Το καφενείο των φιλόζωων

Reaction score
4.370

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.006
Κανένας ερπετολόγος ; Κανας χωρικός βρε αδελφέ !!!! :roflmao: :dance2::idk:
Εγώ κάνω πως ξέρω, στα χωράφια συναντώ πολλά, δεν τα δίνω σημασία, άμα όμως μου επιτεθεί και έχω τσάπα... Του παίρνω το κεφάλι :biggrin:
Αρχικά μου φάνηκε για οχιά, μετά έβαλα το google να ψάξει και με έβγαλε το παραπάν αποτέλεσμα.
Αν είναι σαΐτα, όπως λέει ο φίλος παραπάν, άμα το ενοχλήσεις μαζεύεται σαν ελατήριο, εκτινάσσεται και σε χτυπά, στα ποδάρια κυρίως.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.006
And the winner iiiiiiissssss …….. Giota aaaaaaa

νομίζω ότι έχει δίκιο η Γιώτα ταιριάζει καλύτερα στην περιγραφή και τα χαρακτηριστικά

:neo: :hi:
Το ίδιο σε είπα και γω, αλλά ντάξ, προηγούνται οι κυρίες!! :biggrin:

Reaction score
4.370
Εγώ κάνω πως ξέρω, στα χωράφια συναντώ πολλά, δεν τα δίνω σημασία, άμα όμως μου επιτεθεί και έχω τσάπα... Του παίρνω το κεφάλι :biggrin:
Αρχικά μου φάνηκε για οχιά, μετά έβαλα το google να ψάξει και με έβγαλε το παραπάν αποτέλεσμα.
Αν είναι σαΐτα, όπως λέει ο φίλος παραπάν, άμα το ενοχλήσεις μαζεύεται σαν ελατήριο, εκτινάσσεται και σε χτυπά, στα ποδάρια κυρίως.
Για τη σαίτα:
Είναι κυρίως εδαφόβιο φίδι αλλά έχει και αναρριχητικές ικανότητες, ενώ όταν απειληθεί απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα -αλλά χωρίς να επιτεθεί- βοηθούμενο από το λεπτό, ευκίνητο και ελαφρύ σώμα του, γεγονός που του έχει προσδώσει το κοινό του όνομα. Η διατροφή του βασίζεται στις σαύρες, όμως καταναλώνονται και μικρά θηλαστικά και μεγαλόσωμα έντομα. Δεν έχει δηλητήριο και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.006
Για τη σαίτα:
Είναι κυρίως εδαφόβιο φίδι αλλά έχει και αναρριχητικές ικανότητες, ενώ όταν απειληθεί απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα -αλλά χωρίς να επιτεθεί- βοηθούμενο από το λεπτό, ευκίνητο και ελαφρύ σώμα του, γεγονός που του έχει προσδώσει το κοινό του όνομα. Η διατροφή του βασίζεται στις σαύρες, όμως καταναλώνονται και μικρά θηλαστικά και μεγαλόσωμα έντομα. Δεν έχει δηλητήριο και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Εγώ ξέρω ότι μια μέρα μου τη έπεσε μια σαΐτα, ένιωσα κάτι να με χτυπά στις μπότες (πολύ πιθανόν να το πάτησα αρχικά), δεν ξεκολλουσε με τίποτα, μάζευε φόρα και συνέχιζε να με χτυπά. Στο τέλος της πάτησα το κεφάλι και πάει η σαΐτα.
Επειδή με έκανε εντύπωση η συμπεριφορά, το πήρα μαζίμ και το έδειξα σε έναν που γνωρίζει καλά από φίδια, μου επιβεβαίωσε ότι ήταν σαΐτα και ότι είναι γνώριμη η συμπεριφορά αυτή εφόσον απειληθεί.

Reaction score
1.014
:biggrin: Εγώ πάντως δεν θα του έκανα γούτσου γούτσου...

Μπρετσο θυμήθηκα όταν είπες για την τσάπα, το " ένα σαουντ κάτσε καλά ναουμε" :roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik