Το σύστημα μου

Reaction score
4.040
Αν θυμαμαι καλα καποιο μοντελο απο RME ερχονταν με διακοπτικο τροφοδοτικο και την επεσαν στην εταιρια οτι το μηχανημα δεν ακουγεται καλα για αυτο το λογο.Μετα αρχισαν οι δοκιμες απο τους κατοχους της συσκευης με linear psu οι μαχες στα φορουμ οτι παιζει πιο καλα η οτι δεν εχει σημασια.Στην τελικη η ιδια η RME αν παλι θυμαμαι σωστα απαντησε οτι δεν εχει καμια διαφορα ο ηχος με το SMPS που συνοδευει το μηχανημα.
Αν θέλει ας μας πει μέλος που αγόρασε γραμμικό τροφοδοτικό πολύ πρόσφατα και διαβάζει το νήμα.
Άλλο μέλος που χρησιμοποιεί ένα Linn streamer/dac με πενταψηφια τιμη μου ειπε πως η Linn απέρριψε το γραμμικό τροφοδοτικό ύστερα από σχετικες δοκιμές.

Reaction score
3.182
Αν θυμαμαι καλα καποιο μοντελο απο RME ερχονταν με διακοπτικο τροφοδοτικο και την επεσαν στην εταιρια οτι το μηχανημα δεν ακουγεται καλα για αυτο το λογο.Μετα αρχισαν οι δοκιμες απο τους κατοχους της συσκευης με linear psu οι μαχες στα φορουμ οτι παιζει πιο καλα η οτι δεν εχει σημασια.Στην τελικη η ιδια η RME αν παλι θυμαμαι σωστα απαντησε οτι δεν εχει καμια διαφορα ο ηχος με το SMPS που συνοδευει το μηχανημα.
Και τότε ήταν που απάντησε η RME με μια υλοποίηση γραμμικού PSU.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.731
Εγώ πάντως χαίρομαι με αυτά που διαβάζω σε αυτό το νήμα. Μετά από τις απίστευτες ανοησίες που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια (όπως π.χ. ότι η μουσική που ακούμε μέσω streaming μαζεύει "θόρυβο" όπως βολτάρει στο ίντερνετ πριν φτάσει σπίτι μας) βλέπω ότι τουλάχιστον τώρα η "απέναντι πλευρά" λέει κάτι λογικό.

Ότι ο όποιος ηλεκτρικός θόρυβος μπορεί να περνάει από τα utp καλώδια ΔΕΝ επηρεάζει το ψηφιακό σήμα (την "παρτιτούρα") αλλά αν φτάσει έως το DAC μπορεί θεωρητικά να επηρεάσει τη μετατροπή και να εισαγάγει τελικά θόρυβο στο αναλογικό σήμα.

Αυτό τουλάχιστον βγάζει ένα θεωρητικό νόημα οπότε μπορούμε να συζητήσουμε επ'αυτού.

Το πρόβλημα είναι πως αντί να κοιτάμε ποιος είναι ο πιο λογικός και αποδοτικός τρόπος να λύσουμε το πρόβλημα, πάμε πάλι σε χαιϊεντάδικες λύσεις όπως τροφοδοτικά για το modem μας κλπ. Ενώ το μόνο που θα πρέπει να φροντίσουμε είναι να μην φτάνει ο θόρυβος στο αναλογικό κομμάτι του DAC, ή να μην επηρεάζεται η μετατροπή από αυτόν.

Εγώ για παράδειγμα που χρησιμοποιώ (για άλλους λόγους) την οπτική έξοδο του streamer, τι έχω να κερδίσω από ένα audiophile switch εφόσον όποιος θόρυβος δεν μπορεί να φτάσει στο DAC;

Κάποιος που χρησιμοποιεί ένα πολύ καλοσχεδιασμένο DAC που κάνει καλή δουλειά στην απομόνωση, τι θα κερδίσει αλλάζοντας τροφοδοτικό στο modem του;

Η απάντηση είναι τίποτα. Άντε ας βάλει και ένα isilencer πριν το streamer του, έτσι, για peace of mind και τελείωσε το παραμύθι.

