Το σύστημα μου

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.702
Πάμε από την αρχή.
Ρωτώ τον Γιάννη και πετάγεσαι εσύ.Σε ρωτώ πως το γνωρίζεις κι απάντηση δεν παίρνω.
Όσο για τα φίδια και τα φιδολαδα,τα έχω ακούσει τόσες πολλες φορές ωστε έχω δικαίωμα να χαρακτηρίζω κι εγώ.
Δε με ρώτησες πως το γνωρίζω, ούτε "πετάγεται" κάποιος σε μια δημόσια συζήτηση, ούτε άκουσες φιδόλαδα από μένα...
Αλλά οκ.... λάθος μου που συμμετείχα λοιπόν, βρείτε τα μεταξύ σας με τα καλώδια...
Όσο πιο ακριβά τόσο καλύτερα.... δοκιμασμένα είναι :p

Ας βάλω την κασετούλα μου να παίξει...

Reaction score
424
..........................
Σε αυτό το συγκεκριμένο είχε άδικο ο ΠΑΗ .... αλλά και ο wnet γουστάρει χα χα απο ότι βλέπω οπότε δεν τον λυπαμαι χα χα .... κανονικά έπρεπε να του πει ο ΠΑΗ .... και πως τα βάζεις χωρίς μετρήσεις ; Με το αυτί μόνο ; :D:D Αυτό θα ήταν ένα σωστό και δίκαιο tit for tat. :D
Λόγω Μεγάλης Εβδομάδας,
Απεταξάμην τον πειρασμό της κριτικής!!!

Reaction score
1.211
Θα μοιραστώ την δική μου εμπειρία με την "φροντίδα του χώρου" μου. Με τα ολίγα χρήματα που έδωσα, πολύ κάτω από 1000 ευρωπαϊκά, είχα τέτοια βελτίωση που δεν θα είχα με κανένα άλλο προϊόν. Μόνο με τις μπασοπαγίδες και λίγο πριν τοποθετηθούν τα υπόλοιπα, ακόμη και η τηλεόραση ακουγόταν καλύτερα, χωρίς απολύτως καμία υπερβολή. Θα μου πεις όλοι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό, όχι αλλά θα πρέπει να δουν με κάποιο τρόπο την τεράστια διαφορά που κάνει χωρίς εξωφρενικά κοστολόγια.
Δεν είναι ανάγκη να κάνεις υπερβολές αλλά ίσως @Π.Α.Η. δεν θα έπρεπε να αποκλείσεις την ιδέα να ξεκινήσεις, χωρίς υπερβολές ξαναλέω, να "φροντίζεις¨ το χώρο σου. Υπάρχουν προϊόντα καλόγουστα που ενδεχομένως θα μπορούσες να ξεκινήσεις. Μην αποκλείσεις αυτή την μέθοδο βελτίωσης, η οποία είναι "value for money" και δίνει την μεγαλύτερη βελτίωση ανά ευρώ που ξοδεύεις.
Όλα αυτά απολύτως καλοπροαίρετα.

Reaction score
1.653
Ναι το κατάλαβα ότι είναι δικές σου, φαίνεται .... δεν είναι καλά δουλεμένες .... τα άλλα τα είπα από και για ευγένεια για να μην πω αυτό :D😍 Αλλά είναι "λάθος" ... η κοινή λογική που ισχυρίζεσαι ότι αυτά ανήκουν .... είναι "κοινή λογική" που έχει προκύψει (χωρίς να το ξέρεις και ασυνείδητα) απο λανθασμένους προβληματισμούς, ερωτήματα, αναρωτήσεις κια συχετισμούς που εχεις δεχθεί και υποστεί απο κάπου άλλου και απο άλλους. Τώρα εαν τα βρήκες λογικά και ταυτίστηκες με αυτήν την κοινη λογική ... ΟΚ τι να σου πω ; χα χα. Αυτή είναι "λογική" κάποιου που έχει κάνει τα λάθος ερωτήματα ή που έχει λάβει λάθος απαντήσεις σε σωστά ερωτήματα του.

No problem έτσι είναι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου (και πολυ χειρότερα χα χα) και δεν ευθύνεται αυτός μόνο. Εδω σου λέω ειναι και θεολόγοι ακόμη ακόμη.

Σε αυτό το συγκεκριμένο είχε άδικο ο ΠΑΗ .... αλλά και ο wnet γουστάρει χα χα απο ότι βλέπω οπότε δεν τον λυπαμαι χα χα .... κανονικά έπρεπε να του πει ο ΠΑΗ .... και πως τα βάζεις χωρίς μετρήσεις ; Με το αυτί μόνο ; :D:D Αυτό θα ήταν ένα σωστό και δίκαιο tit for tat. :D
Είναι λίγο δύσκολο να κάνω λάθος… Και να έχει δίκιο ο μέσος πιστός

Reaction score
3.983
Θα μοιραστώ την δική μου εμπειρία με την "φροντίδα του χώρου" μου. Με τα ολίγα χρήματα που έδωσα, πολύ κάτω από 1000 ευρωπαϊκά, είχα τέτοια βελτίωση που δεν θα είχα με κανένα άλλο προϊόν. Μόνο με τις μπασοπαγίδες και λίγο πριν τοποθετηθούν τα υπόλοιπα, ακόμη και η τηλεόραση ακουγόταν καλύτερα, χωρίς απολύτως καμία υπερβολή. Θα μου πεις όλοι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό, όχι αλλά θα πρέπει να δουν με κάποιο τρόπο την τεράστια διαφορά που κάνει χωρίς εξωφρενικά κοστολόγια.
Δεν είναι ανάγκη να κάνεις υπερβολές αλλά ίσως @Π.Α.Η. δεν θα έπρεπε να αποκλείσεις την ιδέα να ξεκινήσεις, χωρίς υπερβολές ξαναλέω, να "φροντίζεις¨ το χώρο σου. Υπάρχουν προϊόντα καλόγουστα που ενδεχομένως θα μπορούσες να ξεκινήσεις. Μην αποκλείσεις αυτή την μέθοδο βελτίωσης, η οποία είναι "value for money" και δίνει την μεγαλύτερη βελτίωση ανά ευρώ που ξοδεύεις.
Όλα αυτά απολύτως καλοπροαίρετα.
Έχω γράψει κι άλλες φορές πως οι λόγοι είναι μόνον αισθητικοί και πρακτικοί.

Reaction score
21.426
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ; Ούτε πάλι την λογική σου. Αλλά και να το πάρω όπως ακριβώς το λές γιατί είναι δύσκολο ; Ο πιστός προφανώς για να είναι πιστός... κάτι παραπάνω απο εσένα και εμένα που δεν είσαι μέσα σε αυτό τον χώρο π.χ. της εκκλησίας , θα έχει ψάξει τα συγκεκριμένα ερωτήματα τα "θρησκευτικά" και θα τον έχουν συμβουλεύσει και κάποιοι που τα ξέρουνε (έστω παπαδάκια, δεν είναι όλα τα παπαδάκια άσχετα , το αντίθετο ίσως) ... εσυ ¨παλεύεις" μόνος σου όπως ο ίδιος ανέφερες.

Reaction score
4.597
Ναι, με 50 ευρώ min 150 max , πουλιούνται κάτι λουλούδια ψηφιακοί ισοσταθμιστές (μεταχειρο) που σου δίνουν ακουστικές διάφορες που δεν μπορείς να τις φανταστείς ότι θα τις πάρεις με κόμπρες και κροταλίες καλωδια.
Αλλά ξέχασα είναι ντροπή στην ανώτερη κατηγορία ασχολίας μας (hi end) τέτοιο μηχάνημα, για να μην πω υποτιμητικό.
Ερε ξύλο που θελουμε ……

Υ.γ κάπου είχα γράψει πως μπαινόβγαινα στις αρχές δεκαετίας 90 στην τότε Columbia , είχα πολλούς πελάτες και το ματι μου εκεί μέσα δεν χόρταινε να βλέπει τέτοια μηχάνηματα.
Και……..ηχογραφήσεις έκαναν ε; Για να ξέρουμε τι λέμε.
Not hi end dear. :idk:
Άσε που δεν είναι και pure analog. :rolleyes:
Περάστε έξω κύριε. :banned:

Reaction score
4.597
Αφού δεν υπάρχει πιθανότητα αγοράς των καλωδίων του άλλου φίλου σου, προτείνω να μην τα δοκιμάσεις στο σύστημά σου.Θα πεις ξανά πως μια χαρά είσαι και με τα Supra.

