Χαθηκαν τα partitions!

Reaction score
132
Εχω ενα intel nuc i5, και επειδη "χαθηκε" ο δευτερος σκληρος, ειπα να τους φορμαρω και να βαλω τα windows 11. Βγαζω τον β' σκληρο (ssd 750gb) και τον βαζω στο pc για φορματισμα, μετα απο προσπαθειες τον "βλεπει" και κανω 2 partitions - ενα για τα "προχειρα" του λειτουργικου κι αλλο για τα "αλλα". Στο nuc με τον κυριο σκληρο (ssd 120gb) οπου εβαλα τα W11, κανω το ιδιο - ενα part 60gb για το λειτουργικο, κι ενα αλλα 60gb. Τα διαμορφωνω σε
ntfs και ολα καλα - ολα; αμ δε!
Βαζω και τον β σκληρο μεσα στο nuc και περιχαρης το μετακομιζω διπλα στα ...ηχητικα (γι αυτα το εχω κυριως - roon κλπ). Το ανοιγω και ... βρε, τι εγιναν τα δευτερα partitions, που πηγαν;
Μηπως ξερετε εσεις; για βοηθειστε

Reaction score
25.358
ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΟΡΜΑΤ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ...ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ....ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΣΚΩΝ....ΦΟΡΜΑΤ

Reaction score
132
ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΟΡΜΑΤ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ...ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ....ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΣΚΩΝ....ΦΟΡΜΑΤ
Εννοειται οτι εγινε ετσι. Το περίεργο ειναι οτι χαθηκαν στη μετακομιση!

ika

News
Reaction score
14.819
Θα γίνεται κάποιο μπέρδεμα με το dual boot που θες.
Εκεί που λέει ο tigergreg, φαίνονται να έχουν bootable partition και οι δύο δίσκοι?
Έχω χρόνια να ασχοληθώ με dual boot, αλλά θυμάμαι πως το τελευταίο λειτουργικό γινόταν το master και έβγαζε το μενου για επιλογή του άλλου λειτουργικού στο ξεκίνημα.
Νομίζω με έναν-έναν δίσκο εγκατάσταση λειτουργικού και μάλιστα σε άλλο PC, δεν γίνεται για dual boot δυνατότητα.
Υπάρχει και το UEFI στην μέση που πάει και γράφει το λειτουργικό....

Last edited:

TGD

Reaction score
8.587
Σε εμένα που εγκαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν χωριστά οι δυο σκληροί στο μηχάνημα (ο ένας με 10 και ο άλλος με 11), όταν είναι συνδεδεμένοι και οι δύο δεν μπουτάρει καθόλου. Άμα είναι συνδεδεμένος μόνο ένας δουλεύει κανονικά.

ika

News
Reaction score
14.819
Σε εμένα που εγκαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν χωριστά οι δυο σκληροί στο μηχάνημα (ο ένας με 10 και ο άλλος με 11), όταν είναι συνδεδεμένοι και οι δύο δεν μπουτάρει καθόλου. Άμα είναι συνδεδεμένος μόνο ένας δουλεύει κανονικά.
Λογικό ακούγεται, σαν να μην μπορεί να διαλέξει από που να μπουτάρει

Reaction score
132
Ο δευτερος σκληρος ΔΕΝ εχει λειτουργικο. Αλλα απο τον πρωτο με τα Winn11 γιατι χαθηκε το partition?
Αντε παλι απο την αρχη...

ika

News
Reaction score
14.819
Και με τους δύο δίσκους στο NUC, το Disk Managment του Computer Management από τα Administrative tools τι δείχνει για τα partiitions των 2 δίσκων?

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.976
Δες αρχικά αν βλέπεις και τους 2 δίσκους ταυτόχρονα στο Device Manager.
Δεύτερον, μια υποψία, είχες κάνει μήπως disk clone ? γιατί αν έχεις κάνει κάτι τέτοιο είναι πιθανό να έχουν το ίδιο Disk ID οι δίσκοι και για αυτό μόλις βάζεις και τους 2 πάνω να τρελλαίνεται.

ika

News
Reaction score
14.819
Δεν είναι περίεργο στο #1, που το PC είδε τον SSD μετά από προσπάθειες ενώ πριν είχε χαθεί στο NUC?

Last edited:

Reaction score
132
Δες αρχικά αν βλέπεις και τους 2 δίσκους ταυτόχρονα στο Device Manager.
Δεύτερον, μια υποψία, είχες κάνει μήπως disk clone ? γιατί αν έχεις κάνει κάτι τέτοιο είναι πιθανό να έχουν το ίδιο Disk ID οι δίσκοι και για αυτό μόλις βάζεις και τους 2 πάνω να τρελλαίνεται.
Φαινονται και οι δυο, και δεν κλωνοποιησα.
Και με τους δύο δίσκους στο NUC, το Disk Managment του Computer Management από τα Administrative tools τι δείχνει για τα partiitions των 2 δίσκων?
Τους λειπει απο ενα
Να ξανακανω fορματ σε ολους; Μηπως χαθει το κλειδι τωνwin 11;

ika

News
Reaction score
14.819
Φαινονται και οι δυο, και δεν κλωνοποιησα.

Τους λειπει απο ενα
Να ξανακανω fορματ σε ολους; Μηπως χαθει το κλειδι τωνwin 11;
Format στα primary δεν χρειάζεται.
Θα πρέπει να ξανακάνεις τα secondary partitions έχοντας και τους δύο δίσκους συνδεδεμένους.

Το κλειδί πάει στο UEFI νομίζω.
Αλλά και αν σβηστεί, το ξαναβάζεις αφού το έχεις.

Last edited:

ika

News
Reaction score
14.819
Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens