Ψαχνω Για Νεα Ηχεία...

Reaction score
3
Με μεγάλη μου λύπη σας λέω ότι ψάχνω για νέα μπροστά ηχεία.
Και λέω με μεγάλη μου λύπη γιατί είμαι ευχαριστημένος απ' αυτά που έχω αλλά...
Αυτά που έχω τώρα είναι τα Bose 901 VI, για μπροστά και τα Acoustimass 7 για κεντρικό και πίσω.
Τα 901 αποφασίστηκε σε άλλο thread ότι με το νέο μου ενισχυτή, Denon 3806, δεν κάνουν.
M' αρέσει η μουσική Jazz, κλασσική, soft rock, και ο κινηματογράφος, σε αναλογίες 70/30.
Λόγω του ότι φέτος ήδη ξοδέψαμε αρκετά με αγορά ενισχυτή, subwoofer και DVD player σκεφτόμουν αν γνωρίζει κανείς, αν μπορώ να ανταλλάξω τα ηχεία μου με κάποια, που θα ήθελα τη συμβουλή σας.
Διάβαζα πριν από λίγο το "Επιτέλους, ΤΕΛΟΣ!" http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=9739 και το ομολογώ ότι ζήλεψα :oops: και σκέφτηκα, ρε μπας και υπάρχει καμμιά τέτοια λύση και για μένα :sad: (σπόντα) :lol:

Reaction score
1
Aν σε ενδιαφέρουν σε μεταχειρισμένα τα B&W P5 στείλε μου pm.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Χμμμ...

Η αλλαγή των ηχείων είναι η πιο δραματική σε ένα σύστημα. Πόσο μάλλον όταν έχομε να κάνουμε με τόσο ακραία (κατασκευαστικα) ηχεία όπως τα 901.

Δεν διευκρινίζεις το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για νέα ηχεία, ώστε να σου προτείνουμε κάποια ηχεία. Απλά να ξέρεις ότι ανεξαρτήτως ποσού, καλό είνα να πάρεις 2-3 αγαπημένα δισκάκια ανα χείρας κα να γυρίσεις μία βόλτα στα μαγαζιά για να ακούσεις με τα αυτιά σου τι έχουν να σου προτείνουν....

Reaction score
3
Χμμμ...

Η αλλαγή των ηχείων είναι η πιο δραματική σε ένα σύστημα. Πόσο μάλλον όταν έχομε να κάνουμε με τόσο ακραία (κατασκευαστικα) ηχεία όπως τα 901.

Δεν διευκρινίζεις το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για νέα ηχεία, ώστε να σου προτείνουμε κάποια ηχεία. Απλά να ξέρεις ότι ανεξαρτήτως ποσού, καλό είνα να πάρεις 2-3 αγαπημένα δισκάκια ανα χείρας κα να γυρίσεις μία βόλτα στα μαγαζιά για να ακούσεις με τα αυτιά σου τι έχουν να σου προτείνουν....
Σπύρο, έχεις δίκιο σε όλα όσα λες παραπάνω. Δεν αναφέρω ποσό γιατί αφ' ενός ενδόμυχα περιμένω να πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται να τ' αλλάξω αρκεί να κάνω... ή σαν δεύτερη, και μάλλον ρεαλιστικότερη λύση, περιμένω κάποιον να μου υποδείξει αν/που/πως μπορώ να κάνω ανταλλαγή.
Είχα ακούσει τα JM Lab Electra 926 και μου άρεσαν αλλά μας τελείωσαν

Reaction score
3
Re: Ψόχνω Για Νύα Ηχεία...

Επίσης, θα ήθελα να σας δείξω τον χώρο γιατί νομίζω ότι είναι αρκετά περίεργος αλλά δεν βλέπω πως. Μπορεί κάποιος να δώσει ένα γρήγορο tip :oops:

Reaction score
3

Οταν άκουσα τα JM Lab Electra 926 άκουσα και τα Β&W 803S, αν δεν κάνω λάθος. Κάπου με μπέρδεψαν αυτά τα ηχεία. Δηλαδή σε κάποιο Jazz κομμάτι μου φάνηκε ότι παραμόρφωσε στις μεσαίες στιγμιαία. Το δε tweeter νομίζω ότι σαν να μην ήταν κομμάτι του ίδιου ηχείου. Δεν ξέρω πως ακριβώς να το πω, ίσως έπαιζε πολύ δυνατά για tweeter? όχι ότι δεν έπαιζε καλά, κάθε άλλο, απλά μου φαινόταν σαν το tweeter να ήταν από ανώτερη κατηγορία σε σχέση με το υπόλοιπο ηχείο. Τα JM Lab μου ακούγονταν γενικά ένα κλικ πιό πάνω

Reaction score
3

Νομίζω ότι βρήκα τον τρόπο:D
Παραθέτω την αριστερή και δεξιά γωνία με τα ηχεία, παράθυρα κλπ
Α! συγνώμη για τη φωτογραφία στην τηλεόραση, αν προσβάλει κανένα :D

Reaction score
3

Εδώ βλέπουμε το σύνολο του χώρου που περικλείεται από τα ηχεία, αλλά όχι όλο τον ελεύθερο χώρο. Αν θα παρατηρήσετε, ψιλά αριστερά και δεξιά θα δείτε τα satellites των acoustimass και δεξιά όπως βλέπουμε από την τηλεόραση, το κεντρικό.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Από τι φωτογραφίες βλέπω ότι η τωρινή τοποθέτηση των ηχείων δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Πολύ κοντά σε γωνίες, πολύ χαμηλά...

Καλό είναι (και δεδομένου του ενισχυτή σου) να κινηθείς για ένα ζεύγος ηχείων δαπέδου με την bass reflex port μπροστά.

Δες για αρχή τα B&W DM604S3, τα Dali Icon 6 (υπάρχουν κι άλλα, αλλά αυτά μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό μου) και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος απο αυτά να ξέρεις ότι θα πρέπει να δαπανήσεις αρκετά περισσότερα χρήματα...

Reaction score
50
Κοίτα και τα Monitor Audio RS6-RS8, έχουν κι αυτά το bass reflex για τις χαμηλές μπροστά... στ' αυτιά μου ακούστηκαν πολύ καλά.

Reaction score
3

Σπύρο, σχετικά με τη γωνία θα ήθελα να πω ότι τα ηχεία αυτά πίσω έχουν τριγωνικό κόψιμο, δηλαδή η κάθε πλευρά του ηχείου είναι παράλληλη με τον τοίχο ή η κάθε bass reflex έξοδος "χτυπάει" κάθετα τον τοίχο.

Ευχαριστώ και σένα και το Μάνο για τις προτάσεις σας, θα τα δώ και θα τ' ακούσω

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το ξέρω ότι τα 901 έχουν ιδιόμορφο στήσιμο αλλά αλλά η απόσταση που φαίνεται είναι πολύ μικρή. Καλό είναι να έχεις έναν "αέρα" 40cm το λιγότερο από τον πίσω τοίχο...

Reaction score
1
Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ η επένδυση της πέτρας στο τοίχο. Μου έδωσες καλή ιδέα.

Reaction score
3
Το ξέρω ότι τα 901 έχουν ιδιόμορφο στήσιμο αλλά αλλά η απόσταση που φαίνεται είναι πολύ μικρή. Καλό είναι να έχεις έναν "αέρα" 40cm το λιγότερο από τον πίσω τοίχο...
Το ξέρω και το προσπαθώ αλλά λόγω waf γίνονται ανακατατάξεις χωρίς αναγκαστικά να το γνωρίζω :lol:

Reaction score
1
Εχω και κρυφό χώρο για πανί, πάνω από το τζάκι αν φτιάχνεις τώρα το σπίτι σου
Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα προσέξει. Είναι ίδιο με το κουρτινόξυλο.

Το σπίτι το έχω έτοιμο αλλά ποτέ δεν είναι αργά να επενδύσεις κολλητή πέτρα σε κάποιο σημείο.

Reaction score
3
Εχω και κρυφό χώρο για πανί, πάνω από το τζάκι αν φτιάχνεις τώρα το σπίτι σου
Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα προσέξει. Είναι ίδιο με το κουρτινόξυλο.

Το σπίτι το έχω έτοιμο αλλά ποτέ δεν είναι αργά να επενδύσεις κολλητή πέτρα σε κάποιο σημείο.
Αν και δεν είμαστε στο κατάλληλο σημείο γι' αυτή τη συζήτηση, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ' αυτή που λες. Η πέτρα πρέπει να μπεί πριν μπει ο σοφάς και θα σου φάει γύρω στα 10cm, ανάλογα βέβαια την πέτρα

Reaction score
3
Για να επανέλθω στην ουσία του θέματος. Μπορεί κανείς να προτίνει κατάστημα, κατά προτίμηση, που να κάνει ανταλλαγές; 'Η έχετε κάποια άλλη ιδέα;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.741
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88