Τρίξιμο από bass reflex σε FOCAL 826V

Reaction score
67
Καλησπέρα σας,

Παρατήρησα έναν ήχο τριξίματος από το bass reflex όταν εμπαιναν δυνατά μπάσα στην μουσική.

Με εναν φακό διαπίστωσα πως στον πίσω θάλαμο από το bass reflex υπάρχει μια μεμβράνη τύπου σαν φελιζόλ η οποία έχει κατα κάποιο τρόπο ξεκολλήσει και τα υπολείμματα κόλλας που έχουν μείνει πάνω στην μεμβράνη ακουμπούν την καμπίνα ή το πλαστικό τμήμα του bass reflex και δημιουργούν αυτό το τρίξιμο κάθε φορά που αυτή η μεμβράνη αρχίζει να δονείται (στα μπάσα).

Αυτή την στιγμή, με ένα χαρτινο καλαμάκι (που έχω κολλήσει με σελοτεηπ) της χοάνης του bass reflex, συγκρατώ αυτή την μεμβράνη λίγο πιο πίσω και φυσικά πλέον δεν ακούγεται τίποτα.

Τι προτείνετε να κάνω σαν οριστική λύση γιατί προφανώς δεν μπορώ να κρατήσω τα καλαμάκια διαρκώς μέσα στο ηχείο.

Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
22.897
Ναι άμα φύγει η μόνωση ή ξεκολλήσει τέτοιο προβλήματα κάνει. Κάπως να το στερεώσεις ή σε κάποιον απο την αντιπροσωπεία να σου το κάνει ;

Reaction score
67
Ναι άμα φύγει η μόνωση ή ξεκολλήσει τέτοιο προβλήματα κάνει. Κάπως να το στερεώσεις ή σε κάποιον απο την αντιπροσωπεία να σου το κάνει ;

Δεν μπορώ να την στερεώσω με κάτι πέρα απο τα καλαμάκια αυτή την στιγμή γιατί εκεί μεσα δεν έχει κάν χώρο να βάλω το χέρι μου από το bass reflex, αν τις αφαιρέσω τελείως (τις τραβήξω έξω) θα πάθει κάτι το ηχείο?

Reaction score
22.897
Δεν μπορώ να την στερεώσω με κάτι πέρα απο τα καλαμάκια αυτή την στιγμή γιατί εκεί μεσα δεν έχει κάν χώρο να βάλω το χέρι μου από το bass reflex, αν τις αφαιρέσω τελείως (τις τραβήξω έξω) θα πάθει κάτι το ηχείο?
Ειναι σίγουρο ότι έχει κόλλα ; Συνήθως (μερικά) δεν έχει (έχουν) νομίζω. Προσπάθησε με το χέρι σου να το "στριμώξεις" και να το βάλεις στην θέση του χωρίς κάν τίποτε. Καμιά γωνία θα σου έχει φύγει οπότε μπορεί να σταθείς τυχερός και να μείνει στη θέση του. Σε καμιά περίπτωση μην αρχίζεις να το "ξηλώνεις" περισσότερο αφού εχεις τόσο περιορισμένη πρόσβαση (ή καθόλου) όπως καταλαβαίνω. Συνήθως ξεκολλάει για πολύ λίγη επιφάνεια.

Δεν ξέρω το ηχείο αλλά δες εάν μπορείς όπως λέει ο Κος Μάρκου να βγάλεις το (τα) γούφερ και να δουλέψεις το σημείο. Αλλιώς μήπως να στο κάνει κάποιος που ξέρει πιο καλά τι κάνει. Τεσπά να βγάλεις κάποιο μεγάφωνο απο όλα που πιστεύεις θα σου δώσει πρόσβαση στο σημείο που εντόπισες.

Θα σου προτείνουν επιλογές και άλλοι που ξέρουν καλύτερα.

Όχι, μη τραβήξεις τίποτε έξω κατά τη γνώμη μου. Αμα χρειαστεί να γίνει αυτό (που τις περισσοτερες φορές δεν χρειάζεται αλλά "μπαλώνεται" κάπως - λύνεται εννοώ- μόνο το σημείο) άστο να το κάνει γνώστης.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab