Το σύστημα μου

Reaction score
2.158
Να σου απαντήσω εγώ που τα έχω καταλάβει όλα :)
Οταν προσθέτεις στο σύστημα διάφορα "παρασιτικά" ματζούνια, κοινώς παρεμβάσματα, το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να αφαιρείς πληροφορία ή αναλυση , πες το όπως θέλεις, ώστε να μην ενοχλούν τα άσωτα ηχεία σου.
Το αντίθετο συμβαίνει αρκεί το "μικροβιωμα" να είναι καλό.

Reaction score
522
Οταν προσθέτεις στο σύστημα διάφορα "παρασιτικά" ματζούνια, κοινώς παρεμβάσματα, το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να αφαιρείς πληροφορία ή αναλυση , πες το όπως θέλεις, ώστε να σε ενοχλούν λιγότερο τα άσωτα ηχεία σου.
Όταν κάποια στιγμή αγοράσεις ένα πολύ καλό ζευγάρι ηχείων , το στήνεις σωστά και φροντίζεις ταυτόχρονα το χώρο ακρόασης, τότε γελάς με τις προηγούμενες εμπειρίες σου και αρχίζεις την αντίστροφη διαδικασία, να αφαιρείς σταδιακά τα ματζούνια από το σύστημα και να απολαμβάνεις πραγματικά την αγαπημένη σου μουσική, χωρίς να περνούν από το μυαλό σου κακές σκέψεις περί αναβάθμισης κ.λ.π.
Δεν θα σχολιάσω για τα μαντζούνια 🤣 αλλά θα πώ μόνο ένα πράγμα που έμαθα...και μετά θα τραβήξω για το ⛰🌄Μετρήσεις!!!!, να δείς που στέκεσαι, που έχεις φτάσει με την προσθήκη δύο ηχείων και ενός ενισχυτή, πώς μπορεις να τα βελτιώσεις στον χώρο με βάση την τοποθέτηση του και τι Treatment Μπορέις να κάνεις!!! (υπάρχουν λύσεις για σαλόνια οι οποίες είναι καλαίσθητες και όταν η καμπύλη έρθει σε έναν λογαριασμό (εάν έρθει-δεν είναι δεδομένο) δεν έχει επιστροφή μετά) οπότε σημαντικό!!!! θα ξέρεις μετά τις μετρήσεις και την ταχτοποίηση του χώρου "που θέλεις να πάς".

Καλημέρα

Reaction score
2.158
Οταν προσθέτεις στο σύστημα διάφορα "παρασιτικά" ματζούνια, κοινώς παρεμβάσματα, το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να αφαιρείς πληροφορία ή αναλυση , πες το όπως θέλεις, ώστε να σε ενοχλούν λιγότερο τα άσωτα ηχεία σου.
Όταν κάποια στιγμή αγοράσεις ένα πολύ καλό ζευγάρι ηχείων , το στήνεις σωστά και φροντίζεις ταυτόχρονα το χώρο ακρόασης, τότε γελάς με τις προηγούμενες εμπειρίες σου και αρχίζεις την αντίστροφη διαδικασία, να αφαιρείς σταδιακά τα ματζούνια από το σύστημα και να απολαμβάνεις πραγματικά την αγαπημένη σου μουσική, χωρίς να περνούν από το μυαλό σου κακές σκέψεις περί αναβάθμισης κ.λ.π.
Λάθος στον πρόλογο λάθος και στον επίλογο.

Reaction score
299
Βεβαια γενικως και αοριστως "οι εταιριες το λενε" δεν ισχυει. Σιγουρως το λενε καποιες χαιενταδικες εταιριες καλωδιων. Σαν το παλιο καλο κρασι. Οσο παλιωνει τοσο καλυτερο γινεται.

Οπως και ναχει εμπιστευομαστε τους "Ε μπυρους" αυτοι ξερουν. Ασε που ακουνε και καλυτερα.

Παντως κι εγω που πηγα να το παιξω ξερολας οταν ειχα αγορασει ενα ζευγος καλωδιων ηχειων πανακριβο και καναμε δοκιμες μ ενα φιλο μου (κι αυτος χρυσαυτιας), συμφωνουσαμε οτι το ακριβο ηταν και καλυτερο, σε καποια φαση λεω στον φιλο μου, ξερεις ο υπαλληλος που μου πουλησε τα καλωδια ηχειων μου ειπε οτι οι γυναικες ακουνε καλυτερα. Και ο φιλος μου λεει δεν φωναζεις την Ιωαννα (κορη μου) που ειναι στο σπιτι να μας πει την γνωμη της? Και δυστυχως εγινε αυτο που φοβομουν. Εβγαλε το φθηνο καλυτερο!!
Λογικο αν εχει μαθει να ακουει απο το κινητο της ;)
Ξεκόλα και κατάλαβε ότι τα dacs το μόνο που κάνουν είναι να μετατρέπουν το ψηφιακό σε αναλογικό , χωρίς κανένα χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας υλοποιείται μόνο από την προενίσχυση . Βασικές γνώσεις δημοτικού .
Προφανως εννοεις το τσιπακι ετσι?

Τοτε ποιος τι κοπτοντε για ESS ,AKM R2r κλπ? Θεωρεις οτι ολα κανουν την ιδια μετατροπη ?

Last edited:

Reaction score
2.096
Βρε αφού το έγραψε ξεκάθαρα ο Γιάννης. Το οποιοδήποτε dac μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό.

Κατ' εμέ , τα περισσότερα dac units διαθέτουν (built in) τουλάχιστον ένα στάδιο προενίσχυσης αναλογικού σήματος, όπου σε αυτό αλλά και στον εξωτερικό προενισχυτή υπάρχουν σημαντικές διαφορές που γίνονται άμεσα αντιληπτες σε ένα καλό σύστημα. Ας μην πιάσουμε και το θέμα της ποιότητας των τροφοδοτικών τους , για τα ψηφιακά & αναλογικά στάδια.

Εγώ αυτό κατάλαβα ότι έγραψε άνθρωπος, ή αυτό τέλος πάντως εννοούσε :sneaky:

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.460
Ξεκόλα και κατάλαβε ότι τα dacs το μόνο που κάνουν είναι να μετατρέπουν το ψηφιακό σε αναλογικό , χωρίς κανένα χαρακτήρα.
και όλοι οι ενισχυτές "απλά" ενισχύουν την τάση και το ρεύμα του σήματος ... αλλά δεν σ αρέσουν όλοι :p

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.774
Ναι γιατί και εκεί υπάρχει προενίσχυση που μαγειρεύει το σήμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.743
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis