Χαριζεται TP-Link TD-W8980 Router, Gigabit Switch, Wireless Access Point

Status
Not open for further replies.
Reaction score
616
Καλημερα χρονια πολλα και παλι.

Χαριζεται πληρως λειτουργικο με τα κεραιακια του και το τροφοδοτικο του.

Μπορει va γινει cross-flash σε W9980 και να φορτωθει open-wrt.

Το δουλευς στο παρελθον κυριως ως πασπαρτου Wireless Access Point και Gigabit switch σε διαφορα προχειρα setups.

Hint: Νομιζω οτι υποστηριζει κσι 4G modem στις USB του, ψαξτε το, ισως να βολεψει για κανα εξοχικο κλπ.

Ειναι ωρα να παει σε αλλα χερια, βολευομαι με ενα Fritz 4040N για την ιδια δουλεια πλεον, οποτε αυτο καθεται.

Μονο μελη με ενεργο συνεισφορα στο φορουμ.
Ο τελικος ενδιαφερομενος μπορει να μου αποστειλει κωδικο box now (μικρο δεμα) για να του το στειλω.

Attachments

Ata

Reaction score
13
Εξαιρετική κίνηση. Έχω το ίδιο,άριστο εργαλείο. Εκτός.

Reaction score
12.250
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Ενδιαφέρομαι καθαρά λόγω της δυνατότητάς του να τρέξει openwrt.

Reaction score
616
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Ενδιαφέρομαι καθαρά λόγω της δυνατότητάς του να τρέξει openwrt.
Νομίζω θέλει cross flash πρώτα σε 9980.
Δες για να είσαι σίγουρος 100%.

Edit: Θέλει και JTAG όπως το διαβάζω εδώ.
Edit2: Τελικά είδα από κάτω στο ίδιο post ότι παίζει και με interface hack να το περάσεις.

Δε το έχω δοκιμάσει για να είμαι ειλικρινής. το ε΄χια δοκιμάσει όμως σε κάτι WDR-4300 και WDR-3600 που είχα παλιότερα που είναι ίδιας γενιάς πάνω κάτω σαν hardware και specifications στα radios.

Last edited:

Reaction score
12.250
Νομίζω θέλει cross flash πρώτα σε 9980.
Δες για να είσαι σίγουρος 100%.

Edit: Θέλει και JTAG όπως το διαβάζω εδώ.
Edit2: Τελικά είδα από κάτω στο ίδιο post ότι παίζει και με interface hack να το περάσεις.

Δε το έχω δοκιμάσει για να είμαι ειλικρινής. το ε΄χια δοκιμάσει όμως σε κάτι WDR-4300 και WDR-3600 που είχα παλιότερα που είναι ίδιας γενιάς πάνω κάτω σαν hardware και specifications στα radios.
Έχω το 8970 ( αν θυμάμαι καλά το μοντέλο ) στο οποίο έχω περάσει το openwrt μέσω serial interface, αλλά το καημένο έχει μικρό αποθηκευτικό χώρο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κάνει updates στη συνέχεια. ΑΝ γίνει κλήρωση και τύχει να πάρω εγώ το δικό σου, είχα κατά νου ούτως ή άλλως να βγάλω αυτό που έχω για χάρισμα ( το κρατάω προς το παρόν γιατί πειραματίζομαι / μαθαίνω το openwrt ακόμα.
Xmmmm, οπ'ότι είδα στα specs, έχει τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο με αυτό που ήδη διαθέτω, οπότε δεν θα με βοηθούσε η απόκτηση του παρόντος router, οπότε αποσύρω το ενδιαφέρον μου.

Reaction score
616
Μακάρι να είχα το WDR-4300 να στο έδινα, αλλα πρεπει να έχει καμια 2-3ετια που το χάρισα.
Νομίζω ειναι το πιο ταμαμ από ολα τα TPLinkοειδη για αυτή τη δουλεια.

Και το W8980 ξέμεινε σε κουτα, αλλιως θα ειχε δωθει κι αυτο απο τοτε...

Reaction score
12.250
Απο το λίγο που ασχολήθηκα με το 8970 και το openwrt, μπορώ να πω ότι κεντάει και εντάξει, μιλάμε για άλλο επίπεδο ρυθμίσεων. Αν μπορεί να το φλασάρει όποιος το πάρει, θα μπορέσει τουλάχιστον να στήσει ένα εξαιρετικό firewall που θα του ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο ασφαλείας στο δίκτυό του.

Reaction score
616
Είχα δουλέψει στο παρελθον με dd-wrt σε κάποια Linksys WRT-1900AC/ACS οπως και στο παλιοτερο WRT-54GS και σκότωνε.
Το Open-wrt εκτιμώ έιναι πιο ελαφρύ και μπορεί να κάνει χρήση λιγότερων πόρων.

Και τα δυο κάνουν πολλά παραπάνω από το υπάρχον interface πολλών οικονομικών routers.

Νομίζω variant του OpenWRT είναι και το Tomato? Τα έχω αφήσει καιρούς τώρα αυτά βέβαια και η μνήμη μου έχει ξεχάσει τα ωραία ξενύχτια με τα στησίματα και τα crossflashing του παρελθόντως :D

Reaction score
12.250
Εγώ έπαιξα λίγο με το 8970 ως προς τη δημιουργία vlans, μέσα σε λίγα λεπτά είχα στήσει τρία vlans με τον δικό τους dhcp server και τα τρία είχαν πρόσβαση στον έξω κόσμο, ενώ η μαγκιά του openwrt κατά τη γνώμη μου είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει vlans ακόμα και για τα ssid's του wifi. Κάτι πολύ χρήσιμο για κάποιον που χρησιμοποιεί IoT devices, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Και ακριβώς για τα vlans είναι που άρχισα να ασχολούμαι με το σπορ.

Reaction score
616
Οι 2 πρώτοι επιλαχόντες της κλήρωσης:

1ος: Astronaut Jr
2oς: Spyros Koutsogiannis

Ο 1ος επιλαχόντας ενημερώθηκε ήδη με ΠΜ και θα παραλάβει αύριο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.877
Members