Το να κυνηγάς την εξάλειψη του θορύβου 4 βήματα πριν φτάσει στο DAC σου σίγουρα δεν είναι μια λογική και αποδοτική λύση. Αν είναι να ανοίξουμε και το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ να δούμε τι κάρτες έχει και να συζητάμε μετά ότι αυτός με τη Nokia ακούει καλύτερη μουσική από αυτόν με τη Huawei.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.353
Για να μην ξεκινήσω εγώ με κακίες.... παρακαλώ, το συμπέρασμα ποιό είναι???
Και θα ακολουθήσω, βεβαίως βεβαίως!!! 8-)😀
Κακίες προς ποιον? Εγώ ένα ρηβγιού έδειξα, από ιστορικό περιοδικό εκ των πλέον εμβληματικών του χώρου και με γνωστό και σαφέστατο προσανατολισμό. Και ο συντάκτης επίσης πολύ γνωστός, σχεδόν ιστορικός και αυτός πλέον.
Όσο για το συμπέρασμα, ο ίδιος το δίνει και ακόμα περισσότερο η Linn, πασίγνωστη και καθόλου εξαιρετέα. Ας κρίνουν οι αναγνώστες.

Reaction score
4.040
:D

Μιας και η συζήτηση κινείται λίγο στο Χριστιανικό πνεύμα ίσως και λόγω εορτών (αλλά και άθεος να είναι κάποιος αυτή την ηθική πρέπει να την έχει) θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή ότι ο Ιησούς παρόλο που θα ήταν φανταζομαι κατά των πολέμων αλλά αναγνώριζε και το δικαίωμα να αμυνθείς επι της αδικίας αρκεί να ζητήσεις συγχώρεση πριν ή και μετά όταν συμμμετέχεις σε αυτόν ως ενήλικας .... δεν θα συγχωρούσε ποτε τη στάση (άμεση συμμετοχή ή ακόμη και μη αντίδραση) στον θάνατο παιδιών που είναι το μόνο που ξέχωρίσε ότι δεν γλυτώνεις με τίποτε την τιμωρία ότι άλλο καλό και να έχεις κάνει στη ζωή σου. Καθώς τα παιδιά όταν τα βλάπτουμε ή όταν δεν εξοργιζόμαστε ή δεν αντιδράμε όταν αυτά βλάτπονται ... είναι ο ίδιος.

Οπότε απο τώρα .... όσοι δεν το τηρουν άς πάρουν μια πέτρα και να πέσουν στην θάλασσα απο μόνοι τους. Τόσο σίγουρα καταδικασμένοι είναι.
Τα πάντα συγχωρούνται από τον Θεό εκτός από ένα.Οχι αυτό όμως.
Άρχισες ξανά τα Προτεσταντικά;
Εγώ είμαι ήδη φίλος του κι ας μη μου έχει χαρίσει τίποτα!!!

Αχ και να ήξερες, τι θάψιμο ρίχνουμε στο σύστημά σου, όταν μιλάμε τηλεφωνικώς. :rofl: :thumbsup: 😍
Αμοιβαια τα αισθήματα,Μακη!
Ειδικεύομαι στο να θάβω τις λάμπες σου και τα βύσματα σου.

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.731
Γιατί ? από την οπτική δεν περνάει θόρυβος ? Αν ήδη προυπάρχει .
Όχι, δεν περνάει η/μ θόρυβος από την οπτική. Πρόσεξε, δεν μιλάμε για "θόρυβο" στο σήμα, αυτό είναι ακόμα ψηφιακό, δεν μεταφέρει θόρυβο. Μιλάμε για θόρυβο στο καλώδιο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.784
Ποια καλωδιαρα ρευματος είναι αυτή;
Δεν θυμάμαι, πάντως δεν είναι ακριβό, γύρω στα 60-70 ευρά τερματισμένο.
Έχει φάση πάντως βλέποντας τη διάμετρο του καλωδίου πάνω στο πσόλο :biggrin:

Reaction score
4.040
Δεν θυμάμαι, πάντως δεν είναι ακριβό, γύρω στα 60-70 ευρά τερματισμένο.
Έχει φάση πάντως βλέποντας τη διάμετρο του καλωδίου πάνω στο πσόλο :biggrin:
Για κάνε πως το βγάζεις, βάλε το αγαπημένο καλωδιο ρεύματος του @wnet και γράψε τι άκουσες.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.784
Έχω πάψει να ασχολούμαι με το πως ακούγονται τα καλώδια, η ζωή είναι πολύ μικρή για να κάθομαι να ψάχνω διαφορές σε τέτοια πράματα.
Και το καλώδιο ρεύματος που είδες το είχα ήδη από παλιά, οπότε και το κοτσάρισα. :biggrin:

Reaction score
1.695
Εγώ πάντως χαίρομαι με αυτά που διαβάζω σε αυτό το νήμα. Μετά από τις απίστευτες ανοησίες που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια (όπως π.χ. ότι η μουσική που ακούμε μέσω streaming μαζεύει "θόρυβο" όπως βολτάρει στο ίντερνετ πριν φτάσει σπίτι μας) βλέπω ότι τουλάχιστον τώρα η "απέναντι πλευρά" λέει κάτι λογικό.

Ότι ο όποιος ηλεκτρικός θόρυβος μπορεί να περνάει από τα utp καλώδια ΔΕΝ επηρεάζει το ψηφιακό σήμα (την "παρτιτούρα") αλλά αν φτάσει έως το DAC μπορεί θεωρητικά να επηρεάσει τη μετατροπή και να εισαγάγει τελικά θόρυβο στο αναλογικό σήμα.

Αυτό τουλάχιστον βγάζει ένα θεωρητικό νόημα οπότε μπορούμε να συζητήσουμε επ'αυτού.

Το πρόβλημα είναι πως αντί να κοιτάμε ποιος είναι ο πιο λογικός και αποδοτικός τρόπος να λύσουμε το πρόβλημα, πάμε πάλι σε χαιϊεντάδικες λύσεις όπως τροφοδοτικά για το modem μας κλπ. Ενώ το μόνο που θα πρέπει να φροντίσουμε είναι να μην φτάνει ο θόρυβος στο αναλογικό κομμάτι του DAC, ή να μην επηρεάζεται η μετατροπή από αυτόν.

Εγώ για παράδειγμα που χρησιμοποιώ (για άλλους λόγους) την οπτική έξοδο του streamer, τι έχω να κερδίσω από ένα audiophile switch εφόσον όποιος θόρυβος δεν μπορεί να φτάσει στο DAC;

Κάποιος που χρησιμοποιεί ένα πολύ καλοσχεδιασμένο DAC που κάνει καλή δουλειά στην απομόνωση, τι θα κερδίσει αλλάζοντας τροφοδοτικό στο modem του;

Η απάντηση είναι τίποτα. Άντε ας βάλει και ένα isilencer πριν το streamer του, έτσι, για peace of mind και τελείωσε το παραμύθι.

Το να κυνηγάς την εξάλειψη του θορύβου 4 βήματα πριν φτάσει στο DAC σου σίγουρα δεν είναι μια λογική και αποδοτική λύση. Αν είναι να ανοίξουμε και το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ να δούμε τι κάρτες έχει και να συζητάμε μετά ότι αυτός με τη Nokia ακούει καλύτερη μουσική από αυτόν με τη Huawei.
Και γώ την οπτική χρησιμοποιώ τώρα με ένα καλώδιο Supra Zac toslink . Ομως ο θόρυβος που εισέρχεται στο streamer και δημιουργεί διακυμάνσεις πριν το toslink και τον οπτικό πομπό του επηρεάζει.

Κατά τα άλλα φιλτράρουμε από εκεί που έχουμε έλεγχο όπως είναι λογικό . Ποτε δεν μπορείς να πεις έκοψα αρκετό θόρυβο !

Last edited:

Reaction score
549

Για να συζητησεις πρεπει να εισαι ανοικτος να ακουσεις και να διερευνησεις οταν θετεις ερωτηματα και τα απαντας μονολεκτικα μονος σου δεν ειναι δυνατον να γινει καποια συζητηση.
Θες να μας πεις τι δοκιμη εκανες με τι και εβγαλες αυτα τα συμπερασματα ?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.016
Όχι, δεν περνάει η/μ θόρυβος από την οπτική. Πρόσεξε, δεν μιλάμε για "θόρυβο" στο σήμα, αυτό είναι ακόμα ψηφιακό, δεν μεταφέρει θόρυβο. Μιλάμε για θόρυβο στο καλώδιο.
Αν είναι επαρκώς θωρακισμένο δεν νομίζω ότι θα τσιμπήσει Η/Μ παρεμβολές.

Reaction score
21.533
Τα πάντα συγχωρούνται από τον Θεό εκτός από ένα.Οχι αυτό όμως.
Άρχισες ξανά τα Προτεσταντικά;

Αμοιβαια τα αισθήματα,Μακη!
Ειδικεύομαι στο να θάβω τις λάμπες σου και τα βύσματα σου.
Εντάξει το ξέρω, δεν μιλάω τώρα για αυτό όμως. Και αυτό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.107
Members
38.409
Νεότερο μέλος
mmapollo