Featured Το σύστημα μου

Reaction score
21.328
😵...

Φαντασου και να μη σε ενδιεφερε αποκλειστικα η μουσικη!
Να ησουν ας πουμε audio enthusiast..
Επειδή η άλλη απάντηση μου πιθανώς και λογικά θα σε απογοήτευσε ας κάνω μια προπάθεια για μια πιο σοβαρή προσέγγιση στο θέμα, αναφέροντας σου μερικές μόνο έννοιες που οι audio people ή enthusiasts έχω παρατηρήσει ότι δεν κατανοούν και γιατί δεν ανήκω ή θα ήθελα να ανήκω σε αυτούς. Η κατανόηση τους θα βοηθούσε πιο πολύ στην εκπαίδευση τους που απασχολεί και τον @MakChem στο αντίστοιχο περί αυτής νήμα του.

- Όσο πιο πολλά βλέπεις που οι άλλοι δεν βλέπουν τόοο λιγότερο πιστευτός γίνεσαι όταν τα λές. Όπως λοιπόν στη ζωή έτσι συμβαίνει και στο audio. Όσο πιο πολλά ακούς τόσο λιγότερο πιστευτός γίνεσαι όταν τα περιγράφεις.

- Την αλήθεια την λές όχι για να αποδειχθείς σωστός ή λάθος αλλά πρωτίστως για να νοιώσεις και να είσαι αληθινός ως άνθρωπος.

- Ο κόσμος όταν συζητάει, οι περισσότεροι και τις περισσότερες φορές είναι για να εδραιώσουν κάποιου είδους εξουσίας και όχι γιατί πραγματικά τους ενδιαφέρει να ανταλλάξουν απόψεις για ένα θέμα.

- Η μοναξιά δεν είναι να είσαι μόνος αλλά να μην μπορείς να επικοινωνήσεις στους άλλους αυτό που θεωρείς πραγματικά σημαντικό.

- Κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να διαλέξεις μεταξυ του να λές την αλήθεια και να απομονωθείς ή να σιωπήσεις και να χάσεις τον εαυτό σου.

- Σε αποσχολούν επιπλέον θέματα όπως γιατί αυτή την στιγμή είναι πλήθος μαζεμένα κάποια μικρά πουλάκια στην όχθη ενός ποταμού τραγουδώντας την μελωδία τους και κανένας δεν είναι εκεί για να τα ακούσει.

- Άνθρωποι που δεν μπορούν να διαλέξουν ή ξέρουν ή τους ενδιαφέρει να αναγνωρίσουν την καλή αναπαραγωγή, μουσική και γενικώς τέχνη παιδεύονται τόσο πολύ και καταλήγουν να ψάχνουν την λύση μόνο ή κυρίως σε "αντικειμενικά" κριτήρια .... δεν σημαίνει ότι ξέρουν και τι είναι η αντικειμενικότητα. Η πραγματική αντικειμενκότητα δεν προυποθέτει ή απαιτεί να σκοτώσεις την υποκειμενικότητα σου αλλά να την αναγνωρίσεις.

Last edited:

Reaction score
732
Επειδή η άλλη απάντηση μου πιθανώς και λογικά θα σε απογοήτευσε ας κάνω μια προπάθεια για μια πιο σοβαρή προσέγγιση στο θέμα, αναφέροντας σου μερικές μόνο έννοιες που οι audio people ή enthusiasts έχω παρατηρήσει ότι δεν κατανοούν και γιατί δεν ανήκω ή θα ήθελα να ανήκω σε αυτούς. Η κατανόηση τους θα βοηθούσε πιο πολύ στην εκπαίδευση τους που απασχολεί και τον @MakChem στο αντίστοιχο περί αυτής νήμα του.

- Όσο πιο πολλά βλέπεις που οι άλλοι δεν βλέπουν τόοο λιγότερο πιστευτός γίνεσαι όταν τα λές. Όπως λοιπόν στη ζωή έτσι συμβαίνει και στο audio. Όσο πιο πολλά ακούς τόσο λιγότερο πιστευτός γίνεσαι όταν τα περιγράφεις.

- Την αλήθεια την λές όχι για να αποδειχθείς σωστός ή λάθος αλλά πρωτίστως για να νοιώσεις και να είσαι αληθινός ως άνθρωπος.

- Ο κόσμος όταν συζητάει, οι περισσότεροι και τις περισσότερες φορές είναι για να εδραιώσουν κάποιου είδους εξουσίας και όχι γιατί πραγματικά τους ενδιαφέρει να ανταλλάξουν απόψεις για ένα θέμα.

- Η μοναξιά δεν είναι να είσαι μόνος αλλά να μην μπορείς να επικοινωνήσεις στους άλλους αυτό που θεωρείς πραγματικά σημαντικό.

- Κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να διαλέξεις μεταξυ του να λές την αλήθεια και να απομονωθείς ή να σιωπήσεις και να χάσεις τον εαυτό σου.

- Σε αποσχολούν επιπλέον θέματα όπως γιατί αυτή την στιγμή είναι πλήθος μαζεμένα κάποια μικρά πουλάκια στην όχθη ενός ποταμού τραγουδώντας την μελωδία τους και κανένας δεν είναι εκεί για να τα ακούσει.

- Άνθρωποι που δεν μπορούν να διαλέξουν ή ξέρουν ή τους ενδιαφέρει να αναγνωρίσουν την καλή αναπαραγωγή, μουσική και γενικώς τέχνη παιδεύονται τόσο πολύ και καταλήγουν να ψάχνουν την λύση μόνο ή κυρίως σε "αντικειμενικά" κριτήρια .... δεν σημαίνει ότι ξέρουν και τι είναι η αντικειμενικότητα. Η πραγματική αντικειμενκότητα δεν προυποθέτει ή απαιτεί να σκοτώσεις την υποκειμενικότητα σου αλλά να την αναγνωρίσεις.
Πάντως εγώ έχω βάλει συμήδα με απόχρωση καρυδιά και ακούω τούμπανα:dance2:

Reaction score
4.487
Τούμπανο μήπως ήθελες μάλλον να γράψεις ; ... και όχι τούμπανα. :D
Τούμπανα λαμπάτα και πικάπια έχει πάντως.
Καλημέρα Λουκά.

Reaction score
1.639

Να προσθεσω οτι απεχθανομαι τις απαντησεις κονσερβα και τις φρασεις θεσφατα οτι κατι αποκλειεται να κανει ακουστη διαφορα και αρα καθε αναφορα προς το αντιθετο ειναι κατακριτεα και οδηγει σε προσωπικες επιθεσεις και χαρακτηρισμους.

Οι τροφιμοι του ανωτερου στρατοπεδου με αρχη το ASR επικαλουνται την "τσαγιερα του Ρασελ" κατα την οποια ο φιλοσοφος Μπερτραντ Ρασελ διατεινεται οτι για να διαψευσθει κατι που δεν ειναι εμφανες , ή για εναν ισχυρισμο γενικα που δεν μπορει να διαψευσθει (με τα τρεχοντα εργαλεια) , το βαρος της αποδειξης το φερει αυτος που κανει τον ισχυρισμο και οχι αυτος που προσπαθει να τον καταρριψει.

Πχ υπαρξη του θεου, η στην θεματικη μας... ακουστες διαφορες στο hi fi απο παρεμβασεις σε στηριξη,ρευμα κλπ.

Το προβλημα ειναι οτι οι τροφιμοι του στρατοπεδου ειναι απολυτοι , ενω οι ισχυριζομενοι το αντιθετο δεν υποστηριζουν την αποψη τους ως μαθηματικη αποδειξη η ως κατι απολυτο, αντιθετως ειναι χαλαροι... Διοτι ειναι λογικο ατοπημα να υποστηριζεται οτι επειδη οι δευτεροι δε φερουν ακλονητη αποδειξη τοτε η αληθεια του ισχυρισμου καταρριπτεται...

Last edited:

Reaction score
21.328
Να προσθεσω οτι απεχθανομαι τις απαντησεις κονσερβα και τις φρασεις θεσφατα οτι κατι αποκλειεται να κανει ακουστη διαφορα και αρα καθε αναφορα προς το αντιθετο ειναι κατακριτεα και οδηγει σε προσωπικες επιθεσεις και χαρακτηρισμους.

Οι τροφιμοι του ανωτερου στρατοπεδου με αρχη το ASR επικαλουνται την "τσαγιερα του Ρασελ" κατα την οποια ο φιλοσοφος Μπερτραντ Ρασελ διατεινεται οτι για να διαψευσθει κατι που δεν ειναι εμφανες , ή για εναν ισχυρισμο γενικα που δεν μπορει να διαψευσθει (με τα τρεχοντα εργαλεια) , το βαρος της αποδειξης το φερει αυτος που κανει τον ισχυρισμο και οχι αυτος που προσπαθει να τον καταρριψει.

Πχ υπαρξη του θεου, η στην θεματικη μας... ακουστες διαφορες στο hi fi απο παρεμβασεις σε στηριξη,ρευμα κλπ.

Το προβλημα ειναι οτι οι τροφιμοι του στρατοπεδου ειναι απολυτοι , ενω οι ισχυριζομενοι το αντιθετο δεν υποστηριζουν την αποψη τους ως μαθηματικη αποδειξη η ως κατι απολυτο, αντιθετως ειναι χαλαροι... Διοτι ειναι λογικο ατοπημα να υποστηριζεται οτι επειδη οι δευτεροι δε φερουν ακλονητη αποδειξη τοτε η αληθεια του ισχυρισμου καταρριπτεται...
Πρέπει να τους αναλάβουν μάλλον λίγο ο C.S. Lewis, ο David Hume, η metaphysics (όχι αυτή που ήξερε τότε ο Russell) αλλά και η σύγχρονη πλέον φυσική για να έρθουν λίγο στα ίσια τους. :D :D

Reaction score
325

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍:hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi::hi:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.823
Διοτι ειναι λογικο ατοπημα να υποστηριζεται οτι επειδη οι δευτεροι δε φερουν ακλονητη αποδειξη τοτε η αληθεια του ισχυρισμου καταρριπτεται...
Σωστά.

Αυτός είναι ο στυλοβάτης της κάθε θρησκείας.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.704
Στη θρησκεία υπάρχει πίστη όχι άποψη.
Αυτό είναι και το σωστό, βέβαια (λεπτή η διαφορά, αλλά εφόσον τα διαχωρίζεις).

Γιατί το να έχεις πίστη ότι υπάρχει κάτι για την ύπαρξη του οποίου δεν έχεις στοιχεία, μπορεί κάποιος να το σεβαστεί, ακόμα κι αν αυτός δεν το πιστεύει.

Το να αναβαθμίζεις αυτή την πίστη σε άποψη (εξακολουθώντας να μην μπορείς να το στηρίξεις), ε, δεν μπορείς να το σεβαστείς, για να το θέσω κομψά.

Reaction score
820
καλα εκει δεν βρισκεις ακρη ....εχω βαρεθει να συζηταω με πιστους.....οταν ζητησω αποδειξη οτι υπαρχει θεος μου το γυρνανε μπουμεραγκ να αποδειξω εγω οτι δεν υπαρχει θεος
Και οταν απανταω οτι εσυ πιστευεις σε κατι αρα εσυ πρεπει να αποδειξεις την υπαρξη του και οχι εγω το αντιθετο..ε απλα δεν το καλαταβαινει το στενο τους το μυαλο τη διαφορα. Και αν θελω να χαβαλεδιασω τους λεω οτι μαρεσουν οι ροζ μονοκεροι και μου λενε τι βλακειες λες δεν υπαρχουν ροζ μονοκεροι.
Οποτε ευλογα τους ρωταω να μου το αποδειξουν :lol:

Reaction score
4.487
Λάθος, αν μπορούσαμε να το στηρίξουμε δεν θα μιλάγαμε για Θεό αλλά για πλανητάρχη ή κάτι τέτοιο. Δεν μπαίνει σε κουτάκι ο Θεός ούτε προσδιορίζεται.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.940
Αν δεν προσδιορίζεται τότε για τι πράγμα μιλάς ?
Κάτι απροσδιόριστο ας πούμε?

Reaction score
820
Εαν καποτε με καποιο τροπο βρισκοταν αποδειξη οτι υπαρχει θεος ,τον αθεο δεν θα τον αγγιζε αυτο,τουναντιον θα το εκλαμβανε και θετικα στην τελικη
Αντιθετως εαν υπαρξει αποδειξη οτι οντως δεν υπαρχει θεος τοτε ο πιστος θα γκρεμιζοταν ολος του ο κοσμος κυριολεκτικα ομως

Reaction score
4.487
Εαν καποτε με καποιο τροπο βρισκοταν αποδειξη οτι υπαρχει θεος ,τον αθεο δεν θα τον αγγιζε αυτο,τουναντιον θα το εκλαμβανε και θετικα στην τελικη
Αντιθετως εαν υπαρξει αποδειξη οτι οντως δεν υπαρχει θεος τοτε ο πιστος θα γκρεμιζοταν ολος του ο κοσμος κυριολεκτικα ομως
Θα υπάρξει απόδειξη μόνο που τότε δεν θα μπορείς να αλλάξεις στρατόπεδο. Όπως λένε.. "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς".

Reaction score
4.837
Για το αντικειμενο μας.
Μετα απο μια καποια μακροχρονη εμπειρια σε audio fora
και "κολυμπι" σ' εναν ωκεανο αποψεων και αντιρρησεων,
εχω καταληξει οτι εχει μεγαλυτερη αξια να κλεβεις ιδεες και πρακτικες μετα απο δοκιμη,
παρα να παρακολουθεις, ακομα χειροτερα να μετεχεις,
σε αντιπαραθεσεις που δεν τελειωνουν ποτε και δεν οδηγουν πουθενα .

Reaction score
4.487
Για το αντικειμενο μας.
Μετα απο μια καποια μακροχρονη εμπειρια σε audio fora
και "κολυμπι" σ' εναν ωκεανο αποψεων και αντιρρησεων,
εχω καταληξει οτι εχει μεγαλυτερη αξια να κλεβεις ιδεες και πρακτικες μετα απο δοκιμη,
παρα να παρακολουθεις, ακομα χειροτερα να μετεχεις,
σε αντιπαραθεσεις που δεν τελειωνουν ποτε και δεν οδηγουν πουθενα .
Δεν χρειάζεται να πείσεις κάποιον. Άστον να έχει την όποια άποψη θέλει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.016
Members
38.395
Νεότερο μέλος
grigorisz