Υπερθέρμανση Intel nuc

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.913
Δοκίμασε στο pc σου και πες μας.
Εχω δοκιμάσει , δεν έγινε τίποτα.
ετσι ... συμπερασαμα αν θελεις τσιμουχα, παιρνεις κατι με μοτερ ...οχι CPU. 🐒
Μπα ; από πότε ; Δλδ οι αναρτήσεις , πχ τα πηρούνια έχουν μοτέρ ;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.913
Οσον αφορά στις πάστες , όπως είπε και ο bill pepas υπάρχουν διαφόρων ειδών.
Αυτές των υπολογιστών μπορεί και να είναι αγώγιμες .
Αυτές των ημιαγωγών των ενισχυτών δεν είναι αγώγιμες .
Αυτό το γνωρίζουμε διότι κάποια τρανζίστορς έχουν τον συλλέκτη συνδεδεμένο με την πίσω μεριά του τρανζίστορ .
Οπότε το βραχυκύκλωμα δεν αργεί . Αρα η πάστα δεν είναι αγώγιμη , όπως και η μίκα που ακολουθεί .
Πολύ πολύ χοντρικά όλα αυτά .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904
Πάντως, μια που τό' φερ' η κουβέντα δηλαδή, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ηλεκτρικά αγώγιμη κομπιουτερόπαστα. Όχι ότι τις έχω δοκιμάσει όλες, συνήθως χρησιμοποιώ Arctic και Noctua, αλλά έχω δει πολλές εργοστασιακές να έχουν πλημμυρισμένο τον επεξεργαστή και τις πέριξ του die αντιστασούλες, όπου υπήρχαν, χωρίς αυτό να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.641
Ρε παιδιά, λάστιχο το κάνατε το θέμα. Αφήστε το το παιδί στην ησυχία του, να το κάψει το nuc, να πάρει καινούργιο να κινηθεί η αγορά.
Δεν θα μπορεί να πάρει καινούριο. Η Intel τα κατήργησε. :p

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.146
Πάντως, μια που τό' φερ' η κουβέντα δηλαδή, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ηλεκτρικά αγώγιμη κομπιουτερόπαστα. Όχι ότι τις έχω δοκιμάσει όλες, συνήθως χρησιμοποιώ Arctic και Noctua, αλλά έχω δει πολλές εργοστασιακές να έχουν πλημμυρισμένο τον επεξεργαστή και τις πέριξ του die αντιστασούλες, όπου υπήρχαν, χωρίς αυτό να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα.
Γρήγορο παράδειγμα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.146
Αυτό δεν είναι πάστα. Το γράφει σαφώς ο κατασκευαστής, liquid metal.
Thermal Paste για επεξεργαστή είναι. Ίδια χρήση. Άλλο υλικό.

Αν θες πιο παραδοσιακά, πάρε π.χ. την Arctic Silver 5 (μη αγώγιμη, αλλά έχει capacitance) [ https://www.arcticsilver.com/as5.htm ]

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.146
Οκ, τί να πω ρε παιδί μου, αν ο άλλος διαβάζει metal και πλημμυρίζει τον τόπο...
Δεν έχω λογικά πλέον τις φωτογραφίες από παλιά, αλλά δεν θα μπορέσεις να πιστέψεις αυτά που βλέπεις αν βρω καμία από πράγματα που έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν (για να καταλάβεις τον βαθμό εξυπνάδας κάποιων, ένας είχε βάλει ολόκληρη την μεγάλη συσκευασία arctic silver ceramique (αυτή που ήταν για τεχνικούς και έφτανε για 30-40 συστήματα) σε ένα PC... πέρασε μέχρι και μέσα στο socket 😆 )

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Τι επειδή είστε τσίπηδες εσείς δηλ. δεν θα βρεθούν νομίζατε και οι πληθωρικοί στην πιάτσα? :party:

Ρίξε πράμα 'κει να πιάσ' καλά.. :biggrin:

Reaction score
543
Χρόνια πολλά σε όλους.
Επανέρχομαι καθώς μετά από καθαρισμό του ανεμιστήρα δεν είχα πρόβλημα για αρκετό καιρό.
Τώρα όμως άρχισε να κάνει έναν έντονο θόρυβο το ανεμιστηράκι κατά τη λειτουργία του.
Μάλλον τα έπαιξε πια.
Παραγγελία άλλο, από Amazon .
Θέλω όμως να ρωτήσω αν κάνουν δουλειά οι θήκες ψύξης τύπου akasa,όπως αυτή

Την έχει κανείς εγκαταστήσει σε nuc8i5bek που έχω ή παρόμοιο;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904

Reaction score
543
Σκεφτόμουν και το roon nucleus one , αφού χρησιμοποιώ το nuc μόνο για roon, αλλά " τσίμπησε " και αυτό έφτασε 600 ευρώ...
...και δεν έχω αξιωθεί ακόμα να το κάνω roon rock

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904
Σόρρυ για το κάπως χύμα ύφος, αλλά η roon είναι ένα μαγαζί που στρημάρει μουσική. Δεν είναι δουλειά τους το λειτουργικό σύστημα. Δουλειά τους είναι η εφαρμογή. Το λειτουργικό είναι δουλειά της Microsoft, ή της Apple, ή της Canonical. Δεν ξέρω πόσο κολλημένος είσαι με το roon, αλλά να τους δώσεις λεφτά για υπολογιστή, αντί να πάρεις ένα M4 Mac mini ή ένα optiplex mini, το θεωρώ κοροϊδία. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αμφιβάλλω.

Reaction score
543
Δεν ξέρω πόσο κολλημένος είσαι με το roon
Δυστυχώς είμαι πολύ...🙂😊

Είναι γενικά ευχαριστημένος από τον επεξεργαστή του nuc i5 είναι, δε θέλω παραπάνω, αλλά να, μου την έχει σπάσει το ανεμιστηράκι, ακούγεται πολύ...

Σόρρυ για το κάπως χύμα ύφος
Μια χαρά είναι το ύφος σου, και σοφτ θα έλεγα , χαχα..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk