Χθες άκουσα το jitter...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.014
Το παραμύθι με τον Λουνταλιό είχε κωμικοτραγική κατάληξη, δε παίζει καν.... Αλλά είσαι στο σωστό δρόμο μου φαίνεται

Το εν λόγω τσιπάκι που λέτε, είναι όντως πολλά υποσχόμενο, αλλά μη μπερδεύεστε (οι πιο πολλοί ξέρω ότι δε μπερδευτήκατε, έτσι το λέω) δε θα μας γλυτώσει από το jitter γενικά, παρά μόνο από συγκεκριμένης μορφής jitter.

Άλλα νέα?

Reaction score
13
Το παραμύθι με τον Λουνταλιό είχε κωμικοτραγική κατάληξη, δε παίζει καν.... Αλλά είσαι στο σωστό δρόμο μου φαίνεται

Το εν λόγω τσιπάκι που λέτε, είναι όντως πολλά υποσχόμενο, αλλά μη μπερδεύεστε (οι πιο πολλοί ξέρω ότι δε μπερδευτήκατε, έτσι το λέω) δε θα μας γλυτώσει από το jitter γενικά, παρά μόνο από συγκεκριμένης μορφής jitter.

Άλλα νέα?

Εχεις καμμια μακρυνη συγγενεια με τον κομη De Sad ?

Reaction score
3.208

Άλλα νέα?
Το jitter από μόνο του, όπως έχω ξαναπεί, δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Το ALTMANN θα μειώσει δραστικά το jitter γιατί κάνει clock injection και το αποτέλεσμα θα φανεί περισσότερο σε μεγάλα μήκη καλωδίου. Για παράδειγμα από το PC μου όταν φεύγω με 10μ. καλώδιο για να πάω στο DAC του συστήματος.
Οπως είπα και στον αδελφό σου, μια πολύ καλή λύση είναι και η χρήση των Μ/Σ της Scientific Conversion στην έξοδο του transport και στην είσοδο του DAC αντίστοιχα. Οσο γίνεται πιο κοντά στην πλακέτα. Τα καλά επαγγελματικά τέτοια χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι καινούργια η ιδέα ούτε δική μου. Εγώ απλώς την υιοθέτησα. :126:

Ελπίζω να μην πλακώσουν τώρα οι ντιούηδες και να αρχίσουν τις ερωτήσεις :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.014
Οπως είπα και στον αδελφό σου, μια πολύ καλή λύση είναι και η χρήση των Μ/Σ της Scientific Conversion στην έξοδο του transport και στην είσοδο του DAC αντίστοιχα. Οσο γίνεται πιο κοντά στην πλακέτα. Τα καλά επαγγελματικά τέτοια χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι καινούργια η ιδέα ούτε δική μου. Εγώ απλώς την υιοθέτησα. :126:

Ελπίζω να μην πλακώσουν τώρα οι ντιούηδες και να αρχίσουν τις ερωτήσεις :116:
φίλε μου είσαι επίσης στο σωστό δρόμο! να και μια φωτό από το νέο ρολόι μου (και του αδερφού μου), συνδυασμένο με νέο ντακ (γουάου!) που να καταλαβαίνει και 24/192 (να μια αναβάθμιση για το μπέρι σας πριμαντόνες μου) και που ενσωματώνει μετασχηματιστάκι της Scientific Conversion (και μη μου πεις πιο κοντά στο DAC γιατί θα πέσει καρπαζά, δε γίνεται πιο κοντά μάστορε!) με δυνατότητα εισόδων και AES/EBU αλλά και SPDIF (το μπέρι έχει ικανότητα ανάγνωσης ΜΟΝΟ AES/EBU (άντε, κι άλλα νέα λάβατε σήμερα.....)

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.014
Βέβαια ο αδερφούλης μου θα έχει και νέα πλακετούλα εισοδοεξόδων σύντομα, καθώς και άλλο psu για το ντακ, εσείς να ζηλεύετε!

Attachments

Reaction score
3.208
Ολα τα βρήκαμε εγώ κι Κώστας Φ. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε κάτι καινούργιο που δεν το ξέρουμε ήδη. Το καλύτερο θα σας το πούμε όταν θα έχετε ήδη πληρώσει αυτές τις κόκκινες πλακέτες που μοιάζουν με κατάστρωμα πειρατικού πλοίου (βλέπε συστοιχία με κανονάκια). Να τους βάλετε μαύρο μπαρούτι για να "παίζουν" πιο μακρυά τις μπαλοτιές :142:

Y.Γ Τους μετασχηματιστές της Scientific Conversion τους χρησιμοποιεί στην είσοδο και το DAC της Audio Nemesis.

Reaction score
3.208
φίλε μου είσαι επίσης στο σωστό δρόμο! να και μια φωτό από το νέο ρολόι μου (και του αδερφού μου), συνδυασμένο με νέο ντακ (γουάου!) που να καταλαβαίνει και 24/192 (να μια αναβάθμιση για το μπέρι σας πριμαντόνες μου) και που ενσωματώνει μετασχηματιστάκι της Scientific Conversion (και μη μου πεις πιο κοντά στο DAC γιατί θα πέσει καρπαζά, δε γίνεται πιο κοντά μάστορε!) με δυνατότητα εισόδων και AES/EBU αλλά και SPDIF (το μπέρι έχει ικανότητα ανάγνωσης ΜΟΝΟ AES/EBU (άντε, κι άλλα νέα λάβατε σήμερα.....)
Είδες που ο Μ/Σ της Sc.Conversion πρέπει κανονικά να είναι τοποθετημένος επάνω στην πλακέτα, κι όχι επάνω στο καλώδιο !!!

Υ.Γ Περιμένουμε εντυπώσεις. Καλές μοντίφες

DIY έγινε η κατηγορία.

Reaction score
13
φίλε μου είσαι επίσης στο σωστό δρόμο! να και μια φωτό από το νέο ρολόι μου (και του αδερφού μου),

Εκεινος ο φουρνος των 26 MHz πολυ με συγκινησε.

συνδυασμένο με νέο ντακ (γουάου!) που να καταλαβαίνει και 24/192 (να μια αναβάθμιση για το μπέρι σας πριμαντόνες μου) και που ενσωματώνει μετασχηματιστάκι της Scientific Conversion (και μη μου πεις πιο κοντά στο DAC γιατί θα πέσει καρπαζά, δε γίνεται πιο κοντά μάστορε!) με δυνατότητα εισόδων και AES/EBU αλλά και SPDIF (το μπέρι έχει ικανότητα ανάγνωσης ΜΟΝΟ AES/EBU (άντε, κι άλλα νέα λάβατε σήμερα.....)
Υπαρχει κι αυτο. Θα το ξερεις

http://www.tentlabs.com/Products/cdupgrade/xo2xo3/index.html

Με την ευκαιρια δες και τι αλλο φτιαχνει ο μαστρο Guido.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Οταν βγει το kit, ενημέρωσέ μας.

Το μόνο που έχει μείνει πλέον στους σχεδιαστές των high-end DACs είναι τα λαμπάτα αναλογικά στάδια. Μια κοροϊδία και μισή, για τα θύματα του high-end που αναζητούν τον αναλογικότερο του αναλογικού (δήθεν) ήχο.
Click! :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.132
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam