Το σύστημα μου

Reaction score
552
Οι 99 μάσκες είναι το ανάλογο του 'ενός χιλιομέτρου' καλωδίου ρεύματος, μεταξύ του Παρόχου ενέργειας και μίας οικιακής ηλεκτρικής εγκατάστασης. Το 'τελευταίο μέτρο' καλωδίου ρεύματος αναλογεί στη μία 'μάσκα', την εκατοστή , του δικού σου παραδείγματος
Για να μαθαινουμε ποια καλωδια χρησιμοποιησες αντι ποιων στο τελευταιο μετρο και δεν ειδες διαφορα?
Α και σε ποια συσκευη?

Reaction score
3.205
Δεν ειναι μασκες αυτες αυτο λεω...Και εφερα το παραδειγμα με το φιλτρο νερου βρυσης για να σας δειξω ποσο παραλογο ειναι να λετε εφοσον πριν δεν ξερουμε τι συμβαινει και ειναι εκτος ελεγχου ας μην ελεγξουμε τι γινεται λιγο πριν τη συσκευη μας.
Τότε, κατα τη γνώμη μου , ήταν ατυχές το παράδειγμά σου με τη μάσκα και το φίλτρο νερού, καθότι και τα δύο σε προστατεύουν ως ένα υψηλό βαθμό. Σε αντίθεση με ένα ακριβό καλώδιο ρεύματος που δεν οφελεί σε τίποτα την παροχή της ισχύος (ρεύματος) που χρειάζεται για να λειτουργήσει το ηχητικό μας σύστημα

Last edited:

Reaction score
4.058
Κάνεις παρέα με απατεώνες ,

Τότε ήταν ατυχές το παράδειγμά σου με τη μάσκα κα το φίλτρο νερού, καθότι και τα δύο σε προστατεύουν ως ένα υψηλό βαθμό. Σε αντίθεση με ένα ακριβό καλώδιο ρεύματος που δεν οφελεί σε τίποτα την ποαροχή της ισχύος που χρειάζεται για να λειτουργήσει το ηχητικό μας σύστημα
Κάνω παρέα με τον εαυτό μου από το 1987.Απο τότε πολλοι έκαναν παρέα μαζί μου και γέμισαν απο καλώδια ρεύματος.Δεν υπήρξε κανείς που να μην πάρει.Συνεχιζω το κοινωφελές αυτό έργο ως σήμερα.

Reaction score
3.205
Κάνω παρέα με τον εαυτό μου από το 1987.Απο τότε πολλοι έκαναν παρέα μαζί μου και γέμισαν απο καλώδια ρεύματος.Δεν υπήρξε κανείς που να μην πάρει.Συνεχιζω το κοινωφελές αυτό έργο ως σήμερα.
Με καλά ηχεία έπρεπε να τους γεμίσεις , κι όχι με καλώδια .
Για να μαθαινουμε ποια καλωδια χρησιμοποιησες αντι ποιων στο τελευταιο μετρο και δεν ειδες διαφορα?
Α και σε ποια συσκευη?
Από ένα σημείο και μετά δεν μαθαίνεις , ακολουθείς τις οδηγίες των Νταραβεριτζήδων

Reaction score
1.708
Τότε, κατα τη γνώμη μου , ήταν ατυχές το παράδειγμά σου με τη μάσκα και το φίλτρο νερού, καθότι και τα δύο σε προστατεύουν ως ένα υψηλό βαθμό. Σε αντίθεση με ένα ακριβό καλώδιο ρεύματος που δεν οφελεί σε τίποτα την παροχή της ισχύος (ρεύματος) που χρειάζεται για να λειτουργήσει το ηχητικό μας σύστημα
Βεβαια εγω εχω πρωτα πολυπριζο...Στη μεταφορα ρευματος εχεις δικιο γενικα (στην πτωση τασης αμελητεες διαφορες ναι) στη μεταφορα θορυβου/rf ομως εχει καθως που αλλοιωνει dac /προενισχυτη και αρα χαμηλοτερο noise floor και πιο ξεκουραστα πριμα . Επισης εχει χαμηλοτερη συνθετη αντισταση σε κορυφωσης ζητησης ρευματος (πχ παιρνω το lorad το δικο μου) με αποτελεσμα σφιχτοτερο μπασο!

Reaction score
3.205
Βεβαια εγω εχω πρωτα πολυπριζο...Στη μεταφορα ρευματος εχεις δικιο γενικα (στην πτωση τασης αμελητεες διαφορες ναι) στη μεταφορα θορυβου/rf ομως εχει καθως που αλλοιωνει dac /προενισχυτη και αρα χαμηλοτερο noise floor και πιο ξεκουραστα πριμα . Επισης εχει χαμηλοτερη συνθετη αντισταση σε κορυφωσης ζητησης ρευματος (πχ παιρνω το lorad το δικο μου) με αποτελεσμα σφιχτοτερο μπασο!
Ολοι έχουμε πολυπριζο και η πτώση τάσης είναι όντως αμελητέα. Ειδικά στα κυκλωματα/ ενισχυτικά τάξης Α η πτώση τάσης ουδεμία επίδραση έχει στη λειτουργία του μηχανήματος/κυκλώματος.
Το 'common mode noise' θεωρώ ότι θα έπρεπε να σε απασχολεί στην παροχή ισχύος στην εγκατάστασή σου, αλλα δεν βλέπω να σε ενδιαφέρει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα στη ρίζα του κακού.
Εννοείται ότι ο καθένας θα κάνει ότι πιστεύει και ότι θεωρεί ότι είναι καλυτερο.
Λύσεις για επίλυση προβλημάτων θορύβων, που περιλαμβάνουν μόνο καλώδια ρεύματος, είναι μία τρύπα στο νερό.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.121
Εσύ περιμένεις δηλαδή να ακούσεις ένα θόρυβο οπως βόμβο ή φύσημα που να είναι τόσο ισχυρός σε level που να ακούγεται τόσο δυνατά ώστε να είναι διακριτός από τη μουσική ;
Ε, ναι. Όταν (εγώ) μιλάω για θόρυβο, εννοώ κάτι ξεκάθαρα ακροάσιμο - είτε σε χαμηλές είτε σε υψηλές εντάσεις είτε σε περιπτώσεις μη αναπαραγωγής μουσικής όπου "σηκώνω" το volume και περιμένω να ακούσω κάτι από τα ηχεία.
Reverb tails/clean transients στο πιάνο και στον τύμπανο . Κόκκος , ενοχλητικές υψηλές που δεν δικαιολογούνται από το in room frequency response , αίσθημα φωτεινότητας σε πολύπλοκα κομμάτια από ένα background που γίνεται masked από τη μουσική αλλά κουράζει στο τέλος . Πρέπει να δοκιμάσεις πως είναι μετά και πως είναι πριν . Αν είσαι «αναίσθητος» σε αυτό τότε οκ
Χρειάστηκε να ανατρέξω στο διαδίκτυο για να δω τι σημαίνουν οι όροι που παρέθεσες. Για τον πρώτο βρήκα κάποιες επεξηγματικές αναφορές, για τον δεύτερο δεν βρήκα κάτι.

Όπως και να 'χει, είπα να κάνω ένα πείραμα. Οπότε, έβαλα στο Tidal το "Rite of Spring" του Stravinsky. Θεωρώ ότι ως συνολικό έργο κλασσικής μουσικής, είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο να αποδοθεί με ακρίβεια και στη δέουσα στάθμη αναφοράς, σε όλα ανεξαιρέτως τα συστήματα. Δεν άκουσα κάτι που να μοιάζει με "θόρυβο" (όπως κατάλαβα ότι τον εννοείτε) ή/και σε reverb tails. Οπότε, όλα καλά.

Reaction score
21.561
Ειδικά στα κυκλωματα/ ενισχυτικά τάξης Α η πτώση τάσης ουδεμία επίδραση έχει στη λειτουργία του μηχανήματος/κυκλώματος.
Σε αυτά που συζητάτε αλλά και σε άλλα όχι ... είναι imune.

Σε θέμα power όμως και εάν είναι SET (νομίζω) έχει εάν είναι μεγάλη η πτώση ; Εάν δεν είσαι και ¨οριακά" απο απόψη και ηχείων (συνδυασμού) δεν πειράζει, έχει και λιγότερη φθορά στις λάμπες και σε όλα.

Συγγνώμη όχι πτώση τάσης που θα ξανανέβει ... χαμηλή τάση συγκριτικά με υψηλή τάση που έχει το σπιτι σου π.χ. λόγω κοντινότερης λήψης απο τον μετασχηματιστή ή αλλών προβλημάτων της ΔΕΗ σε μια περιοχή.

Last edited:

Reaction score
3.205
....
Μπορεί αλλά δεν μπορούν να τραβήξουν όλοι dedicated γραμμή πχ
Η dedicated γραμμή, είναι απαραίτητη. Κι εγώ έχω εγκαταστήσει μία και μάλιστα χρησιμοποιώ μια ξεχωριστή φάση αποκλειστικά για το σύστημα. Με διπλό διακόπτη μοιράζεται η ίδια φάση με τον ηλιακό θερμοσίφωνα που σπανίως τροφοδοτείται με ρεύμα. Ουσιαστικά μια ολόκληρη φαση ειναι dedicated για το ηχητικό σύστημα .
Εχω εγκαταστήσει και συσκευή καταστολής αρμονικών καθώς και common mode noise rejection δικής μου κατασκευής για να μην επηρεάζονται οι μετρήσεις μου.

Reaction score
552
Με καλά ηχεία έπρεπε να τους γεμίσεις , κι όχι με καλώδια .

Από ένα σημείο και μετά δεν μαθαίνεις , ακολουθείς τις οδηγίες των Νταραβεριτζήδων
Τωρα το ποιος ακολουθει ποιον φαινεται χαχαχα :lolsign:
Μια απλη ερωτηση εκανα να μαθω ποια καλωδια δεν κανουν διαφορα σε σχεση με ποια στο συστημα σου , ελπιζω να εχεις δοκιμασει καποια για να εχεις την αποψη αυτη σωστα? Αν δεν θες να το μοιαρστεις μαζι μας οκ .

Reaction score
2.002
εγω για να μην εχω προβληματα με θορυβο ethernet, switch, κλπ. ακουω μουσικη απο το κινητο μεσω Wi-Fi, με iems, ετσι ουτε τροφοδοτικο δεν θελω, μιας και εχω το καλυτερο τροφοδοτικο known as μπαταρια

:lolsign:

Reaction score
552
....

Η dedicated γραμμή, είναι απαραίτητη. Κι εγώ έχω εγκαταστήσει μία και μάλιστα χρησιμοποιώ μια ξεχωριστή φάση αποκλειστικά για το σύστημα. Με διπλό διακόπτη μοιράζεται η ίδια φάση με τον ηλιακό θερμοσίφωνα που σπανίως τροφοδοτείται με ρεύμα. Ουσιαστικά μια ολόκληρη φαση ειναι dedicated για το ηχητικό σύστημα .
Εχω εγκαταστήσει και συσκευή καταστολής αρμονικών καθώς και common mode noise rejection δικής μου κατασκευής για να μην επηρεάζονται οι μετρήσεις μου.
Τωρα εξηγουνται ολα :lolsign:
Πλακα μας κανεις εχεις ολα αυτα και συζητας αν θα εχει διαφορα αν βαλεις καλυτερο καλωδιο ρευματος ?

Reaction score
4.682
Καλό είναι πάντως που κάποιοι δεν ακούνε διαφορές στα καλώδια. Αν συνεχιστεί αυτό θα πέσουν οι πωλήσεις και θα μειωθούν οι τιμές.
Συνεχίστε παρακαλώ..

Reaction score
2.002
Καλό είναι πάντως που κάποιοι δεν ακούνε διαφορές στα καλώδια. Αν συνεχιστεί αυτό θα πέσουν οι πωλήσεις και θα μειωθούν οι τιμές.
Συνεχίστε παρακαλώ..
η θα τα πουλανε μεταχειρισμενα σε καλυτερες τιμες σε αυτους που τα ακουνε! (γιατι σιγα μη ριξουν τις τιμες και να χασουν κερδος xD) καλη ιδεα.

Reaction score
458
Συνεχίστε παρακαλώ..
Μην έχεις αυταπάτες ωρέ!!!
Πόσοι μουσικόφιλοι / audio people παγκοσμίως, δεν επικοινωνούν με τον εγκέφαλό τους, πιστεύεις???
Οι τιμές δε θα μειωθούν, δυστυχώς. >:(

Reaction score
4.058
Μην έχεις αυταπάτες ωρέ!!!
Πόσοι μουσικόφιλοι / audio people παγκοσμίως, δεν επικοινωνούν με τον εγκέφαλό τους, πιστεύεις???
Οι τιμές δε θα μειωθούν, δυστυχώς. >:(
Οι τιμές δεν θα πέσουν αλλά θα αυξηθούν.Οχι όμως για αυτόν τον λόγο.

Reaction score
3.205
Τωρα εξηγουνται ολα :lolsign:
Πλακα μας κανεις εχεις ολα αυτα και συζητας αν θα εχει διαφορα αν βαλεις καλυτερο καλωδιο ρευματος ?
Ακριβώς το αντίθετο, επειδή έχω φροντίσει για την ηλεκτρική εγκατάσταση , δηλαδή την ουσία , δεν παίζει ρόλο το τελευταίο μέτρο καλωδίου ρεύματος.
Να δούμε πότε θα το καταλάβουν ορισμένοι που πιστεύουν στα μαγικά ματζούνια.

Reaction score
4.058
Ακριβώς το αντίθετο, επειδή έχω φροντίσει για την ηλεκτρική εγκατάσταση , δηλαδή την ουσία , δεν παίζει ρόλο το τελευταίο μέτρο καλωδίου ρεύματος.
Να δούμε πότε θα το καταλάβουν ορισμένοι που πιστεύουν στα μαγικά ματζούνια.
Αν την έχεις φροντίσει με το ιδιο καλώδιο σιδερωστρας που χρησιμοποιείς στις συσκευές(γιατί ομως αφου δεν παίζει ρόλο το τελευταίο μέτρο καλωδιου ρεύματος όπως ισχυρίζεσαι;) κλάψε μια φορά για κάθε καλώδιο.
Τα περί μαγικών ματζουνιων είναι δικές σας επινοήσεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.115
Members
38.412