Δεν ισχύει.Ουτε για τα καλώδια ούτε για τα τελάρα μαναβικής του @wnet .
Μια χαρά ισχύει. Call me φροντίδα χώρου και αν μπορεί να γίνει ωφελεί ως προς την απόδοση του όποιου συστήματος.
Έτερον εκατερον.Στην μια περίπτωση,τα 8-10 καφάσια του μαναβη που προτείνεις δεν χωρούν στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνικών σπιτιών άρα δεν μπορεί να υπάρξει συγκριση με τα καλώδια.
Στην δεύτερη περίπτωση, τα καλώδια χωρούν παντού άρα σύνδεσε τα και συγκρινε.Απο την θεωρία στην πράξη.
Εδώ το "μάζεψες". :tongue:
Και αν γίνει σωστά μένει η ίδια σε αντίθεση με τα καλώδια που συνήθως αλλάζουν. Ονόματα δεν λέμε.. :rolleyes:

Reaction score
3.983
Not hi end dear. :idk:
Άσε που δεν είναι και pure analog. :rolleyes:
Περάστε έξω κύριε. :banned:
Μη μου τον αποθαρρύνεις διότι δεν θα θελήσει να μου έλθει!
Μια χαρά ισχύει. Call me φροντίδα χώρου και αν μπορεί να γίνει ωφελεί ως προς την απόδοση του όποιου συστήματος.

Εδώ το "μάζεψες". :tongue:
Και αν γίνει σωστά μένει η ίδια σε αντίθεση με τα καλώδια που συνήθως αλλάζουν. Ονόματα δεν λέμε.. :rolleyes:
Αν σε κρεμάσω στον τοίχο,ο ήχος θα βελτιωθεί;

Reaction score
21.426
και αν μπορεί να γίνει ωφελεί ως προς την απόδοση του όποιου συστήματος.
Και κυρίως θα βοηθήσει και θα αναδείξει ακόμη καλύτερα και περισσότερο τα καλώδια και το καλό που κάνουν στον ήχο, :D :D πες του αλλιώς δεν τα δέχεται αυτά ο ΠΑΗ.

Εγώ πάντως με το "καφάσια" γέλασα πολύ. :D :D

Reaction score
4.597
Εγώ προς το παρόν δεν μπορώ να συνδέσω κάποια θρησκεία με την ύπαρξη του θεού . Από την άποψη ότι η Ανώτερη δύναμη ως μη εμπλεκόμενη στα εγκόσμια με εμφανή τρόπο δεν μπορεί να αποζητά αμφίδρομη σχέση με τους ανθρώπους . Αρα οι θρησκείες έχουν γεννηθεί από τον άνθρωπο και κρατάνε γερά για λόγους ηθικής και καθοδήγησης και «καθησυχασμού υπαρξιακών ανησυχιών».

Πώς λοιπόν είσαι αισιόδοξος για την θρησκεία και ειδικά για τον Χριστιανισμό ; Οχι ως προς το περιεχόμενο του αλλά ως προς την αλήθεια του . Γενικά η βάση κάθε θρησκείας είναι η «λατρεία» προς τον Θεό. Πράγμα που έρχεται αντίθετο με το ρόλο του «κρυφού παρατηρητή» και της μη εμπλοκής .
Ολα αυτά είναι ερωτήματα κοινής λογικής που καμία πηγή δεν μου τα έχει λύσει . Είναι στοιχειώδη ερωτήματα που σε όλους τους ανθρώπους δημιουργούνται εγγενώς. Γι’αυτό δε με πείθουν οι θρησκείες … Άρα πιστεύω στον Θεό, ως λογική ύπαρξη, αλλά είμαι άθρησκος με τα έως τώρα δεδομένα/λογικη που έχω …
Δεν χρειάζεται ούτε λογική ούτε διάβασμα. Τράβα βρες έναν γέροντα να στα εξηγήσει όλα.
Και όμως κάνεις, sorry.

Reaction score
424
Και κυρίως θα βοηθήσει και θα αναδείξει ακόμη καλύτερα και περισσότερο τα καλώδια και το καλό που κάνουν στον ήχο, :D :D πες του αλλιώς δεν τα δέχεται αυτά ο ΠΑΗ.
Έτσι, να τον παίρνουμε με το καλό, σαν τα μωρά!!! :p
..................................
Αν σε κρεμάσω στον τοίχο,ο ήχος θα βελτιωθεί;
Στον τοίχο πίσω από τα ηχεία, στο μέσον της απόστασης και στο ύψος του τουίτερ, ΝΑΙ θα βελτιωθεί ο ήχος!!! ;)

Last edited:

Reaction score
21.426

Στον τοίχο πίσω από τα ηχεία, στο μέσον της απόστασης και στο ύψος του τουίτερ, ΝΑΙ.
Να , όπως εδώ. Είδες που έβαλε και like ; Ε, άμα ο άνθρωπος παιδί μου είναι ευγενικός και ξέρει να μιλάει ....

Τον βλέπω τον ΠΑΗ να αγοράζει καφάσια ... ε ... σόρρυ ... απορροφητο-διαχυτές ήθελα να πώ. :D

Reaction score
3.983

Στον τοίχο πίσω από τα ηχεία, στο μέσον της απόστασης και στο ύψος του τουίτερ, ΝΑΙ θα βελτιωθεί ο ήχος!!! ;)
Γεροντια,κατασταλάξτε πρώτα ως προς την ύπαρξη και το όνομα του Θεου και ύστερα ελάτε και στο hi-fi. Ο @steadyshot δικαιολογείται διότι είναι νέος.Εσεις,όχι!

Reaction score
267
Εγώ προς το παρόν δεν μπορώ να συνδέσω κάποια θρησκεία με την ύπαρξη του θεού . Από την άποψη ότι η Ανώτερη δύναμη ως μη εμπλεκόμενη στα εγκόσμια με εμφανή τρόπο δεν μπορεί να αποζητά αμφίδρομη σχέση με τους ανθρώπους . Αρα οι θρησκείες έχουν γεννηθεί από τον άνθρωπο και κρατάνε γερά για λόγους ηθικής και καθοδήγησης και «καθησυχασμού υπαρξιακών ανησυχιών».

Πώς λοιπόν είσαι αισιόδοξος για την θρησκεία και ειδικά για τον Χριστιανισμό ; Οχι ως προς το περιεχόμενο του αλλά ως προς την αλήθεια του . Γενικά η βάση κάθε θρησκείας είναι η «λατρεία» προς τον Θεό. Πράγμα που έρχεται αντίθετο με το ρόλο του «κρυφού παρατηρητή» και της μη εμπλοκής .
Το περί μη ενασχόλησης του Θεού με τα ανθρώπινα πράγματα (πρόνοια) ανευρίσκεται ήδη στην επικούρεια φιλοσοφία. Παρόλα αυτά, οι μελετητές συμφωνούν, έστω από τα ελάχιστα σωζόμενα έργα αυτής, πως ο Επίκουρος δεν αρνούνταν την ύπαρξη του Θεού.
Όπου θρησκεία συνήθως και εκκλησία, άρα δημόσια λατρεία .....η ατομική, ενδεχομένως δηλαδή κρυφή, δεν αφορά τους φορείς της εξουσίας, με την έννοια ότι ακόμη και όταν είχαν εκδοθεί σχετικά αυτοκρατορικά διατάγματα (στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία) τιμωρούσαν την άσκηση μαγείας και άλλων λατρευτικών (πλην των χριστιανικών) πρακτικών, εφόσον αυτή γινόταν αντιληπτή. Στο δημόσιο βίο, εάν κάτι δεν εκδηλώνεται εξωτερικά, δεν υπάρχει.

Reaction score
267
Επιγραμματικά και πολυ περιληπτικά (κυρίως μόνο για εσένα που "τραβάει" η ομάδα που λέμε απο ότι βλέπω χα χα) αλλά και έχουν ενδιαφέρον ιδίως για το γεγονός ότι καταδεικνύεται σιγά σιγά και καθαρά τα κοινά όρια μεταξύ φιλοσοφίας - Θεολογίας απο την μιά και επιστήμης απο την άλλη και για αυτό εξάλλου έχουν ασχοληθεί όλα τα σοβαρά επιστημονικά μυαλά και τους έχει απασχολήσει (και σωστά έχει κάνει) αλλά συχνά απο τους επιστήμονες λείπουν οι φιλοσοφικές - θεολογικές γνώσεις και απο τους φιλόσοφους η επιστημονική γνώση .... να παρατηρήσω και να συνεισφέρω τα εξής :

Ναι είναι μια εμπειρική και εντσικτώδης διαπίστωση και κάθετι άλλο θεωρείται non intuative (και η ίδια φυσικά intuative) αλλά είναι κάτι που επιστημονικά πρέπει να εξετασθεί. Προέκταση αυτού δηλαδή .... η σχέση ατίου- αιτιατού η οποία με σύγχρονες θεωρίες δεν υπάρχει. Ούτε ο χρόνος υπάρχει, ούτε ο χώρος , ούτε κάν η ύλη. Ο χρόνος υπεισέρχεται και "εμφανίζεται" στην εξίσωση μόνο απο εμάς εάν τον εισάγουμε και για να μελετήσουμε το σύμπαν αλλά και να κάνουμε τους υπολογισμούς μας και τότε διασπάται όμως το χωροχρονικό συνεχες του Αινστάιν. Εάν δεν το κάναμε , ο χρόνος δεν υπάρχει κανονικά στην εξίσωση. Παρακάμπτοντας όμως και αυτό (που είναι τυπικό και μαθηματικό θέμα και "κολπάκι" εύκολο για να χαθεί κάποιος στις "λεπτομέρειες" και να περιορισθεί η σκέψη του και κατ΄ επέκταση και απόρροια το IQ του) ή μάλλον εξελίσσοντας τον συλλογισμό αυτόν βαθύτερα ... σημαίνει ότι το σύμπαν φτιάχτηκε απο τον Θεό "άπαξ" ή έστω με απόλυτη χρονική ταύτιση αιτιου και αιτιατού (και ιδίως εάν δεν υπήρχε πρότερα ο χρόνος και ο χώρος ως εννιαία οντότητα αδιαίρετη). Αυτό και μέχρι εδώ αυτό είναι πάλι επιστημονικά αποδεκτό και επίσης δεν είναι κάτι που και αυτό δεν το είχε πεί απο πριν φιλοσοφικά η Θεολογία μας (η Χριστιανική μόνο). Τρομερό που και σε αυτό έχει πέσει "μέσα" η θρησκεία μας. Και πολύ δύσκολο να είναι τυχαίο σκέφτεται εύλογα κάποιος. Δηλαδή ότι όντως ο Θεός το έφτιαξε όλο το σύμπαν "'απαξ" και άρα για αυτόν δεν υπάρχει χρόνος και μπορεί και να δικαιολογηθεί επιστημονικά και γιατί μπορεί και κινείται στο χρόνο - απαιτείται η παραδοχή πολλών διαστάσεων όμως για αυτό , τουλάχιστον έντεκα ... για να το κάνει και μετά την δημιουργία εννοείται .... πράγμα που διδάσεκι η θρησκεια ότι παρεμβαίνει και μάλιστα σκανδαλωδώς πώς το λέει ; - και άρα εννοείται ότι ξέρει όντως το παρελθόν το παρόν και το μέλλον (εδω θελει μεγαλύτερη ανάλυση το θέμα πότε και με ποιον τρόπο έγινε all knowing... αλλά θα βγεί σεντόνι). Οπότε δεν υπάρχει και εδώ κάποιο conflict. Υπάρχει όμως conflict μαθηματικά καθώς η μη ύπαρξη χρόνου στην πραγματικότητα καταργεί το ενστικτώδες περι υπάρξης αιτίας και αιτιατού μαθηματικά. Οπότε άπειρο regression χρονικά δεν μπορεί να δεχτεί ένας πιστός ότι ισχύει. Αλλά εκεί έτσι και αλλιώς και αυτά (τα μαθηματικά μας) σταματάνε και καταρρέουν όμως εξάλλου ... πέρα απο τους νόμους της φυσικής και χημείας ... δηλαδή λίγο πριν το singularity. Μπορεί και να το δεί κάποιος αυτό και σαν εάν φρένο που έβαλε η ανώτερη δύναμη για να μην την ανακαλύψεις. Το ίδιο φρένο συναντάμε και στην Βιολογία στη σχέση κυττάρου και πληροφορίας DNA για την δημιουργία τους και vice versa στο ποιό τροφοδοτεί την γένεση ποιου πρώτο. Ο Θεός βλέπω να θέλει να παραμείνει κρυφός και ο φίλος μας πάνω θα παραμείνει άθεος χα χα. Πάντως για αυτό συζητάνε βλέπεις και ειναι σημαντικό και πως είναι δυνατόν να έχουν τόσο μεγάλο application τα μαθηματικά και εάν ειναι "αυθυπαρκτα" ή πραγματικές έννοιες ή όχι κλπ κλπ τέτοια απο την εποχή του Πλάτωνα , δεν το εχουμε ανακαλυψει - καταλήξει και αυτό χα χα Εκρεμμεί και ας έχουμε κινητά, είμαστε μαιμούδια με κινητά δηλαδή ακόμη χα χα. Και μάλιστα και για intelligibility του σύμπαντος. Το πιο ενδιαφερον για εμένα επιχείρημα από όλα. Εκτός βέβαια πάλι εάν θεωρήσουμε ότι ο Θεός βρήκε "έτοιμο" τον χωροχρόνο και "πάτησε" σε αυτόν ή είναι μέρος άλλων realm και όλα εμπεριέχονται σε αυτά. Πάντως σίγουρα σημαίνει ότι ο Θεός είναι εκτός του χωροχρόνου. Το ¨προμπλεμα" είναι πως μπιανοβγαίνει άμα γουστάρει χα χα. Και κάπως έτσι κ.ο.κ κύριοι βγαίνουν και τα χαρακτηριστικά του ... για όσους απορούν και ακούνε τον Ντώκινς που έχει περιορισμένη γνώση φυσικής και μαθηματικών. Και απο ότι έχω ακούσει κάοοιες συνεντευξεις του ... και Βιολογίας που είναι η ειδικότητα του, με αυτά που λέει για την Δαρβινική θεωρία και τι ακριβως αυτή εξηγάει χα χα. Ακόμη και πριν το κύτταρο χα χα.

Γράφω αυτά γιατί με εκενυρίζει που ο κόσμος ακούει και πιστεύει (καθως δεν ξέρει) τέτοιους ανθρώπους populizers σαν τον Ντώκινς, Χίτσενς, Ντε Γκράς Τάισον και λοιπούς δήθεν αυθεντίες και που όχι μόνο δεν ξέρουν, όχι μόνο δεν είναι η ειδικότητα τους , όχι μόνο μιλάνε .... αλλά και (αντί να) δεν ακούνε και διαβάζουν πιο σοβαρούς επιστήμονες που είναι και η ειδικότητά τους. Είτε απο την μια μεριά είτε απο την άλλη. Να είσαι (είναι κανείς) ότι θές, άθεος ή πιστός αλλά όχι με τέτοια γελοία επιχειρήματα ρε γμτ μου χα χα.

Δεν είναι ακριβώς bing bang είναι διαδχικά singularities που τα αποδίδει στην εντροπία που θεωρεί ότι υπολογίζουμε λανθασμένα. Στο μαθηματικό μέρος της θεωρίας του το εξηγεί με την ευκλειδιο γεωμετρία του στα όρια (περίγραμμα , επιφάνεια) του σύμπαντος και όταν αυτό επεκτείνεται σφαιρικά. Δεν την δέχονται την θεωρία του οι άλλοι επιστήμονες και υπάρχουν στοιχεία για την μη αποδοχή της. Ποιός ξέρει μπορεί και αυτός να θελει να γράψει κανένα βιβλίο ... αλλά αυτός το αξιζει κιόλας , είναι ο μόνος που ποτέ δεν εξαργύρωσε τίποτε και το άξιζε ακόμη και σε σχέση με τον Χώκινγκ... καλά κάνει ... θα έχει εγγόνια να take care χα χα. Εδω γράφει ο Ντώκινς και σία κλπ και θα έχει θυσαυρίσει, ο Penrose δεν έχει δικαίωμα να γράψει ;

Αυτά είναι υψηλά επιστημονικά ... το νόημα που μας ενδιαφέρει εδω στην συζήτηση μας είναι ότι τα AEONS του, "παραδέχθηκε" ότι όσα και να είναι .. άπειρα δεν μπορεί να είναι ... και πάλι θα πρέεπι να έχουν προς τα πίσω (παρελθόν) και αυτά μια αρχή. Χωρίς αρχή όπως καταλαβαίνεις προμπλέμα. Στο μέλλον δεν υπάρχει πρόβλημα και σε αυτή τη θεωρία ... μπορεί να είναι θεωρητικά άπειρα. Τώρα απο που θα βρίσκεται η ενέγεια να αυτοτροφοδοτείται αυτό το σύστημα είναι .πρός έρευνα - σκέψη ακόμη (και απο τον ίδιο εννοώ) νομίζω. Και για το παρελθόν νόμίζω ... υπάρχει θεματάκι ... αλλά οσμίζομαι ότι ο Penrose τα είπε έτσι για να αποφύγει να εμπλακεί με θεολογικα θέματα.

Kaι τα παράλληλα απαιτούν (ακόμη χειρότερα - μεγαλύτερο) αρχικό (πιο πίσω) fine tuning. Κάποιοι διαφωνούν βέβαια και με το κλασικό fine tunning όπως το ξέρουμε για το δικό μας το σύμπαν. Είναι λίγοι.

Ναι είναι γερά επιχειρήματα και τα δύο. Ειδικά το fine tuning. Για αυτό και αρχικά υπήρχαν αντιδράσεις και μέχρι και συνεννόηση να "θαφτεί το θέμα. Άσε που έδινε όπλο γερό στους μονοθειστές και δεν το ήθελαν οι επιστήμονες για να μην μπεί σαν factor για ευνόητους λόγους αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τέτοια στάση. Πλήθος επιστημόνων μετά απο αυτό (που μάλιστα ξεκίνησε με 10 και 40 σταθερές και τώρα έχουμε φτάσει τις 80- 120 δεν ξέρω και όλο αυξάνονται) έχουν πλέον βάλει και εξετάζουν πολύ πιο σοβαρά στην σκέψη τους και ερευνούν λογικούς συσχετισμούς μεταξύ Θεού και επιστήμης μετα την αθεία που πέρασε η ανθρωπότητα λόγω γνωστών ιστορικών και φιλοσοφικών κινημάτων και θεωρίων (ακόμη και του κομμουνισμού) μετα την Γαλλική επανάσταση. Τώρα αυτά έχουν ανατραπεί εκ των πράγματων και των εξελιξεων. Μόνο ο Ντώκινς ζει στο 1960 μην πω πιο πίσω χα χα. Ο Ντώκινς είναι να τον ακούει ενας επιστήμονας ή έστω ένας υψηλής αισθητικής και φιλοσοφικής μόνο εκπαίδευσης άνθρωπος ... και να γίνει Χριστιανός πιο γρήγορα χα χα. Κακό κάνει με αυτα που λέει στο "έργο¨του. Μόνο οι biased προς την αθεία τον ακούνε και βρίσκουν τα επιχειρήματα του λογικά ή αξιόλογα χα χα.
Την καλύτερη δουλειά την έκανε ο Σωκράτης. Ως οξυδερκής που ήταν (το λιγότερο), αντιλήφθηκε εξαρχής τα όρια του και πως δεν θα μπορούσε να αποδείξει οποιαδήποτε θεωρία και αν υιοθετούσε ή εφευρισκε. Και ασχολήθηκε με τις "ταπεινές" ανθρώπινες δραστηριότητες
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ; Ούτε πάλι την λογική σου. Αλλά και να το πάρω όπως ακριβώς το λές γιατί είναι δύσκολο ; Ο πιστός προφανώς για να είναι πιστός... κάτι παραπάνω απο εσένα και εμένα που δεν είσαι μέσα σε αυτό τον χώρο π.χ. της εκκλησίας , θα έχει ψάξει τα συγκεκριμένα ερωτήματα τα "θρησκευτικά" και θα τον έχουν συμβουλεύσει και κάποιοι που τα ξέρουνε (έστω παπαδάκια, δεν είναι όλα τα παπαδάκια άσχετα , το αντίθετο ίσως) ... εσυ ¨παλεύεις" μόνος σου όπως ο ίδιος ανέφερες.
Μπα, μην το λες. Οι περισσότεροι κάνουν μηχανικά ο,τι κάνουν οι άλλοι σε ο,τι αφορά την εξωτερική συμπεριφορά. Αν τους ρωτήσεις κάτι θεωρητικό, έχουν μεσάνυχτα. Βέβαια εγώ αναφέρομαι σε αυτούς που δηλώνουν (λεκτικά και έμπρακτα με το να πηγαίνουν στην εκκλησία) πιστοί, όχι σε όσους πραγματικά είναι (ποιος θα το κρίνει; )

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.068
Members
38.406
Νεότερο μέλος
wolf23