Χαμηλή στάθμη ήχου.

Reaction score
11
Καλημέρα σε όλους.

Έχω μία LG 40άρα TV και μέσω του οπτικού TOSLINK που έχει, έχω οδηγήσει αυτό το D/A

http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-A...nics_HomeAudioHiFi_Tuners&hash=item43aa60fe5c

και την έξοδό του στην AUX είσοδο του NAD 326 που έχω.

Πιο είναι το πρόβλημά μου? Έχω πολύ χαμηλή στάθμη ήχου.

Όμως το περίεργο είναι ότι αυτό εμφανίζεται μόνον στα ψηφιακά κανάλια. Δηλαδή το ίδιο κανάλι όταν το βλέπω από την αναλογική εκπομπή του, το ακούω σχεδόν καλά (η αλήθεια είναι ότι και πάλι είναι είναι λίγο χαμηλή η ένταση αλλά τες πα). Όταν όμως το βλέπω μέσω DIGEA είναι δράμα η κατάσταση. Θα πρέπει να ανεβάσω το volume του ΝΑD στην μέση για να ακούσω κάπως υποφερτά αλλά και πάλι ο ήχος είναι ανεμικός (λεπτός και αδύναμος).
Εν ολίγις υπάρχει τεράστια διαφορά από αναλογική εκπομπή σε ψηφιακή, όμως αυτό δεν φαίνεται όταν ακούω από τα ηχεία της τηλεόρασης! Εκεί όλα είναι καλά.
Όσο δουλεύουν ταυτόχρονα και την αναλογική εκπομπή δεν με πηράζει. Όταν θέλω να ακούσω κάτι μέσω του NAD βάζω τα αναλογικά κανάλια. Όμως τον Ιούλιο τέρμα!

Τι λέτε να φταίει? Έχει κανείς κάποια ιδέα να βελτιωθεί η κατάσταση? Η τηλεόραση είναι η LG 40LW4500.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Απάντηση: Χαμηλή στάθμη ήχου.

Η αναλογική εκπέμπει πολύ πιο δυνατά(δλδ λανθασμένα) απ την ψηφιακή για αυτό και παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736

Μπορει να ειναι χαμηλη και η ταση εξοδου του dac, συνηθως ειναι περι τα 2V αλλα κατα καιρους παρουσιαζονται καποια που βγαζουν χαμηλοτερη ταση

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.316

Οντως η αναλογική εκπομπή είναι σαφώς πιο" δυνατή" με μεγαλύτερη στάθμη , απο της digea. Δεν ξέρω ποιά απο τις δυο είναι πιο σωστή , αλλά η διαφορά οφείλεται στην ψηφιακή εκπομπή. Το ίδιο διαπιστώνω και εγω με την τηλεόρασή μου με εξωτερικό αποκωδικοποιητή , υπάρχει σημαντική διαφορά στάθμης.
Δεν εχει καμία σχέση με το dac.Ούτως η άλλως ο nad σου δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει πάνω απο 200 αντε 300mv στην aux για να οδηγηθεί.Ολες οι Line βαθμίδες είναι γύρω στα 200- 250 mv.
Απο ιούνιο θα υπάρχει το πρόβλημα για όλους δυστυχώς.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.643

Απο ιούνιο θα υπάρχει το πρόβλημα για όλους δυστυχώς.
Για την ακρίβεια 3:00 η ώρα τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου 2012.

Reaction score
11
Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιάννη Μάρκου κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα οδήγησης. Αν και χαμηλότερα θα έπρεπε να παίζει φυσιολογικά. Μήπως είναι θέμα προσαρμογής της εξόδου του dac και εισόδου του ενισχυτή? Το λέω γιατί ακόμα και τα αναλογικά μου παίζουν χαμηλά. Όχι βέβαια τα χάλια των ψηφιακών αλλά και αυτα χαμηλά είναι. Μήπως κάποιο μπαφερ θα έλυνε το πρόβλημα? Λέω τώρα .....

Sent from my Galaxy S2.

Reaction score
74

Αυτο το DAC οντως εχει χαμηλη εξοδο επιδη δεν εχει καθολου αναλογικη προενισχυση.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292