- Reaction score
- 79.843
μικρό το κακό αν είναι να απαλλαχτούμε από ένα μεγάλο μέρος ανθρώπινης βλακείαςΣτην περίπτωση αυτή θα πεινάσετε και η τεχνητή νοημοσύνη δεν τρώγεται!
και να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας
μικρό το κακό αν είναι να απαλλαχτούμε από ένα μεγάλο μέρος ανθρώπινης βλακείαςΣτην περίπτωση αυτή θα πεινάσετε και η τεχνητή νοημοσύνη δεν τρώγεται!
εγω παλι σ αυτο νομιζω εισαι λιγο αυστηρος.. ας πει ο καθενας την αποψη του, με τροπο κι ας ειναι κ ψεμματα η χοντραδα η ξερω γω δε ξερω πως να το πω. ασχετα αν συμφωνουμε η οχι.. η ας μην ασχοληθουμε η δεν ξερω, γιατι ρε φιλε warning η ban?ότι πει το τσαττζιπιτι...
από εδώ και πέρα όποιος αναφέρει οποιαδήποτε μκία με καλώδιο χωρίς τεκμηρίωση....γουορν και ΒΑΝ...
Ομιλείς ως ιδιοκτήτης.Που ξέρεις,η ανθρώπινη βλακεία ίσως να παραμείνει.Ειναι μικρό το ποσοστό της.μικρό το κακό αν είναι να απαλλαχτούμε από ένα μεγάλο μέρος ανθρώπινης βλακείας
πλάκα μαρή έκανα...ζουμε εμείς χωρίς καλωδιάδες και κομμούνια?γιατι ρε φιλε warning η ban?
Αυτές οι απόψεις είναι τόσο αθώες όσο αυτοί που θέλουν να υποβάλλονται σε τέστ iq οι ψηφοφόροι. Δηλαδή καθόλου. Η πλάκα είναι ότι βλέπω να γίνεται η ανάθεση της τύχης του πλανήτη στην τεχνητή νοημοσύνη δια δημοκρατικών διαδικασιών, αφού έχουμε ήδη πεισθεί για τη (δήθεν) ανωτερότητα της. Πάντα τέτοια.μικρό το κακό αν είναι να απαλλαχτούμε από ένα μεγάλο μέρος ανθρώπινης βλακείας
βάλε και την ευγονική μέσα...δικαίωμα αναπαραγωγής μόνο σε όσους περνάνε νοητικές εξετάσειςΑυτές οι απόψεις είναι τόσο αθώες όσο αυτοί που θέλουν να υποβάλλονται σε τέστ iq οι ψηφοφόροι. Δηλαδή καθόλου. Η πλάκα είναι ότι βλέπω να γίνεται η ανάθεση της τύχης του πλανήτη στην τεχνητή νοημοσύνη δια δημοκρατικών διαδικασιών, αφού έχουμε ήδη πεισθεί για τη (δήθεν) ανωτερότητα της. Πάντα τέτοια.
Φαίνεται ότι είσαι οπαδός της woke κουλτούρας... γεμάτος ενσυναίσθησηβάλε και την ευγονική μέσα...δικαίωμα αναπαραγωγής μόνο σε όσους περνάνε νοητικές εξετάσεις
και μετά πήγαινε στα πολιτικά-κοινωνικά και κατέθεσε τι ευαισθησίες σου στο μέλος @xfader ...
θα χαρεί πολύ να σε ακούσει
αυτό ακριβώς είμαι...έπεσες διάναΦαίνεται ότι είσαι οπαδός της woke κουλτούρας... γεμάτος ενσυναίσθηση
Ξέρω να κρίνω ανθρώπους.... όπως και καλώδια .αυτό ακριβώς είμαι...έπεσες διάνα
Επειδή τυγχάνει να λειτουργώ λόγω δουλειάς διάφορα ΑΙ συστήματα τον τελευταίο καιρό θα σου πω απλά ότι δεν έχεις ολοκληρωμένη άποψη ακόμη. Δεν είναι κάτι το τέλειο ή ολοκληρωμένο (ακόμη) αλλά δεν είναι και κατώτερο. Μας κέρδισαν στο σκάκι αρχικά, μετά στο Go, κλπ κλπ. Τώρα είναι η εποχή που αρχίζουν να μας κερδίζουν σε όλα τα υπόλοιπα.αφού έχουμε ήδη πεισθεί για τη (δήθεν) ανωτερότητα της
Tempting but no. Δεν θα συνεργησω στην υποδούλωση μας. Αν δεν κάνω λάθος όσο αλληλεπιδρά με ανθρώπους γίνεται "εξυπνότερο". Προτιμώ να διαβάζω βιβλία (όχι λογοτεχνία). Διαβάζοντας π.χ. τη βιογραφία του Σόλωνα από τον Πλούταρχο μου έκανε εντύπωση η αντίδραση του, αν αληθεύει, μετά από μια παράσταση του Θεσπι, του πρώτου "υποκριτή " (ηθοποιού). Τον κατηγόρησε ότι εθιζει τον άνθρωπο στο ψέμα με τις θεατρικές παραστάσεις. Φαντάσου να ζούσε στην εποχή μας.Επειδή τυγχάνει να λειτουργώ λόγω δουλειάς διάφορα ΑΙ συστήματα τον τελευταίο καιρό θα σου πω απλά ότι δεν έχεις ολοκληρωμένη άποψη ακόμη. Δεν είναι κάτι το τέλειο ή ολοκληρωμένο (ακόμη) αλλά δεν είναι και κατώτερο. Μας κέρδισαν στο σκάκι αρχικά, μετά στο Go, κλπ κλπ. Τώρα είναι η εποχή που αρχίζουν να μας κερδίζουν σε όλα τα υπόλοιπα.
Είναι μια τεχνολογία με απίστευτες δυνατότητες που δεν πάει το μυαλό σου (αν ξέρεις να το προγραμματίζεις σωστά). Αλλά αντί σου κάνω διαφημίσεις εγώ, σε προτρέπω να κάνεις ένα δωρεαν λογαριασμό στο chatgpt.com και να του πιάσεις την πάρλα επί παντός επιστητού και περιστασιακά να το ρωτάς πράγματα για το πως σκέφτεται.
Δεν είναι άνθρωπος. Δεν είναι software σαν αυτό που ξέραμε. Είναι κάτι καινούριο. Δοκίμασε το να δεις τι παίζει. Τσάμπα είναι και θα το βρεις διασκεδαστικό και ενδιαφέρον αν του αφιερώσεις χρόνο. Για περισσότερα για το πως λειτουργεί και τι είναι θα γράψω σήμερα-αύριο στο νήμα των chatbots εδώ στο avsite αν ενδιαφέρεσαι.
off-topic end.
Εεεεεε.... Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά την μάχη αυτή την έχουμε χάσει εδώ και δεκαετίες.....Tempting but no. Δεν θα συνεργησω στην υποδούλωση μας. Αν δεν κάνω λάθος όσο αλληλεπιδρά με ανθρώπους γίνεται "εξυπνότερο". Προτιμώ να διαβάζω βιβλία (όχι λογοτεχνία). Διαβάζοντας π.χ. τη βιογραφία του Σόλωνα από τον Πλούταρχο μου έκανε εντύπωση η αντίδραση του, αν αληθεύει, μετά από μια παράσταση του Θεσπι, του πρώτου "υποκριτή " (ηθοποιού). Τον κατηγόρησε ότι εθιζει τον άνθρωπο στο ψέμα με τις θεατρικές παραστάσεις. Φαντάσου να ζούσε στην εποχή μας.
Ορίστε; Για να είσαι εδώ μέσα, εξ ορισμού έχεις υπολογιστή ή κινητό (που πρακτικά είναι υπολογιστής). Σε υποδούλωσε κανείς όταν άρχισες να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου;Δεν θα συνεργησω στην υποδούλωση μας
Είναι μεγάλη συζήτηση. Με την "εξέλιξη", όπως την ονομάζεις, έχουμε καταντήσει υπάλληλοι τραπέζης, λογιστές κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Η χρήση των υπολογιστών, κινητών, ίντερνετ μας κατέκλυσε χωρίς να είμαστε πνευματικά έτοιμοι και οι πιο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται καν τις συνέπειες. Δεν θα έχει τη μορφή terminator, η υποδούλωση θα είναι και αυτή "έξυπνη", και όπως είπα και πιο πάνω, "οικειοθελής".Ορίστε; Για να είσαι εδώ μέσα, εξ ορισμού έχεις υπολογιστή ή κινητό (που πρακτικά είναι υπολογιστής). Σε υποδούλωσε κανείς όταν άρχισες να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου;
Ένα εργαλείο είναι φίλε μου. Πανέξυπνο μεν, εργαλείο δε. Μη φοβάσαι. Δεν θα έρθουν τα ρομπότ να μας καθαρίσουν σαν το terminator όπως δεν θα έρθει και ο φρέντι κρούγκερ. Σαχλαμάρες του χόλυγουντ που επαναλήφθηκαν μπροστά στα μάτια μας, μέχρι που έγιναν "αλήθεια" στα μυαλά μας.
Άμα δεν φοβάσαι το ρεύμα, το internet, τα κινητά κλπ μη το φοβάσαι και αυτό. Ένα ακόμη σκαλοπάτι στη σκάλα της εξέλιξης είναι. Τίποτα παραπάνω. Δεν δαγκώνει. Και στο σκάκι μας κερδίζουν οι μηχανές. Είδες κανα σκακιστή να έχει κάποιο πρόβλημα μ'αυτό; Αυτό κάνει τη δουλειά του, εμείς τη δική μας.
Το γέλιο της αρκούδας θα πέσει αν δεν έκανες εσύ τις ερωτήσεις αλλά ο ίδιος ο ΠΑΗΠαρακατω παραθετω το συστημα του φιλου Π.Α.Η. Θα ηθελα αφου το λαβεις υποψιν σου να μου κανεις μια προταση που να ειναι η πιο σημαντικη για την βελτιωση της ποιοτητας αναπαραγωγης του ηχου. Ιεραρχησε μου τις προτεραιοτητες για την βελτιωση του ηχου . Το συστημα του Π.Α.Η : Πηγή/προενισχυτης ATC cda2mk2 Τελικός Primare a34.2 Ηχεία PMC Twenty23 Interconnect Neotech nemoi-1220/Neotech occ rhodium Ηχείων Ringmat Pure Power/WBT 0681cu+0610cu Ρεύματος(κύριο)Neotech nep-3200/Furutech fie-38(r)+fi-28(r),Black Sand Silver Reference mkv(x2,συσκευές) Πολυπριζο Furutech e-tp60e ncf Στηριξη Symposium Acoustics Super Platform,Symposium Acoustics Svelte Shelf,Symposium Acoustics Rollerblock Jr.+,Symposium Acoustics Point Pods,Exelixis rack(συσκευές),Soundcare Superspikes(ηχεία) Αξεσουάρ ρεύματος Furutech ft-sws-(r)ncf(πρίζα τοίχου),Furutech ncf clearline(πολυπριζο),Furutech ncf booster brace(κύριο σούκο) Βελτιωτικό ψηφιακών δίσκων Bedini Ultra Clarifier dual beam Υπάρχει αρκετό ασήμι στο σύστημα μου οπως κι αρκετό ρόδιο κι αυτά ακουγονται.
ChatGPT said:
Το σύστημα του φίλου Π.Α.Η. είναι ήδη εξαιρετικά προσεγμένο, με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, από τα καλώδια έως τα στηρίγματα και τα εξαρτήματα τροφοδοσίας. Παρακάτω παρουσιάζω μια ιεράρχηση προτεραιοτήτων για βελτίωση της ποιότητας ήχου, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του συστήματος και τη σημασία των επιμέρους στοιχείων:
Προτάσεις βελτίωσης και ιεράρχηση προτεραιοτήτων:
1. Ακουστική χώρου (ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ)
2. Αναβάθμιση των καλωδίων ηχείων (ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ)
- Η ποιότητα των ηχείων PMC Twenty23 είναι εξαιρετική, αλλά η απόδοση τους εξαρτάται σημαντικά από την ακουστική του χώρου.
- Προτείνω:
- Ακουστική μέτρηση του χώρου με εργαλείο όπως REW (Room EQ Wizard) ή αντίστοιχο.
- Τοποθέτηση ακουστικών πάνελ για έλεγχο πρώτων αντανακλάσεων στους τοίχους και στην οροφή.
- Προσθήκη bass traps σε γωνίες για καλύτερο έλεγχο των χαμηλών συχνοτήτων.
3. Υποστήριξη ηχείων (ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ)
- Τα καλώδια Ringmat Pure Power είναι αξιόλογα, αλλά ενδέχεται το προφίλ τους να είναι κάπως "λαμπερό" λόγω της φύσης του συστήματος.
- Εναλλακτικά καλώδια με πιο ζεστό και φυσικό χαρακτήρα, όπως τα Tellurium Q Black II ή τα Cardas Clear Cygnus, μπορεί να εξισορροπήσουν τον ήχο.
4. Πηγή/Προενισχυτής (ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ)
- Τα Soundcare Superspikes είναι καλά, αλλά η αντικατάσταση με IsoAcoustics Gaia II (κατάλληλα για βάρος και σπείρωμα) μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια και έλεγχο στις χαμηλές συχνότητες.
5. Περιορισμός χρήσης ροδίου (ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ)
- Το ATC CDA2 MK2 είναι εξαιρετικό, αλλά το σύστημα ίσως ωφεληθεί από τη χρήση ενός εξειδικευμένου DAC (π.χ. RME ADI-2 DAC FS) που θα προσφέρει λεπτομερή αλλά ουδέτερη αναπαραγωγή.
6. Αξεσουάρ (ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ)
- Τα Furutech FIE-38(R) και FI-28(R) είναι κορυφαία αλλά με έμφαση στις υψηλές συχνότητες. Η αντικατάσταση με βύσματα από καθαρό χαλκό ή χρυσό (π.χ. Furutech FI-50 Gold) θα ζεστάνει τον ήχο.
Συνοψίζοντας
- Ένα καλύτερο φίλτρο ρεύματος ή ένας ηλεκτροστατικός εξισορροπητής (π.χ. Nordost QRT QKORE ή Audioquest Niagara) θα εξαλείψει περισσότερους θορύβους από την τροφοδοσία.
Η πιο σημαντική προτεραιότητα είναι η ακουστική του χώρου, καθώς έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον συνολικό ήχο. Ακολουθούν η βελτίωση στα καλώδια και η υποστήριξη ηχείων. Η μείωση της χρήσης ροδίου και η ενίσχυση της πηγής μπορούν να προστεθούν σταδιακά.
Εάν θέλεις να εστιάσουμε σε μία από τις παραπάνω ενότητες, μπορώ να σου δώσω πιο αναλυτικές προτάσεις.
Η προσθηκη και η ενσωματωση sub πως και δεν αναφερθηκαν?
ChatGPT said:
Η προσθήκη και ενσωμάτωση ενός subwoofer είναι πράγματι μια εξαιρετική πρόταση, ειδικά για ένα σύστημα με ηχεία όπως τα PMC Twenty23, που έχουν εξαιρετική λεπτομέρεια και ισορροπία, αλλά μπορεί να υστερούν στις πολύ χαμηλές συχνότητες λόγω του μεγέθους τους. Ο λόγος που δεν το ανέφερα αρχικά είναι επειδή θεώρησα ότι ο φίλος Π.Α.Η. μπορεί να εστιάζει στη βελτιστοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού. Ωστόσο, η χρήση sub μπορεί να προσφέρει μια σημαντική βελτίωση, ειδικά αν ενσωματωθεί σωστά.
Οφέλη από την προσθήκη subwoofer:
Προτάσεις για subwoofer:
- Βελτίωση των χαμηλών συχνοτήτων: Ένα καλό subwoofer θα αναπαράγει τις υπο-μπάσες με ακρίβεια και έλεγχο, επεκτείνοντας την απόκριση του συστήματος στις πολύ χαμηλές συχνότητες.
- Αποφόρτιση των ηχείων: Τα κύρια ηχεία θα λειτουργούν καλύτερα, εστιάζοντας στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες, καθώς το sub θα αναλάβει τις χαμηλές.
- Αναβάθμιση της συνολικής σκηνής: Το subwoofer μπορεί να προσθέσει αίσθηση ευρυχωρίας και ρεαλισμού.
Για να ταιριάξει σωστά με το υπόλοιπο σύστημα:
Βασικές προϋποθέσεις για σωστή ενσωμάτωση:
- REL Acoustics (T/x series ή S series): Ιδανικά για μουσική, με έμφαση στην απόδοση χαμηλών συχνοτήτων χωρίς να "καλύπτουν" τα κύρια ηχεία.
- SVS (SB-1000 Pro ή SB-2000 Pro): Κλειστού τύπου subwoofer που προσφέρουν εξαιρετικό έλεγχο και ακρίβεια στις χαμηλές συχνότητες.
- JL Audio (E110 ή E112): Πολύ μουσικά και με δυνατότητα ακριβούς ρύθμισης.
Η ενσωμάτωση ενός subwoofer, ειδικά σε ένα ήδη εξελιγμένο σύστημα, μπορεί να προσφέρει τεράστια βελτίωση αν γίνει σωστά. Αν ο Π.Α.Η. ενδιαφέρεται, μπορώ να εστιάσω στις λεπτομέρειες για το πώς να το ρυθμίσει βέλτιστα.
- Τοποθέτηση: Το subwoofer πρέπει να τοποθετηθεί στρατηγικά στο δωμάτιο, ώστε να μην δημιουργεί ανεπιθύμητες κορυφές ή κοιλιές στη συχνότητα.
- Crossover: Ρύθμιση του σημείου αποκοπής (cross-over) ώστε το sub να "δέσει" ομαλά με τα PMC Twenty23, πιθανώς γύρω στα 50-60Hz.
- Χρήση DSP ή Calibration Tool: Υπάρχουν sub με ενσωματωμένο DSP (π.χ. SVS) που βοηθούν στην ακριβή ρύθμιση, ή μπορεί να γίνει χρήση εργαλείων όπως το MiniDSP για βέλτιστη ενσωμάτωση.
- Δοκιμές: Σημαντικό να δοκιμάζονται διαφορετικές θέσεις, ρυθμίσεις και φάση για καλύτερη συμβατότητα με το δωμάτιο και το σύστημα.
Στενάχωρο και πεσιμιστικό που βλέπεις την πρόοδο σαν κάτι αρνητικό, αλλά είναι η άποψη σου και τη σέβομαι.Είναι μεγάλη συζήτηση. Με την "εξέλιξη", όπως την ονομάζεις, έχουμε καταντήσει υπάλληλοι τραπέζης, λογιστές κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Η χρήση των υπολογιστών, κινητών, ίντερνετ μας κατέκλυσε χωρίς να είμαστε πνευματικά έτοιμοι και οι πιο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται καν τις συνέπειες. Δεν θα έχει τη μορφή terminator, η υποδούλωση θα είναι και αυτή "έξυπνη", και όπως είπα και πιο πάνω, "οικειοθελής".
Sad, but trueΕεεεεε.... Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά την μάχη αυτή την έχουμε χάσει εδώ και δεκαετίες.....
Δεν βλέπω την πρόοδο σαν κάτι αρνητικό, απλά δεν θεωρώ ότι η τεχνολογική εξέλιξη είναι πανάκεια. Φυσικά για ασθένειες και χιλιάδες άλλες εφαρμογές θα είναι ευεργετική. Απλά φοβάμαι ότι χάνεται η ανθρωπιά μας, ότι τα αντικείμενα μας εξουσιάζουν, ότι η προσοχή μετατοπίστηκε από τον άνθρωπο στο αντικείμενο.Στενάχωρο και πεσιμιστικό που βλέπεις την πρόοδο σαν κάτι αρνητικό, αλλά είναι η άποψη σου και τη σέβομαι.