- Reaction score
- 5.619
Φυσικά και δεν είναι όλες οι υλοποιήσεις ίδιες. Απλά λέω ότι οι ίντσες έχουν τη δική τους ηχητική υπογραφή. Αλλιώς σκάζει το 12άρι, αλλιώς το 15άρι, αλλιώς το 18άρι. Σε γενικές γραμμές πάντα.
Ας πούμε ότι θέλουμε να βγάλουμε π.χ. 60Hz μπάσο στα 100db κι αν θες και με συγκεκριμένο decay time σε συγκεκριμένο χώρο και με ρυθμισμένο EQ.Φυσικά και δεν είναι όλες οι υλοποιήσεις ίδιες. Απλά λέω ότι οι ίντσες έχουν τη δική τους ηχητική υπογραφή. Αλλιώς σκάζει το 12άρι, αλλιώς το 15άρι, αλλιώς το 18άρι. Σε γενικές γραμμές πάντα.
Σκάσιμο που να χρειάζεται 15ιντσο(α) στις ταινίες σπάνια προκύπτει. Ακόμη και οι εκρήξεις πολλές φορές είναι τζούφιες (π.χ. στην ταινία 2012).
Εμπειρικά μπορεί κανείς να διακρίνει αν παίζει ένα 10άρι, ένα 12άρι, ένα 15άρι ή 18άρι, αυτό λέω. Έχουν άλλο σκάσιμο. Σίγουρα οι διαφορές μεταξύ ενός 15αριού κι ενός 18αριού είναι μικρές, αλλά υπαρκτές.Ας πούμε ότι θέλουμε να βγάλουμε π.χ. 60Hz μπάσο στα 100db κι αν θες και με συγκεκριμένο decay time σε συγκεκριμένο χώρο και με ρυθμισμένο EQ.
Τι διαφορές θα δεις από ένα 15αρι κι ένα 18αρι? Σε τι θα διαφέρει ο τρόπος αναπαραγωγής της παραπάνω συχνότητας?
Υπάρχουν στιγμές που μπορεί κανείς να χαρεί 4x15'' στις ταινίες, αλλά είναι λίγες, και ακόμη λιγότερες όταν κάποιος ακούει σε λογική ένταση και δεν κάνει απλά δοκιμές.Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Αν είναι κάτι που χρειάζεται όχι ένα αλλά όσα 15άρια μπορείς να βάλεις αυτό είναι η ταινίες που είναι και το μόνο υλικό που κατεβαίνει τόσο χαμηλά κάτω από τα 20.
Πάντως εγώ με 4Χ 15" στις ταινίες τους αλλάζω τα φώτα και τα φθάνω στα όρια τους ενώ στη μουσική είναι αραχτά.
Εμπειρικά μπορεί κανείς να διακρίνει αν παίζει ένα 10άρι, ένα 12άρι, ένα 15άρι ή 18άρι, αυτό λέω. Έχουν άλλο σκάσιμο. Σίγουρα οι διαφορές μεταξύ ενός 15αριού κι ενός 18αριού είναι μικρές, αλλά υπαρκτές.
Υπάρχουν στιγμές που μπορεί κανείς να χαρεί 4x15'' στις ταινίες, αλλά είναι λίγες, και ακόμη λιγότερες όταν κάποιος ακούει σε λογική ένταση και δεν κάνει απλά δοκιμές.
Στο -30 π.χ. που ακούω εγώ συνήθως δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει το σκάσιμο που θα είχαν 4x15''. Η διέγερεση του χώρου επιτυγχάνεται και από τα 4x12'' κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.
What is this?και μιας και εμεινα χωρις σαμπ, και δεν θελω να περιμενω μεχρι τον σεπτεμβρη ορφανος , περιμενω αυτο μεχρι τελος της βδομαδας
![]()
klipsch thx ultra 2What is this?