Φτηνό HDMI Switcher

Reaction score
164
Βρήκα στο Ebay 4-1 και 2-1 HDMI Switcher.
Συγκεκριμένα, από εδώ.
Το 4-1:

κοστίζει AU $199 (=€120)
και το 2-1:

κοστίζει €81!
Γενικά έχει πολύ καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία προϊόντων, εδώ.
Δέχεται Paypal, έχει 7000 αξιολογήσεις, 100% θετικές.
Κόστη αποστολής:
Custom Economy (3 - 4 Weeks) €7,5
Custom Air Mail (3 - 10 Days) €9.3
Προεραιτική ασφάλιση: €5.2

Του έστειλα μήνυμα, αν και κατά πόσο είναι HDCP συμβατά και αν παίζουν στην Ευρώπη, λόγω ρεύματος και PAL.
Προσωπικά ψήνομαι :)

Reaction score
14
Ευγε!!!

Να δούμε τι θα σου απαντήσουν γιατί είναι αρκετά ενδειαφέρων προιόν. Δεν μου λέτε ενισχυτές καινούργιοι έχουν HDMI connectors?

γιατί αν εχουν και κανουν switching φυσικά και είναι σε τιμή υποφερτή τότε η αλλαγή ενισχυτή ίσως συμφέρει απο αγορά άλλων κουτιών??

Τι λέτε ξέρει κανείς γιατί εχω μαυρα μεσάνυχτα απο ενισχυτές

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η νέα γενιά ενισχυτών θα έχει αυτή την λειτουργία αλλά μην τους περιμένεις κάτω από 1000 Ευρώ...

Αυτό το κουτάκι έχει τεσταριστεί με σήμα 1080p ή μόνο με 1080i? Έχει μεγάλη διαφορά στο bandwith το 1080p με το 1080i...

Reaction score
164
Μετά από 3 emails ο ευγενικότατος και γρήγορος πωλητής μου είπε τα εξής:

Σε ερώτηση αν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με το ρεύμα της Ελλάδας:
"yes this one will be perfect for you and no it does not need a power supply as it is a manual type unit"

Αν μπορεί να δηλώσει μικρότερη αξία για το τελωνείο:
"we cannot undervallue customs I'm sorry"

Αν υπάρχει site κατασκευαστή και αν υποστηρίζει 1080p:
"Unfortunately their is no manufactures web site. The packaging states that it takes 1080i no reference to 1080p"

Σχετικά με το HDCP:
"Their is no reference made to HDCP either on packaging / instructions etc.."

:? Από αυτά το πιο μεγάλο πρόβλημα για μένα είναι το HDCP...

Reaction score
164
Πάντως δεν εγκαταλείπω... :)
Το πιο πάνω switcher ή κάποιο που του μοιάζει πολύ το βρήκα και εδώ.
Τιμές, από Γερμανία, 30€ το 2-1 και 42€ το 4-1 :shock:
Μεταφορικά, αν κατάλαβα καλά, 17€....
Του στέλνω mail με απορίες.
Γερμανικά δεν ξέρω γρι. Αν μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος, ας διαβάσει τη σελίδα, μήπως γράφει κάτι ενδιαφέρον ;)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Έχω ήδη παραγγείλει από USA hdmi switcher 2:1 με HDCP και δυνατότητα 1080p χωρίς τηλεκοντρόλ... σε μερικές μέρες φτάνει και μόλις τον δοκιμάσω θα δούμε πως μπορούμε να πάρουμε αρκετούς...

Έχει και 5:1 με τα ίδια χαρακτηριστικά και τηλεκοντρόλ...

Reaction score
1
O Octava που πήρα εγώ από το www.livingcinemashop.nl, βγάζει 1080p, ισχυρίζεται ότι βελτιώνει και το σήμα (αλλά αυτό μάλλον ισχύει όταν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ αποκωδικοποιητή / dvd και προβολέα / τηλεόρασης), ΚΑΙ, το κυριότερο, καταλαβαίνει και αλλάζει μόνος του "πηγή" όταν δέχεται νέο σήμα. Δηλαδή έχω τον Humax αναμμένο και αποφασίζω να δω DVD από το KISS; Θα γυρίσει μόνος του στο τελευταίο μόλις το ανάψω. Έχει και τηλεκοντρόλ.

Κάνει γύρω στα 250 € και, ας μου επιτρέψετε, οπτικά είναι πολύ πιο όμορφο (και μικρό - μικρό) και δείχνει πολύ καλύτερη κατασκευή από αυτό που φαίνεται πιο πάνω (πολύ πλαστικογκουμούτσα βρε αδερφάκι μου ! :) :))

Reaction score
164
Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά 250€ δεν έχω σκοπό να δώσω...

Reaction score
1
Fair enough... :), αλλά όταν έχεις αγοράσει του κόσμου τα μηχανήματα δεν τους αξίζει κάτι καλό?

Reaction score
164
Δεν αντιλέγω καθόλου...
Όταν όμως η δεύτερη συσκευή με HDMI είναι το Kiss (που παίζει-δεν παίζει) τότε και τα 50€ πολλά είναι ;)

Reaction score
14
moonprince said:
Fair enough... :), αλλά όταν έχεις αγοράσει του κόσμου τα μηχανήματα δεν τους αξίζει κάτι καλό?
Μην τα ταίζεις και σολωμό και χαβιάρι βρε Δημήτρη γιατί μετά θα σου ζητάνε αστακό και συναγρίδες...!!!!

Reaction score
14
unforgiven said:
Δ με HDMI είναι το Kiss (που παίζει-δεν παίζει) τότε και τα 50€ πολλά είναι ;)
εννοείς δεν πάιζει δεν πάζει... ααα επαιξε... οχι δεν επαιξε... δεν παιζει παλι... ωπππ τωρα επαιξε ...!!

Ουτε καν σαν το flash του αυτοκινητου με τον ποντιο μηχανικό, τωρα δουλευει... τωρα χαλασε...!!!

Reaction score
14
dream_GR said:
moonprince said:
Μην τα ταίζεις και σολωμό και χαβιάρι βρε Δημήτρη γιατί μετά θα σου ζητάνε αστακό και συναγρίδες...!!!!
κάνω quote στον ευατο μου εεε...

και καποιος εδω μεσα εχει ταξει αστακους ...

Reaction score
164
Αν καταφέρεις να παίξει το Kiss θα πάμε για αστακούς... ή μάλλον για κάτι καλύτερο :lol:

Reaction score
14
unforgiven said:
Αν καταφέρεις να παίξει το Kiss θα πάμε για αστακούς... ή μάλλον για κάτι καλύτερο  :lol:

σσσσσστ..... ακούει ο γκριζομάλης.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
1
Δεν νομίζω ότι ένα απλό παθητικό switch, έχει να κάνει με hdcp ή με την ανάλυση του σήματος. Βασικά, ένα απλό switch είναι ένας ηλεκτρονικός μεταγωγικός διακόπτης που ενώνει ακροδέκτες και συνεπώς ποσώς ασχολείται με αυτές τις λεπτομέρειες.

Από τη στιγμή που η κατασκευή είναι συμβατή με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του HDMI σήματος δε καταλαβαίνω πως μπορεί να επηρρεάζει το πρωτόκολλο hdcp. Για το υψηλό bandwidth θα δεχθώ τα περί ποιότητας κατασκευής των εσωτερικών αγωγών αν και το βλέπω χλωμό, ο κατασκευαστής να κόλλησε εκεί.

Τα switches των AV είναι άλλο θέμα. Εκεί έχουμε να κάνουμε με OSD, μετατροπές σημάτων από π.χ. component, upscaling, κλπ. Ο AV, δηλαδή, επιδρά στο σήμα της πηγής και σαφώς μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα.

Reaction score
164
Αυτό που λες είναι λογικό. Αν επηρέαζε το switch το HDCP, θα μπορούσε να το επηρεάζει και μια απλή προέκταση ή αντάπτορας.
Κάποιος που ασχολείται περισσότερο θα μπορούσε να μας λύσει την απορία.
Από την άλλη, όταν τα ακριβά, αλλά παρ' όλ αυτά, απλά switches αναφέρουν το HDCP compliant. Μήπως απλά αναφέρουν το αυτονόητο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134