Το σύστημα μου

Reaction score
2.465
Να ρωτήσω κάτι;

Παίρνω ένα καινούριο καλώδιο.

Το βάζω στο σύστημα.

Βάζω ένα κομμάτι »αναφοράς» π.χ. το caravan από sheffield labs.

Το ακούω.

Ωραίο το κομμάτι, μεγάλο δυναμικό εύρος, αλλά … βαρετό.

Προς το τέλος του κομματιού, ρίχνω ένα χασμουρητό.

Μεγάλο. Ξέρετε, από αυτά που πάει να ξεκολλήσει το σαγόνι.

Κάτι υποψιάζομαι και βάζω το κομμάτι από την αρχή.

Και, πράγματι, ακούω τεράστιες διαφορές από την προηγούμενη φορά.

Να το αποδώσω στο ότι «το καλώδιο άρχισε να στρώνει»;
Να το αποδώσεις στο ότι σου έφυγε η νύστα!
Ωραία σύγκριση! Δίχως πριν και μετά αλλά μόνον μετά.

Last edited:

Reaction score
311
Μου κανει τρομερη εντυπωση πως ανθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται του τεχνικου κλαδου δεν καθονται να σκεφτουν τι ειναι αυτο το σημα που τροφοδοτουνται οι συσκευες μας ,το κανουν αυτες και πως μεταφερεται μεχρι τα ηχεια για να μετατραπει τελικα σε ηχο. Αμφισβητώντας την σημασια των καλωδιων ειναι σαν να αμφισβητειται η σημασια των εσωτερικων εξαρηματων στις συσκευες μας. Το ποσο εντονα ειναι ακουστη η οχι η καθε διαφορα ειναι συναρτηση πολλων παραμετρων ωστοσο αυτο δεν ακυρωνει την υπαρξη της.

Reaction score
758
Να το αποδώσεις στο ότι σου έφυγε η νύστα!
Ωραία σύγκριση! Δίχως πριν και μετά αλλά μόνον με μετά.
Μάιστα.

Κατάλαβα.

Τρέχω να ψωνίσω καλώδιο.

Από εκείνον τον κατασκευστή που μου έλεγε πως βάζει στο κράμα των μετάλλων και ένα στοιχείο που δεν υπάρχει στον περιοδικό πίνακα;

Ή από τον άλλον που λέει για ταχύτητα ολίσθισης των ηλεκτρονίων στο καλώδιο ίση με το 99 % της ταχύτητας του φωτός;

Reaction score
311
Βλάσση,γνωρίζω περί μετρήσεων καλωδίων εδώ και πολλά χρόνια.Η ερωτηση-προτροπη ήταν παγίδα.Με το που εμφανίστηκε η πρώτη δοκιμή,πήρα την πάσα να λέω στους "άλλους",ορίστε τα καλώδια που θέλατε μετρημένα,διαλέξτε απ' αυτά και όχι από τον σωρό.Φαινεται όμως ότι το κοτέτσι είναι καλά προφυλαγμένο από την αλεπού! Άσε που οι κότες πρέπει να δώσουν λόγο στον κόκκορα!
Το γνωριζω , το εβαλα σαν απαντηση σε δικο σου post γιατι αν το εβαζα σε καποιον που πραγματικα το χρειαζεται θα αρχιζε μια αντιπαραθεση που ηδη εχει γινει πολλες φορες και καταντα τουλαχιστον κουραστικη. ;)

Reaction score
2.465
Μου κανει τρομερη εντυπωση πως ανθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται του τεχνικου κλαδου δεν καθονται να σκεφτουν τι ειναι αυτο το σημα που τροφοδοτουνται οι συσκευες μας ,το κανουν αυτες και πως μεταφερεται μεχρι τα ηχεια για να μετατραπει τελικα σε ηχο. Αμφισβητώντας την σημασια των καλωδιων ειναι σαν να αμφισβητειται η σημασια των εσωτερικων εξαρηματων στις συσκευες μας. Το ποσο εντονα ειναι ακουστη η οχι η καθε διαφορα ειναι συναρτηση πολλων παραμετρων ωστοσο αυτο δεν ακυρωνει την υπαρξη της.
Μην σου κάνει εντύπωση.Για τους περισσότερους το πληκτρολόγιο είναι γλυκό.Σ' έναν πόλεμο(κάποια στιγμή θα γίνει)θα έμεναν πίσω για να καθαρίζουν πατάτες.Καλιτσουνι,το νου σου!Δε θέλω φλούδες στις πατάτες μου!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Ώρα να μιλήσει η στιχουργία...

Κάγκελα παντού, κρυογεννημένα
Πεντάιντσα βροντούν, στης ακοής το ψέμα
Τόσα βύσματα σ'εναλλαγές έχουν λιώσει
με μια προσμονή, η τρίχα να τσιτώσει

Ακούω διαφορές και ας χύνεται ο καφές
Αλλού οι χαμηλές μ'ακούω διαφορές

Mogami xlr φτηνιάρικο ημίφως
Τσιρίζουν οι σιωπές αφού δεν στέκει μύθος
της μπίλιας η ανοχή στον οίκο μου φευγάτη
Θεέ της Μουσικής μαζί στην αυταπάτη
μεσαίες τόσο υγρές στάζουνε οι τοίχοι
μα μπάσο τύμπανο ποτέ δεν έχει τύχη
Καμπύλες άφαντες, τις ρίχνω στον Καιάδα
Γειτόνισσα μετρά την τύφλα μου ρημάδα

Ακούω διαφορές νιώθω ανοχές
Ακούω δυό φορές του χώρου ανοχές
Να, να, να...

Reaction score
2.465
Μάιστα.

Κατάλαβα.

Τρέχω να ψωνίσω καλώδιο.

Από εκείνον τον κατασκευστή που μου έλεγε πως βάζει στο κράμα των μετάλλων και ένα στοιχείο που δεν υπάρχει στον περιοδικό πίνακα;

Ή από τον άλλον που λέει για ταχύτητα ολίσθισης των ηλεκτρονίων στο καλώδιο ίση με το 99 % της ταχύτητας του φωτός;
Από αυτόν που θα σε φωτίσουν ο Θεός κι εγώ,φυσικά.
Απ' αυτόν που θα σου δώσει demo ν' ακούσεις στο σύστημά σου και το οποίο θα μπορέσεις να πληρώσεις.
Στην δεύτερη περίπτωση,μπορώ να σου δανείσω κι εγώ το σχετικό καλώδιο που πάει τον ήχο μια ταχύτητα πάνω.Δυστυχως όχι το κορυφαίο της εταιρίας ώστε να πιάσω την ταχύτητα του φωτός.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Απ' αυτόν που θα σου δώσει demo ν' ακούσεις στο σύστημά σου και το οποίο θα μπορέσεις να πληρώσεις.
Στην δεύτερη περίπτωση,μπορώ να σου δανείσω κι εγώ το σχετικό καλώδιο που πάει τον ήχο μια ταχύτητα πάνω.Δυστυχως όχι το κορυφαίο της εταιρίας ώστε να πιάσω την ταχύτητα του φωτός.
Θαυμάσια, τώρα έχουμε και καλώδια που θ'αύξαναν την... ταχύτητα του ήχου. :roflmao:
(Το ξέρω ότι δεν το εννοούσε έτσι ο Π.Α.Η. αλλά κατατίθεται ως ένδειξη προσοχής στην έκφραση)

Reaction score
2.465
Θαυμάσια, τώρα έχουμε και καλώδια που θ'αύξαναν την... ταχύτητα του ήχου. :roflmao:
(Το ξέρω ότι δεν το εννοούσε έτσι ο Π.Α.Η. αλλά κατατίθεται ως ένδειξη προσοχής στην έκφραση)
Αφου κι εσύ έχεις απ' αυτα.Διακρινονται στο μικρό σύστημα.

Να, να, να...
Απορρίπτεται λόγω κομματικής προπαγάνδας.Ποιου κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ έγινες κομματαρχης;

Reaction score
311

Να, να, να...
Μην το αφησεις και παει χαμενο το ταλεντο🥰

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.643
Καλιτσουνι,το νου σου!Δε θέλω φλούδες στις πατάτες μου!
Για να δούμε τι λέει η φίλη μου η Ρένα (η τεχνητή νοημοσύνη γαρ).

Ναι δεν είναι πανάκεια η τεχνητή αλλά από τον κάθε μάχιμο βαθμοφόρο που έχουμε εδώ μέσα 🤡 και μας έβαλε κιόλας και υπηρεσία στα μαγειρεία πρωί πρωί κάτι παραπάνω ξέρει.

Ωχ. Γιατρός στον απέναντι θάλαμο!!! Σας αφήνω παιδιά μη με δούνε να γράφω.

Screenshot 2024-12-26 at 11.20.33 AM.png

Screenshot 2024-12-26 at 11.20.40 AM.png

Screenshot 2024-12-26 at 11.20.45 AM.png

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Αφου κι εσύ έχεις απ' αυτα.Διακρινονται στο μικρό σύστημα.

Απορρίπτεται λόγω κομματικής προπαγάνδας.Ποιου κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ έγινες κομματαρχης;
H έμπνευση πρέπει να υπερβαίνει κομματικές γραμμές.
Κάθομαι όμως ν'ακούσω... διαφορές μονάχα αφότου θα έχω διευθετήσει άλλα πιο απαραίτητα πράγματα στο εκάστοτε setup.

Reaction score
2.465
Βροχή έξω όμως δεν μ' ενοχλεί διότι δεν έχω ηλεκτροστατικά ηχεία.
The Rising Storm: The rain falls down
Για να δούμε τι λέει η φίλη μου η Ρένα (η τεχνητή νοημοσύνη γαρ).

Ναι δεν είναι πανάκεια η τεχνητή αλλά από τον κάθε μάχιμο βαθμοφόρο που έχουμε εδώ μέσα 🤡 και μας έβαλε κιόλας και υπηρεσία στα μαγειρεία πρωί πρωί κάτι παραπάνω ξέρει.

Ωχ. Γιατρός στον απέναντι θάλαμο!!! Σας αφήνω παιδιά μη με δούνε να γράφω.

View attachment 353709

View attachment 353712

View attachment 353711
Ρώτα την τεχνητη σου παρανόηση άνευ νοημοσύνης ποια επίδραση έχουν στον ήχο τα μέταλλα των πριζων που έχουν τα πολυπριζα όπως και τα μέταλλα,γενικώς.Αν δεν γνωρίζει,θα σου στείλω την αναβάθμιση της Ρένας μέσω πενταδακτύλου αστερος(star wired)
Υ.Γ. Ζεις ακόμη βρε θηρίο;

Last edited:

Reaction score
758
Από τη Φυσική της Β' Λυκείου.

Όσοι δεν ήταν πρωτοδεσμίτες ή "πρακτικό" όπως λέγαμε εμείς όταν ήμασταν μαθητές, μπορούν να το διαβάσουν χωρίς φόβο. Είναι "γενικής παιδείας".

1p2lre.jpg

Reaction score
2.465
Αυτή ακριβώς ήταν η επόμενη μου ερώτηση. Poor choice of words...

View attachment 353721

View attachment 353723
Α,εδώ στο πρώτο έχει δίκιο! Μην φωνάξεις όμως τον ψυχίατρο διότι το σπίτι της είναι ακριβώς κάτω από το δικό μου,στον πρώτο όροφο και όχι απέναντι.
Στο δεύτερο όμως,σου προσέφερα όση τεχνική βάση θέλεις.Βασει αυτής,άρχισε να ξοδεύεις για να μην αραχνιασει το Δώρο.Να κινείται η Αγορά!
Εμένα,άσε με.Παει πολύς καιρός από τότε που αγοράζω μόνο από τα αμέτρητα και όχι από τα μετρημένα.

Reaction score
19.394
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ταχύτητα του ήχου δεν είναι σταθερή. Εξαρτάται απο το υλικό, την πυκνότητα της διάταξης των ατόμων και μορίων του, των δεσμών αλλά και άλλους παράγοντες. Π.χ. στο νερό είναι 1.480 m/sec...just saying ... επειδή σου αρέσουν κάτι τέτοια σημειολογικά αλλά και η σούπερ ακρίβεια στο λόγο που όμως δεν μεταφράζεται πάντα και σε σούπερ ακρίβεια σε επιστημονική έννοια αλλά και ούτε σηκώνεις χιούμορ για επιστημονικά ζητήματα. :D Οπότε κυριολεκτικά more so σαν έκφραση είναι σωστή και ας την χρησιμοποίησε μεταφορικά. Αντιθέτως, μεταφορικα που χρησιμοποιηθηκε είναι λάθος. :D

Είπα να γράψω κάτι γαιτί φωναζει το αφεντικό, ο @marlboro :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ταχύτητα του ήχου δεν είναι σταθερή. Εξαρτάται απο το υλικό, την πυκνότητα της διάταξης των ατόμων και μορίων του, των δεσμών αλλά και άλλους παράγοντες. Π.χ. στο νερό είναι 1.480 m/sec...just saying ... επειδή σου αρέσουν κάτι τέτοια σημειολογικά αλλά και η σούπερ ακρίβεια στο λόγο που όμως δεν μεταφράζεται πάντα και σε σούπερ ακρίβεια σε επιστημονική έννοια αλλά και ούτε σηκώνεις χιούμορ για επιστημονικά ζητήματα. :D Οπότε κυριολεκτικά more so σαν έκφραση είναι σωστή και ας την χρησιμοποίησε μεταφορικά. Αντιθέτως, μεταφορικα που χρησιμοποιηθηκε είναι λάθος. :D

Είπα να γράψω κάτι γαιτί φωναζει το αφεντικό, ο @marlboro :D
Αν ήθελες να σου το επεκτείνω μπορώ επίσης να σημειώσω ότι η ταχύτητα του ήχου συναρτάται με τις ιδιότητες στο μέσο διάδοσης αλλά τα καλώδια δεν κάνουν τα ίδια μετατροπή της ηλεκτρικής σε ηχητική ενέργεια. Επίσης άλλη μια εκδοχή για όποιο τσίριγμα είχε αντιληφθεί σε Mogami interconnect είναι να έπαιζαν τα αγαπημένα του κομμάτια υπό συνθήκες αυξημένης... υγρασίας - στην ατμόσφαιρα και όχι της πολυθρύλητης σε μεσαίες οκτάβες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.881
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis