Το σύστημα μου

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.550
Με τα καλώδια (ΕΙΔΙΚΑ του ρεύματος) ως γνωστόν, ΔΕΝ ασχολούμαι....
Παρ' όλα αυτά, για να είμαστε δίκαιοι... ναι, τα μεγαλύτερα μήκη καλωδίων ρεύματος, συνήθως λειτουργούν πιο αποσβεστικά σε διάφορους θορύβους που κυκλοφορούν στο δίκτυο...
Για παράδειγμα... άλλο είναι να έχεις το ψυγείο στο ίδιο πολύπριζο με τα "στέρεα" και άλλο να θέλει 4 μέτρα μέχρι τον πίνακα και από κει άλλα 6 με μια αφιερωμένη γραμμή μέχρι τα σετάπια.
(Εκεί υπάρχει και μια αξία της ξεχωριστής/αφιερωμένης γραμμής για τα σετάπια)
Ένας θόρυβος που θα παραχθεί από π.χ. το μοτέρ του ψυγείου, στην περίπτωση της αφιερωμένης γραμμής θα αποσβεστεί περισσότερο μέχρι να φτάσει στα σετάπια.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε το θόρυβο από όλα τα σπίτια που είναι συνδεδεμένα στην ίδια φάση με μας... έχουμε πολλά ψυγεία κ διακόπτες παράλληλα με τα δικά μας αλλά ...μακριά!
Από αυτή τη σκοπιά, ένα μεγαλύτερο μήκος καλωδίου έχει καλύτερη απόσβεση στους θορύβους που δημιουργούνται κυρίως από άλλες συσκευές στο δίκτυο.
Τώρα το πόση διαφορά θα κάνει μισό μέτρο παραπάνω;;; για μένα καμία από ακουστικής άποψης... θεωρητικά πάντως θα κάνει... ότι κάνει, αυτό το απειροελάχιστο που θα κάνει....
Μέχρι εκεί όμως... ούτε απύθμενα μπάσα θα δώσει, ούτε υγρές μεσαίες ούτε μεταξένια πρίμα....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.959
και?
υπαρχει διαφορα στο ηχητικο αποτελεσμα?
ΟΧΙ.....:)
Είχα θόρυβο από τον τελικό. Μου είπαν ότι αν φέρω γραμμή κατ ευθεία από τον πίνακα ίσως γλυτώσω από τα παράσιτα... Φυσικά, όχι.

Reaction score
288
Βλέπω όσο περνάει ο καιρός τους αποδίδετε όλο και νέες λειτουργίες .
Των καλωδίων ρεύματος.
Που το βρήκες αυτό πάλι?
Οσο για το δικό μου , που να ξέρεις τώρα εσύ απο KAWASAKI ?
Οποίος πάντως χρειαστεί πληροφορίες από Kawasaki πολύ ευχαρίστως , άλλωστε και στην φωτό του αβαταρ μου Kawasaki είναι :p:p:p:p:p

Reaction score
2.268
Οποίος πάντως χρειαστεί πληροφορίες από Kawasaki πολύ ευχαρίστως , άλλωστε και στην φωτό του αβαταρ μου Kawasaki είναι :p:p:p:p:p
Ξέρεις αν διαθέτει η Kawasaki αμιγώς ηλεκτρικές μηχανές, για να ησυχάσουνε τα αυτιά μας από την ηχορύπανση ;

Reaction score
19.438
Με τα καλώδια (ΕΙΔΙΚΑ του ρεύματος) ως γνωστόν, ΔΕΝ ασχολούμαι....
Παρ' όλα αυτά, για να είμαστε δίκαιοι... ναι, τα μεγαλύτερα μήκη καλωδίων ρεύματος, συνήθως λειτουργούν πιο αποσβεστικά σε διάφορους θορύβους που κυκλοφορούν στο δίκτυο...
Για παράδειγμα... άλλο είναι να έχεις το ψυγείο στο ίδιο πολύπριζο με τα "στέρεα" και άλλο να θέλει 4 μέτρα μέχρι τον πίνακα και από κει άλλα 6 με μια αφιερωμένη γραμμή μέχρι τα σετάπια.
(Εκεί υπάρχει και μια αξία της ξεχωριστής/αφιερωμένης γραμμής για τα σετάπια)
Ένας θόρυβος που θα παραχθεί από π.χ. το μοτέρ του ψυγείου, στην περίπτωση της αφιερωμένης γραμμής θα αποσβεστεί περισσότερο μέχρι να φτάσει στα σετάπια.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε το θόρυβο από όλα τα σπίτια που είναι συνδεδεμένα στην ίδια φάση με μας... έχουμε πολλά ψυγεία κ διακόπτες παράλληλα με τα δικά μας αλλά ...μακριά!
Από αυτή τη σκοπιά, ένα μεγαλύτερο μήκος καλωδίου έχει καλύτερη απόσβεση στους θορύβους που δημιουργούνται κυρίως από άλλες συσκευές στο δίκτυο.
Τώρα το πόση διαφορά θα κάνει μισό μέτρο παραπάνω;;; για μένα καμία από ακουστικής άποψης... θεωρητικά πάντως θα κάνει... ότι κάνει, αυτό το απειροελάχιστο που θα κάνει....
Μέχρι εκεί όμως... ούτε απύθμενα μπάσα θα δώσει, ούτε υγρές μεσαίες ούτε μεταξένια πρίμα....
Ίσως κάνει καλό και στις μηχανικές μικρό- δονήσεις που θα δεχθεί. Ένα μεγαλύτερο καλώδιο λογικά τις αποσβένει περισσότερο ;

Reaction score
2.549
Το τέρας,αμάν!Αστειεύομαι γιατί χρησιμοποιω και τον μεγαλύτερο αδελφό του(10awg έναντι 9awg)Έχω την τιμή, το εικονιζόμενο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής αντιπροσωπειας της Νeotech να είναι το nep-3001g που μου στάλθηκε.
Υποκλίνομαι στη Neotech για μια ακόμη φορά.Χαλαλι το συν ένα κατοσταρικο που έδωσα όταν μετάνοιωσα για την παραγγελία του απερχόμενου μοντέλου.
Τι ακούω;Τρομακτικές διαφορές! Είχα πεντακάθαρο μπασσο,έτσι;Δεν είχα!Τώρα έχω!Παρέα με πεντακάθαρο μεσοχαμηλο.Διαφανεια,καθαρότητα,λεπτομέρεια,διαχωρισμός οργάνων,ολα στα ύψη.Ολα αυτά χωρίς επιθετικοτητα, με λιγότερα συριστικά και με πρωτόγνωρη για το σύστημα μου μελωδικότητα.Έχω αρχίσει ν' ακούω ύψος σκηνής στις εγγραφές μου και να νομίζω ότι υπάρχει κεντρικό ηχείο.
Υπάρχει όμως και άλλη όψη,η πρακτική.Αρχιζω τη γκρίνια.
Η Neotech κατήργησε τα επιροδιωμενα βύσματα(πρόλαβα το τελευταίο ζεύγος)και διατηρεί μόνο τα επίχρυσα,αυτή τη φορά με γραφένιο όπως στο καλώδιο.Δεν σκέφθηκε τους ΠΑΗδες όλου του κόσμου.
Το καλώδιο είναι πολύ άκαμπτο.Πολυ άκαμπτο είναι και το 3200 όμως αυτό παραμένει στη θέση στην οποία θα το κάμψεις.Το 3001g,όχι.Κατα συνέπεια δεν το συνιστώ για χρήση σε ελαφρές συσκευές που στηρίζονται σε πόδια όπως το ATC μου διότι τις μετακινεί.
Αυτή είναι η εντύπωση της πρώτης ώρας παρα το γεγονός πως το καλώδιο τρώει γκολ από τ' αποδυτηρια διοτι οι συσκευές είναι κρύες.
Καταστρεφει αντικαλωδιακες συνειδησεις.Θα επανέλθω σε 200 ώρες.
IMG_20241230_173220.jpg

Βλέπω όσο περνάει ο καιρός τους αποδίδετε όλο και νέες λειτουργίες .
Των καλωδίων ρεύματος.
Που το βρήκες αυτό πάλι?
Οσο για το δικό μου , που να ξέρεις τώρα εσύ απο KAWASAKI ?
Το είχα το κλωτσοσκουφι! Πριν από πολλά χρόνια σ' ένα μίνι σύστημα που είχα αγοράσει μεταχειρισμένο για την κρεββατοκαμαρα.Με βύσμα οκταρακι από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.Το έκανε βίδες το φθηνότερο Audioquest της αγοράς.

Last edited:

Reaction score
288

Reaction score
2.268
Απίστευτα όμορφη μηχανή, τώρα ζηλεύω και δεν θα αντέξω χωρίς αυτή, μέχρι το καλοκαίρι .
Αχ Καβάσω μου, τι με κάνεις !
Έχω αρχίσει ν' ακούω ύψος σκηνής στις εγγραφές μου και να νομίζω ότι υπάρχει κεντρικό ηχείο.
Άρα υπάρχει και η πληροφορία του ύψους στις ηχογραφήσεις. Με τα κατάλληλα καλώδια πάντα .
Το ρόδιο, ως υλικό επαφών, δεν καταλαβα γιατί το κατήργησε η εταιρεία κι έβαλε φτηνό χρυσό.

Last edited:

Reaction score
1.997
Εσάς που λέτε ότι δεν βλέπετε διάφορες με τις αλλαγές καλωδίων δεν σας καταλαβαίνω.
Εγώ οσες φορες άλλαξα καλώδια ηχείων η διαφορά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Με τα καλώδια ρεύματος είχα δυσκολία να δω τη διαφορά μια που όλα ήταν μαύρα.
Το ίδιο και με το διαφορετικό μήκος καλωδιων ρευματος. Παρ όλο που είχα εργαλείο μέτρησης, δεν θυμόμουν που το είχα βάλει και πήγα και αγόρασα καινούριο για να μπορέσω να μετρήσω τη διαφορά και να σιγουρευτώ ότι δεν με έπιασαν κορόιδο.
Τα πρώτα καλώδια ηχείων ήταν κάτι μαύρα κόκκινα και βγάζανε μάτι. Τα άλλαξα με κάτι άσπρα και ομολογώ ότι η διαφορά ήταν τεράστια. Τα πέρασα ακριβώς πάνω από το σοβατεπί και έγιναν ένα με τον τοίχο.
Τα δε ρεύματος μετά που αγόρασα ξανά εργαλείο μέτρησης διαπίστωσα ότι αν και δεν ήταν εύκολα ορατό είχαν όντως διαφορά, τα πρώτα ήταν 1.2μ ενώ τα καινουρια 1.5μ.
Συμπερασματικα θα έλεγα ότι τα καλώδια ηχείων αξίζει να τα αλλάξει κάνεις μια που η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής ενώ τα καλώδια ρεύματος δεν φαίνεται η διαφορά εκτός αν τα βρείτε σε άλλο χρώμα που να ταιριάζει περισσότερο με το σαλόνι.
Αυτά.

Reaction score
288
. Παρ όλο που είχα εργαλείο μέτρησης, δεν θυμόμουν που το είχα βάλει και πήγα και αγόρασα καινούριο για να μπορέσω να μετρήσω τη διαφορά και να σιγουρευτώ ότι δεν με έπιασαν κορόιδο.
Και που βρίσκεις τέτοιο εργαλείο …….απο απλή περιέργεια

Reaction score
2.549
Απίστευτα όμορφη μηχανή, τώρα ζηλεύω και δεν θα αντέξω χωρίς αυτή, μέχρι το καλοκαίρι .
Αχ Καβάσω μου, τι με κάνεις !

Άρα υπάρχει και η πληροφορία του ύψους στις ηχογραφήσεις. Με τα κατάλληλα καλώδια πάντα .
Το ρόδιο, ως υλικό επαφών, δεν καταλαβα γιατί το κατήργησε η εταιρεία κι έβαλε φτηνό χρυσό.
Το επίχρυσο υπήρχε παράλληλα με το επιροδιωμενο.Τωρα όμως έχει προστεθεί γραφένιο στο βύσμα όπως και στο χαλκό.
Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για την κατάργηση του επιροδιωμενου είναι ότι το γραφένιο δεν αγαπιέται με το ρόδιο αλλά με τον χαλκο.Αν είναι έτσι,εξηγείται το γιατί το γραφένιο μπήκε μόνο στα χάλκινα καλώδια της εταιρίας κι όχι στα ασημένια.

Reaction score
1.997
Και που βρίσκεις τέτοιο εργαλείο …….απο απλή περιέργεια
Εγώ το πήρα από ένα χρωματοπωλειο παραδίπλα από το σπίτι μου αλλά βρίσκεις παντού. Μέχρι και το e-shop έχει

Last edited:

Reaction score
19.438
είναι ότι το γραφένιο δεν αγαπιέται με το ρόδιο αλλά με τον χαλκο.
Αυτό ισχύει. Το bonding χημικά είναι 'προβληματικό". Γίνεται αλλά ....

Εσένα λογικά η ηχητική "υπογραφή" του γραφενίου δεν θα (πρέπει να) σου αρέσει συμφωνα με το γούστο σου έτσι όπως το έχω αντιληφθεί απο τα γραφόμενά σου. Για να "ηρεμεί" υπερβολικά νευρικά τρανζίστορ πιθανόν να είναι καλό.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.322
Το τέρας,αμάν!Αστειεύομαι γιατί χρησιμοποιω και τον μεγαλύτερο αδελφό του(10awg έναντι 9awg)Έχω την τιμή, το εικονιζόμενο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής αντιπροσωπειας της Νeotech να είναι το nep-3001g που μου στάλθηκε.
Υποκλίνομαι στη Neotech για μια ακόμη φορά.Χαλαλι το συν ένα κατοσταρικο που έδωσα όταν μετάνοιωσα για την παραγγελία του απερχόμενου μοντέλου.
Τι ακούω;Τρομακτικές διαφορές! Είχα πεντακάθαρο μπασσο,έτσι;Δεν είχα!Τώρα έχω!Παρέα με πεντακάθαρο μεσοχαμηλο.Διαφανεια,καθαρότητα,λεπτομέρεια,διαχωρισμός οργάνων,ολα στα ύψη.Ολα αυτά χωρίς επιθετικοτητα, με λιγότερα συριστικά και με πρωτόγνωρη για το σύστημα μου μελωδικότητα.Έχω αρχίσει ν' ακούω ύψος σκηνής στις εγγραφές μου και να νομίζω ότι υπάρχει κεντρικό ηχείο.
Η Neotech κατήργησε τα επιροδιωμενα βύσματα(πρόλαβα το τελευταίο ζεύγος)και διατηρεί μόνο τα επίχρυσα,αυτή τη φορά με γραφένιο όπως στο καλώδιο.Δεν σκέφθηκε τους ΠΑΗδες όλου του κόσμου.
Το καλώδιο είναι πολύ άκαμπτο.Πολυ άκαμπτο είναι και το 3200 όμως αυτό παραμένει στη θέση στην οποία θα το κάμψεις.Το 3001g,όχι.Κατα συνέπεια δεν το συνιστώ για χρήση σε ελαφρές συσκευές που στηρίζονται σε πόδια όπως το ATC μου διότι τις μετακινεί.
Αυτή είναι η εντύπωση της πρώτης ώρας παρα το γεγονός πως το καλώδιο τρώει γκολ από τ' αποδυτηρια διοτι οι συσκευές είναι κρύες.
View attachment 354154

Το είχα το κλωτσοσκουφι! Πριν από πολλά χρόνια σ' ένα μίνι σύστημα που είχα αγοράσει μεταχειρισμένο για την κρεββατοκαμαρα.Με βύσμα οκταρακι από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.Το έκανε βίδες το φθηνότερο Audioquest της αγοράς.
Οποία εκφραστική ευεξία... προσθέτει και εικονικά ηχειακά κανάλια. τώρα το καλώδιο. Νομίζω όμως ότι το ύψος χρειάζεται κάτι παραπάνω από το κεντρικό μεταξύ L-R...

Reaction score
2.549
Το ότι πουλάνε καλώδια σε κάθε ευκολόπιστο που χάφτει ότι του σερβίρουν δεν σημαίνει ότι υπάρχουν οι διαφορές που ευαγγελίζονται οι εταιρίες καλωδίων.
Σκέψου λιγάκι ποιος είναι ο ευκολόπιστος.Αυτος που συγκρίνει κι αποφασίζει η αυτός που αποφασίζει χωρίς να συγκρίνει;Πες μας τι έχουν τα Καβασάκι κι ακούγονται καλυτερα.Οι φιδοεταιριες μας λένε τι κάνουν στα καλώδια τους.Το κοινό καλώδιο με διατομή γουρουνοτριχας που γράφει πάνω Καβασάκι,τι έχει;
Οποία εκφραστική ευεξία... προσθέτει και εικονικά ηχειακά κανάλια. τώρα το καλώδιο.
Ακούω πολυκάναλο από δύο ηχεία.Απολυτα φυσιολογικό.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.322
Σκέψου λιγάκι ποιος είναι ο ευκολόπιστος.Αυτος που συγκρίνει κι αποφασίζει η αυτός που αποφασίζει χωρίς να συγκρίνει;Πες μας τι έχουν τα Καβασάκι κι ακούγονται καλυτερα.Οι φιδοεταιριες μας λένε τι κάνουν στα καλώδια τους.Το κοινό καλώδιο με διατομή γουρουνοτριχας που γράφει πάνω Καβασάκι,τι έχει;

Ναι, παράδοξο θα ήταν ν'άκουγες δικαναλικά από... περισσότερα κανάλια.
Κύριοι, ψυχραιμία! H Nordost είναι από το Μασακιούσετς και το θέλει μακρύ. Τί να κάνουμε τώρα?
Να πάει στην πολιτεία του... Ohio ή της Iowa. :roflmao:

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.012

Είδες που δεν ξέρεις .
Δεν σου μιλάω για το απλό kawasaki , που φορούσαντα μικρά .
Σου μιλάω για το 3χ2,5 ή 3χ3 , που έβαζε η SANSUI στον τελικό μου.
Κι αυτό περίπου 2 μέτρα είναι ίσως και λίγο παραπάνω.
Δεν είπα ότι παίζει καλύτερα από τα δικά σου και ούτε με απασχολεί.
Είναι αρκετά εύκαμπτο , με ποιοτικό OFC χαλκό δεν θυμάμαι τώρα πόσα Ν.
Δεν ασχολούμαι με καλώδια ρεύματος γενικά. Αλλά ούτε και ιδιαίτερα με καλώδια.
Εχω αυτά που έχω και τέλος.
Εσείς που ακούτε διαφορές και έξτρα κανάλια και ύψη ορχήστρας κλπ μεγειά σας και χαρά σας.
Το KAWASAKI κολλήθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με το μαμά , το ίδιο που είχε κόψει ο Γερμαναράς που αγόρασα τον τελικό. Ο πανύβλακας το είχε κόψει στους 10 ποντους από τον ενισχυτή και είχε βάλει θυληκό SCHUCO .
Το αγόρασα καινούριο από έναν DEALER της ACCUPHASE , μιάς και αυτοί βάζουν το ίδιο καλώδιο .
Αυτά.

Reaction score
577
View attachment 354154

Πολύ καλά καλώδια είναι! Απλά οι διαφορές που περιγράφεις θεωρώ ότι είναι απόρροια ενθουσιασμού. Γενικά σφίγγει ο ήχος, είναι πιο δεμένο το χαμηλό χωρίς να είναι επιθετικό όπως λες. Βάλτο με ανταπτορα σε ένα καλοριφέρ λαδιού για μια εβδομάδα για να χαζο/στρώσει

Reaction score
232
https://www.tiktok.com/@kyriakos_kara/video/7444150638935641366

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.942
Members
38.267
Νεότερο μέλος
Λινα