Το σύστημα μου

Reaction score
1.961
Γράψε ποιο είναι κι αν είναι επιβεβαιωμένα αυθεντικό.
Ομολογώ όμως ότι δεν εμπιστεύομαι την κρίση ενός χεβυμεταλλα.
Νταξ οκ για τα καλώδια, οκ για τα σαμπια, οκ για τις μπίλιες και τα βότανα....

Αλλα λίγα για το Χέβι Μετσολ !

Reaction score
602
Ύστερα από την συγκριτική δοκιμη των υπαρχόντων καλωδιων ρευματος,η κατάληξη ειναι η εξης:
Πολυπριζο:Neotech nep-3200
ATC:Nordost Red Dawn 3
Primare:Neotech nep-3001g
Όποιος έχει ποιοτικά καλώδια,δοκιμάζει.
Όποιος δεν έχει,περιμένει την βροχή.Υπομονη.
Το ένα από τα δύο cds αναφοράς της δοκιμής:
Inspiral Carpets:The singles
Μια απλή ερώτηση...γιατί? Μα γιατί? Δεν βάζεις τα ίδια πχ neotech nep3200 που είναι και το ακριβότερο παντού (cd, ενισχυτή, πολυμπριζο) να τελειώνεις?. Ούτε red down, red up, nordost και πάει λέγοντας. Ομοίως για τα rca γιατί δεν παίρνεις πάλι neotech τα ίδια! βαλτα στο cd, dac κσι τέλος

Reaction score
3.009
Μια απλή ερώτηση...γιατί? Μα γιατί? Δεν βάζεις τα ίδια πχ neotech nep3200 που είναι και το ακριβότερο παντού (cd, ενισχυτή, πολυμπριζο) να τελειώνεις?. Ούτε red down, red up, nordost και πάει λέγοντας. Ομοίως για τα rca γιατί δεν παίρνεις πάλι neotech τα ίδια! βαλτα στο cd, dac κσι τέλος
Το 3200 είναι καλύτερο από το 3001 μόνο σε μερικά σημεία.Στα περισσότερα,το 3001 είναι καλύτερο.Αν το 3200 δεν έχει Ρόδιο,η διαφορά είναι πιο έντονη.Τελικα,το ένα καλώδιο "συμπληρώνει" το άλλο.
Και τα δύο Neotech λόγω κατασκευής έχουν την τάση να αποσταθεροποιούν ελαφρές συσκευες.Ακομη χειρότερα για το ATC γιατι "πλέει" πάνω στα Rollerblocks.Εκει χρειάστηκε ένα εύκαμπτο καλώδιο ικανής διατομής όπως το Nordost το οποίο έχει και πολύ καλό ήχο.
Όσο για το interconnect,έχω ήδη αντικαταστήσει το nemoi-1220 rca με το ίδιο σε xlr και παίζει καλύτερα.
Για τα καλωδια ηχείων ειναι πιο δύσκολα τα πράγματα.Δεν θέλω να πάρω μικρότερο μοντέλο από το 3001 το οποίο όμως με μηκος και τερματισμό που θέλω κοστίζει 2,5 φορές πάνω από το ακριβότερο καλώδιο μου.

Reaction score
3.009
Ύστερα από την συγκριτική δοκιμη των υπαρχόντων καλωδιων ρευματος,η κατάληξη ειναι η εξης:
Πολυπριζο:Neotech nep-3200
ATC:Nordost Red Dawn 3
Primare:Neotech nep-3001g
Όποιος έχει ποιοτικά καλώδια,δοκιμάζει.
Όποιος δεν έχει,περιμένει την βροχή.Υπομονη.
Το ένα από τα δύο cds αναφοράς της δοκιμής:
Inspiral Carpets:The singles
Και το δεύτερο cd που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή σε άλλη όμως έκδοση:
Τhe Neptunes:Godfish

Reaction score
3.009
Καλημέρα φίλε…..
Κανείς τεστ με punk και new wave κατά τα αλλά της εκείνης εποχής και αναρωτιέμαι αν όντως μιλάς σοβαρα η μας κοροϊδεύεις ………
Δεν μπορεί ρε συ…..
Γιάννη,κοροϊδεύεις τον εαυτό σου οταν ΔΕΝ κανεις τεστ με την αγαπημένη σου μουσική.
Καλημέρα.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.022
Καλημέρα φίλε…..
Κανείς τεστ με punk και new wave κατά τα αλλά της εκείνης εποχής και αναρωτιέμαι αν όντως μιλάς σοβαρα η μας κοροϊδεύεις ………
Δεν μπορεί ρε συ…..
Kαι τι τεστ! καλώδια ρεύματος! να δοκιμαζε ποιο ηχείο δεν ξυρίζει με τα μεσαιοπρίμα να πεις :p
Δε βαριέσαι... περί ορέξεως...

Reaction score
3.009
Kαι τι τεστ! καλώδια ρεύματος! να δοκιμαζε ποιο ηχείο δεν ξυρίζει με τα μεσαιοπρίμα να πεις :p
Δε βαριέσαι... περί ορέξεως...
Με τα καλώδια ρεύματος θα ευχαριστηθείς κόντρα ξύρισμα!

Reaction score
2.579
Οι αντιπρόσωποι που βάζουν στα συστήματά τους επιλεγμένα hi-end κομμάτια , είναι απατεώνες ;

Reaction score
3.009
Οι αντιπρόσωποι που βάζουν στα συστήματά τους επιλεγμένα hi-end κομμάτια , είναι απατεώνες ;
Οι αντιπρόσωποι κάνουν ο,τι μπορούν για ν' ακούγονται όλα τα συστήματα τους καλά χωρίς να είναι πάντοτε.

Reaction score
3.009
μαύρο του κατασκευαστή μέχρι να δύσει ο ήλιος! τα € ηχεία κ σουβλάκια!
Ναι όμως ηχεία της προκοπής δεν παίρνεις! Ελπίζω τουλάχιστον τα σουβλάκια με είναι.

Reaction score
368
Γιάννη,κοροϊδεύεις τον εαυτό σου οταν ΔΕΝ κανεις τεστ με την αγαπημένη σου μουσική.
Καλημέρα.
εννοειται δεν θα προσπαθησω να σου αλλαξω γνωμη , σεβομαι την αποψη του καθ ενος ας ειναι και λαθος!
ομως ενα ηχοσυστημα για να αναδειξει τις αρετες του , θελει αριστη ηχογραφηση με πλουσια οργανα και σωστη μουσικη!
αυτα τα σαρδαναμπαλα της εποχης εκεινης ,με ελαχιστες εξαιρεσεις απο οσο θυμαμαι(bob geldof B.T.R) δεν ειχαν κατι αξιολογο να δειξουν, και μοιραια εξαφανιστηκαν!
αντιθετα δε, η rock σκηνη εβγαλε μυθικα συγκροτηματα και καλλιτεχνες που ο χρονος ειναι σαν να μην περασε απο πανω τους, με αριστες εγραφες που ακομη και σημερα ακουγονται εξαισια (βλεπε fleetwood Mac) και πολλοι αλλοι!

Reaction score
2.579
Τα περισσότερα συγκροτήματα της εποχής εκείνης ήταν στην πραγματικότητα συμμορίες, δεν είχαν μουσικές γνώσεις τα 16άχρονα , ενώ χρησιμοποιούσαν άθλια μουσικά όργανα και εξοπλισμό, ακόμα και μισοχαλασμένο.

Είχαν όμως ψυχή και όρεξη για δημιουργία , την ίδια εποχή που εμείς στην Ελλάδα έπρεπε να υποστούμε τον Πασχάλη, τους Νοστράδαμος και τα κοριστάκια του Νέου Κύματος. Στη συννέχεια , μέσα δεκαετίας του 70, ακούγαμε μόνο Αντάρτικα, για συμπαράσταση στους ήρωες του Πολυτεχνείου. Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και η χώρα ουσιαστικά χρεοκόπησε , ενώ νομίζαμε ότι λεφτά υπήρχαν !
Και μετά ο Νταλάρας , όποια πέτρα και να σήκωνες από κάτω ήταν ο Νταλάρας. Όλες οι συναυλίες κλεισμένες για πάρτη του, ενώ σε ελάχιστους μουσικούς της εποχής δόθηκε μια ευκαιρία να αναδειχθούν

Last edited:

Reaction score
8.978
Καλημέρα φίλε…..
Δεν μπορεί ρε συ…..
Ναι, σαν να κάνει test drive στην κατηφόρα της παλιάς του γειτονιάς. :biggrin:
Δεν μας κάνει πλάκα, μιλάει σοβαρά :biggrin:

Reaction score
2.579
Δεν μας κάνει πλάκα, μιλάει σοβαρά :biggrin:
Προφανώς μιλάει σοβαρά για κάτι που το πιστεύει.
Εσείς, δεν έχω καταλάβει, γιατί συμμετέχετε .
Εγώ σας είπα, ότι τα καλωδια μου φέρνουν γέλιο, σαν να μου γαργαλάνε τις πατούσες των ποδιών μου και ταυτόχρονα τις μασχάλες μου.

-2.png

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.022
Εσείς, δεν έχω καταλάβει, γιατί συμμετέχετε .
Κανονικά έχεις απόλυτο δίκαιο... είπαμε και οι 2 πλευρές ότι είχαμε να πούμε, δε βγάζει νόημα να τα λέμε και να τα ξαναλέμε...
Έλα όμως που δεν έχει πολύ δουλειά το μαγαζί που δουλεύω και είναι από τα λίγα threads που κινούνται αυτή την εποχη :p

Reaction score
3.009
Τα περισσότερα συγκροτήματα της εποχής εκείνης ήταν στην πραγματικότητα συμμορίες, δεν είχαν μουσικές γνώσεις τα 16άχρονα , ενώ χρησιμοποιούσαν άθλια μουσικά όργανα και εξοπλισμό, ακόμα και μισοχαλασμένο.

Είχαν όμως ψυχή και όρεξη για δημιουργία , την ίδια εποχή που εμείς στην Ελλάδα έπρεπε να υποστούμε τον Πασχάλη, τους Νοστράδαμος και τα κοριστάκια του Νέου Κύματος. Στη συννέχεια , μέσα δεκαετίας του 70, ακούγαμε μόνο Αντάρτικα, για συμπαράσταση στους ήρωες του Πολυτεχνείου. Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και η χώρα ουσιαστικά χρεοκόπησε , ενώ νομίζαμε ότι λεφτά υπήρχαν !
Και μετά ο Νταλάρας , όποια πέτρα και να σήκωνες από κάτω ήταν ο Νταλάρας. Όλες οι συναυλίες κλεισμένες για πάρτη του, ενώ σε ελάχιστους μουσικούς της εποχής δόθηκε μια ευκαιρία να αναδειχθούν
Τα όργανα τους και οι ενισχυτές τους χρησιμοποιούνται από τους πάντες σήμερα.
Ελπίζω να μην άκουγες κομμουνιστικά ανταρτικα τραγούδια για συμπαράσταση στους δήθεν ήρωες.
Όχι άλλο Νταλαραααααα,Πάριο κι Αλεξιουυυυυυυυυ!

Reaction score
2.579
Τα όργανα τους και οι ενισχυτές τους χρησιμοποιούνται από τους πάντες σήμερα.
Ελπίζω να μην άκουγες κομμουνιστικά ανταρτικα τραγούδια για συμπαράσταση στους δήθεν ήρωες.
Όχι άλλο Νταλαραααααα,Πάριο κι Αλεξιουυυυυυυυυ!
Πολύ κακή ποιότητα μουσικής, από τεχνικής άποψης , με υψηλή παραμόρφωση που αργότερτα έγινε της μόδας για νοσταλγικούς λόγους.
Ψάχνεις για ψύλλους στ' άχυρα , ενώ θα έπρεπε να αγοράζεις ταινίες από ζωντανά lives, για όσο χρόνο θα ζουν ακόμα οι παράνομοι tapers της εποχής, που ηχογραφούσαν ολόκληρες συναυλίες, με κίνδυνο να φάνε ξύλο, να τους πάρουν τις κασέτες και το κασετόφωνο που είχαν κρυμμένο κάτω από το μαύρο παλτό τους,.

Εχω κάνει πολλά transfers από αυθεντικά master tapes (60s & 70s), για λογαριασμό φίλου συλλέκτη, που είναι archivist, δεν ασχολείται με μηχανήματα και καλώδια , προφανώς.
Διαθέτω δύο AKAI open reel tape recorders και μερικά κασετόφωνα τα οποία συντηρώ και είναι σε άριστη κατάσταση.
Για τα ψηφιακά A/D transfers χρησιμοποιώ είτε μια κάρτα ήχου της Tascam, είτε το RME ADI-2 PRO FS R BE. Και τα δύο τροφοδοτούνται με εξωτερικό τροφοδοτικό Salas Ultra BiB

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.235
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