- Reaction score
- 79.693
είπε κανείς ότι είσαι καλός και συ...Αμ εγώ που έχω μια πόρτα να βλέπει θάλασσα ;;;
η ανωμαλία πάει σύννεφο
είπε κανείς ότι είσαι καλός και συ...Αμ εγώ που έχω μια πόρτα να βλέπει θάλασσα ;;;
Εσύ κοίτα να βάλεις κανένα χαιεντάδικο ψροσόβερ στη σαπίλα με ξύλινη καμπίνα απο σφέδαμο 100 ετών μπας και ακούσεις τις σφαίρες να τρέχουν κ άσε τα premium.πως περιμένεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά έχοντας μισή πτανα στο αβαταρ;
ναι ρέι...τι άλλο θα κάνουμε με την κwλοτζιμπιελσαςναούμΕσύ κοίτα να βάλεις κανένα χαιεντάδικο ψροσόβερ στη σαπίλα με ξύλινη καμπίνα απο σφέδαμο 100 ετών μπας και ακούσεις τις σφαίρες να τρέχουν κ άσε τα premium.
τακους @Zizik ?Την εποχή του reference στην εικόνα όπως τη θυμάστε ξεχάστε την.
Αύριο που θα γυρίσω από τις mini διακοπές θα γράψω περισσότερα.
Για την ώρα να γνωρίζετε ότι madvr και lumagen είναι οι μόνες συσκευές/ εφαρμογές στον κοσμο που κάνουν ΔΥΝΑΜΙΚΌ tone mapping.
Τι σημαίνει αυτό; Διαβάζουν ανά δευτερόλεπτο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ metadata σε hdr video (κι όχι μια στατική τιμή που δίνει το studio κι η οποία στην πλειοψηφία του υλικού είναι λάθος)και προσαρμόζουν ανάλογα την καμπύλη gamma λαμβάνοντας υπόψιν τις μέγιστες τιμές φωτεινότητας του προβολικου.
Η διαφορά είναι τεράστια, όπως και οι πιθανές επιλογές.
Η εφαρμογή μάλιστα μπορεί να γίνει ακόμα και σε προβολείς που δεν υποστηρίζουν hdr!
Τροφή για σκέψη...
Υποθέτω ότι ναι, χρειάζεται, σε κάθε περίπτωση, είτε για 1080 είτε για 4κ ταινία.Και μια ακόμα παρατήρηση. Για να παίξουμε hd υλικό σε native 4k panel χρειαζόμαστε καλό upscaling ή οχι;
Αυτό ακριβώς θέλω.Για την ώρα να γνωρίζετε ότι madvr και lumagen είναι οι μόνες συσκευές/ εφαρμογές στον κοσμο που κάνουν ΔΥΝΑΜΙΚΌ tone mapping.
Φυσικά και χρειάζεται Κώστα. Όλα τα 4k (προβολείς) και uhd (τηλεοράσεις) προβολικά έχουν ενσωματωμένο scaler.Υποθέτω ότι ναι, χρειάζεται, σε κάθε περίπτωση, είτε για 1080 είτε για 4κ ταινία.
Τέτοιο, που να ταιριάξει ακριβώς την ανάλυση της ταινίας με την ανάλυση του εκάστοτε πάνελ του προβολέα, ιδίως επειδή δεν διαθέτουμε αναμορφικό.
τακους @Zizik ?
Αναφέρομαι μόνο σε BD υλικό, τα UHD είναι εντελώς άλλη, και πολύ δύσκολη, ιστορία.
Υπερβολές. Πλέον δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ειδικά αν κάποιος το έχει για συγκεκριμένο λόγο και δεν αρχίζει να βάζει μέσα ότι νάνε θα δουλεύει απροβλημάτιστα. Βάζει 10αρια κάνει όλες τις ενημερώσεις. Τις κλείνει μετά και τελείωσε. Μπορεί να είναι η δουλειά μου και λεπτομέρειες να μου φαίνονται ανούσιες, αλλά όσα χρόνια δουλεύω με pc στο σπίτι δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που αν ήταν κάποιου που δεν έχει γνώσεις θα χρειαζόταν τεχνικό.Κι ένα ωραίο πρωί τα windows δεν μπουταρουν και βλέπεις ένα @
Πες μας όταν έρθει εκείνη η μέρα.Αφήστε που θα επικρατήσει το hdr 10+ , το οποίο αυτό ακριβώς θα προσφέρει.