Το home cinema του Argi

Reaction score
5.619
Φυσικά και δεν είναι όλες οι υλοποιήσεις ίδιες. Απλά λέω ότι οι ίντσες έχουν τη δική τους ηχητική υπογραφή. Αλλιώς σκάζει το 12άρι, αλλιώς το 15άρι, αλλιώς το 18άρι. Σε γενικές γραμμές πάντα.

Reaction score
150
Φυσικά και δεν είναι όλες οι υλοποιήσεις ίδιες. Απλά λέω ότι οι ίντσες έχουν τη δική τους ηχητική υπογραφή. Αλλιώς σκάζει το 12άρι, αλλιώς το 15άρι, αλλιώς το 18άρι. Σε γενικές γραμμές πάντα.
Ας πούμε ότι θέλουμε να βγάλουμε π.χ. 60Hz μπάσο στα 100db κι αν θες και με συγκεκριμένο decay time σε συγκεκριμένο χώρο και με ρυθμισμένο EQ.

Τι διαφορές θα δεις από ένα 15αρι κι ένα 18αρι? Σε τι θα διαφέρει ο τρόπος αναπαραγωγής της παραπάνω συχνότητας?

Reaction score
150
Σκάσιμο που να χρειάζεται 15ιντσο(α) στις ταινίες σπάνια προκύπτει. Ακόμη και οι εκρήξεις πολλές φορές είναι τζούφιες (π.χ. στην ταινία 2012).

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Αν είναι κάτι που χρειάζεται όχι ένα αλλά όσα 15άρια μπορείς να βάλεις αυτό είναι η ταινίες που είναι και το μόνο υλικό που κατεβαίνει τόσο χαμηλά κάτω από τα 20.

Το θέμα το έχουμε αναλύσει πολλές φορές σε άλλα νήματα κι αν όντως θες να το συζητήσουμε ξανά καλό θα ήταν να γίνει σε νέο νήμα επί του θέματος.

Πάντως εγώ με 4Χ 15" στις ταινίες τους αλλάζω τα φώτα και τα φθάνω στα όρια τους ενώ στη μουσική είναι αραχτά.

Reaction score
5.619
Ας πούμε ότι θέλουμε να βγάλουμε π.χ. 60Hz μπάσο στα 100db κι αν θες και με συγκεκριμένο decay time σε συγκεκριμένο χώρο και με ρυθμισμένο EQ.

Τι διαφορές θα δεις από ένα 15αρι κι ένα 18αρι? Σε τι θα διαφέρει ο τρόπος αναπαραγωγής της παραπάνω συχνότητας?
Εμπειρικά μπορεί κανείς να διακρίνει αν παίζει ένα 10άρι, ένα 12άρι, ένα 15άρι ή 18άρι, αυτό λέω. Έχουν άλλο σκάσιμο. Σίγουρα οι διαφορές μεταξύ ενός 15αριού κι ενός 18αριού είναι μικρές, αλλά υπαρκτές.

Reaction score
5.619
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Αν είναι κάτι που χρειάζεται όχι ένα αλλά όσα 15άρια μπορείς να βάλεις αυτό είναι η ταινίες που είναι και το μόνο υλικό που κατεβαίνει τόσο χαμηλά κάτω από τα 20.

Πάντως εγώ με 4Χ 15" στις ταινίες τους αλλάζω τα φώτα και τα φθάνω στα όρια τους ενώ στη μουσική είναι αραχτά.
Υπάρχουν στιγμές που μπορεί κανείς να χαρεί 4x15'' στις ταινίες, αλλά είναι λίγες, και ακόμη λιγότερες όταν κάποιος ακούει σε λογική ένταση και δεν κάνει απλά δοκιμές.

Στο -30 π.χ. που ακούω εγώ συνήθως δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει το σκάσιμο που θα είχαν 4x15''. Η διέγερση του χώρου επιτυγχάνεται και από τα 4x12'' κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Reaction score
150
Εμπειρικά μπορεί κανείς να διακρίνει αν παίζει ένα 10άρι, ένα 12άρι, ένα 15άρι ή 18άρι, αυτό λέω. Έχουν άλλο σκάσιμο. Σίγουρα οι διαφορές μεταξύ ενός 15αριού κι ενός 18αριού είναι μικρές, αλλά υπαρκτές.

Ναι αλλα τι θα πει εμπειρικά και τι θα πει άλλο σκάσιμο?

Μπορείς να το εκφράσεις σε "τιμές" (db, Hz, decay ms κτλ.)? Αυτό που λες ισχύει αλλά ούτως η άλλως δεν ακούς το μεγάφωνο ακριβώς αλλά ένα σύνολο που λέγεται υπογούφερ.

Με άλλα λόγια η σύγκριση δεν είναι εφικτή γιατί συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα ενώ συγχρόνως η αναπραγωγή π.χ. μιας συχνότητα με συγκεκριμένες "συντεταγμένες" σε ένα waterfall είναι ΜΙΑ..

Το σωστό είναι ένα, οι τρόποι να φτάσουμε εκεί με τα subwoofer διάφοροι. :145:

Reaction score
5.619
Σωστά, προσπαθώ να περιγράψω την αίσθηση της διαφορετικής απολαβής που έχουμε. Κι αυτή η απολαβή μόνο με κ@υλόμετρο μετριέται! :142:

Reaction score
150
Υπάρχουν στιγμές που μπορεί κανείς να χαρεί 4x15'' στις ταινίες, αλλά είναι λίγες, και ακόμη λιγότερες όταν κάποιος ακούει σε λογική ένταση και δεν κάνει απλά δοκιμές.

Στο -30 π.χ. που ακούω εγώ συνήθως δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει το σκάσιμο που θα είχαν 4x15''. Η διέγερεση του χώρου επιτυγχάνεται και από τα 4x12'' κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Μα δεν είναι θέμα ιντσών μόνο έτσι κι αλλιώς αλλά κυρίως πόσο χαμηλά θες να φτάσεις αλλά και πολλά άλλα όπως με τι spl και με τι παραμόρφωση.

Για το SPL μπορείς να αυξήσεις τον αριθμό των sub κάτι που έχεις κάνει κι εσύ, για το πολύ χαμηλό όμως (10-15Ηz) αλλάζουν τα πράγματα αλλά κι εξαρτάται η απόδοση από τη σχεδίαση.

Π.χ. Τα ported subs παίζουν ΔΥΝΑΤΑ και καθαρά αλλά μεχρι το κάτω όριο της συχνότητας συντονισμού τους (tuning frequency) ενώ από κει και κάτω το roll-off είναι ΠΟΛΥ απότομο σαν να ρίχνεις βράχο στο γκρεμό..περίπου.

Τώρα όσον αφορά την ένταση και το πόσες ταινίες της προκοπής υπάρχουν αυτό είναι άλλη κουβέντα και θα συμφωνήσω! Εκτός κι αν είσαι εργένης στο βουνό είναι δύσκολο να κοπανάς σαν τρελός και να μην ενοχλείς κι αν όχι γείτονες αυτούς που μένουν μαζί σου κυρίως.

Reaction score
5.619
Και όλα αυτά είναι σχετικά με το νήμα, γιατί πιστεύω ότι το Teufel είναι/ήταν too much για τον χώρο του argi.

Χωρίς περιορισμό κόστους, τώρα να μου πρότειναν μια κορυφαία υλοποίηση με 4x15ιντσα ή 4x12ιντσα, θα προτιμούσα τα 12άρια. Άσχετα αν τα χαίρομαι και τα 18άρια που έχω στον δεύτερο χώρο.

Reaction score
5.619
Το έχω διαπιστώσει αυτό που λες για τη συχνότητα συντονισμού των ported. Στα δικά μου τη χαίρομαι αυτή την έμφαση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Το home cinema του Argi.

ψαχνοντας για ηχεια μια απο τις επιλογες μου ηταν και αυτα.

jbl αλλα το κοστος πηγαινε εκει ψηλα στο φεγγαρι.
Βεβαι μιλαμε για ισως τα καλυτερα LR στον κοσμο.

Παρεα με ενα rynco , απο την μαρκινη αυστραλια , με αναλογη ανομοφρικη οθονη

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αλλη μια απο κοντα ολα τα αδερφια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ακομα μια λατρεμενη τριαδα -τριαινα ηταν αυτη

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Τελικα η υψηλοτατη ευαισθησια των klipsch και η απιστευτα χαμηλη τιμη τους με εκανε να τα προτιμησω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

και μιας και εμεινα χωρις σαμπ, και δεν θελω να περιμενω μεχρι τον σεπτεμβρη ορφανος , περιμενω αυτο μεχρι τελος της βδομαδας

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

και μιας και ειναι πσοφιο και θελει την ντοπα του ,
θα αναλαβει το ξυπνημα του ο προβλεπομενος στερεοφωνικος
klipsch

με δυνατοτητα να μπει και δευτερο σαμπ αν χρειαστει

Reaction score
32

και μιας και εμεινα χωρις σαμπ, και δεν θελω να περιμενω μεχρι τον σεπτεμβρη ορφανος , περιμενω αυτο μεχρι τελος της βδομαδας

What is this?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αν και ο wesley ( μηχανικος ηχου της κλιπς) οταν ειδε τον χωρο μου (απο φωτο) μου ειπε:
ισως δεν ειναι κακη ιδεα ενα δευτερο σαμπακι.
Απλα μετα παω αερα για 4 καστομ μπασοπαγιδες.
Θα δουμε .........

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.293
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale