Most visitors online was 3118 , on 23 Apr 2025
το switch ή το router θα έφταιγεΗ αλήθεια είναι μια !
Κανείς δεν έφυγε από σπίτι χαιεντα χωρίς να ευχαριστηθεί το αυτάκι του,
ούτε ένας.
Σε αντίθεση με όσους επισκέφτηκαν συστήματα με 37 ηχεια εδάφους, 27 αέρος και κάνα δυο ντουζίνες σαμπ, που υπέστησαν Αιφνίδια Βαρηκοΐα![]()
Ναι σίγουρα έτσι έχει γίνει
Έλα να ανάψουν λίγο τα αίματα, τελευταία πολύ ηρεμία έχει πέσει δω μέσα.Αμφιβάλεις ;
Άρα είχες κάνει την σύγκριση παλιά και γι αυτό το κράτησες.Συγχαρητηρια!Είσαι ένας από μας.Έχω πάψει να ασχολούμαι με το πως ακούγονται τα καλώδια, η ζωή είναι πολύ μικρή για να κάθομαι να ψάχνω διαφορές σε τέτοια πράματα.
Και το καλώδιο ρεύματος που είδες το είχα ήδη από παλιά, οπότε και το κοτσάρισα.![]()
Αυτό προσπαθώ να πω και εγω σε ένα άλλο νήμα αλλά κουλτουριάρικα.Έλα να ανάψουν λίγο τα αίματα, τελευταία πολύ ηρεμία έχει πέσει δω μέσα.
Ξύλο ξύλο ξύλο ξύλο!!![]()
Είναι απλό, βγάζουν οι εταιρίες audio συνέχεια νέα προϊόντα, υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, εμείς σαν καταναλωτικά όργια τα αγοράζουμε, εεεε και επειδή τα αγοράσαμε, θέλουμε δεν θέλουμε θα υπάρχουν ακουστικές διαφορές, συνήθως προς το καλύτερο.Κατι πολυ στραβό συμβαίνει σε αυτό το χόμπι.Δεν το έχω συναντήσει πουθενά αλλού σε τόσο μεγάλο βαθμό αυτό το πράγμα.
![]()
Συζήτηση σημαίνει ότι τίθενται κάποια θέματα/ερωτήματα, λες την άποψή σου επ'αυτών και μετά περιμένεις την άποψη/αντίλογο του άλλου.Για να συζητησεις πρεπει να εισαι ανοικτος να ακουσεις και να διερευνησεις οταν θετεις ερωτηματα και τα απαντας μονολεκτικα μονος σου δεν ειναι δυνατον να γινει καποια συζητηση.
Νομίζω είναι σαφές ότι αυτά που λέω είναι λογικά συμπεράσματα και όχι πειραματικά. Π.χ. ότι δεν περνάει ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος από την (πλαστική) οπτική ίνα, δεν θα κάτσω να το επιβεβαιώσω πειραματικά, μου αρκεί το θεωρητικό μου υπόβαθρο για να το γνωρίζω.Θες να μας πεις τι δοκιμη εκανες με τι και εβγαλες αυτα τα συμπερασματα ?
Σε τι επηρεάζει, αν αυτός ο θόρυβος δεν περάσει στο DAC; Το ψηφιακό σήμα που μεταφέρεται από την οπτική δεν επηρεάζεται από τον θόρυβο. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ή τέλος πάντων αν έχει επηρεαστεί τόσο πολύ που να αλλάξουν τα μηδέν και τα ένα, αυτό θα είναι σαφές, με κλικς, διακοπές κλπ. Αλλά δεν συζητάμε αυτό.Και γώ την οπτική χρησιμοποιώ τώρα με ένα καλώδιο Supra Zac toslink . Ομως ο θόρυβος που εισέρχεται στο streamer και δημιουργεί διακυμάνσεις πριν το toslink και τον οπτικό πομπό του επηρεάζει.
Φυσικά και μπορείς να πεις "έκοψα αρκετό". Δεν κάνουμε θεωρητικά πειράματα, μουσική ακούμε. Το αν αλλάζοντας το τροφοδοτικό του modem επιφέρει μια μετρήσιμη μείωση η/μ θορύβου στο σήμα που φτάνει στο DAC (μεγάλο "αν", αλλά ας το δεχτούμε) αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως η μείωση αυτή έχει αντιληπτό αποτέλεσμα στη μουσική που ακούμε. Οι λόγοι που δεν έχει αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολλοί (μικρός θόρυβος εξαρχής, μικρή μείωση, επαρκής απομόνωση του DAC κλπ.)Κατά τα άλλα φιλτράρουμε από εκεί που έχουμε έλεγχο όπως είναι λογικό . Ποτε δεν μπορείς να πεις έκοψα αρκετό θόρυβο !
Δεν εχω λογο να προσπαθησω παραπανω να σε πεισω . Αυτα που εχω πει και τα λινκ που εχω βαλει αλλα και αυτα που εχω ακουσει ειναι αρκετα σαν δεδομενα για συμπερασματα κατ εμε. Αν εχεις διαφορετικη αποψη δικαιωμα σου. Ολα οσα λες εχουν αντικρουστει με επιχειρηματα πολλες φορες .Συζήτηση σημαίνει ότι τίθενται κάποια θέματα/ερωτήματα, λες την άποψή σου επ'αυτών και μετά περιμένεις την άποψη/αντίλογο του άλλου.
Εγώ άκουσα αυτά που είπατε, είπα σε τι συμφωνώ και είπα και σε τι διαφωνώ, παραθέτοντας τη δική μου θέση.
Αν κάπου υπάρχει αντίλογος, είμαι ανοιχτός να τον ακούσω και να συνεχιστεί ο διάλογος. Δεν είναι αυτό συζήτηση; Τι είναι συζήτηση δηλαδή κατ'εσέ; Να μην έχω δική μου άποψη και να περιμένω μόνο να με διαφωτίσεις εσύ; Δεν μου ακούγεται σαν συζήτηση αυτό.
Νομίζω είναι σαφές ότι αυτά που λέω είναι λογικά συμπεράσματα και όχι πειραματικά. Π.χ. ότι δεν περνάει ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος από την (πλαστική) οπτική ίνα, δεν θα κάτσω να το επιβεβαιώσω πειραματικά, μου αρκεί το θεωρητικό μου υπόβαθρο για να το γνωρίζω.
Ή για το ότι όταν έχεις μια αλυσίδα με πάρα πολλά στοιχεία που συνδέονται μεταξύ τους (ISP, ΚΑΦΑΟ, modem, switch(es), streamer, DAC), μάλιστα κάποια από τα οποία είναι εκτός του ελέγχου σου και εσύ θες στην ουσία να προστατέψεις το αναλογικό κομμάτι του DAC (και μόνο αυτό) από τον θόρυβο, δεν είναι ούτε λογικό, ούτε αποδοτικό να πηγαίνεις 3-4-5 βήματα πίσω στην αλυσίδα για να καταπολεμήσεις τον θόρυβο.
Σε τι επηρεάζει, αν αυτός ο θόρυβος δεν περάσει στο DAC; Το ψηφιακό σήμα που μεταφέρεται από την οπτική δεν επηρεάζεται από τον θόρυβο. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ή τέλος πάντων αν έχει επηρεαστεί τόσο πολύ που να αλλάξουν τα μηδέν και τα ένα, αυτό θα είναι σαφές, με κλικς, διακοπές κλπ. Αλλά δεν συζητάμε αυτό.
Το μόνο που μπορεί (πολύ θεωρητικά και πάλι) να επηράσει πριν φτάσουμε στο DAC, είναι το jitter. Τίποτα άλλο. Αλλά το jitter είναι πολύ εύκολο να το διορθώσεις με απλούς τρόπους (buffers κλπ.) και οποιαδήποτε μέτρια και άνω υλοποίηση δεν έχει αντιληπτό jitter.
Φυσικά και μπορείς να πεις "έκοψα αρκετό". Δεν κάνουμε θεωρητικά πειράματα, μουσική ακούμε. Το αν αλλάζοντας το τροφοδοτικό του modem επιφέρει μια μετρήσιμη μείωση η/μ θορύβου στο σήμα που φτάνει στο DAC (μεγάλο "αν", αλλά ας το δεχτούμε) αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως η μείωση αυτή έχει αντιληπτό αποτέλεσμα στη μουσική που ακούμε. Οι λόγοι που δεν έχει αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολλοί (μικρός θόρυβος εξαρχής, μικρή μείωση, επαρκής απομόνωση του DAC κλπ.)
Και αν δεν έχει αντιληπτό αποτέλεσμα, γιατί να μπούμε στη διαδικασία και στα έξοδα; Και που σταματάει αυτό; Πόσες χιλιάδες ευρώ να ξοδέψει κανείς για κάτι που δεν ακούγεται;
Οπότε επιστρέφουμε στο "εσύ μπορεί να μην το ακούς, εγώ όμως το ακούω". Που ο μεν πιστεύει ότι είναι αληθινό, ο δε πιστεύει ότι είναι placebo και αυξημένο εγώ. Και ο μόνος τρόπος να απαντηθεί αυτό είναι με ένα σωστό τυφλό τεστ, που όλοι το ξέρουμε αλλά ποτέ δεν το κάνουμε και έτσι διαιωνίζεται η αντιπαράθεση χωρίς λόγο.
Νομίζω μέχρι τα 40 χιλιάρικα ακούγονται πολλές διαφορές , μετά δυσκολεύουν τα πράγματα.Και αν δεν έχει αντιληπτό αποτέλεσμα, γιατί να μπούμε στη διαδικασία και στα έξοδα; Και που σταματάει αυτό; Πόσες χιλιάδες ευρώ να ξοδέψει κανείς για κάτι που δεν ακούγεται;
θα βάλω ένα (νοιάζομαι)Η Θεία Μουσικότητα αγαπά τον ακροατή κι έχει πάντα ένα σύστημα για την Ανθρωπότητα. Της χάρισε από τα προϊστορικά χρόνια τους φυσικούς ήχους για να μιμούνται οι άνθρωποι και ακολούθησαν οι νότες, τα μουσικά όργανα οι σπουδαίες συνθέσεις κ.ο.κ.
Ακόμα και όταν δεν γινόταν να έλθει σε απευθείας επαφή μαζί Της του έδωσε την έμπνευση να φτιάξει μονοκάναλα βινυλιοσυστήματα και λυχνιακούς ενισχυτές με ηχεία υψηλής ευαισθησίας για την αναπαραγωγή της.
Ο άνθρωπος όμως μέσα στην αλαζονεία του αναζήτησε τεχνητούς παραδείσους λογαριάζοντας ότι θα βελτίωνε την πιστότητα της αναπαραγωγής οπότε ακολούθησε τον δρόμο των ημιαγωγών με ηχεία αναίσθητα, των ψηφιακών των πολλαπλών sub και των σπινοραμάτων καταλήγοντας στην ψηφιακή επεξεργασία σήματος και την πολυκαναλική αρχιτεκτονική.
Αμαρτάνοντας έτσι εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο της Μουσικότητας. Η αμοιβή της αμαρτίας του ήταν ο θάνατος της φυσικότητας κατά την αναπαραγωγή κι επίπτωση της αμαρτίας η αδυναμία ν'αντιλαμβάνεται τη Θεία Ύπαρξη αμφισβητώντας την έτσι συστηματικά.
Ακόμα όμως και σε αυτήν την τεχνοειδωλολατρική πτώση η Θεία Μουσικότητα δεν έπαψε ν'αγαπά τον ακροατή. Εμφάνισε στον κόσμο τα switcher ώστε να σταυρώνονταν εκείνα και να χλευάζονταν αίροντας τα αμαρτήματα της ανθρωπότητας..
Αν τα προαναφερθέντα παραπέμπουν σε βλάσφημη παρωδία της Χριστιανικής πίστης η έννοια της κουταμάρας είναι κοινή σε όλα τα σκέλη του παραλληλισμού. Κουταμάρα δεν είναι η πίστη που ως πράξη εμπιστοσύνης κι ελπίδας μπορεί κάλλιστα να γαληνεύει συνειδήσεις. Η κουταμάρα και κουτοπονηριά κατά τη γνώμη μου έγκειται τόσο στο να θεωρούμε ότι το πλήθος των ΄΄Κύριε Ελέησον΄΄ θα εξουδετέρωνε όσες άσχημες πράξεις προς συνανθρώπους θα κάναμε εκτός Εκκλησίας όσο στο να ελπίζουμε πως η εξαγορά τρανταχτών παρελκομένων θα εξασφάλιζε μια μουσικότητα η οποία θα έπρεπε κατόπιν να διεκδικείται ξανά και ξανά με συνεχόμενες εναλλαγές των αντί για το πώς θα λειτουργούσε ένα μουσικό έργο στη δική μας συνείδηση.
Τα μισά βρήκες, χαρούμενος ναι αλλά όχι γιατί ακούω ωραία.Κανακιάνι μου εγω ξέρεις θα σου έβαζα like ... αλλά δεν κατάλαβα τίποτα απο το πόστ σου αλλά ούτε και απο το πρηγούμενο.
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι τελευταία τα πόστ σου είναι όλα χαρούμενα και άρα ευχαριστιέσαι μουσική με τις αλλαγές που έκανες.![]()
Ένα νήμα "λόγοι να μην ακούμε τους γκουρού και ειδικούς" χρειάζεται.
Θα κάνω εγω την αρχή λέγοντας τον πρώτο λόγο :
1) Το κακό άρχισε όταν το τμήμα ηλεκτρολογων μηχανικών του Πανεπιστημίου δέχθηκαν να εντάξουν τους κομπιουτεράδες στον τομέα τους και απο τότε αυτοί νόμισαν ότι είναι ηλεκτρολόγοι και μηχανικοί.
Κοίταξε να δεις . Το προβληματικό σήμα που θα βγει λόγω θορύβου τροφοδοσίας στο οπτικό σήμα το πώς θα τις χειριστεί το dac κανεις δε ξέρει . Η θεωρία λέει ότι όσο πιο αγνό το σήμα τόσο λιγότερο θόρυβο θα παράξει το pll του dac και άρα λιγότερο phase noise . Σε πόσο phase noise είμαστε ευαίσθητοι δύσκολο να απαντηθεί .Συζήτηση σημαίνει ότι τίθενται κάποια θέματα/ερωτήματα, λες την άποψή σου επ'αυτών και μετά περιμένεις την άποψη/αντίλογο του άλλου.
Εγώ άκουσα αυτά που είπατε, είπα σε τι συμφωνώ και είπα και σε τι διαφωνώ, παραθέτοντας τη δική μου θέση.
Αν κάπου υπάρχει αντίλογος, είμαι ανοιχτός να τον ακούσω και να συνεχιστεί ο διάλογος. Δεν είναι αυτό συζήτηση; Τι είναι συζήτηση δηλαδή κατ'εσέ; Να μην έχω δική μου άποψη και να περιμένω μόνο να με διαφωτίσεις εσύ; Δεν μου ακούγεται σαν συζήτηση αυτό.
Νομίζω είναι σαφές ότι αυτά που λέω είναι λογικά συμπεράσματα και όχι πειραματικά. Π.χ. ότι δεν περνάει ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος από την (πλαστική) οπτική ίνα, δεν θα κάτσω να το επιβεβαιώσω πειραματικά, μου αρκεί το θεωρητικό μου υπόβαθρο για να το γνωρίζω.
Ή για το ότι όταν έχεις μια αλυσίδα με πάρα πολλά στοιχεία που συνδέονται μεταξύ τους (ISP, ΚΑΦΑΟ, modem, switch(es), streamer, DAC), μάλιστα κάποια από τα οποία είναι εκτός του ελέγχου σου και εσύ θες στην ουσία να προστατέψεις το αναλογικό κομμάτι του DAC (και μόνο αυτό) από τον θόρυβο, δεν είναι ούτε λογικό, ούτε αποδοτικό να πηγαίνεις 3-4-5 βήματα πίσω στην αλυσίδα για να καταπολεμήσεις τον θόρυβο.
Σε τι επηρεάζει, αν αυτός ο θόρυβος δεν περάσει στο DAC; Το ψηφιακό σήμα που μεταφέρεται από την οπτική δεν επηρεάζεται από τον θόρυβο. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ή τέλος πάντων αν έχει επηρεαστεί τόσο πολύ που να αλλάξουν τα μηδέν και τα ένα, αυτό θα είναι σαφές, με κλικς, διακοπές κλπ. Αλλά δεν συζητάμε αυτό.
Το μόνο που μπορεί (πολύ θεωρητικά και πάλι) να επηράσει πριν φτάσουμε στο DAC, είναι το jitter. Τίποτα άλλο. Αλλά το jitter είναι πολύ εύκολο να το διορθώσεις με απλούς τρόπους (buffers κλπ.) και οποιαδήποτε μέτρια και άνω υλοποίηση δεν έχει αντιληπτό jitter.
Φυσικά και μπορείς να πεις "έκοψα αρκετό". Δεν κάνουμε θεωρητικά πειράματα, μουσική ακούμε. Το αν αλλάζοντας το τροφοδοτικό του modem επιφέρει μια μετρήσιμη μείωση η/μ θορύβου στο σήμα που φτάνει στο DAC (μεγάλο "αν", αλλά ας το δεχτούμε) αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως η μείωση αυτή έχει αντιληπτό αποτέλεσμα στη μουσική που ακούμε. Οι λόγοι που δεν έχει αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολλοί (μικρός θόρυβος εξαρχής, μικρή μείωση, επαρκής απομόνωση του DAC κλπ.)
Και αν δεν έχει αντιληπτό αποτέλεσμα, γιατί να μπούμε στη διαδικασία και στα έξοδα; Και που σταματάει αυτό; Πόσες χιλιάδες ευρώ να ξοδέψει κανείς για κάτι που δεν ακούγεται;
Οπότε επιστρέφουμε στο "εσύ μπορεί να μην το ακούς, εγώ όμως το ακούω". Που ο μεν πιστεύει ότι είναι αληθινό, ο δε πιστεύει ότι είναι placebo και αυξημένο εγώ. Και ο μόνος τρόπος να απαντηθεί αυτό είναι με ένα σωστό τυφλό τεστ, που όλοι το ξέρουμε αλλά ποτέ δεν το κάνουμε και έτσι διαιωνίζεται η αντιπαράθεση χωρίς λόγο.
Αυτό πάρτο πίσω μην έχουμε άλλα..Αμοιβαια τα αισθήματα,Μακη!
Ειδικεύομαι στο να θάβω τις λάμπες σου.
Χαχα, αυτό το "κανείς δεν ξέρει" μου θυμίζει αυτό:Κοίταξε να δεις . Το προβληματικό σήμα που θα βγει λόγω θορύβου τροφοδοσίας στο οπτικό σήμα το πώς θα τις χειριστεί το dac κανεις δε ξέρει
Πως γίνεται το σήμα δηλαδή το bit stream προβληματικό θα το δεις σε ένα oscilloscope από τις ακμές του παλμού που θα κυρτώνονταιΧαχα, αυτό το "κανείς δεν ξέρει" μου θυμίζει αυτό:
Πέρα από την πλάκα όμως, μιλάμε για ψηφιακό σήμα. Δεν υπάρχει "προβληματικό" σήμα, πλην jitter ή ακραίων καταστάσεων χαμένων/μπερδεμένων bits που όμως όπως είπα θα είναι αντιληπτά.
Δεν υπάρχει επίσης "αγνό" (ή "βρώμικο") ψηφιακό σήμα, ούτε δυνατότητα να προκαλέσει το ψηφιακό σήμα θόρυβο στη μετατροπή.
Επαναλαμβάνω, μιλάμε για το ίδιο το ψηφιακό σήμα και όχι τυχόν η/μ θόρυβο που μπορεί να μεταφέρει το καλώδιο που μεταφέρει το ψηφιακό σήμα (που όμως δεν περνάει από την οπτική).
Το παραπάνω δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μπέρδεμα ή έλλειψη κατανόησης κάποιων πραγμάτων οπότε εξακολουθεί να έχει νόημα ο διάλογος.