Το καφενείο των φιλόζωων

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.705
Και είπε η γερόντισσα Ανθοδόχη ο Θεός να ελεήσει αυτούς που το έκαναν.
Ελπίζω να τους πιάσουν και να τους ελεήσουν πρώτα οι άνθρωποι.
Διότι αν περιμένεις από τον Θεό, σώθηκες.

Reaction score
4.396

Reaction score
4.396

ika

News
Reaction score
16.766

«Είμαι 10 χρονών και μου αρέσει να βασανίζω γάτες».
o_O
Μιλάμε για πολύ ανωμαλία έξω.

K

kalitsouni

Guest
Το διάβασα και εγώ και προφανώς ξενέρωσα. Θα πω ορισμένα πράγματα που έχει τύχει να διαβάσω σε γενικές αναγνώσεις που έχω κάνει για τη ζωή στο μεσαίωνα.

Ίσως έχετε ακούσει για το "μουσείο βασανιστηρίων". Ίσως επίσης έχετε ακούσει για τους βασανισμούς ανθρώπων.
Ε κάτι ανάλογο γινόταν και με τα ζώα, σε πλατείες, πανηγύρια, φεστιβάλ κλπ.

Γινόταν βασανισμοί ζώων σε κοινή θέα για "ψυχαγωγικούς σκοπούς". Π.χ. για να τραβήξουμε μια γάτα από το κεφάλι ο ένας και από την ουρά ο άλλος για να δούμε πόσο μήκος μπορεί να φτάσει. Για να βάλουμε ένα σκύλο σε ένα βαρέλι γεμάτο ποντίκια για να δούμε πόση ώρα θα κάνουν να τον φάνε και τι είδος κραυγές θα βγάλει.

Για τους βασανισμούς δε, που γινόταν επί ανθρώπων δεν θέλω να αναφερθώ γιατί θα κάνετε εμετό. Το να προκαλείς τον μέγιστο πόνο, ήταν όχι απλά αποδεκτό, αλλά και αρκετά διασκεδαστικό και ευχάριστο για όσους το έβλεπαν.

Μέχρι και τα εφηβικά μου χρόνια (μέσα 90s) θυμάμαι και εδώ πέρα να γίνονται και βασανισμοί ζώων, και χωρίς λόγο θανατώσεις. Πχ. ήταν κοινή πρακτική όταν γεννούσε μια γάτα στη γειτονιά κάποιου, να βάζει ένα-ένα νεογέννητο σε μια σακούλα και να το ρίχνει μακριά όπως ένας αθλητής της σφαιροβολίας. Φυσικά το γατί έσκαγε με φόρα σε κάποιο βράχο και πέθαινε άμεσα. Έχω τύχει σε περίπτωση συμμαθητή μου που το έκανε αυτό υπό τις οδηγίες της γιαγιάς του. Πιθανών να γίνονται ακόμη παρόμοια σκηνικά σε ακόμη πιο απομονωμένα μέρη.

Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί απλά θυμίζω ότι τα ζώα είναι δεν είναι 30 χρόνια που έχουν νομοθετημένα δικαιώματα. Με διάφορους "ατσίδες" παλαιότερους της περιοχής που το έχω συζητήσει, η γενική εντύπωση που υπάρχει, είναι ότι τα δικαιώματα των ζώων είναι άλλη μια "αστική υπερβολή" τύπου "μπλε μαλλιά". Εδώ που μένω, ακόμη και σήμερα, μεγάλη μερίδα του μεγαλύτερου σε ηλικία πληθυσμού, ειλικρινά δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί η υπόλοιπη κοινωνία επιθυμεί να προστατεύσει τα ζώα.

ika

News
Reaction score
16.766
Η ανωμαλία έχει ξεπεράσει σ' επίπεδο, αυτήν 30 χρόνια πίσω που λες.
Τώρα τα ανεβάζουν και στο ιντερνετ και έχουν και fun club. Αύριο-μεθαύριο το νομιστεράκι θα γίνει πραγματικότητα.
Δεν τίθεται θέμα δικαιωμάτων των ζώων, αυτό υπήρχε πάντα.
Τιθεται θέμα ως το που φτάνουν τα θεωρούμενα δικαιώματα του καθενός μας.

Reaction score
4.396

Reaction score
4.396

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll