Ψάχνω για ηλεκτρική κουζίνα

Μηνύματα
477
Reaction score
305
Στην 25ετίας Eskimo χάλασε ο φούρνος. Και οι αντιστάσεις και ο αέρας. Δεν έχω σκοπό να την επισκευάσω αλλά να την αλλάξω.

Θα πάρω πάλι αυτόνομη κουζίνα μη εντοιχιζόμενη και λευκή. Με κεραμικές εννοείται εστίες.

Βλέπω ότι Pitsos, Bosch είναι παρόμοιες. Οι "ελληνικές" (Juropro, Korting, Davoline) και κάτι άλλες άγνωστες μάρκες, να πω την αλήθεια δεν μου γεμίζουν το μάτι.

AEG και Wirlpool κάπως καλύτερα.

Μπάτζετ έως 900.

Έχετε κάποια εμπειρία; Τι λέτε;
 




JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.890
Reaction score
28.050
Είναι ωραίες οι κεραμικές.
Εχω Κorting , 22 χρόνια , της έχω πιεί το αίμα , ιδίως στον φούρνο .
Εχω αλλάξει μία φορά μία αντίσταση ματιού , 2 φορές την αντίσταση του αεροθερμου στον φούρνο , είπαμε του πίνω το αίμα . Α και μία φορά το μοτέρ και άλλη μία τον ανεμιστήρα -φτερωτή .
Είπαμε του πίνω το αίμα. Ομως έχει ανοίξει στην γωνία μπροστά και δεν νομίζω ότι επισκευάζεται πλέον.
Εξαιρετική κουζίνα. Κανένα παράπονο. .
Α! έχω αλλάξει και δύο φορές διακόπτη , φούρνου .
Είπαμε του πίνω το αίμα.
Κάθε μέρα , β'αζουμε φούρνο , από το 2002 .
 

Μηνύματα
477
Reaction score
305
Είναι ωραίες οι κεραμικές.
Εχω Κorting , 22 χρόνια , της έχω πιεί το αίμα , ιδίως στον φούρνο .
Εχω αλλάξει μία φορά μία αντίσταση ματιού , 2 φορές την αντίσταση του αεροθερμου στον φούρνο , είπαμε του πίνω το αίμα . Α και μία φορά το μοτέρ και άλλη μία τον ανεμιστήρα -φτερωτή .
Είπαμε του πίνω το αίμα. Ομως έχει ανοίξει στην γωνία μπροστά και δεν νομίζω ότι επισκευάζεται πλέον.
Εξαιρετική κουζίνα. Κανένα παράπονο. .
Α! έχω αλλάξει και δύο φορές διακόπτη , φούρνου .
Είπαμε του πίνω το αίμα.
Κάθε μέρα , β'αζουμε φούρνο , από το 2002 .
Ωραίος 😀😀. Εμείς δεν της έχουμε αλλάξει τίποτα. Μόνο λάμπα φούρνου. Μήπως να αρχίσω να την επισκευάζω;
 

Μηνύματα
31.016
Reaction score
25.759
AEG-ELECTROLUX-ZANUSSI ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.

ΕΠΙΣΗΣ BOSCH-SIEMENS-PITSOS ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ

ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 72 ΛΙΤ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ

ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 66 ΛΙΤ.

6 ΛΙΤ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΗ ΑΕΡΑ.

ΓΥΡΩ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ.
 

Μηνύματα
477
Reaction score
305
AEG-ELECTROLUX-ZANUSSI ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.

ΕΠΙΣΗΣ BOSCH-SIEMENS-PITSOS ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ

ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 72 ΛΙΤ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ

ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 66 ΛΙΤ.

6 ΛΙΤ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΗ ΑΕΡΑ.

ΓΥΡΩ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ.
Σωστά. Επίσης whirlpool και gorenje ίδιος όμιλος. Με 83 λίτρα φούρνο αν θυμάμαι καλά.
 

Μηνύματα
16.805
Reaction score
23.864
Η μεγάλη αναβάθμιση θα είναι να πάρεις επαγωγικές εστίες.
Αρκεί φυσικά τα σκεύη που έχεις να μπορούν να δουλέψουν (πιθανότατα δουλεύουν τα περισσότερα)
Οι επαγωγικές έχουν ασύγκριτα ταχύτερη θέρμανση από οτιδήποτε άλλο.
 

Μηνύματα
477
Reaction score
305
Έχεις δίκιο αλλά είναι πολύ σπάνιες οι αυτόνομες κουζίνες με επαγωγικές εστίες. Επίσης η σύζυγος χρησιμοποιεί μία σειρά από σκεύη της AMC εδώ και 25 χρόνια στα οποία πλησιάζω ένα μαγνήτη στον πάτο τους και δεν έλκεται. Από αυτό έχω διαβάσει ότι καταλαβαίνει κανείς ότι δεν κάνουν για επαγωγικές.
 


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.519
Reaction score
21.928
Θα πάρω πάλι αυτόνομη κουζίνα μη εντοιχιζόμενη και λευκή.
Είναι οξύμωρο να έχεις αυξημένο προϋπολογισμό για ηλ. κουζίνα και να μην αναβαθμίσεις τον πάγκο. Ένθεν και ένθεν μιας αυτόνομης κουζίνας, στις σχισμές ανάμεσα σ' αυτήν και τα ντουλάπια, πέφτουν με τον καιρό διάφορα σκουπιδάκια από τις εργασίες στον πάγκο, τα οποία μαζί με τη σκόνη σχηματίζουν πολλή βρωμιά που δεν μπορεί να καθαριστεί εύκολα. Εκτός αυτού, η συνεχής οριζόντια επιφάνεια, δηλαδή πάγκος-εστίες-πάγκος είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη ευκολία, καθιστά τον πάγκο μακράν πιο εύχρηστο.

Τώρα είναι η ευκαιρία, να αλλάξεις τον πάγκο και να βάλεις κουζίνα -που δεν χριάζεται να κοστίζει και 900 ευρώ δηλαδή- με εστίες ενσωματωμένες στον πάγκο. Οι αυτόνομες κουζίνες προορίζονται για ειδικές περιπτώσεις και όπως και να το κάνουμε, είναι παλιά τεχνολογία.
 

Μηνύματα
2.520
Reaction score
1.815
Εγώ πάλι λέω να βγάλεις την κουζίνα, να βάλεις ένα ντουλάπι για αποθηκευτικό χώρο στη θέση της κουζίνας, να αλλάξεις τον πάγκο όπως λέει ο Κώστας και να βάλεις εστίες σκέτες και να πάρεις μια μεγάλη αεροφριτέζα, μια με τους 2 κάδους.
Σούπερ αποτέλεσμα, υγιεινό μαγείρεμα, οικονομικότατο, ευέλικτο.
Ότι θες φτιάχνεις, ολόκληρα κοτόπουλα, μπριζόλες, μαγειρευτά...
Οι κουζίνες είναι λίγο...αναχρονιστικές γενικά και μη βολικές.
Θες να ψήσεις 15 τυροπιτάκια και ανάβεις ολόκληρο φούρνο...
 




Μηνύματα
2.818
Reaction score
433
Ψαχνω για νέα κουζίνα ελεύθερη. Σκέφτομαι για επαγωγική λόγω οικονομίας, γρηγοράδας, ασφαλείας και καθαριότητας.

Διαβάζω όμως ότι μην βάζετε επαγωγική εστία πάνω από φούρνο λόγω της ύπαρξης πλακετων και των θερμοκρασιών του φούρνου. Οι ελεύθερες κουζίνες με επαγωγικες εστίες έχουν κάποιο θέμα άραγε ή το έχουν προβλέψει;

Επίσης διαβάζω τα καλά για το γρήγορο ζεσταμα και την οικονομία όμως ακούω ότι έχουν θέμα όταν πας να χαμηλώσεις τα μάτια. Πρακτικά είτε δίνουν φουλ είτε σβήνουν και δεν κρατούν θερμοκρασία όπως οι κεραμικές και ότι δεν κάνουν για φασολάδα, φακές αρακάδες με πατάτες και λοιπά.

Δεν χυλωνουν τα φαγητά δεν σιγοβράζουν τι λένε οι κάτοχοι επαγωγικής;
γνώμη για τις επαγωγικες της whirlpool? Electrolux και aeg είναι οι ίδιες κουζίνες; σε επαγωγική που κοιτάζω βλέπω ίδιες φωτογραφίες, προδιαγραφές (και κακές κριτικές στην aeg για επαγωγική πάντα)
 

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.114
Reaction score
7.184
Ψαχνω για νέα κουζίνα ελεύθερη. Σκέφτομαι για επαγωγική λόγω οικονομίας, γρηγοράδας, ασφαλείας και καθαριότητας.

Διαβάζω όμως ότι μην βάζετε επαγωγική εστία πάνω από φούρνο λόγω της ύπαρξης πλακετων και των θερμοκρασιών του φούρνου. Οι ελεύθερες κουζίνες με επαγωγικες εστίες έχουν κάποιο θέμα άραγε ή το έχουν προβλέψει;

Επίσης διαβάζω τα καλά για το γρήγορο ζεσταμα και την οικονομία όμως ακούω ότι έχουν θέμα όταν πας να χαμηλώσεις τα μάτια. Πρακτικά είτε δίνουν φουλ είτε σβήνουν και δεν κρατούν θερμοκρασία όπως οι κεραμικές και ότι δεν κάνουν για φασολάδα, φακές αρακάδες με πατάτες και λοιπά.

Δεν χυλωνουν τα φαγητά δεν σιγοβράζουν τι λένε οι κάτοχοι επαγωγικής;
γνώμη για τις επαγωγικες της whirlpool? Electrolux και aeg είναι οι ίδιες κουζίνες; σε επαγωγική που κοιτάζω βλέπω ίδιες φωτογραφίες, προδιαγραφές (και κακές κριτικές στην aeg για επαγωγική πάντα)
Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για Whirlpool, Electrolux, AEG, αλλά μπορώ να σου πω για τις επαγωγικές της Bosch & Miele.
Σε μετάβαση από απλές κεραμικές εστίες, οι νέες επαγωγικές μου έχουν κάνει την ζωή πολύ πιο εύκολη, και με τον άμεσο έλεγχο της θερμοκρασίας που επιτρέπουν, η μαγειρική μου έχει ανέβει ένα σκαλί ακόμα εξ' αιτίας αυτού του γρήγορου ελέγχου της θερμοκρασίας (συν το ταχύτατο της αυξομείωσης).

Μαντέμι και stainless steel δουλεύω στις επαγωγικές, καλής ποιότητας (έχουν τεστ που σου βγάζει πόσο καλά αποδίδει το σκεύος) και δεν έχω κανένα παράπονο σε τίποτα. Φακές; σούπερ. Κοτόσουπες; Περφέκτο. Κρέατα και ζυμαρικά; όνειρο (και γρήγορα).

Τα ξαδέρφια που είναι επαγγελματίες σεφ, είπαν... επαγωγική ή υγραερίου. Το 2ο είναι άβολο για την περιοχή μου, οπότε πήγα στην επιλογή της επαγωγικής, και δεν γυρίζω πίσω.

Προσοχή στις λεπτομέρειες των μοντέλων, δυνατότητα να τρέχουν πόσα μάτια ταυτόχρονα, αν έχουν boost, τι χρόνο και τι συνδυασμούς, αν έχουν διζωνική λειτουργία ή "endless" εστίες, κ.ο.κ. Έχουν σημαντικές διαφορές στην πράξη και την χρήση.
 


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
16.986
Reaction score
30.927
Έχω εντοιχιζόμενη Electrolux με επαγωγικές 17 χρόνια. Κανένα θέμα. Πολύ ευχαριστημένοι.
 
Last edited:


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.015
Μηνύματα
2.959.164
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan
Top