- Reaction score
- 1.298
φίλε @dourou κάτι μου λέει ότι μέτρησες με το rew σε μια θέση. Μια και μοναδικά μέτρηση είναι παραπλανητική , είναι σαν να μη μέτρησες καθόλου .
Συμπεράσματα θα βγουν είτε με 5-6 μετρήσεις θέσεων γύρω από τη θέση ακρόασης κάνοντας τες στο τέλος average είτε με τη μέθοδο του κινούμενου μικροφώνου .
Προτιμώ το δεύτερο καθώς κερδίζω πολύ χρόνο .
Ανοίγεις το RTA tab του rew πας στο γραναζάκι και κάνεις τις παρακάτω ρυθμίσεις.
Το αφήνεις ανοιχτό και πας στο Generator Tab
επιλέγοντας αυτά .
Πατάς play στον generator , το ηχείο σου αρχίζει να αναπαράγει ροζ θόρυβο .
Πας στο RTA παράθυρο και πατάς πάνω δεξιά το κόκκινο κύκλο (rec).
Το rew ξεκινάει να μετράει ..
Έχεις το μικρόφωνο στο χέρι και κάνεις απαλές κυκλικές κινήσεις γύρω από τη θέση ακρόασης αλλάζοντας και ύψη .
20-30 δεύτερα αρκούν έχεις πάρει πάνω από 100 μετρήσεις.
Όταν τελειώσεις πατάς πάλι το rec σταματάει να μετράει , πας πάνω στο current όπου στην ουσία εξάγει στο βασικό ui του rew μια και μοναδική μέτρηση μέσο όρο όλων των μετρήσεων που πήρε .
Έτσι καταλαβαίνεις τι γίνεται στο χώρο σου.
Μέτρα ξεχωριστά κανάλια , μέτρα και l+r έτσι θα βγάλεις πολύτιμα συμπεράσματα .
Είδα έχεις Dirac , έχω πάρει εκατοντάδες μετρήσεις με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ισοσταθμισης.
Η συμβουλή μου είναι να μην ακολουθήσεις τις οδηγίες που δείχνει στην οθόνη όσον αφορά τις θέσεις . Όταν είχε πρωτοβγεί το πρόγραμμα οι προτεινόμενες θέσεις του μικ ήταν διαφορετικές , αυτές που βλέπεις τώρα τις έβαλαν για να μην μπερδεύονται οι αρχάριοι .
Μετράς σωστά όπως σου δείχνει την κεντρική στην mlp .
Όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι random άσχετα τι λέει η οθόνη σου και καλά πχ " τώρα μέτρα πάνω δεξιά εμπρός " δεν έχει καμία σημασία .
Προσωπικά μετράω 9 θέσεις πάντα σε διαφορετικά ύψη και πάντα σε διαφορετικό πλάτος .
Δες ένα παράδειγμα
Ένας άλλος τρόπος μέτρησης που είχε πολύ καλά αποτελέσματα στον χώρο μου ήταν μετρήσεις σε κύκλο γύρω από την θέση ακρόασης.
Κάτι παρόμοιο με παράδειγμα πυξίδας πρότεινε παλαιότερα και ο @Bhutia .
Δες αυτό για να κάνεις σωστά τις ρυθμίσεις του mic και των levels πριν αρχίσεις τις μετρήσεις του Dirac.
Mehlau.net
Eπίσης η full διόρθωση 20hz - 20Khz δεν μου αρέσει , χαλάει την τονικότητα των ηχείων .
Όπως έμαθα από τις προτροπές πολλών μελών του site δεν πειράζουμε τα ηχεία μας πάνω από τα 500Hz , εαν αισθανόμαστε ότι χρειάζονται διόρθωση τότε πρέπει να αλλάξουμε ηχεία.
Βάλε κουρτίνα στα 500Ηz και άκουσε πως παίζει το σύστημα με Dirac έως τα 500.
Κράτησε και τη φουλ διόρθωση κάνοντας εναλλαγές για να ακούσεις διαφορές .
Προσωπικά η full διόρθωση είναι μεν ωραία στο μάτι αλλά μου βγάζει μια τεχνιτή "ψηφιακίλα" που με χαλάει .
Συμπεράσματα θα βγουν είτε με 5-6 μετρήσεις θέσεων γύρω από τη θέση ακρόασης κάνοντας τες στο τέλος average είτε με τη μέθοδο του κινούμενου μικροφώνου .
Προτιμώ το δεύτερο καθώς κερδίζω πολύ χρόνο .
Ανοίγεις το RTA tab του rew πας στο γραναζάκι και κάνεις τις παρακάτω ρυθμίσεις.
Το αφήνεις ανοιχτό και πας στο Generator Tab
επιλέγοντας αυτά .
Πατάς play στον generator , το ηχείο σου αρχίζει να αναπαράγει ροζ θόρυβο .
Πας στο RTA παράθυρο και πατάς πάνω δεξιά το κόκκινο κύκλο (rec).
Το rew ξεκινάει να μετράει ..
Έχεις το μικρόφωνο στο χέρι και κάνεις απαλές κυκλικές κινήσεις γύρω από τη θέση ακρόασης αλλάζοντας και ύψη .
20-30 δεύτερα αρκούν έχεις πάρει πάνω από 100 μετρήσεις.
Όταν τελειώσεις πατάς πάλι το rec σταματάει να μετράει , πας πάνω στο current όπου στην ουσία εξάγει στο βασικό ui του rew μια και μοναδική μέτρηση μέσο όρο όλων των μετρήσεων που πήρε .
Έτσι καταλαβαίνεις τι γίνεται στο χώρο σου.
Μέτρα ξεχωριστά κανάλια , μέτρα και l+r έτσι θα βγάλεις πολύτιμα συμπεράσματα .
Είδα έχεις Dirac , έχω πάρει εκατοντάδες μετρήσεις με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ισοσταθμισης.
Η συμβουλή μου είναι να μην ακολουθήσεις τις οδηγίες που δείχνει στην οθόνη όσον αφορά τις θέσεις . Όταν είχε πρωτοβγεί το πρόγραμμα οι προτεινόμενες θέσεις του μικ ήταν διαφορετικές , αυτές που βλέπεις τώρα τις έβαλαν για να μην μπερδεύονται οι αρχάριοι .
Μετράς σωστά όπως σου δείχνει την κεντρική στην mlp .
Όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι random άσχετα τι λέει η οθόνη σου και καλά πχ " τώρα μέτρα πάνω δεξιά εμπρός " δεν έχει καμία σημασία .
Προσωπικά μετράω 9 θέσεις πάντα σε διαφορετικά ύψη και πάντα σε διαφορετικό πλάτος .
Δες ένα παράδειγμα
Ένας άλλος τρόπος μέτρησης που είχε πολύ καλά αποτελέσματα στον χώρο μου ήταν μετρήσεις σε κύκλο γύρω από την θέση ακρόασης.
Κάτι παρόμοιο με παράδειγμα πυξίδας πρότεινε παλαιότερα και ο @Bhutia .
Δες αυτό για να κάνεις σωστά τις ρυθμίσεις του mic και των levels πριν αρχίσεις τις μετρήσεις του Dirac.
Mehlau.net
Eπίσης η full διόρθωση 20hz - 20Khz δεν μου αρέσει , χαλάει την τονικότητα των ηχείων .
Όπως έμαθα από τις προτροπές πολλών μελών του site δεν πειράζουμε τα ηχεία μας πάνω από τα 500Hz , εαν αισθανόμαστε ότι χρειάζονται διόρθωση τότε πρέπει να αλλάξουμε ηχεία.
Βάλε κουρτίνα στα 500Ηz και άκουσε πως παίζει το σύστημα με Dirac έως τα 500.
Κράτησε και τη φουλ διόρθωση κάνοντας εναλλαγές για να ακούσεις διαφορές .
Προσωπικά η full διόρθωση είναι μεν ωραία στο μάτι αλλά μου βγάζει μια τεχνιτή "ψηφιακίλα" που με χαλάει .
Last edited: