Το παρήγγειλα....!!!

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Το παρήγγειλα....!!!

................δυνατότητα συνεργασίας με turbo timer απλά θα περιμένεις στο αυτοκίνητο μέχρι να σβήσει το μοτέρ αυτόματα!!
Αυτά....

Κόστος λογικότατο. 150-250€ (αν θυμάμαι καλά)
Βελτιώνει δραματικά την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.

Συμβουλές:
  • Αλλάζεις λάδια + φίλτρο λαδιού τακτικότατα. Το πολύ κάθε 6000km. (τα τουρμπάτα καίνε λάδι γιατί τηγανίζεται στην τουρμπίνα. Μην ανησυχείς για την κατανάλωση. Το μοτέρ δεν έχει πρόβλημα....Ο καταλύτης ΘΑ έχει )
  • Καλοκαίρι με μεγάλες θερμοκρασίες μην το σκίζεις πολύ και αν το κάνεις μην καρφώνεις τις ταχύτητες για να μην «παίζει» πολύ το μοτέρ. Η έντονη κατά συρροήν σκληρή οδήγηση θα σου κάνει ζημιά στην πολλαπλή εξαγωγής που συμπεριλαμβάνει και την τουρμπίνα και έχει κόστος σαν ανταλλακτικό 1100+€!!!! Προσοχή!
  • Το χειμώνα να αποφεύγεις τις λακούβες/πισίνες που θα ψύξουν απότομα την περιοχή της τουρμπίνας.
Βρε δασκαλε.

Ολα αυτα τα καλουδια που εγραψες παρπαν', ισχυοθν για ολα τα tourba;:110::110:

Αν ειναι ετσι το εχω καταξεσκισει το αμαξακι μου.:120::120:

Reaction score
51
Απάντηση: Το παρήγγειλα....!!!

Βασίλη, για το δικό σου εξαιρώ την θέση της τουρμπίνας «κολλημένη» στην πολλαπλή εξαγωγής......:126:
Τα άλλα ισχύουν και ιδιαίτερα η ανάγκη αλλαγής λαδιών κάθε 6000km (με σύντομες αλλαγές αποφεύγουμε το «σπάσιμο» του λαδιού που πρέπει να είναι άριστο για να προστατεύεις την τουρμπίνα αλλά και την σπηλαίωση στο κύκλωμα/ οδηγούς λαδιού)
Απαραίτητα αλλάζουμε και φίλτρο λαδιού......

Reaction score
8

Βασίλη, για το δικό σου εξαιρώ την θέση της τουρμπίνας «κολλημένη» στην πολλαπλή εξαγωγής......:126:
Δεν καταλαβα γρι. Sorry Γιαννη μου. Αν θες ξαναπες το πιο λιανα.

Τα άλλα ισχύουν και ιδιαίτερα η ανάγκη αλλαγής λαδιών κάθε 6000km (με σύντομες αλλαγές αποφεύγουμε το «σπάσιμο» του λαδιού που πρέπει να είναι άριστο για να προστατεύεις την τουρμπίνα αλλά και την σπηλαίωση στο κύκλωμα/ οδηγούς λαδιού)
Απαραίτητα αλλάζουμε και φίλτρο λαδιού......
Ετσι κι αλλοιως καθε 5000 του αλλαζω οποτε απο αυτη την αποψη δεν εχω προβλημα.:137:

Reaction score
51

Από όσο θυμάμαι στο MPS η τουρμπίνα είναι βιδωτή στην πολλαπλή εξαγωγής και όχι «μασίφ»/κολλημένη.
Να μας το επιβεβαιώσει και ο ΠανΚροκ αν διαβάσει..... :126:

Reaction score
2.001

Άκου Γιώργο......
Η ύπαρξη υπερτροφοδότη εξάτμισης (στα Ελληνικά: Turbo :116:) απαιτεί κάποια συγκεκριμένα πραγματάκια στην χρήση του οχήματος:
  1. ζέσταμα για 1-1.5 λεπτό το πρωί (λίγο περισσότερο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, άρα δεν σε ενδιαφέρει) για να ζεσταθεί λίγο το λάδι που πρέπει να λιπάνει και την τουρμπίνα
  2. όχι σκίσιμο πριν η θερμοκρασία λαδιού φθάσει στην κανονική
  3. όχι σκίσιμο τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού
  4. όχι ταξίδι με τελικές για πολύ ώρα
  5. όχι ξερογκαζιές πριν το σβήσιμο του μοτέρ
................................................................................

Συμβουλές:
  • Αλλάζεις λάδια + φίλτρο λαδιού τακτικότατα. Το πολύ κάθε 6000km. (τα τουρμπάτα καίνε λάδι γιατί τηγανίζεται στην τουρμπίνα. Μην ανησυχείς για την κατανάλωση. Το μοτέρ δεν έχει πρόβλημα....Ο καταλύτης ΘΑ έχει :126: )
  • Καλοκαίρι με μεγάλες θερμοκρασίες μην το σκίζεις πολύ και αν το κάνεις μην καρφώνεις τις ταχύτητες για να μην «παίζει» πολύ το μοτέρ. Η έντονη κατά συρροήν σκληρή οδήγηση θα σου κάνει ζημιά στην πολλαπλή εξαγωγής που συμπεριλαμβάνει και την τουρμπίνα και έχει κόστος σαν ανταλλακτικό 1100+€!!!! Προσοχή!
  • Το χειμώνα να αποφεύγεις τις λακούβες/πισίνες που θα ψύξουν απότομα την περιοχή της τουρμπίνας.
Δεν μου φαίνονται ιδιαίτερα δύσκολα όλα αυτά. Ετσι κι'αλλιώς τα εφαρμόζω στην μηχανή σε καθημερινή βάση...!

Το μόνο που βλέπω δύσκολο είναι η αποφυγή της πισινολακούβας!!!:137:
Εδώ στην Σαλαμίνα έχουμε δρόμους γεμάτους από τρύπες-έκπληξη!!!! :138: Σήμερα πέφτεις μέσα και δεν το νιώθεις και αύριο μπορεί να χάσεις και ολόκληρο το αυτοκίνητο!!!

Reaction score
8

Από όσο θυμάμαι στο MPS η τουρμπίνα είναι βιδωτή στην πολλαπλή εξαγωγής και όχι «μασίφ»/κολλημένη.
Να μας το επιβεβαιώσει και ο ΠανΚροκ αν διαβάσει.....
Χμ, ναι, μαλιστα.:110:

Εγω παντως δεν μπορω να με βοηθησω. Δεν εχω ιδεα που ειναι κολλημενη.:120::120:

Reaction score
8

Δεν μου φαίνονται ιδιαίτερα δύσκολα όλα αυτά. Ετσι κι'αλλιώς τα εφαρμόζω στην μηχανή σε καθημερινή βάση...!

Το μόνο που βλέπω δύσκολο είναι η αποφυγή της πισινολακούβας!!!:137:
Εδώ στην Σαλαμίνα έχουμε δρόμους γεμάτους από τρύπες-έκπληξη!!!! :138: Σήμερα πέφτεις μέσα και δεν το νιώθεις και αύριο μπορεί να χάσεις και ολόκληρο το αυτοκίνητο!!!
Μονο εκει;;;

Παρεπιπτοντως. Καλοριζικο, καλοταξιδο και μην ακουσεις κανεναν οσον αφορα την μαρκα. Ειναι πολυ καλο αμαξι και θα σας ταξιδεψει απροβληματιστα.

Με υγεια και να χαιρεσε και το πιτσιρικακι σου.

Υ.Γ:Sorry και για τις παρεμβολες αλλα ο δασκαλος ελεγε κατι ωραια και ενδιαφεροντα πραγματακια.

Reaction score
2.001
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το παρήγγειλα....!!!

Μονο εκει;;; Το αυτοκίνητο το έχει συνήθως η σύζυγος...Εγώ κινούμε στο 95% με μηχανές...:116::116:

Παρεπιπτοντως. Καλοριζικο, καλοταξιδο και μην ακουσεις κανεναν οσον αφορα την μαρκα. Ειναι πολυ καλο αμαξι και θα σας ταξιδεψει απροβληματιστα. Σ'ευχαριστώ!

Με υγεια και να χαιρεσε και το πιτσιρικακι σου. Να είσαι καλά!!

Υ.Γ:Sorry και για τις παρεμβολες αλλα ο δασκαλος ελεγε κατι ωραια και ενδιαφεροντα πραγματακια. Ελεύθερα!!! Και εμείς μαθαίνουμε απο τον Μαστερ!!!
!!!!

Reaction score
51

Δεν είναι τόσο εύκολα.
Δεν ξέρεις πόσο χρόνο χρειάζεται η τουρπίνα.
Ή θα την αφήνεις σε ηρεμία λιγότερο (κακό) ή περισσότερο (κακό στην κατανάλωση και θερμοκρασίες)
Το turbotimer είναι πολύ οικονομικό.
Βάλε.....Μόνο καλό κάνει......

Το μόνο που βλέπω δύσκολο είναι η αποφυγή της πισινολακούβας!!!

Αναφέρομαι σε λούμπες τεράστιων διαστάσεων που μπαίνεις και το νερό γλύφει τα πλαϊνά μαρσπιέ και το νερό πετάγεται στους θόλους σα να είναι ταχύπλοο το αυτοκίνητο.

Κάτι τέτοιο:

Reaction score
2.001

Δεν είναι τόσο εύκολα.
Δεν ξέρεις πόσο χρόνο χρειάζεται η τουρπίνα.
Ή θα την αφήνεις σε ηρεμία λιγότερο (κακό) ή περισσότερο (κακό στην κατανάλωση και θερμοκρασίες)
Το turbotimer είναι πολύ οικονομικό.
Βάλε.....Μόνο καλό κάνει......

Οκ, θα ψαχτώ άμεσα για να μου το τοποθετήσουν πριν το πάρω, για να μην τρέχω ξανα σε μαστόρια....μια και καλή!!

Αναφέρομαι σε λούμπες τεράστιων διαστάσεων που μπαίνεις και το νερό γλύφει τα πλαϊνά μαρσπιέ και το νερό πετάγεται στους θόλους σα να είναι ταχύπλοο το αυτοκίνητο.

Κάτι τέτοιο:

Απο τετοια να δείς τι γίνεται....!!!!!!!!
Στην κεντρική λεωφόρο οπου περνάμε αναγκαστικά για να πάμε σπίτι!!!
:116::137::138:

Reaction score
51

Τότε να φροντίσεις η ποδιά κάτω από το μοτέρ που καλύπτει το χώρο από τον προφυλακτήρα μέχρι (σχεδόν) τα εμπρός ψαλίδια να είναι σε άριστη κατάσταση (φαντάζομαι πως έχει......) :126:

Καλορίζικο!!
Πολύ καλό.....
Τα ξαναείπα αυτά, εε? :142:

Reaction score
2.001

Καλορίζικο!!
Πολύ καλό.....
Τα ξαναείπα αυτά, εε? :142:
Δεν πειράζει.....μ'αρέσει να τα ακούω...!!!:116::116:

Αν κάνω την αγορά του turbo timer απο αμερικη, για πιο οικονομικα αφου υπαρχει δυνατοτητα να μου το φερει συγγενης, θα έχω πρόβλημα? Παίζουν ασυμβατότητες? Ρωτάω γιατί αν κατάλαβα καλα τα greddy & apexi πχ είναι προιόντα usa...!
ΠΧ.:
http://www.maxdrive.gr/index.php?target=products&product_id=8
Vs
http://www.amazon.com/Apexi-405-A01..._1?ie=UTF8&s=automotive&qid=1254207271&sr=8-1

Μιλάμε για διαφορά 30 ευρο περίπου, που μπορεί να αντιστοιχουν στα εργατικά για την τοποθέτηση....!

Και εδώ http://www.maxdrive.gr/index.php?target=products&product_id=6
νς
http://www.amazon.com/Blitz-14369-B..._3?ie=UTF8&s=automotive&qid=1254207684&sr=1-3

μιλάμε για διαφορά τιμής της τάξης των 100+ ευρώ πλέον..!!!!!!!!

Reaction score
2.001

Εχθές το απόγευμα παρέλαβα την καινουργίλα.....!!!
Όλα μια χαρά.
Χωρίς turbo timer (αφού ο Παζαρόπουλος δεν αναλάμβανε τοποθέτηση).

Το δέρμα μέσα δεν ξέρω πόσο πρακτικό θα αποδειχθεί σε βάθος χρόνου....αλλά από μόστρα και αίσθηση....άλλο πράμα...!!!!:105:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.480

Εχθές το απόγευμα παρέλαβα την καινουργίλα.....!!!
Όλα μια χαρά.
Βάλε το κάπου μέσα γιατί βρέχει!

Μην βραχεί το καημένο!:136::138:

Καλορίζικο.

Reaction score
2.001

Τωρα...πάει....βράχηκε!!!

Με αυτό τον καιρό δεν το έχω κυκλοφορήσει και πολύ είναι η αλήθεια.
Πάντως πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση πόσο εύκολο είναι στην οδήγηση!

Reaction score
26.650

καλοταξιδο.
turbo timer δεν χρειαζεσαι εκτος αν πας σπασμενος εθνικη (200βαλε) και σταματας αποτομα για καφε στο σειριο.
διαφορετικα δεν υπαρχει περιπτωση να πας καπου και να μην κανειςς τουλαχιστον 2 λεπτα τσουλοντας η παρκαροντας.

Reaction score
43
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!

Λίγο τα λαδάκια να παρακολουθείς και θα έχεις πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.683
Members
38.730
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