- Reaction score
- 891
Για ποιον λόγο θεωρούμε ότι είναι καλύτερο το bass management ενός Genelec (κουμπώνουν όλα τα ηχεία πάνω του) απ' ότι ενός av ή μη, εφόσον υπάρχει η επιλογή της συχνότητας του κρος;
Ευχαριστώ!Καλορίζικα.
Πάντα! (στην αρχή, για μετά δεν υπόσχομαι...)Με το μαλακό.
Μπα, ήρθαν για να μείνουν!Ρε ταξίδια τα χρEpik. Άντε, στείλ' τα και διακοπές στην Άπω Ανατολή του χρόνου.
Μεγάλη πουτ@να αυτό το χρEpik.Ρε ταξίδια τα χρEpik. Άντε, στείλ' τα και διακοπές στην Άπω Ανατολή του χρόνου.
Να ξαναδούν με άλλο μάτι τα μέρη που γεννήθηκαν καλέ, σαν ώριμα πιά σαμπζ με αλλαγμένα μοτόργια.Μπα, ήρθαν για να μείνουν!
Τα καλώδια θα κοπούν, θα μαζευτούν, θα εξαφανιστούν στο μέτρο του δυνατού κτλ, έτσι ώστε να μην αποτελούν οπτικό ερέθισμα. Γενικά, όλος ο χώρος θέλει ένα συμάζεμμα - το οποίο απαιτεί (αρκετό) χρόνο, αγαθό σε έλλειψη...
Τα subwoofers δεν θα μπουν πίσω από τα ηχεία γιατί θα αποκόψουν πρόσβαση σε μέρος της δισκοθήκης και δεν το θέλω αυτό. Χώρια του ότι εάν επιχειρηθεί να μπουν πίσω από τα ηχεία και ταυτόχρονα να διατηρηθεί η πρόσβαση στη δισκοθήκη, θα πρέπει να μετακινηθούν τα ηχεία προς τα εμπρός με προβλεπόμενο αποτέλεσμα να μικρύνει πολύ η απόσταση ακρόασης - κάτι εξίσου μη επιθυμητό. Σε συζητήσεις που είχα με τον @costas EAR καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι βάζοντας το ένα στο κέντρο της απόστασης μεταξύ των ηχείων και το άλλο απέναντί του, πίσω από τη θέση ακρόσης - και με τη βοήθεια ισοστάθμισης - θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν συζητήσαμε το ενδεχόμενο να μπουν τα subwoofers δίπλα στα ηχεία (εκεί που είναι τώρα οι ενισχυτές) - περίπτωση κατά την οποία οι ενισχυτές θα πρέπει να μπουν πίσω από τα subwoffers, ίσως κολλητά στη γωνία που σχηματίζει η δισκοθήκη με τον τοίχο. Δεν εξέτασα καθόλου το ενδεχόμενο αυτό, κυρίως επειδή δεν έχω μετρήσει για να διαπιστώσω εάν χωράνε εκεί. Από αισθητικής πλευράς, πάντως, το να έχω τα subwoofers δίπλα στα ηχεία με εξιτάρει, γιατί, όπως και να το κάνουμε, "γεμίζει το μάτι μου", αλλά δεν θα αφήσω την αισθητική να επηρεάσει την τοποθέτηση - η τοποθέτηση θα ακολουθήσει το δρόμο που θα δείξουν οι μετρήσεις.
Κοσμογυρισμένα τα γλυκούλια μου!Να ξαναδούν με άλλο μάτι τα μέρη που γεννήθηκαν καλέ, σαν ώριμα πιά σαμπζ με αλλαγμένα μοτόργια.
ΗΠΑ, Ευρώπη, Ελλάδα στην Αθήνα το ένα (ignition) και στη Θεσσαλονίκη το άλλο, Θεσσαλονίκη και το πρώτο, Κύπρος.
Δηλαδή; Ποιες θέσεις προτείνεις; Κάνε το λίγο πιο λιανά, για να καταλάβω!Δεξιά και αριστερά σου να σε κοιτάνε!!!
Όλες οι θέσεις θέλουν μέτρηση.Δεν συζητήσαμε το ενδεχόμενο να μπουν τα subwoofers δίπλα στα ηχεία (εκεί που είναι τώρα οι ενισχυτές)
Πώς φαίνεται η εμπειρίαΜε το αυτί βάλτα.
Το ένα με το αριστερό το άλλο με το δεξί.