αγορα avr pioneer απο εξωτερικο

Reaction score
24
ανεκαθεν φιλε surfdrifter ημουν της αρχης av preamp σε συνδιασμο με τελικους... ειναι κατ'εμε πιο σωστο απο οτι all in one σε ενα κουτι... ενα dedicated ht ετσι πρεπει να ειναι... τωρα για λογους παντα χρηματικους επενδυεις λιγοτερα και υπαρχει ο συμβιβασμος.. που εμενα δν μου καθεται καλα... παλαιοτερα επαιζα με σοβαρα εργαλεια (τα οποια πουλησα) και δν παιζει να ριξω τοσο χαμηλα τον πηχη...

Reaction score
228
Σωστα τα λες, οτι ο προ με τους τελικους σου δινει καλυτερο αποτελεσμα, αρκει να μπορεις να παιξεις δυνατα. Για τους περισσοτερους απο εμας που εχουν το HC σε σαλονι διαμερισματος θεωρω πως και ενας κορυφαιος yamaha ή pioneer με κόστος περί τα 2000 €, μας καλυπτει.
Για τον προ τωρα, πιστευω πως ο xmc-1 ειναι πολυ ακριβος. Ασφαλεστερη λυση (και ως προς την εγγυηση κτλ) ειναι να παρεις τον yamaha που λεει και ο surf ή έναν AV σαν τον 2024 που θα χρησιμοποιεις ως προ, για ολα ή τα 5 καναλια αν τελικα παρεις 5καναλο τελικο.

Reaction score
24
δν αντιλεγω φιλε μου,, και αυτο μεσα στο παιχνιδι ειναι.. ενας σωστος avr σε preamp καταστασεις ειναι οκ αρκει να εχει ολα τα φορμα και μετα ταιριαζεις τελικους και το πας σε αλλο level...

Reaction score
24
μια ερωτηση.. εχω κατι ενισχυτες car audio τις jbl και θελω να τους δωσω σε ποιο τοπικ να αναφερθω για αγγελια?

Reaction score
24
ενα πολυ ωραιο combo ειναι αυτο της marantz AV7005+MM8077 αλλα δν λεει.. υπαρχουν καλυτερα σε αυτα τα λεφτα..

Reaction score
24
αλλα παλι 6ohm... απ'οτι βλεπω μονο η σειρα lx εχει preamp σε ολα τα καναλια... μα τι γινεται.. οι marantz στα 500ε πχ sr 4001 ειχαν σε ολα τωρα στο 1000ρικο η Pioneer μονο τα front

Reaction score
24
στα 5000ε το σετ της yamaha cx a5000+ mx a5000 αξιζει τον κοπο? ο τελικος του τι λεει? surf ειδα το setup σου σε καποιο τοπικ.. πολυ ωραιο.. αυτο το σεναριο με το επιπλο τρομερο...

Reaction score
24
να δωσω καποιες πληροφοριες στους συμφορουμιστες σχετικα με τα ηχεια που θα εμπλακουν στο setup.. τα μεγαφωνα τους ειναι καθαρα απο car audio στα οποια μετα απο πολυ ψαξιμο και κατασκευες που εχω κανει καταφερα να τα ταιριαξω σε καμπινες με το ακουστικο τους αποτελεσμα παρα πολυ καλο.. προκειται για μεγαφωνα απο την σειρα mille τις hertz/audison και τα 2 sub ειναι 2Χ10'' σε καθε καμπινα και αυτα απο την mille σειρα.. συνολο τα ηχεια ειναι για 7,2 setup. δουλευα σε multich st. και ακουγες κρυσταλλινα απ'οπου και να καθοσουν... εχει γινει τροποποιησει στα cross για τα front επειδη μπηκε και δευτερο 6,5. παιζει σεναριο να παω και σε διαταξη atmos με ηχεια στο ταβανι και θα ξαναμπω σε κατασκευες.. θα δουμε.. γενικα το setup παιζει σε ακραιες σταθμες για αυτο πρεπει ο ενισχυτης να τραβηξει το ζορι 7 εως παραπανω καναλιων αυστηρα στα 4Ωμ.. το ολο σκηνικο θα περιεχει htpc ps3 προτζεκτορα και περιπου 100'' οθονη..

Last edited:

Reaction score
2.482
Τα σαμπ θα παιξουν με ξεχωριστό ενισχυτη υποθέτω, τύπου iNukeDSP? Κοιτα ο CX-A5000 είναι ωραιος pre-amp, αλλα για τον τελικο MX-A5000 δεν διαβασα καπου και τα καλύτερα λόγια. Με 1499 στην πόρτα σου ο CX-A5000, σου περισσεύουν 3500€ για τελικους, που εφόσον πας για Emotiva, με αυτα τα λεφτα, ψωνίζεις πολλά κανάλια. Θα μπορούσες να πας για τον XPA-7 για μικρό footprint και να ξεμπερδεύεις με κανενα 2000€ τελική τιμη λογικα, ειδικα αν περιμένεις μεχρι τον Ιουλιο που θα παιξει κάποια εκπτωση της τάξης του 20%, που μεταφράζεται σε μεγαλυτερα νουμερα μιας και θα παιζει και ΦΠΑ και δασμους, αρα πιο λιγα ακομα.

Η' πάρε τον ΧPA-5 και δύο XPA1L και είσαι πάλι πολυ καλα με λιγότερα χρήματα. Φυσικα τσιμπάς και εναν iNuke απο thomann.de με 350-400€ και έχεις και για τα sub σου δυνατους ενισχυτες.

Αν θες να προσθέσεις atmos, τοτε δεν παιρνεις CX-A5000 και περιμένεις.

Προσωπικα, θα έκανα το εξής με το budget σου στα 5000€.

1) Behringer iNuke NU6000DSP - 439€
2) Emotiva XPA-7 1280$ (εκτπωση 20%)+μεταφορικα περ. 350$+4% δασμοι+23% ΦΠΑ=2080$= 1900€ περιπου (η ΧPA-5, XPA-2 αν δεν στον πουλανε με τιποτα τον XPA-7)
3) Yamaha RX-A3050 που θα υποστηρίζει και DTS:X - περιπου 2000€

Συνολο περίπου: 4339€.

Με αυτο το setup, θα έχεις τον RX-Α3050 ως preamp για τα 7.2 κανάλια και θα χρησιμοποιήσεις τα τελικά του στάδια για τα atmos ηχεία που θα είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ τα ρευματα του 3050 για αυτα τα κανάλια.

Reaction score
24
για sub σιγουρα θα παω σε inuke και μαλλον για τον 6000dsp γιατι τα sub θελουν τρελα ρευματα για να βγαλουν σταθμες... οποτε τα sub ειναι καλυμενα.. μετα για τελικους προτεραιοτητα εχουν οι emotiva αλλα παλια ειχα rotel σε καποια φαση της ζωης μου και ημουν ευχαριστημενος σε ενα σημειο.. τωρα θα παμε αλλου.. για τους emotiva η 5+2 η 5+ 2monoblock παλι μεσα στο budjet ειμαστε.. preamp εσυ ποιον εχεις?

Reaction score
2.482
Yamaha RX-A2030.

Eιμαι πολυ ευχαριστημένος, δεδομένου του κόστους του και την χρήση του σε σαλόνι για 90/10 ταινίες/μουσική. Θα μπω σε σκέψεις αλλαγής, όταν μετακομίσω με το καλό και αφου πάρω πρώτα μια curved οθονούλα!

Reaction score
24
αν επαιρνα τον rx a 2030? και μου περισευαν και για τα atmos ηχεια? θα καναμε δουλεια?

Reaction score
2.482
αν επαιρνα τον rx a 2030? και μου περισευαν και για τα atmos ηχεια? θα καναμε δουλεια?
Όχι, διότι atmos υποστηριχθηκε απο την επομενη σειρα την Α-x040!

Μπορείς να βρεις τον 3040 http://www.lsound.eu/outlet/yamaha-rx-a3040-black-av-receiver-demo.html 1850 ή να πας για τον A2040 με 1350€ από Ελλάδα.

Αλλα, αν είναι να πας για ηχεια ταβανιού, περιμενε τους νέους ενισχυτες που θα έχουν και DTS:X υποστήριξη. Κρίμα είναι
ο Α2050, θα παιζει εκει γυρω στα 1400 όταν βγει, οποτε κάνε υπομονη.

Απλά να ξέρεις ότι ΜΟΝΟ οι 30άρηδες (όχι δλδ 2030-2040) παίζουν 11 καναλια. Οι 20άρηδες παίζουν μέχρι 9 κανάλια, οποτε αν πας για 7.2.4, τότε ο 3040/3050 ειναι μονοδρομος.

Reaction score
24
εχεις πολυ δικιο.. δν θελω να παρω κατι που μετα απο ενα χρονο max θα το σκοτωσω για να παρω κατι καλυτερο, οι ανταλλαγες μου τοσα χρονια ηταν πολυ ψυχοφθορες και εξαλλου πρεπει να κατασταλαξω καπου γτ υπαρχει και η οικογενεια.. τωρα αν μετα βγει αλλο φορμα ουτε που θα με ενδιαφερει.. απλα τωρα εμεινα με τα ηχεια να τα κοιταω και αυτα εμενα.. μετα θα μιλησουμε για προτζεκτορα..

Reaction score
2.482
Αν είσαι Αθήνα, μπορείς κάλλιστα ένα απόγευμα να κανονισουμε να περάσεις από το σπίτι μου να ακουσεις τον Yamaha με τον Emotiva.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster