Featured Το σύστημα μου

Reaction score
3.669
Νάτος ο γκρινιάρης . :D :D

Αυτός πρέπει να γράφει στο site. :D

Καλά τα r2r ο πάτος του πάτου. Πάλι οι αντικειμενικοί σε εναρμόνιση με την άποψη του κόσμου. Σαν τους πολιτικούς μας ένα πράγμα. :D

Ακου διαφήμιση που απλώς τώρα ανεβηκαν στο τρένο όλοι αυτοί οι "ριβιούερς" και η φημη τους ξεικινησε απο λίγους , φτιάχτηκε απο τον απλό κόσμο και μεγάλωνε και μετα ανέλαβαν τα κοράκια είτε να το υμνούν είτε να το θάβουν. Ε, όχι ρε φίλε και έτσι ενω εσυ εχεις ψοφήσει στην διαφημιση και στο μαρκετινγκ τόσες δεκαετίες. Ιδια τσιπάκια εχουν όλα και των 50 δολαρίων players.

Δημόσιος απαγχονισμος για παραδειγματισμο! Δυστυχώς εχουμε κι εδώ Κακομοίρ.
Όπως είχα προειπει,δεν πρόκειται να συνδέσω ακριβά καλώδια στο streamer.Εν αναμονή του ασημενιου(και πολύ φθηνου)usb Neotech,αγορασα ένα διμετρο επιασημωμενο καλώδιο ρεύματος Supra απο το οποίο πήρα μεγάλη ηχητική βελτίωση με λίγα χρήματα.Πιο καθαρός και πιο δυναμικός ήχος.Αξιζει χωρίς να κοστιζει.

Last edited:

Reaction score
3.669
Δημόσιος απαγχονισμος για παραδειγματισμο! Δυστυχώς εχουμε κι εδώ Κακομοίρ.
Όπως είχα προειπει,δεν πρόκειται να συνδέσω ακριβά καλώδια στο streamer.Εν αναμονή του ασημενιου(και πολύ φθηνου)usb Neotech,αγορασα ένα διμετρο επιασημωμενο καλώδιο ρεύματος Supra απο το οποίο πήρα μεγάλη ηχητική βελτίωση με λίγα χρήματα.Πιο καθαρός και πιο δυναμικός ήχος.Αξιζει χωρίς να κοστιζει.
Ας γκρινιάξω όμως και λίγο.Δυστυχως,η Supra συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα "καλά" άλλων εταιριών.Επιχρυσα βύσματα σε επιασημωμενο καλώδιο;Φωνάξτε τον ΠΑΗ μήπως σας βάλει μυαλό!

Reaction score
1.609
Ας γκρινιάξω όμως και λίγο.Δυστυχως,η Supra συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα "καλά" άλλων εταιριών.Επιχρυσα βύσματα σε επιασημωμενο καλώδιο;Φωνάξτε τον ΠΑΗ μήπως σας βάλει μυαλό!
Αν πήρες το Supra 2.5spc 40th anniversary edition είναι πραγματικά πολύ καλό . Το έχω .

Reaction score
3.669
Εκπλήρωσε το streamer τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε;Εν μέρει.Βρισκω τα 2/3 της μουσικής μου στο Tidal(δεν το περιμενα)συνήθως όμως με ελλιπή δισκογραφία.
Η σύγκριση με το cd θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.Τοτε θα παραλάβω το δικό μου καλώδιο usb.
Εννοείται πως δεν συνέδεσα το usb που συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία του Eversolo

Last edited:

Reaction score
3.669
Κάτι άλλο που μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός πως μου προσφερει είτε τις remastered εκδόσεις θελω-δεν θέλω είτε διαφορετικες εκδόσεις και πάντοτε όχι τις audiophile(ναι,υπάρχουν και τέτοιες στη μουσική μου)εκδόσεις.Ειδικα στις τελευταίες τις οποίες έχω σε cd(περίπου 50)πιστεύω πως το streamer θα δεχτεί γκολ από τ' αποδυτήρια!

Reaction score
1.173
Εκπλήρωσε το streamer τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε;Εν μέρει.Βρισκω τα 2/3 της μουσικής μου στο Tidal(δεν το περιμενα)συνήθως όμως με ελλιπή δισκογραφία.
Η σύγκριση με το cd θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.Τοτε θα παραλάβω το δικό μου καλώδιο usb.
Εννοείται πως δεν συνέδεσα το usb που συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία του Eversolo
Θα άξιζε μια σύγκριση μεταξύ των 2 usb καλωδίων με κουρτινούλα μιας και κάνετε δοκιμές. Το αποτέλεσμα ίσως σας εκπλήξει.

Reaction score
4.374
Co
Κάτι άλλο που μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός πως μου προσφερει είτε τις remastered εκδόσεις θελω-δεν θέλω είτε διαφορετικες εκδόσεις και πάντοτε όχι τις audiophile(ναι,υπάρχουν και τέτοιες στη μουσική μου)εκδόσεις.Ειδικα στις τελευταίες τις οποίες έχω σε cd(περίπου 50)πιστεύω πως το streamer θα δεχτεί γκολ από τ' αποδυτήρια!
Come back to vinyl. :smile:

Reaction score
3.669
Θα άξιζε μια σύγκριση μεταξύ των 2 usb καλωδίων με κουρτινούλα μιας και κάνετε δοκιμές. Το αποτέλεσμα ίσως σας εκπλήξει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται κουρτίνα ούτε καν δοκιμη γιατί τα καλώδια είναι ξεκαθαρισμένη υπόθεση.Τα ακριβά δεν παίζουν πάντοτε καλά όμως τα κοινά(όπως είναι,λογικά,αυτό του Eversolo)παίζουν πάντοτε κακα.
Μέχρι να αφιχθεί το δικό μου χρησιμοποιώ ένα δανεικό Wireworld Silver Starlight 7 που κοστιζει δυο φορές όσο το Neotech neub-1020.

Reaction score
6.904
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση καμίας πλατφόρμας με cd player και μην ασχολείσαι καθόλου με το tidal το οποίο κοπανάει σαν κλαπατσίμπανο και νομίζουν και ορισμένοι ότι έχουν και μπάσα που ακούνε με αυτό🤣🤣
Σαν το cd τίποτα αλλά αν θες και το streaming το οποίο είναι φοβερό σαν ευκολία ασχολήσου μόνο με το qobuz.

Reaction score
3.669
Co

Come back to vinyl. :smile:
Το μέσον βρίσκεται εύκολα(ήμουν στο τσακ για ένα Clearaudio μαζί με το ομώνυμο phono) όμως η τέως δισκοθήκη όχι.
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση καμίας πλατφόρμας με cd player και μην ασχολείσαι καθόλου με το tidal το οποίο κοπανάει σαν κλαπατσίμπανο και νομίζουν και ορισμένοι ότι έχουν και μπάσα που ακούνε με αυτό🤣🤣
Σαν το cd τίποτα αλλά αν θες και το streaming το οποίο είναι φοβερό σαν ευκολία ασχολήσου μόνο με το qobuz.
Υπάρχει Qobuz στην Ελλάδα;

Last edited:

Reaction score
20.961
Το μέσον βρίσκεται εύκολα(ήμουν στο τσακ για ένα Clearaudio μαζί με το ομώνυμο phono) όμως η τέως δισκοθήκη όχι.
Α, ωραία, άντε πάλι, πικάπ και phono που παίζουν σαν cd , δεν έχεις γλυτωμό εσύ. :D 😍
Δε νομίζω να έχει το qobuz αυτά που ακούει ο Π.Α.Η. :D:D

Reaction score
3.669
Α, ωραία, άντε πάλι, πικάπ και phono που παίζουν σαν cd , δεν έχεις γλυτωμό εσύ. :D 😍

Δε νομίζω να έχει το qobuz αυτά που ακούει ο Π.Α.Η. :D:D
Τα Clearaudio παίζουν όπως πρέπει να παίζει ένα πικάπ.Δεν μπορούν να παίξουν σαν cd όπως και ένα cd δεν μπορεί να παίξει σαν πικάπ.
Μάλλον έχεις στο νου σου(και στο σύστημά σου)πικάπ που αλλοιώνει τον ήχο όπως η λάμπα.

Reaction score
20.961
Τα Clearaudio παίζουν όπως πρέπει να παίζει ένα πικάπ.Δεν μπορούν να παίξουν σαν cd όπως και ένα cd δεν μπορεί να παίξει σαν πικάπ.
Μάλλον έχεις στο νου σου(και στο σύστημά σου)πικάπ που αλλοιώνει τον ήχο όπως η λάμπα.
Άσε τι έχω εγώ. Εγώ έχω πικάπ και phono (βλέπεις ότι τα βάζω μαζί αυτά τα δύο καθόλου τυχαία) που έχει τα καλά και απο τα δυο και τα κακά απο κανένα.

Εδώ όμως μιλάω αντικειμενικά ότι δεν είναι αυτός ο ήχος του "βινυλίου" όπως τον εννοεί ο πολύς κόσμος ακόμη και απο αυτούς που τον γνωρίζουν καλά και τον θέλουν ή ισχυρίζονται ότι τον θέλουν χωρίς ακριβώς νσ ξέρουν τι θέλουν απο αυτόν ή τι τους ελκύει ή απωθεί σε αυτόν.

Όχι ότι μου αρέσει πολύ η αντικειμενικότητα ή την έχω τόσο ψηλά στο audio ίδίως, που δεν είναι ένας χώρος που κάποιος πρέπει να την ψάχνει για να είναι ικανοποιημένος ... αλλά .... να ... απλώς την ενστερνίζομαι για να μπορέσω να συνεννοηθώ έστω και με τους λίγους που έχω μια ελπιδα .... αλλιώς δεν θα μιλούσα ούτε στους 2,3,4,5, πόσους τέλος πάντων συμπαθώ και θεωρώ ότι θα είχαν μια ελπίδα να αποκτήσουν αυτό που θέλουν και όχι αυτό που θέλω εγώ να θέλουν διερευνώντας τους σαν προσωπικότητες και αισθητική.

Το αντικείμενο του audio είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει κάτι παραπάνω να κάνει κάποιος ως προσφορά και βοήθεια. Κάτι παράπάνω εάν και μπορεί να θεωρείται θεωρητικά καλό ... οδηγεί σε κακό ή σε τυχαίο καλό. Μετά απλώς προσπαθούμε (για x y z λόγους) να επιβάλουμε κατά κάποιον τρόπο την δική μας αισθητική πάνω σε κάποιον άλλον. Η αισθητική δεν επιβάλλεται, πρέπει να ανακαλύψει ο καθένας την δική του. Η ανάγκη του να την έχει ή τι ρόλο και σημασία πρέπει να έχει ή έχει στην ζωή του πάλι είναι κάτι που πολύ λίγοι κατανοούν ή αποζητούν. Η δε εφαρμογή και αναζήτηση της στα πάντα έχει άμεση σχέση και με αυτή της μουσικής αναπαραγωγής. Μάλιστα η εξάσκηση και γνώση της στα άλλα θέματα της ζωής είναι αυτά που θα την καθορίσουν και στο audio, όχι με το να κάθονται μόνο να ακούνε διαφορές σε ανόητα και μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένα ως ανόητα τέστ.

:D

Last edited:

Reaction score
3.669
Άσε τι έχω εγώ. Εγώ έχω πικάπ και phono (βλέπεις ότι τα βάζω μαζί αυτά τα δύο) που έχει τα καλά και απο τα δυο και τα κακά απο κανένα.

Εδώ όμως μιλάω αντικειμενικά ότι δεν είναι αυτός ο ήχος του "βινυλίου" όπως τον εννοεί ο πολύς κόσμος ακόμη και απο αυτούς που τον γνωρίζουν καλά και τον θέλουν ή ισχυρίζονται ότι τον θέλουν χωρίς ακριβώς νσ ξέρουν τι θέλουν απο αυτόν.

Όχι ότι μου αρέσει πολύ η αντικειμενικότητα ή την έχω τόσο ψηλά στο audio ίδίως, που δεν είναι ένας χώρος που κάποιος πρέπει να την ψάχνει για να είναι ικανοποιημένος ... αλλά .... να ... απλώς την ενστερνίζομαι για να μπορέσω να συνεννοηθώ έστω και με τους λίγους που έχω μια ελπιδα .... αλλιώς δεν θα μιλούσα ούτε στους 2,3,4,5, πόσους τέλος πάντων συμπαθώ και θα είχαν μια ελπίδα να αποκτήσουν αυτό που θέλουν και όχι αυτό που θέλω εγώ να θέλουν διερευνώντας τους σαν προσωπικότητες και αισθητική.

:D
Γράψε λοιπόν έναν συνδυασμό πικαπ-phono(όχι τα δικά σου)τα οποία έχουν μόνο τα καλά των δύο μέσων και όχι τα κακά.

Reaction score
20.961
Γράψε λοιπόν έναν συνδυασμό πικαπ-phono(όχι τα δικά σου)τα οποία έχουν μόνο τα καλά των δύο μέσων και όχι τα κακά.
Πάλι δεν λές να καταλάβεις με τίποτε τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς είπα.

Δεν έχει σημασία αυτό / αυτό θα είναι εξάλλου η δική μου αισθητική , δεν θα βοηθήσει σε τίποτε / δεν με ενδιαφέρει να μάθω αυτό σε κάποιον ή να του το δώσω στο "πιάτο" αλλά πως να το βρεί ο ίδιος ούτε να εκληφθεί η άποψη μου ώς κάποιου είδους "πρότυπο" / δεν κάνω ποτέ (σπάνια όταν με πιέζουν πολύ) διαφήμιση και πάλι μόνο σε τοπολογίες και format, κάποιες επισημάνσεις / δεν πουλάω μηχανήματα , ούτε τρέλα όπως πολλοι νομίζουν και θέλουνε και αρέσκονται να με κατηγορούνε ενώ αυτοί το κάνουν άθελα τους πολλές φορές ή/και ηθελημένα θεωρώντας ότι κάνουν καλό παίρνοντας τα βραβεία , εύσημα , και όσο περισσότερη καθολική αποδοχή (από όλα τα διάφορα είδη audio enthusiasts) μπορούν. Αυτό θα ενδιέφερε (η μάλλον θα έπρεπε να ενδιαφέρει) κάποιον ή κάποιους που εμπλέκονται στην κατασκευή του audio σε συνδυασμό με την διερεύνηση, βοήθεια , συνεννόηση και ανάγκη για κάτι τέτοιο απο την κοινότητα του audio χομπιστών και ανάπτυξη , υλοποίηση (όπως έχω πεί αλλού ή και εδω) νέων μεθοδολογίων και στάνταρντς για την καθολικότητα και αντικειμενικότητα ενός τέτοιου αποτελέσματος. Δεν ειναι δική μου δουλειά καθώς δεν είμαι στο χόμπι , για την ακρίβεια όπως εχω πει πολλές φορές το μισώ. Εγώ έτσι τα βρήκα τα πράγματα έτσι πλέω (έπλευσα). Όταν μια κατάσταση και μάλιστα που δεν είναι η δουλειά σου, ή η επιθυμία σου ή τον ενδιαφέρον σου την βρίσκεις σε μια χάλια κατάσταση δεν την αλλάζεις ... απλώς κοιτάς μόνος σου πως θα καταφέρεις το καλύτερο επιθυμητο προσωπικά αποτέλεσμα για εσένα μέσα σε αυτήν. Μάλιστα κανονικά πρέπει να απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο απο αυτήν.

Last edited:

Reaction score
3.669
Πάλι δεν λές να καταλάβεις με τίποτε τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς είπα.

Δεν έχει σημασία αυτό / αυτό θα είναι εξάλλου η δική μου αισθητική , δεν θα βοηθήσει σε τίποτε / δεν με ενδιαφέρει να μάθω αυτό σε κάποιον ή να του το δώσω στο "πιάτο" αλλά πως να το βρεί ο ίδιος ούτε να εκληφθεί η άποψη μου ώς κάποιου είδους "πρότυπο" / δεν κάνω ποτέ (σπάνια όταν με πιέζουν πολύ) διαφήμιση και πάλι μόνο σε τοπολογίες και format, κάποιες επισημάνσεις / δεν πουλάω μηχανήματα , ούτε τρέλα όπως πολλοι νομίζουν και θέλουνε και αρέσκονται να με κατηγορούνε ενώ αυτοί το κάνουν άθελα τους πολλές φορές ή/και ηθελημένα θεωρώντας ότι κάνουν καλό παίρνοντας τα βραβεία , εύσημα , και όσο περισσότερη καθολική αποδοχή (από όλα τα διάφορα είδη audio enthusiasts) μπορούν. Αυτό θα ενδιέφερε (η μάλλον θα έπρεπε να ενδιαφέρει) κάποιον ή κάποιους που εμπλέκονται στην κατασκευή του audio σε συνδυασμό με την διερεύνηση, βοήθεια , συνεννόηση και ανάγκη για κάτι τέτοιο απο την κοινότητα του audio χομπιστών και ανάπτυξη , υλοποίηση (όπως έχω πεί αλλού ή και εδω) νέων μεθοδολογίων και στάνταρντς για την καθολικότητα και αντικειμενικότητα ενός τέτοιου αποτελέσματος. Δεν ειναι δική μου δουλειά καθώς δεν είμαι στο χόμπι , για την ακρίβεια όπως εχω πει πολλές φορές το μισώ. Εγώ έτσι τα βρήκα τα πράγματα έτσι πλέω (έπλευσα). Όταν μια κατάσταση και μάλιστα που δεν είναι η δουλειά σου, ή η επιθυμία σου ή τον ενδιαφέρον σου την βρίσκεις σε μια χάλια κατάσταση δεν την αλλάζεις ... απλώς κοιτάς μόνος σου πως θα καταφέρεις το καλύτερο επιθυμητο προσωπικά αποτέλεσμα για εσένα μέσα σε αυτήν. Μάλιστα κανονικά πρέπει να απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο απο αυτήν.
Πάρα πολλά ώστε να δικαιολογήσεις το γιατί δεν έχεις το θάρρος της θετικής γνώμης σου.Το θάρρος όμως της αρνητικής γνώμης σου το έχεις!

Reaction score
20.961
Πάρα πολλά ώστε να δικαιολογήσεις το γιατί δεν έχεις το θάρρος της θετικής γνώμης σου.Το θάρρος όμως της αρνητικής γνώμης σου το έχεις!
Κρυφό καλυμμένο διαστρεβλωτή σε βλέπω. Δεν μπορείς να ξεφύγεις απο την φύση των audio people βλέπω με τίποτε. Αυτό κάνει η χρόνια ενασχόληση με το χόμπι, οπότε σε δικαιολογώ και σαν προσωπικότητα είσαι δύσκολη περίπτωση να αποκρυπτογραφηθείς , εάν και αυτό ακόμη το χόμπι μου το έχω παρατήσει εδώ και αρκετό καιρό καθώς διαπίστωσα ότι ο χώρος των audio entusiasts είναι άσκοπο και όχι κατάλληλο και προσφερόμενο περιβάλλον και δεν πιάνουν τέτοιες τεχνικές που εγω γνωρίζω, αλλά διαφορετικές, μακρινές απο το δικό μου το στύλ.

Με απλά λόγια για να σου απαντήσω και σε αυτό : Η αρνητική γνώμη δεν είναι για το προιόν αλλά για τις δικές σου απόψεις για το τι αυτό κάνει ή περιμένεις ότι κάνει απο αυτά που λές ότι επιζητάς απο τον ήχο του βινυλίου και πιθανόν να είναι σε αναντιστοιχία με αυτά που κυνηγάει σχεδόν όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Και όμως εσυ τα παρουσιάζεις ώς ιδανικά και αντιπροσωπευτικά.

Εξάλλου εάν ήξερες τι κάνεις ή τι επιδιώκεις στο θέμα του βινυλίου, δεν θα πουλούσες ποτέ την δισκοθήκη σου in the first place (εάν είχες και ποτέ δηλαδή κάτι αξιόλογο σε μέγεθος έστω, γιατί εάν είχες δεν θα την πουλούσες).

Last edited:

Reaction score
3.669
Κρυφό καλυμμένο διαστρεβλωτή σε βλέπω. Δεν μπορείς να ξεφύγεις απο την φύση των audio people βλέπω με τίποτε. Αυτό κάνει η χρόνια ενασχόληση με το χόμπι, οπότε σε δικαιολογώ και σαν προσωπικότητα είσαι δύσκολη περίπτωση να αποκρυπτογραφηθείς , εάν και αυτό ακόμη το χόμπι μου το έχω παρατήσει εδώ και αρκετό καιρό καθώς διαπίστωσα ότι ο χώρος των audio entusiasts είναι άσκοπο και όχι κατάλληλο και προσφερόμενο περιβάλλον και δεν πιάνουν τέτοιες τεχνικές που εγω γνωρίζω, αλλά διαφορετικές, μακρινές απο το δικό μου το στύλ.

Με απλά λόγια για να σου απαντήσω και σε αυτό : Η αρνητική γνώμη δεν είναι για το προιόν αλλά για τις δικές σου απόψεις για το τι αυτό κάνει ή περιμένεις ότι κάνει απο αυτά που λές ότι επιζητάς απο τον ήχο του βινυλίου και πιθανόν να είναι σε αναντιστοιχία με αυτά που κυνηγάει σχεδόν όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Και όμως εσυ τα παρουσιάζεις ώς ιδανικά και αντιπροσωπευτικά.

Εξάλλου εάν ήξερες τι κάνεις ή τι επιδιώκεις στο θέμα του βινυλίου, δεν θα πουλούσες ποτέ την δισκοθήκη σου in the first place (εάν είχες και ποτέ δηλαδή κάτι αξιόλογο σε μέγεθος έστω, γιατί εάν είχες δεν θα την πουλούσες).
Βλέπεις ότι μπαίνεις στη θέση μου και βγάζεις δικό σου συμπέρασμα βολικά φορτωμένο στην καμπούρα μου;
Η κρίση περί Clearaudio είναι καθαρά δική σου και όχι δική μου.Μου φαίνεται ότι όλοι εσείς οι audio people περνιεστε για ψυχογνωστες.
Όσο για την συλλογή δίσκων η οποία ήταν μεγάλη και αποτελείτο από original βινύλια,προηγήθηκε της διάλυσης του προηγουμενου συστήματος μου με σκοπό να μην ασχοληθώ ξανά.Δεν ασχοληθηκα για πολλά χρόνια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.770
Members
38.369
Νεότερο μέλος
dippin0030