Το σύστημα μου

Reaction score
2.959
καλώδια ρεύματος για τι λεφτά μιλάμε πάνω-κάτω;
γιατί φοβάμαι ότι με τα λεφτά των καλωδίων παίρνεις άλλα ενεργά με μεγαλύτερο γούφερ,
και το μεγαλύτερο γούφερ ουδείς αμφισβήτησε, τα καλώδια ρεύματος πολλοί
Τα καλώδια ρεύματος κόστιζαν καινούρια 600 ευρώ το ένα.Την ίδια ερώτηση έκανε και ο κάτοχος των ενεργών ώστε να τα αναζητήσει ως μεταχειρισμένα.
άντε βρε σοβαρέψου που παίζει και πιο δυνατά! :p
Ερχεσαι,σου εναλασσω τα δύο καλώδια ρεύματος,ξεραίνεσαι,σε συνεφερω,γυρίζεις πίσω αυθημερόν και τα γράφεις όλα χαρτί και καλαμάρι!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.977
Τα καλώδια ρεύματος κόστιζαν καινούρια 600 ευρώ το ένα.Την ίδια ερώτηση έκανε και ο κάτοχος των ενεργών ώστε να τα αναζητήσει ως μεταχειρισμένα.
Με 1200 (για 2 ηχεία) παίρνω μια sub-άρα!
Ή πουλάω τα ηχεία μισοτιμής και με τα 600 ανά ηχείο πάω στο μεγαλύτερο μοντέλο....

βρε ουρτ με τα παλιοκαλώδια... :p :p :p

Reaction score
2.959
Με 1200 (για 2 ηχεία) παίρνω μια sub-άρα!
Ή πουλάω τα ηχεία μισοτιμής και με τα 600 ανά ηχείο πάω στο μεγαλύτερο μοντέλο....

βρε ουρτ με τα παλιοκαλώδια... :p :p :p
Ως ανύποπτος δεν γνωρίζεις σε ποια ενεργά Focal αναφέρομαι.

Ερχεσαι,σου εναλασσω τα δύο καλώδια ρεύματος,ξεραίνεσαι,σε συνεφερω,γυρίζεις πίσω αυθημερόν και τα γράφεις όλα χαρτί και καλαμάρι!
Και φέρε και το μικρόφωνο σου για τους άπιστους Θωμαδες! Ξέρεις ποιο! Αυτό με το οποίο τραγουδουσες Τόλη!

Last edited:

Reaction score
2.959
Σε μια ταινία,ο μακαρίτης ο Σταυρίδης είπε την περίφημη ατάκα "αμ,ειμαστε τρεις στο γύρο!"
Αυτόν θυμήθηκα τώρα που τα Neotech έγιναν τρία στον γύρο του συστήματος μου.
Στην ταινία,ο τρίτος κέρδισε το κορίτσι.Στο σύστημα μου,το τρίτο Neotech νίκησε τους άλλους δύο καλωδιακους μνηστήρες.Και ναι,παίζει όντως τρία κλικ πιο δυνατά.

Unity One

Επαγγελματίας
Reaction score
9
Σε μια ταινία,ο μακαρίτης ο Σταυρίδης είπε την περίφημη ατάκα "αμ,ειμαστε τρεις στο γύρο!"
Αυτόν θυμήθηκα τώρα που τα Neotech έγιναν τρία στον γύρο του συστήματος μου.
Στην ταινία,ο τρίτος κέρδισε το κορίτσι.Στο σύστημα μου,το τρίτο Neotech νίκησε τους άλλους δύο καλωδιακους μνηστήρες.Και ναι,παίζει όντως τρία κλικ πιο δυνατά.
στις υψηλές συχνότητες, τι διαφορές εντοπίζεις;

Reaction score
2.140
Ασύστολα ψέμματα.
Δεν λεει ψεμματα, απλα δεν διευκρινιζει ποσο ειναι το καθε κλικ. Ειναι 0.00001db. Θα στο επιβεβαιωνε και με μετρησεις αλλα δεν υπαρχει μικροφωνο να μπορει να το μετρησει. Ειναι κατι που μπορει να το αντιληφθει μονο με την υπερφυσικη ακοη του.

Reaction score
2.959
στις υψηλές συχνότητες, τι διαφορές εντοπίζεις;
Καθαρότητα,ανάλυση,σώμα.Το τελευταίο είναι αυτό που είναι υπεύθυνο για τα τρία κλικ καθώς είναι πάρα πολυ αυξημένο σε όλο το φάσμα.Ενα καλώδιο ρεύματος 9awg αντικατέστησε ένα άλλο 12awg.Οταν όμως μερικοί είναι μπουμπουνες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ρωτήσουν όπως έκανες εσύ.
Ενα τραγουδάκι αφιερωμένο στους μπουμπουνες:
Television Personalities:I was a Mod before you was a Mod.
Κ. Χρήστο,έχει και fuzz!

Last edited:

Unity One

Επαγγελματίας
Reaction score
9
Καθαρότητα,ανάλυση,σώμα.Το τελευταίο είναι αυτό που είναι υπεύθυνο για τα τρία κλικ καθώς είναι πάρα πολυ αυξημένο σε όλο το φάσμα.Ενα καλώδιο ρεύματος 9awg αντικατέστησε ένα άλλο 12awg.Οταν όμως μερικοί είναι μπουμπουνες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ρωτήσουν όπως έκανες εσύ.
Ενα τραγουδάκι αφιερωμένο στους μπουμπουνες:
Television Personalities:I was a Mod before you was a Mod.
Κ. Χρήστο,έχει και fuzz!

καλημέρα,

δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί. όπως είπε ένας χρήστης ο καθένας ας έχει την άποψη του και την αλήθεια του.
όσον αφορά την ουσία του θέματος, δεν αμφιβάλλω ότι ακούς κάποια διαφορά.

το πόση είναι αυτή η διαφορά γίνεται εύκολα αντιληπτό με ένα double-blind με ακροατές έμπειρους/εκπαιδευμένους.
πιθανολογώ όμως ότι ΦΑΙΝΕΤΑΙ δυνατότερο και ΔΕΝ είναι λόγω της "καθαρότητας" που αναφέρεις.

αυτό φαίνεται εύκολα με μέτρηση πριν και μετά όπως είπε κ ο χρήστης spzach.

εξάλλου η ακοή μας είναι ευαίσθητη πιο πολύ στο χρονικό πεδίο παρά στο πεδίο της έντασης. στο δεύτερο μάλλον ασυνείδητα διακρίνουμε διαφορές όπως την προτίμηση αν κάτι παίζει δυνατότερα.

τέλος θα ήθελα να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε να ακούμε και τις άλλες απόψεις, ειδικά ανθρώπων που έχουν εμπειρία και θέλουν να βοηθήσουν.
εμένα προσωπικά μου πήρε χρόνια να το καταφέρω. όταν λέμε να ακούμε δεν εννοούμε να χρησιμοποιούμε τα αυτιά κ να κουνάμε καταφατικά το κεφάλι.

εννοούμε να είμαστε συνειδητά συγκεντρωμένοι σε αυτό που μας λέει ο οποιοσδήποτε άγνωστος, να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν και να χρησιμοποιήσουμε την διάκρισή μας ώστε να καταφέρουμε να καταλάβουμε εάν αυτό που μας λένε είναι επωφελές για εμάς ή όχι. δηλαδή εάν μπορούμε ΑΜΕΣΑ να υιοθετήσουμε την άποψη ενός ξένου ανθρώπου γιατί αναγνωρίζουμε στα λόγια του κάτι χρήσιμο για εμάς.

αυτό όλο το θέμα είναι καθαρά ΠΡΑΚΤΙΚΟ, δηλαδή πρέπει να προβούμε σε πράξη για να καταλάβουμε τι μας είπαν, ειδάλλως δεν καταλάβαμε αλλά ΑΠΛΩΣ ακούσαμε.

αναφέρομαι φυσικά στα σαμπ. αφού έχεις φτιάξει το σύστημα σου σε ένα πολύ καλό επίπεδο, γιατί δεν προσθέτεις και 2 σαμπ; μετά φυσικά μπορείς να αναφέρεις και στο φόρουμ και τις διαφορές που θα έχεις από τα καλώδια των σαμπ:drinks::angel:

:):):)

Reaction score
2.959
καλημέρα,

δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί. όπως είπε ένας χρήστης ο καθένας ας έχει την άποψη του και την αλήθεια του.
όσον αφορά την ουσία του θέματος, δεν αμφιβάλλω ότι ακούς κάποια διαφορά.

το πόση είναι αυτή η διαφορά γίνεται εύκολα αντιληπτό με ένα double-blind με ακροατές έμπειρους/εκπαιδευμένους.
πιθανολογώ όμως ότι ΦΑΙΝΕΤΑΙ δυνατότερο και ΔΕΝ είναι λόγω της "καθαρότητας" που αναφέρεις.

αυτό φαίνεται εύκολα με μέτρηση πριν και μετά όπως είπε κ ο χρήστης spzach.

εξάλλου η ακοή μας είναι ευαίσθητη πιο πολύ στο χρονικό πεδίο παρά στο πεδίο της έντασης. στο δεύτερο μάλλον ασυνείδητα διακρίνουμε διαφορές όπως την προτίμηση αν κάτι παίζει δυνατότερα.

τέλος θα ήθελα να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε να ακούμε και τις άλλες απόψεις, ειδικά ανθρώπων που έχουν εμπειρία και θέλουν να βοηθήσουν.
εμένα προσωπικά μου πήρε χρόνια να το καταφέρω. όταν λέμε να ακούμε δεν εννοούμε να χρησιμοποιούμε τα αυτιά κ να κουνάμε καταφατικά το κεφάλι.

εννοούμε να είμαστε συνειδητά συγκεντρωμένοι σε αυτό που μας λέει ο οποιοσδήποτε άγνωστος, να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν και να χρησιμοποιήσουμε την διάκρισή μας ώστε να καταφέρουμε να καταλάβουμε εάν αυτό που μας λένε είναι επωφελές για εμάς ή όχι. δηλαδή εάν μπορούμε ΑΜΕΣΑ να υιοθετήσουμε την άποψη ενός ξένου ανθρώπου γιατί αναγνωρίζουμε στα λόγια του κάτι χρήσιμο για εμάς.

αυτό όλο το θέμα είναι καθαρά ΠΡΑΚΤΙΚΟ, δηλαδή πρέπει να προβούμε σε πράξη για να καταλάβουμε τι μας είπαν, ειδάλλως δεν καταλάβαμε αλλά ΑΠΛΩΣ ακούσαμε.

αναφέρομαι φυσικά στα σαμπ. αφού έχεις φτιάξει το σύστημα σου σε ένα πολύ καλό επίπεδο, γιατί δεν προσθέτεις και 2 σαμπ; μετά φυσικά μπορείς να αναφέρεις και στο φόρουμ και τις διαφορές που θα έχεις από τα καλώδια των σαμπ:drinks::angel:

:):):)
Κατ' αρχήν,αποκαλώ μπουμπουνα η μπουμπουνοκεφαλο(χαϊδευτικά) όποιον με αποκαλεί ψεύτη.
Δεν είπα ότι ακούγεται δυνατότερα λόγω της καθαρότητας αλλά λόγω του σωματος.Η διαφορά είναι εξωπραγματική και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από την αναφορά μου για ν' αποτελέσει γεγονός.
Για τα subs,έχω γράψει πολλές φορές.Θα προτιμήσω μεγαλύτερα ηχεια.Οσο για τα ενεργά και τα καλώδια ρεύματος ας γράψουν οι κάτοχοι τους(Βόρεια και Νότια Προάστεια)

Unity One

Επαγγελματίας
Reaction score
9
Κατ' αρχήν,αποκαλώ μπουμπουνα η μπουμπουνοκεφαλο(χαϊδευτικά) όποιον με αποκαλεί ψεύτη.
Δεν είπα ότι ακούγεται δυνατότερα λόγω της καθαρότητας αλλά λόγω του σωματος.
δική μου υπόθεση ήταν για να εξηγήσω κάτι στο οποίο δεν έιμαι παρών σύμφωνα με τις δικές μου γνώσεις και αντίληψη των πραγμάτων.

όσον αφορά τα σαμπσ, όμως γιατί να χάσεις τα ηχεία που αγαπάς και έχεις δέσει με κόπο χρόνο και χρήμα με κάποια άλλα; τα σαμπς απλώς θα ενισχύσουν τις αρετές που ήδη εκτιμάς και χαίρεσαι σε καθημερινή βάση αντιλαμβάνομαι...

δηλαδή δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις αλλά να προσθέσεις. προσωπικά μου φαίνεται πιο σωστή επιλογή.
αλλά από τη στιγμή που είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος πιστεύω σε βάθος χρόνο να εξετάσεις όλες τις επιλογές.

καλημέρα!

Reaction score
2.959
Ας γράψουν αλλά δεν τους βλέπουμε να γράφουν......
Είσαι κι ανυπόμονος! Ο ένας έκανε τη δοκιμή μόλις προχθές και ψάχνει για καλώδια.Απ' ο,τι έχω δει δεν συμμετέχει πλέον.Παλαιοτερα,ναι.
Ο άλλος το έχει αναφέρει σε σχετικό νήμα.Επειδη έχω διαβάσει τα πάντα στο φόρουμ σχετικά με τα καλώδια δε θυμάμαι για ποιο νήμα πρόκειται.

Reaction score
12.341
Δεν είπα ότι ακούγεται δυνατότερα λόγω της καθαρότητας αλλά λόγω του σωματος.Η διαφορά είναι εξωπραγματική και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από την αναφορά μου για ν' αποτελέσει γεγονός.
Για τα subs,έχω γράψει πολλές φορές.Θα προτιμήσω μεγαλύτερα ηχεια.Οσο για τα ενεργά και τα καλώδια ρεύματος ας γράψουν οι κάτοχοι τους(Βόρεια και Νότια Προάστεια)
Εντάξει, ψεύτης δεν είσαι. Φαντασιόπληκτος όμως, δεν αποκλείεται να είσαι. Το βιντεάκι του Ethan, το είδες ή ακόμα;

Σχετικά με τη χρησιμότητα των subs τώρα, αν και όταν κάποια στιγμή πάρεις μέτρηση του χώρου σου, θα καταλάβεις ότι αυτό που θα δεις, δεν θα στρώσει με την αγορά ενός μεγαλύτερου ηχείου, αλλά με την αναπαραγωγή των χαμηλών απο σημείο που ο χώρος επιτρέπει ( σε σχέση με τη θέση ακρόασης ).

Τέλος, όσον αφορά στα ενεργά ηχεία, μάλλον πρέπει να ακούσεις κι εσύ ένα παθητικό ηχείο να παίζει ενεργά και τότε ίσως καταλάβεις κι εσύ τί σκοπό εξυπηρετούν αυτά τα ηχεία, τί βελτίωση αποτελεί η ενεργή οδήγηση των τελικών, καθώς και των μεγαφώνων απευθείας απο τις εξόδους του του ενισχυτή χωρίς να παρεμβάλλονται παθητικά δίκτυα διαχωρισμού και τότε ίσως και να αναρωτηθείς αν αξίζει πραγματικά να ασχολείσαι με καλώδια. Αλήθεια, θεωρείς χαζή τη PMC η οποία παρέχει τα κορυφαία ηχεία της σαν κουφάρια με μεγάφωνα, χωρίς παθητικό κροσόβερ, για να οδηγηθούν ενεργά; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη Bryston που κάνουν το ίδιο; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη B&W που έδιναν το Nautilus χωρίς παθητικό κροσόβερ; Για πες!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.977
Αλήθεια, θεωρείς χαζή τη PMC η οποία παρέχει τα κορυφαία ηχεία της σαν κουφάρια με μεγάφωνα, χωρίς παθητικό κροσόβερ, για να οδηγηθούν ενεργά; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη Bryston που κάνουν το ίδιο; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη B&W που έδιναν το Nautilus χωρίς παθητικό κροσόβερ; Για πες!
Οι εταιρείες δίνουν ότι ζητάει η αγορά... και καλώδια δίνουν :p ...και μπίλιες :p
Σε μας πέφτει το βάρος να κρίνουμε αν κάτι απλά καλύπτει κάποιους "βλαμμένους" στην αγορά ή αν πραγματικά αξίζει...

Reaction score
11.408
Δεκτό. Μία σου και μία μου.

Η διαφορά είναι εξωπραγματική και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από την αναφορά μου για ν' αποτελέσει γεγονός.
Α, είσαι αυθεντία; Γιατί δεν το έλεγες τόσο καιρό;

όσον αφορά τα σαμπσ, όμως γιατί να χάσεις τα ηχεία που αγαπάς και έχεις δέσει με κόπο χρόνο και χρήμα με κάποια άλλα; τα σαμπς απλώς θα ενισχύσουν τις αρετές που ήδη εκτιμάς και χαίρεσαι σε καθημερινή βάση αντιλαμβάνομαι...
Υποθέτω δεν μπορεί να τα ενσωματώσει σωστά. Θέλουν προενισχυτή-επεξεργαστή με κάποιες ειδικές δυνατότητες. Βέβαια λέει ότι δεν προσφέρεται ο χώρος του.

Reaction score
2.959
Εντάξει, ψεύτης δεν είσαι. Φαντασιόπληκτος όμως, δεν αποκλείεται να είσαι. Το βιντεάκι του Ethan, το είδες ή ακόμα;

Σχετικά με τη χρησιμότητα των subs τώρα, αν και όταν κάποια στιγμή πάρεις μέτρηση του χώρου σου, θα καταλάβεις ότι αυτό που θα δεις, δεν θα στρώσει με την αγορά ενός μεγαλύτερου ηχείου, αλλά με την αναπαραγωγή των χαμηλών απο σημείο που ο χώρος επιτρέπει ( σε σχέση με τη θέση ακρόασης ).

Τέλος, όσον αφορά στα ενεργά ηχεία, μάλλον πρέπει να ακούσεις κι εσύ ένα παθητικό ηχείο να παίζει ενεργά και τότε ίσως καταλάβεις κι εσύ τί σκοπό εξυπηρετούν αυτά τα ηχεία, τί βελτίωση αποτελεί η ενεργή οδήγηση των τελικών, καθώς και των μεγαφώνων απευθείας απο τις εξόδους του του ενισχυτή χωρίς να παρεμβάλλονται παθητικά δίκτυα διαχωρισμού και τότε ίσως και να αναρωτηθείς αν αξίζει πραγματικά να ασχολείσαι με καλώδια. Αλήθεια, θεωρείς χαζή τη PMC η οποία παρέχει τα κορυφαία ηχεία της σαν κουφάρια με μεγάφωνα, χωρίς παθητικό κροσόβερ, για να οδηγηθούν ενεργά; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη Bryston που κάνουν το ίδιο; Μήπως είναι χαζοί και εκεί στη B&W που έδιναν το Nautilus χωρίς παθητικό κροσόβερ; Για πες!
Περί subs είναι χιλιοειπωμενα.Οσο για το ποιος είναι πιθανώς φαντασιόπληκτος,πιθανώς να είσαι εσύ γιατί φαντάζεσαι πως θέλω να διορθώσω κάτι παίρνοντας μεγαλύτερα ηχεία.Η λέξη διόρθωση είναι αποκλειστικό προνόμιο των "άλλων".
Πάρε πρώτα subs,ρύθμισε τα στην εντέλεια και ύστερα θα σου φέρω καλώδια ρεύματος.Ακουσε και μετρησε.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.222
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi