- Reaction score
- 3.341
Μονοφασικό !
Έχω κι εγώ 20 χρόνια ένα μπουζουκάκι 25ρι της KITURAMI ο οποίος είναι χάλκινος μέσα και είμαι σούπερ ευχαριστημένος.Παιδιά έχω τον καυστήρα του πετρελαίου γύρω στα 25 χρόνια!!!!!
Μου είπε ο υδραυλικός πως με συγχρόνο θα έχω πάνω απο 40% οικονομία στο καύσιμο με κόστος καυστήρα γύρω στα 2500€.
Ακούω γνώμες.
Παιδιά έχω τον καυστήρα του πετρελαίου γύρω στα 25 χρόνια!!!!!
Μου είπε ο υδραυλικός πως με συγχρόνο θα έχω πάνω απο 40% οικονομία στο καύσιμο με κόστος καυστήρα γύρω στα 2500€.
Ακούω γνώμες.
Είναι λίγο παραμυθάς ο δικος μου φαίνεται!!!!!!Προσωπικά τελείωσα το δικό μου διαμέρισμασχετικά πρόσφατα.
'Οταν έφτασα στο κομμάτι καλοριφέρ, ρωτάω τον εγκαταστάτη αν αξίζει να βάλω καινούριο λέβητα πετρελαίου (ο υπάρχων είναι 20 χρονώ +) και αν θα δω διαφορά στη κατανάλωση.
Η απάντηση ήταν ότι η διαφορά που θα δω δε θα κάνει απόσβεση το κόστος του καινούριου καυστήρα. Χαρ/κα είπε ότι ίσως αποσβέσω όταν βγω στη σύνταξη. Αέριο ήταν η πρόστασή του που δυστυχώς δε περνάει από δω και μετά αντλία θερμότητας που δε μπορώ να καλύψω ακόμα το κόστος.
Και είναιΕίναι λίγο παραμυθάς ο δικος μου φαίνεται!!!!!!
Ολοι να μας βάλουν στην τσέπη κοιτάνε.........Σήμερα μίλησα με εγκαταστατη αντλιών με αρκετές εγκαταστάσεις στο ιστορικό του. Μου είπε δύο κουφά μην πω άκυρα. Ότι και οι λέβητες αερίου ή πετρελαίου χάνουν απόδοση σε χαμηλές εξ. θερμοκρασίες. Και ότι όλες οι αντλίες έχουν μιν απόδοση 5kw. Ο ίδιος πρότεινε να βάλω μεγαλύτερη και από τη μεγαλύτερη ;-)
View attachment 224876
Μήπως νόμιζε, λόγω avsite, ότι ρωτούσες για σαμπ;Ο ίδιος πρότεινε να βάλω μεγαλύτερη και από τη μεγαλύτερη ;-)
Αυτός, σα να βαριέται να αλλάξει εγκατάσταση, που να μπλέκεις τώρα, ωχ αδερφάκι μου.. Ωστόσο καταλήγει σε σωστό συμπέρασμα, την αντλία.Η απάντηση ήταν ότι η διαφορά που θα δω δε θα κάνει απόσβεση το κόστος του καινούριου καυστήρα. Χαρ/κα είπε ότι ίσως αποσβέσω όταν βγω στη σύνταξη. Αέριο ήταν η πρόστασή του που δυστυχώς δε περνάει από δω και μετά αντλία θερμότητας
Και το τρίτο άκυρο που άκουσα είναι ότι χρειάζεται να βάλω και δοχείο buffer. Σε σπίτι με εννιαίο κύκλωμα ενδοδαπέδιας, χωρίς καλοριφέρ, xωρίς fancoil, χωρίς ανάγκη για ΖΝΧ, χωρίς φωτοβολταϊκά. Γιατί; Να κάνει τί το buffer;Ολοι να μας βάλουν στην τσέπη κοιτάνε.........
Το τρίτο άκυρο ήταν που σου πε να βάλεις την μεγαλύτερη.Και το τρίτο άκυρο που άκουσα είναι ότι χρειάζεται να βάλω και δοχείο buffer. Σε σπίτι με εννιαίο κύκλωμα ενδοδαπέδιας, χωρίς καλοριφέρ, xωρίς fancoil, χωρίς ανάγκη για ΖΝΧ, χωρίς φωτοβολταϊκά. Γιατί; Να κάνει τί το buffer;
Ωχ, είχα ξεχάσει τη βλακεία που κυκλοφορεί στους διάφορους ειδικούς. Και εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα που το έχω ξανά-αναφέρει. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να εντοπίσεις σωστούς επαγγελματίες, τεχνίτες σε διάφορες ειδικότητες. Μη μιλήσω για το κοστολόγιο των υπηρεσίων που συνήθως είναι όπως σε κόψει και όσα του λείπουν.
Τουλάχιστον στο hi-fi το έχουμε λύσει αυτό το θέμα. ;-) Thank you avsite.
Ναι, είπε η μεγαλύτερη θα είναι πιο οικονομική γιατί θα δουλεύει ο inverter compressor στο ρελαντί. Το ότι μία μεγάλη αντλία θα δουλεύει στο ζεστό καιρό εκτός βέλτιστης περιοχής λειτουργίας και θα ανοιγοκλείνει συνέχεια μάλλον δεν του πέρασε από το μυαλό. Ούτε φαίνεται να γνώριζε ότι σε πολύ χαμηλές εξ. θερμοκρασίες, οι αντλίες, μικρές-μεγάλες, είναι πάλι εκτός βέλτιστης περιοχής λειτουργίας.Το τρίτο άκυρο ήταν που σου πε να βάλεις την μεγαλύτερη.
Αυτό ήταν το τέταρτο.
Πυροβόλα τον , δεν έχει ελπίδες
Εσύ φταις που τον άφησες να ζήσειθα είναι πιο οικονομική γιατί θα δουλεύει ο inverter compressor στο ρελαντί
Αι ρε , το δοχείο διαστολής είναι μικρό με μεμβράνη αέρα , το buffer είναι για να κρατάει θερμοκρασία σε μεγάλο όγκο νερού ώστε να μην χρειάζεται η αντλία να δουλέψει διακοπτόμενη λειτουργία με μεγάλη συχνότηταΔοχείο buffer?
Το δοχείο διαστολής?