Το τέλειο HTPC για να δείτε hdtv!

mrw

Reaction score
0
To Αntec Οverture II υπάρχει και εδώ, στα ίδια περίπου λεφτά...για να μην διαφημίζω, το εμφανίζει στις λίστες του ένα απο τα γνωστά ελληνικά sites και είναι διαθέσιμο ...αυτό που το μαγαζί είνσι σε παράλληλο της Στουρνάρη

Πάντως όλα αυτά τα μίνι, οριζόντια κλπ κουτιά έχουν σοβαρά προβλήματα με την απαγωγή θερμότητας...αν επιλέξετε κάτι ανάλογο, προσοχή στον επεξεργαστή

Εγώ θα χρησιμοποιήσω κλασσικό mid tower μαύρο, μάλλον Thermaltake...η οποία έχει και το Tenor σε οριζόντιο
http://www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/tenor/vb2000bns.asp

Reaction score
1
@mrw κίτα καλά το κουτί δεν είναι μινί ειναι full atx και το δυνατο του σημειο ειναι η απαγωγή θερμοτητας το έχω με barton sta 3.2 max 40C οπως και η ευκολία τοποθετησης

Reaction score
0
Eγω παντως πηρα αυτο http://www.origenae.com/product_h7.htm
και ησυχασα και απο τη γκρινια της γυναικας μου!!!
πανεμορφο το κουτι σου αλλα τι τιμη και απο που?

εγω πηρα αυτο http://xc.aopen.com.tw/Cube-m-specification .aspx?Auno=3&mdstyl=24

οντως απο θερμοκρασια ειναι πικρα. εχω βαλει prescott 3.0ghz με μια ati x800xt λιγο που το δοκιμασα ανεβαζει τρελη θερμοκρασια. αλλα το θελω για hd για την amoi.

Reaction score
786
Συνηγορω και εγω υπερ του Η7 της Origen AE (πρωην Dign) που προτεινε ο toxotis70.
Θεωρω οτι εμφανισιακα ειναι οτι πιο καλαισθητο και "hi-fi" υπαρχει σε full-size κουτι.

Πλεονεκτημα οτι εχει δυο εξωτερικες θεσεις για drives (ερχονται τα νεα format και δυσκολα θα δουμε universal drives που να παιζουν/γραφουν τα παντα) και οτι παιρνει ευκολα VFD οθονη και τηλεχειρισμο. Χωρος εσωτερικα υπαρχει αρκετος, ενω παιρνει και κανονικο ATX τροφοδοτικο.

Μειονεκτημα οτι θελει micro ATX mainboard. Στην Ελλαδα η διαθεσιμοτητα ειναι απογοητευτικη, στην Ευρωπη ομως υπαρχει τρομερη ποικιλια οποτε δεν το θεωρω προβλημα.

Στο Computer Universe τιμαται λιγο πανω απο 200Ε (χωρις VFD & remote), ενω στο ιδιο site θα βρειτε καμμια τριανταρια micro ATX mainboards.

Στην Ελλαδα ο επισημος αντιπροσωπος της Origen AE ειναι η Microbase

Reaction score
786
Για τα πιο γερά πορτοφολια υπαρχει και το ονειρεμενο Origen AE Χ15e...

Η τιμη βέβαια... τιμη δεν εχει...

NLS

Reaction score
1
να πω και εγώ την αποψούλα μου μια και το HTPC μου είναι κιόλας 2.5 ετών

Είμαι υπέρ των μεγάλων κουτιών.

Άλλο η φορητότητα, άλλο το HTPC. Αν θες φορητότητα, υπάρχουν πανίσχυρα φορητά πια για να έχεις μαζί σου το "φορητό HTPC σου". Αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Κομψότητα μπορεί να υπάρχει και υπάρχει και στα μεγάλα κουτια και για μένα ένα full sized κουτί HTPC ταιριάζει περισσότερο σε έναν hi-endα μια και κολάει ακριβώς με τα full size decks του, παρά ένα mini που δείχνει σαν να πήρε ένα στέρεο sanyo ή silver από το ηλεκτρονικάδικο της γειτονιάς.

Το ότι τα μικρά είναι αθόρυβα είναι ένα μύθος, ΟΧΙ γιατί δεν είναι, αλλά γιατί μπορούν να είναι ή να μην είναι αθόρυβα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως και τα μεγάλα. Οπότε είναι μύθος το να το αναφέρουμε ως ειδικό χαρακτηριστικό τους. Ίσως μάλιστα γίνω και "κακός" και πω ότι ο λόγος του να είναι αθόρυβα είναι η χρήση low-end περιφεριακών που δεν θέλουν ψύξη τόσο πολύ (αλλιώς πιστέψτε με η ψύξη ενός ΤΟΣΟ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟΥ μηχανήματος είναι δυσκολότατη υπόθεση).

Ο σημαντικότερος λόγος του να έχει κανείς μεγάλο κουτί, συμπίπτει με τον σημαντικότερο λόγο του να έχει κανείς HTPC. Δηλαδή η δυνατότητα ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ. Αν δεν είναι να εξελίσεις ποτέ, πάρε ένα XBox 360 και βάφτησε το HTPC ή κάπως έτσι. Όμως με ένα full size κουτί, δεν σε νοιάζει αν θα αλλάξεις κάρτες (και δεν εννοώ μόνο VGA), ΠΟΣΕΣ κάρτες (ειδικά τώρα με τους multiple tuners και τους ψηφιακούς tuners και τους δορυφορικούς tuners κλπ.) ή ακόμα και το motherboard σου (full ATX δηλ. το 95% της αγοράς) χωρίς περιορισμό.

Υπάρχουν πολλές όμορφες λύσεις πια και με λίγο δουλειά μπορεί να γίνουν θαύματα. Εδώ μπορείτε να δείτε μια παλιά έκδοση του HTPC μου (έχει αλλάξει λίγο το εσωτερικό του - αναμένεται να αλλάξει ΤΕΛΕΙΩΣ, ενώ έχει αλλάξει ήδη τελείως το software μια και είμαι meedio πια)... pending δυστυχώς πολλά και διάφορα...

http://www.ilogic.gr/webshots

Reaction score
281
Καλημερες.
Σκεφτομαι σοβαροτατα (με αφορμη καποιο αρθρο σε περιοδικο) να αγορασω/φτιαξω ενα καλο htpc.

Θα ειναι για χρηση HC αλλα και για κανα παιχνιδακι (ολα σε προβολεα)
Ριξτε μια ματια στο λινκ παρακατω, (τιμη περι τα 1600 ευρω μαξιμουμ)και πειτε μου αν αξιζει αυτο, ή στην χειροτερη περιπτω ση να παρω μονο το κουτι για 450 ευρω (το πολυ).

Για να ακουσω τους "μεγαλυτερους"

Ευχαριστω.

http://www.hivihk.com/htpc.html

Reaction score
3.085
Περί κουτιών και άλλων τινών

Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι η συζήτηση αναλώθηκε - κυρίως - σε ένα μόνο χαρακτηριστικό για το "τέλειο HTPC", το κουτί. Και λιγότερο για άλλα, που εν πολλοίς μπορεί να έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Όχι πως το κουτί δεν παίζει το ρόλο του, κάθε άλλο. Αλλά νομίζω ότι για ένα καλό και σύγχρονο HTPC, η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στα εξής:
1. Επεξεργαστική ισχύς (CPU+Motherboard, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, γρήγορος σκληρός ή σκληροί, συνοδευτικό software)
2. Ταίριασμα software με τα εγκατεστημένα εξαρτήματα (hardware)
3. Σωστό σετάρισμα και στήσιμο.

Μετά από αυτά, καλό είναι να τα βάλουμε όλα σε ένα καλό κουτί που νάναι ευρύχωρο, με επαρκή ψύξη, αθόρυβο όσο γίνεται, εμφανίσημο και ταιριαστό με το υπόλοιπο σύστημα. Πόσα από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούμε να συγκεντρώσουμε μαζί δεν ξέρω, αλλά καλό είναι να προσπαθούμε για τον καλύτερο συνδυασμό.

Και μια και συζητάμε για κουτιά τί λέτε γι αυτό σε μαύρο (Thermaltake Bach Media Lab edition):

ή το αντίστοιχο του σε ασημί:

Εκ του οποίου ήδη έχω την εμπειρία, που όμως δεν είναι 100% επιτυχημένη, ακριβώς γιατί είναι τύπου desktop, αλλά ελπίζω να ζήσω μ' αυτό καλά, γιατί αισθητικά ταιριάζει με το υπόλοιπο σύστημα.

Και από τον ίδιο κατασκευαστή υπάρχουν 2-3 προτάσεις ακόμα, από τις οποίες ξεχωρίζω επίσης το Mozart:

Reaction score
3.085
Και κάτι ακόμα

Και μιας και τα συζητάμε, έχω ήδη ρωτήσει κάποια πράγματα σχετικά με κάρτες TV σε άλλο thread, εδώ στην ίδια κατηγορία.
Πήρα ήδη μιαν απάντηση από τον NLS, αλλά ήταν άρρωστος ο άνθρωπος.

Το έχει δει κανένας άλλος;

(http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13290.0)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.596
Members
38.203
Νεότερο μέλος
john-john