ακουστικα μεχρι 300 ευρω...

Reaction score
766
θα παιξουν στην αρχη χωρις χωριστο ενισχυτη ακουστικων....συνδεμενα απευθειας σε pc σε μια asus xt...

βασικα ειμαι μεταξυ...

Sennheiser Momentum
AKG Q-701

το ενα ειναι ανοιχτου τυπου και το αλλο κλειστου...θα εχει τεραστια διαφορα στο τελικο αποτελεσμα?
τα Sennheiser ειναι ας το πουμε για χρηση και εκτος σπιτιου και οχι για πιο "σοβαρες" ακροασεις?

εχω δει και το Sennheiser HD 598, αλλα θελουμε να καθεται και στο ματι καπως...και τα συγκεκριμενα δεν...
οχι οτι τα AKG ειναι και "μοντελακια", αλλα βλεπονται...
και εχω επισης δει τα Grado SR80i...πολυ καλες κριτικες γι αυτα και σε καλη τιμη...υπαρχει βεβαια διαρροη ηχου απ τα ακουστικα σε περισσοτερο βαθμο λογο σχεδιασης...

τα θελουμε ολα οπως καταλαβατε με 300 ευρα max...ακροαση μουσικης και οχι παιχνιδια κλπ...μουσικη deep house, rock, jazz και γενικα απ ολα εκτος απο metal και trance...

Last edited:

Reaction score
766
ουπς...λαθος thread...παρακαλω ας μεταφερθει στα του ηχου...ευχαριστω!!

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Τα κλειστού τύπου, εκτός της ηχοαπομόνωσης τείνουν να έχουν και πιο ενισχυμένες χαμηλές συχνότητες.
Εγώ είμαι φαν των "κλειστού" γιατί μου αρέσει η ησυχία τους.
Τα 701 δεν θα στα πρότεινα. Δεν με κέρδισαν ποτέ.

Τα momentum γράφουν πως είναι πολύ καλά ακουστικά.

Εγώ θα σου προτείνω τα εξής με τα οποία πραγματικά εντυπωσιάστικα από την καθαρότητα/ανάλυση/σκηνική παρουσία/ισορροπία:

HiFiMan HE-400 ή Sennheiser HD600

http://www.amazon.com/Sennheiser-Dynamic-Professional-Stereo-Headphones/dp/B00004SY4H

Προσωπικά έχω λατρέψει τα HiFiMan!

Reaction score
766
ευχαριστω για τις πληροφοριες...

αυτα τα ακουστικα, αρχικα, θα μπορουν να παιξουν αξιοπρεπως, ακομα και με απευθειας συνδεση στη καρτα του pc?
αργοτερα βλεπουμε και για κανενα ενισχυτακο...εγκυκλοπαιδικα, σε ενισχυτες ακουστικων σε προσιτες τιμες, τι θα προτεινες?

τα ανοιχτου τυπου διαβαζω οτι εχουν πολυ καλυτερη αποδοση (λιγοτερες παραμορφωσεις λογο σχεδιασης) και στερεοφωνικη εικονα που δεν εχει σχεση με αυτα του κλειστου τυπου...αρνητικο τους οτι ακουγονται, αφου υπαρχει εξοδος του ηχου απο τη πισω πλευρα τους...δεν θελω να εχω την αισθηση οτι ο ηχος ακουγεται "μεσα" στο κεφαλι μου...απο τα ακουστικα θελω να εχω, οσο γινεται, τη ψευδαισθηση οτι ακουω κανονικα και οχι οτι ολα ακουγονται "μεσα" στο κεφαλι μου...σα να φοραω "ψειρες"...

αυτα που μου προτεινες τα βρισκω απ εξω μονο?....

τα momentum ειναι και πανεμορφα παναθεμα τα...

Gojakla

Reaction score
7.494
Πήγαινε σε ανοικτού τύπου αν δεν υπάρχει πρόβλημα να "ακούγεσαι".
Τα πράγματα είναι όντως όπως τα διάβασες.

Για την ενίσχυση, είναι σχεδόν υποχρεωτική για την κατηγορία ακουστικών που θές να κινηθείς.
Θα ακούσεις άλλα πράγματα. Όσο καλύτερη η ενίσχυση, τόσο καλύτερο και το αποτέλεσμα. Όπως και στα δικάναλα.

Reaction score
766
να σαι καλα "γιατρε¨μου...:)

θα κανω τη κινηση σε "ανοιχτου τυπου" και βλεπουμε...αλλωστε σπιτι θα παιζουν...ενισχυση και δω δλδ ε?...
δε θα ξεφυγουμε ποτες απ το τρυπακι του "χαλι-εντ"...:D

και παλι ευχαριστω

Gojakla

Reaction score
7.494
να σαι καλα "γιατρε¨μου...:)

θα κανω τη κινηση σε "ανοιχτου τυπου" και βλεπουμε...αλλωστε σπιτι θα παιζουν...ενισχυση και δω δλδ ε?...
δε θα ξεφυγουμε ποτες απ το τρυπακι του "χαλι-εντ"...:D

και παλι ευχαριστω
Δεν φεύγεις από το τρυπάκι του χαΛι-εντ γιατί και τα ακουστικά είναι ένας μικρόκοσμος από μόνα τους.
Το Head-Fi είναι εξίσου σοβαρό τριπάκι, για μένα είναι απολύτως απολαυστικά (μερικές φορές δεν θέλω να πάω στο κυρίως σύστημα) και αν από την αρχή πας σε ένα σεταπάκι σωστό, δεν χρειάζεται να ξανασχοληθείς.

Έχω φίλο που πουλάει σε άριστη κατάσταση τα HiFiMan τα 300ρια. Με τιμή στα 120εούρος... !
Πάρα πολύ καλά ακουστικά. Για πρώτη επαφή (πρώτη επαφή σου δεν είναι με ακουστικά?) θα σου πρότεινα να τα έχεις στο μυαλό σου.... και με τον παραπάνω κλώνο που σου παράθεσα, έκλεισες για πολύ καιρό.

:drinks:

Reaction score
766
καλα το λες...μικροκοσμος απο μονα τους...

πρωτη φορα ασχολουμαι με ακουστικα....ευχαριστω για την πληροφορια για τα ΗΕ300, αλλα θα παω μαλλον σε αγορα καινουργιου σετ, ετσι για να ανοιξω σελοφαν και να μυριση "καινουργιο"..."βλαμμενος" ειμαι λιγο...το χουν ψαξει ειδικοι, αλλα μπαα...σηκωνουν τα χερια ψηλα...

κριμα να μην βγαινουν ανοιχτου τυπου στο σουλουπι των momentum ...αλλα μαλλον στον ηχο θα ειναι η νυχτα με τη μερα, σε σχεση με ενα καλο "ανοιχτο"...

:thumbsup:

Last edited:

Reaction score
6
Για ενισχυτή ακουστικών θα σου πρότεινα αυτόν εδώ τον κλώνο έχει τα μισά λεφτά από τον lovely cube και τα υλικά του είναι εξίσου καλά, χάνει μόνο στο φινίρισμα λίγο. Τον έχω αγοράσει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλά "φοράει" τον NE5532 αντί για τον OPA2134 (με 100 ευρώ που κάνει με τα μεταφορικά δεν μπορείς να του προσάψεις και τίποτα!)

A

amoustakas

Guest
Αυτά παίζουν άνετα και με κάρτα του pc. Πολύ καλός και ξεκούραστος ήχος. Δεν είμαι Ο ειδικός στα ακουστικά, αλλά αυτό που με ενοχλεί στα ανοικτού τύπου είναι ότι και εσύ ακούς τους γύρω θορύβους, όχι μόνο οι άλλοι εσένα. Οι θόρυβοι του γύρω περιβάλλοντος είναι ότι χειρότερο στις μουσικές ακροάσεις και δυστυχώς στο σπίτι πάντα υπάρχει ένα πλυντήριο να δουλεύει, ένα παιδικό να παίζει, η γυναίκα να πλένει τα πιάτα κλπ... Τα κλειστού τύπου κόβουν πολύ (όχι εντελώς). Τα ανοιχτού είναι σαν να μη φοράς. Με κλειστού τύπου μπορείς αργά το βράδι να δίνεις εντάσεις χωρίς να ακούγεται σχεδόν τίποτα. Αν είσαι εργένης και έχεις ήσυχο περιβάλλον τότε δεν έχεις τα παραπάνω θέματα. Αν όχι, πρέπει να τα λάβεις σοβαρά υπόψη.

Gojakla

Reaction score
7.494
Οι εντάσεις, αφορμή παίρνω επειδή αναφέρθηκε, είναι θέμα που χρήζει μεγάλης προσοχής σε ακροάσεις με ακουστικά.
Είναι εύκολο να σε "ρουφήξουν", να παρασυρθείς και να ανοίξεις την ένταση... είναι όμως πολύ εύκολο να πάθουμε ζημιά (ακόμα και με σύντομες ακροάσεις) και πρέπει ΠΑΝΤΑ να είμαστε σε αφύπνιση όσον αφορά το θέμα.

Αυτά και καλό σας βράδυ... :drinks:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.695
Τι ζημιά μπορεί να πάθει κάποιος που ακούει μουσική από ακουστικά;
Εννοείς αν είναι μεγάλη η ένταση του ήχου;
Αν ναι, πόσο μεγάλη στάθμη μπορούν να σηκώσουν τα ακουστικά;
Εγώ ακούω (όταν ακούω) εδώ και πολλά χρόνια από τα ακουστικά Sony CD850
Είναι κλειστού τύπου, ειδικά για χρήση Dj και ανεβάζουν μεγάλες εντάσεις χωρίς παραμόρφωση.
Τα χρόνια όμως πέρασαν και πάλιωσαν, τα μαξιλαράκια έλιωσαν επιφανειακά και γέρασαν.
Οπότε κάποια στιγμή θα τα αλλάξω και θα πάρω πάλι κλειστού τύπου.
Είμαι κι εγώ φαν των ακουστικών κλειστού τύπου.
Άσε που δεν θέλω να ακούει ο άλλος τι ακούω εγώ, μη γίνουμε και ρεζίλι.
Άντε να σ' ακούσει ο άλλος ότι ακούς Fausto Papetti ή κανένα Rondo Veneziano τι θα πει;

Reaction score
29.594
Γιατί ρε Μιχάλη το rondo veneziano είναι υπέροχο κομμάτι.Το δε anonymo veneziano επίσης εξαιρετικό.
Ο fausto έχει παίξει εξαιρετικές μουσικές.
Γιατί να ντρέπεσαι?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.695
Γιατί ρε Μιχάλη το rondo veneziano είναι υπέροχο κομμάτι.Το δε anonymo veneziano επίσης εξαιρετικό.
Ο fausto έχει παίξει εξαιρετικές μουσικές.
Γιατί να ντρέπεσαι?
Συμφωνώ απόλυτα. Τους δίσκους μου Rondo Veneziano τους έχω 30 χρόνια (βινύλια)
Αλλά ο άλλος που ακούει π.χ. Γιάννη Ξανθιώτη με κοροϊδεύει και μου λέει "τι μαλ@κίες είναι αυτές ρε;"
Που να μ΄ακούσει ότι ακούω και την Carmen του Bizet.

Gojakla

Reaction score
7.494
Ναι Μιχάλη, εννοώ πως τα τύμπανα μπορούν τα τραυματισθούν από τις υψηλές εντάσεις σε ακροάσεις με ακουστικά...

Δεν γνωρίζω να σου πώ μετρημένα σε db πόσο ανεβάζουν... αυτό που ξέρω είναι πως δεν χρειάζονται οι υψηκές στάθμες που ξέρουμε από τα κλασσικά ηχεία για να γίνει η ζημιά...
Επειδή τα ακουστικά εφάπτονται στα αυτιά μας, η ζημιά γίνεται σε λιγότερα db από όσα συνηθίζουμε από το κλασσικό μας σετ απ.
Γιατρός δεν είμαι, απλά εφιστώ την προσοχή... κάντε και μια έρευνα στο διαδύκτιο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo