουφάρια, μανιτάρια, χόρτα, ρίζες, μούρα, πεπόνια και καρπούζια. Ο αφγανικός σκαντζόχοιρος, όταν ξυπνάει από τη χειμέρια νάρκη τρέφεται βασικά με μούρα. Περιστασιακά έχουν ειδωθεί σκαντζόχοιροι να ψάχνουν για σκουλίκια μετά τη βροχή. Παρότι οι σκαντζόχοιροι του δάσους, οι πιο γνωστοί στους Ευρωπαίους, είναι κυρίως εντομοφάγοι, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα για τα άλλα είδη.

Σε περιοχές όπου ζουν άγριοι σκαντζόχοιροι, συχνά τους καλοδέχονται στους κήπους ως φυσικά παρασιτοκτόνα. Πολλοί άνθρωποι αφήνουν έξω φαγητό για να τους δελεάσουν. Παρότι οι σκαντζόχοιροι παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη, τρώνε με όρεξη τυρί, γάλα και γενικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν. Ο αφρικανικός πυγμαίος σκαντζόχοιρος πάντως μπορεί να φάει μια μικρή μερίδα τυριού κότατζ ως συμπλήρωμα στο διαιτολόγιό του.
Οι γατοτροφές και σκυλοτροφές είναι καλύτερες από τα γαλακτοκομικά (για τον σκαντζόχοιρο), αλλά συχνά έχουν και οι δυο πολύ υψηλό ποσοστό λιπαρών και πολύ χαμηλό ποσοστό πρωτεϊνών. Είναι καλύτερα να αφήνουμε στον σκαντζόχοιρο μια μικρή λιχουδιά, ώστε να του μένει πολλή όρεξη για τα παράσιτα του κήπου.

Reaction score
3.909
Προχθές πήρα χαμπάρι έξω από το μαγαζί μου, να περπατάει στην άκρη του δρόμου ένας σκαντζόχοιρος.
Χώθηκε κάτω από ένα παρκαρισμένο αμάξι.
Μετά βγήκε και πήγε και χώθηκε στο κενό που έχει μια μεταλλική πόρτα ενός υπογείου παραδίπλα μου.

Σήμερα πριν μια ώρα τον ξαναείδα που βγήκε και χώθηκε πάλι κάτω από το παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
Έβγαλα ένα λεκανάκι με νερό και μετά από λίγο πήγε να πιει και έπινε νεράκι επί 3 λεπτά.
Προφανώς διψούσε πολύ.
Τι φαγητό λέτε να του βάλω; Τροφή γάτας κάνει;
Ναι, γατοκροκέτες. Είχα κάνει πρακτική στην ΑΝΙΜΑ και αυτό τους δίνεται μόνο. Και νερό, φυσικά.
Μιχάλη, δες αν εξωτερικά φαίνεται άρρωστος. Οι σκαντζόχοιροι παθαίνουν ψώρα και τους πέφτουν τα αγκάθια. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Δράση για την άγρια ζωή που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.192
Πήγα και άφησα γατοκροκέτες εκεί.
Βγήκε δειλά και έφαγε αρκετές.
Μετά ξαναμπήκε στο υπόγειο.
Τις υπόλοιπες κροκέτες τις έφαγαν οι γάτες της γειτονιάς.
Νομίζω ότι δεν έχει πολλά αγκάθια.
Πιο πολύ μοιάζει με αρουραίο παρά με σκαντζόχοιρο.

Reaction score
26.553
ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΒΑΖΑ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΝΑΣ

ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΑΓΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΤΟ ΠΡΩΙ 2 ΚΑΡΑΚΑΞΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 2.30-3,00

ΜΙΑ ΑΛΕΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΠΟΥΔΕΛΙ ΤΗΣ....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.188