Φρέσκο σαλόνι....πως να τα στήσω το σύστημα;

Reaction score
1.627
Μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα να βρω σπίτι με σχετικά γήινες τιμές για να μετακομίσω. Ειναι κατά 99% σίγουρη η μετακόμιση και σήμερα έπαιξα λίγο για να δω πως θα μπουν τα τσιτσιμπλίκια στο νέο χώρο τους. Το δωμάτιο ειναι πάνω κάτω 35-36τμ
Χονδρικά από τον πίσω τοίχο θα έχω απόσταση 50-60 πόντους, από τους πλαινους 50-55 πόντους. Η απόσταστη ανάμεσα στα ηχεία ειναι 2,7 μέτρα και η θέση ακρόασης περίπου το ίδιο, πες 2,9 να εισαι μέσα.

Λέω να τα στήσω ώς εξής με μέγα παράγωντα την παντόφλα που καραδοκεί κάπου στο wc κρυμμένη περιμένοντας να σκύψω να συνδέσω τα καβλώδια.

Κάποια παρατήρηση ως προς το στήσιμό; θα μπορούσα να κερδίσω κάτι αλλάζοντας την διάταξη;

Attachments

Reaction score
8.954
Καλησπέρα,
Καλορίζικο το νέο σπιτικό, μία διευκρίνηση μιλάμε για δικάλη η πολυκάναλη ακρόαση.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.007
... ανταλλαγη με το χωρο της τραπεζαριας (για καλητερη συμμετρια)ειδαλως υπο γωνια.
πλαν μπι, πολυκαναλο.
πλαν σι : για ιστοριες και ευτραπελα με τη κυρια παντοφλα εδω: https://www.avsite.gr/forum/threads/Παντοφλα.189439/

gid

Reaction score
9.417
Μια χαρά διαρρύθμιση έχεις και ωραία σχέδια μας ποστάρεις.

Εφόσον παραμείνειες στο φόρουμ, είναι θέμα χρόνου να πειστείς πως χρειάζεσαι μερικά σαμπ.

Όταν αυτό συντελεστεί, σου προτείνω να δοκιμάσεις να βάλεις ένα (ή και δύο) κάτω από το τραπεζάκι του καφέ μπροστά από τον καναπέ, ώστε και η παντόφλα να μην πάρει είδηση.

Reaction score
1.627
Μια χαρά διαρρύθμιση έχεις και ωραία σχέδια μας ποστάρεις.

Εφόσον παραμείνειες στο φόρουμ, είναι θέμα χρόνου να πειστείς πως χρειάζεσαι μερικά σαμπ.

Όταν αυτό συντελεστεί, σου προτείνω να δοκιμάσεις να βάλεις ένα (ή και δύο) κάτω από το τραπεζάκι του καφέ μπροστά από τον καναπέ, ώστε και η παντόφλα να μην πάρει είδηση.
Είναι μάστερ ετούτος! χαχαχαχαχα

Το ξέρω ότι τα subs ειναι απαραίτητα ειδικά όσο μεγαλώνει ο χώρος, αλλα προς το παρόν πάμε με ότι εχουμε. Η μετακόμιση από μονη της είναι ένα σεβαστο ποσό + ότι νέο χρειαστεί το σπίτι (γιατί ειναι κατα πολύ μεγαλύτερο από το υπάρχων), οπότε το χόμπι μένει τελευταίο στην λίστα.
... ανταλλαγη με το χωρο της τραπεζαριας (για καλητερη συμμετρια)ειδαλως υπο γωνια.
πλαν μπι, πολυκαναλο.
πλαν σι : για ιστοριες και ευτραπελα με τη κυρια παντοφλα εδω: https://www.avsite.gr/forum/threads/Παντοφλα.189439/
Υπογωνία? τι εννοας φιλτάτε;

Reaction score
1.627
Η τοποθέτηση στην κουζίνα μου άρεσε κι εμένα. Για κάνε ένα σχεδιάκι και έτσι.
There you go. ειναι λίγο στριμόκωλα με τους καναπέδες αλλά οκ

Attachments

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.007
Υπογωνία? τι εννοας φιλτάτε;
... κατι τετοιο :
1666785905427.png

ή ακομα και τοποθετημενα πιο κοντα στην Mlp (ή οποια μπορει να ειναι πιο πισω) συνδιασμος nearfield και "freefield" τοποθετησης...κτλ.. (ενδεικνυται για περιπτωσεις ασυμμετρου χωρου).

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
There you go. ειναι λίγο στριμόκωλα με τους καναπέδες αλλά οκ
Η πόρτα που υπάρχει στον χώρο αυτόν (της πρώην τραπεζαρίας) είναι μπαλκονόπορτα; Θα είναι συνήθως κλειστή δηλαδή κατά την αναπαραγωγή; Αν ναι, τότε σίγουρα είναι πιο συμμετρική αυτή η τοποθέτηση. Όχι απόλυτα και πάλι (γιατί μπαλκονόπορτα και ντουβάρι δεν είναι το ίδιο πράγμα) αλλά έστω οι πρώτες ανακλάσεις θα είναι συμμετρικές.

Από την άλλη βέβαια, αυτή η επιλογή είναι καλύτερη μόνο εφόσον δεν σας δυσκολεύει κατά τα άλλα τη ζωή. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έβαζα προτεραιότητα όταν μιλάμε για σαλόνι.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
386625_54b2914ec5f6491c8ea39f6838a8b78b.png

Μια χαρά είναι έτσι νομίζω. Αργότερα πέρνα γυψοσανίδα στον τοίχο πίσω από τα ηχεία, βάλε δεξιά αριστερά 2 in wall subwoofers με 2 δεκάρια το καθένα και είσαι άρχοντας.

WFF to the sky 😉

Last edited:

Reaction score
1.627
... κατι τετοιο :
View attachment 267845
ή ακομα και τοποθετημενα πιο κοντα στην Mlp (ή οποια μπορει να ειναι πιο πισω) συνδιασμος nearfield και "freefield" τοποθετησης...κτλ.. (ενδεικνυται για περιπτωσεις ασυμμετρου χωρου).
φλερτάρω η με διαζύγιο ή με λοβοτομή. χαχχχαχαχα
Εκει που έβαλες το πάνω ηχείο είναι η TV

Reaction score
1.627
Η πόρτα που υπάρχει στον χώρο αυτόν (της πρώην τραπεζαρίας) είναι μπαλκονόπορτα; Θα είναι συνήθως κλειστή δηλαδή κατά την αναπαραγωγή; Αν ναι, τότε σίγουρα είναι πιο συμμετρική αυτή η τοποθέτηση. Όχι απόλυτα και πάλι (γιατί μπαλκονόπορτα και ντουβάρι δεν είναι το ίδιο πράγμα) αλλά έστω οι πρώτες ανακλάσεις θα είναι συμμετρικές.

Από την άλλη βέβαια, αυτή η επιλογή είναι καλύτερη μόνο εφόσον δεν σας δυσκολεύει κατά τα άλλα τη ζωή. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έβαζα προτεραιότητα όταν μιλάμε για σαλόνι.
Συνήθως με κλειστα ακούω και την κουρτίνα τραβηγμένη.

Στο δεύτερο σκέλος που λες, ναι είναι πιο στριμόκωλα έτσι και θα φάω Χ πριν το πω καν

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.007
.. παλαιοτερα ακομα και ο Floyd Toole, σε γωνια τα ειχε. :king: :angel:

σκοπος βεβαια της προτασης ειναι περισσοτερο να βγαλω τον αναγνωστη απο το παγειωμενο τροπο σκεψης/δρασης..
παμε στο παρασυνθημα, που λεγεται φροντιδα χωρου :)
και βεβαια μετρησεις :)
με γεια ο νεος χωρος, καλολερωτος :)

Reaction score
5.609
Εχεις χωρο να παιξεις στην δευτερη περιπτωση ποιο σωστα οποτε ναι εκει καλυτερα.

Reaction score
6.817
Στην δεύτερη πρόταση, ο χώρος ακρόασης είναι συμμετρικός (όσο άφορα την θέση ακρόασης), αλλά πιο στριμωγμένος για τα έπιπλα. Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει η συμμετρία, γιατί ο ένας πλαινος τοίχος είναι μικρότερος σε μήκος, αλλά υπάρχει περισσότερος χώρος για τα έπιπλα. Είναι και αισθητικά-λειτουργικα πιο αποδεκτός και χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω έτσι θα μπουν στο τέλος ;) . Και πάλι όμως δεν είναι άσχημα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.604
Μου αρέσει πολύ η τελευταία τοποθέτηση όχι μόνο για τον ήχο αλλά που φαίνεται το καθιστικό ''κεντραρισμένο'' στον χώρο και φτιάχνει ''δωμάτιο'' μέσα στο δωμάτιο (αν αυτό βγάζει κάποιο νόημα :p ).

Αν δεν είναι πολύ στριμωγμένα τα έπιπλα και το διακοσμήσεις έξυπνα πιστεύω η γυναίκα θα σε κρατήσει στο τέλος.. 8-)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM