Το σύστημα μου

Reaction score
506
Ίσως είναι πιο σύνθετο, γενικά ο μανιχαιστικος τρόπος σκέψης είναι απωθητικος (σε μένα), μεταξύ άλλων, γιατί είναι παραπλανητικός. Το αν κάτι είναι κακό ή καλό εξαρτάται από αυτόν που το ορίζει ως τέτοιο κάθε φορά και φυσικά τον χρόνο, και τα ισχύοντα κατά τον χρόνο αυτό, του ορισμού.
Πρέπει να γίνει φίλος του thva, χρησιμοποιείτε το ίδιο στυλ γραφής!!! :D

Reaction score
21.725
Πρέπει να γίνει φίλος του thva, χρησιμοποιείτε το ίδιο στυλ γραφής!!! :D
Φαίνεται ότι μπορεί να έχουν δίκιο για τις πολλές ζωές.

Reaction score
6.973
Γνωρίζει κάποιος γιατί το streamer "τρώει" αρκετές φορές το πρώτο δευτερόλεπτο;
Ευθύνεται η ασύρματη σύνδεση η κάτι άλλο;
Με τι πηγαίνεις στο dac?
Αυτό εμένα μου το έκανε και με 2 dac με το coaxial.

Reaction score
4.729

Reaction score
21.725
Λίγο ακόμη lean (machine) με τα καλώδια και θα γίνει τρανζιστοράκι το σύστημα , πόσο να γλυτώσει κάποιον και το PMC, δεν κάνει και θαύματα. :D Μετά θα μπορείς να μιλήσεις και να συνεννοηθείς καλά και με τον ΝΚ να συζητάτε πόσο άσκοπο , ανούσιο και άχρηστο είναι να φτιάξεις σύστημα και θα είστε ευχαριστημένοι που ακούτε το ίδιο και απο τα δύο ως αιώνιοι έφηβοι που καταφέρατε να κρατήσατε αγνή και άσβεστη την επιθυμία και ευχαρίστηση που σας δίνει η μουσική κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες.. :D

Last edited:

Reaction score
9.348
Λίγο ακόμη lean (machine) με τα καλώδια και θα γίνει τρανζιστοράκι το σύστημα , πόσο να γλυτώσει κάποιον και το PMC, δεν κάνει και θαύματα. :D Μετά θα μπορείς να μιλήσεις και να συνεννοηθείς καλά και με τον ΝΚ να συζητάτε πόσο άσκοπο , ανούσιο και άχρηστο είναι να φτιάξεις σύστημα και θα είστε ευχαριστημένοι που ακούτε το ίδιο και απο τα δύο ως αιώνιοι έφηβοι που καταφέρατε να κρατήσατε αγνή και άσβεστη την επιθυμία και ευχαρίστηση που σας δίνει η μουσική κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες.. :D
Μα δεν είπα ότι είναι άσκοπο ανούσιο και άχρηστο να φτιάξεις ηχοσύστημα.
Απλώς ανέφερα πόσο δύσκολο είναι να αφοσιωθεις στην μουσική όταν φτιάξεις ηχοσύστημα, :biggrin:

Να, προχθές έβλεπα βιντεακι χομπιστα που εξηγούσε ποσο περισσότερο ωφεληθηκε κατα την ακρόαση μουσικής όταν έβγαλε το πικάπ και τους ενισχυτές από το οπτικό του πεδίο και τους τοποθέτησε σε άλλο σημείο ώστε να μην έχει αυτή την οπτική επαφή που τον αποσπουσε από την μουσική.
Αυτή είναι μια καλή αναβάθμιση που την συνιστώ και γω σε σένα 🙂

Reaction score
21.725
Απλώς ανέφερα πόσο δύσκολο είναι να αφοσιωθεις στην μουσική όταν φτιάξεις ηχοσύστημα, :biggrin:
Ναι, βλέπεις ; Και εγώ το ίδιο σου λέω. Σε απασχολεί τόσο πολύ το ζήτημα και για αυτό και το καντανοείς γιατί ακριβώς αυτό κατάφερες εσυ. Ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που πρέπει. :D
Να, προχθές έβλεπα βιντεακι χομπιστα που εξηγούσε ποσο περισσότερο ωφεληθηκε κατα την ακρόαση μουσικής όταν έβγαλε το πικάπ και τους ενισχυτές από το οπτικό του πεδίο και τους τοποθέτησε σε άλλο σημείο ώστε να μην έχει αυτή την οπτική επαφή που τον αποσπουσε από την μουσική.
Πάψε να βλέπεις βίντεο του κάθε "χομπίστα" audio people στο ίντερνετ. Kαι γενικώς βίντεο για το audio.

Εγώ εξάλλου το πικάπ και τα περισσότερα τα έχω σε διπλανό 'χώρο" (έξω απο το δωμάτιο ακρόασης) που δεν τα βλέπω και προστατευμένα και απο δονήσεις. Άλλοι έχουν φωτακια disco , τεράστιες οθόνες και 11 ηχεία ολόγυρα και πάνω τους χωρίς τα subs να μετράμε κιόλας. Εγώ μόνο δύο ηχεία έχω και αυτά όποιος με επισκεπτεται, δεν έρχεται η μουσική απο αυτά. Ψάχνουν απο που έρχεται και δεν με πιστεύουν όταν τους το λέω. Νομίζουν ότι είναι κάποιου είδους αντικείμενο άγνωστης χρησιμότητας και σκοπού. :D

Last edited:

Reaction score
4.099
Μα δεν είπα ότι είναι άσκοπο ανούσιο και άχρηστο να φτιάξεις ηχοσύστημα.

Αποτελεσματικό όμως μη πρακτικό.Χρειαζονται περισσότερος χώρος και πολύ μακρύτερα καλώδια.

Reaction score
21.725
Να κάνεις μια τρύπα στο τοίχο. :D

Στη δε περίπτωση του ΝΚ εάν τα έβαζε και όλα (μαζί και τα 15 ηχεία) σε διπλανό δωμάτιο πιστεύω θα άκουγε καλύτερα στο παρακείμενο δωμάτιο ακρόασης. :D

Reaction score
9.348
Εγώ εξάλλου το πικάπ και τα περισσότερα τα έχω σε διπλανό 'χώρο" (έξω απο το δωμάτιο ακρόασης) που δεν τα βλέπω και προστατευμένα και απο δονήσεις. Άλλοι έχουν φωτακια disco , τεράστιες οθόνες και 11 ηχεία ολόγυρα και πάνω τους χωρίς τα subs να μετράμε κιόλας. Εγώ μόνο δύο ηχεία έχω και αυτά όποιος με επισκεπτεται, δεν έρχεται η μουσική απο αυτά. Ψάχνουν απο που έρχεται και δεν με πιστεύουν όταν τους το λέω. Νομίζουν ότι είναι κάποιου είδους αντικείμενο άγνωστης χρησιμότητας και σκοπού. :D
Και όταν αλλάζεις δίσκο πετάγεσαι δίπλα και μετά στον περίπτερα για μπύρες? :biggrin:

Ενισχυτής και προ βρίσκονται πίσω από τον καναπέ, το μήκος καλωδίων αυξάνεται αλλά σιγά το θέμα, αν έχεις κατάλληλο ενισχυτή και δεν πληρώνεις το μέτρο χρυσάφι.
Άσε που στριμαρω και δεν έρχομαι σε διαρκή επαφή με πικάπ ή σιντι. 😀

Reaction score
21.725
Και όταν αλλάζεις δίσκο πετάγεσαι δίπλα και μετά στον περίπτερα για μπύρες? :biggrin:

Ενισχυτής και προ βρίσκονται πίσω από τον καναπέ, το μήκος καλωδίων αυξάνεται αλλά σιγά το θέμα, αν έχεις κατάλληλο ενισχυτή και δεν πληρώνεις το μέτρο χρυσάφι.
Ναι ήμουν έτοιμος να κάνω και αυτή την παρατήρηση για τους audio people και για εσένα.

Εσείς έχετε και αυτό το πρόβλημα. Μετά το σκέφτηκα.

Δεν μπορείτε να ακούσετε και ένα δίσκο ολόκληρο ακόμη και με streaming. Κάνετε ζάπινγκ συνέχεια λες και είναι τηλεόραση γιατί δεν έχετε κατανοήσει τι εστί μουσικά άλμπουμ αλλά και εξάλλου το ένα τραγούδι θα σας τσιρίζει ,το άλλο θα μπουμάρει, το άλλο δεν σας αρέσει ενώ αλλο θα σας αρέσει καθώς το σύστημα σας είναι ιδιοσυγκρατικό και παίζει όποια κομμάτια απο το άλμπουμ θέλει μόνο καλά, το άλλο θα είναι χαμηλά , το άλλο δυνατά και πρέπει να είστε με το volume control στο χέρι για να έχετε και δυναμικά, το άλλο θα σας βρωμάει, φταίνε οι εγγραφές κ.ο.κ. .... με τα καβουρντιστήρια που έχετε. :D

Audio hell ή/και audio from hell. :D

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.786
Άνοιξε thva άνοιξε
το σύστημα ν' ακούσω
από τη Γη στον ουρανό
σκοτώθηκα να στήσω

Θα πεθά που Θα πεθά
θα σε θα που θα σε θα
και δε θα 'χει άλλο θα

Δεν ήξερα που θα βρεθώ
στα Lives υποθέτω
γιατί στο audio μαθές
κανείς δε βάζει βέτο

Reaction score
4.099

Το τελευταίο είναι πρακτικό αλλά όχι αποτελεσματικό.Ο,τι κι αν έχω κάνει στο streamer,αυτό υπολείπεται κατά πολύ του cd κι ας παίζει με το(καλύτερο)dac του τελευταίου.

Reaction score
21.725
Το τελευταίο είναι πρακτικό αλλά όχι αποτελεσματικό.Ο,τι κι αν έχω κάνει στο streamer,αυτό υπολείπεται κατά πολύ του cd κι ας παίζει με το(καλύτερο)dac του τελευταίου.
Θες χειρότερο cd player. :D

Πούλα το και αγόρασε του Ν.Κ. που δεν έχει. :D

Θα έχεις μόνο μια πηγή και κανένα πρόβλημα σύγκρισης ή να τις φέρετε όλες κάπως "κοντά". Ευτυχία. :D

Τι πλάκα έχετε βρε παιδιά, να είστε καλά , δίνετε χαρά σε μια γέρικη και κουρασμένη, αηδιασμένη με την ζωή ψυχή. :D Ευχαριστώ. no joke.

Last edited:

Reaction score
1.719
Μπορει να μην εχεις σωστο gain stage μεταξυ output του eversolo και του dac του atc. Δηλαδη να γινεται overload/clipping οταν δινεις ψηφιακα 0db (full signal). Χαμηλωσε την ενταση περιπου 3db ψηφιακα (η αναλυση - τα bits που χανεις δεν ειναι ακουστα και θα ειναι κατω απο 1lsb) αλλα κερδιζεις αποφυγη intersample overs και λιγοτερο ringing/overshoot απο το reconstruction filter του dac σου. Απλως θα γυριζεις παραπανω το volume knob του προενισχυτη σου αλλα τα πλεονεκτηματα ειναι πολλα. Σιγουρα θα βελτιωσεις τον ηχο που ακους οταν χρησιμοποιεις ως transport το eversolo στο dac του atc. Ακουστα κερδιζεις πιο καθαρα transients, καλυτερο stage και λιγοτερο stress στον ηχο.

Reaction score
9.348
Δεν μπορείτε να ακούσετε και ένα δίσκο ολόκληρο ακόμη και με streaming
Θα έπρεπε δηλαδή?
Στο μπαρ ή στο λαιβ κάθονται και σου παίζουν όλο τον δίσκο? :biggrin:

Τουλάχιστον συμφωνούμε ότι η μουσική με τον ήχο είναι 2 διαφορετικά πράγματα.
Μένει να συμφωνήσουμε ότι αυτό που ακούμε με αυτό που νομίζουμε ότι ακούμε δεν ταυτίζονται. 😀

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.154
Members
38.415
Νεότερο μέλος
kostas2025