απο 16:9 σε 2,35:1...

Reaction score
766
αν κανεις σκεφτόταν ν αλλάξει οθονη και απο σταθερή 16:9 στις 92", να παει σε 2,35:1 και η μεγιστη αποσταση μεταξύ οθονης και καναπε ειναι 3,5 μετρα (αποσταση οθονης-προβολεα 3.70μ), σε ποσες ιντσες ιδανικα πρεπει να παει, για να εχει και μεγαλη εικονα και σωστο αποτέλεσμα βάση των αναλογιών?

υπαρχει οθονη με αυτο το καδρο που να εχει γκρι πανι?...μιας και θα παιξει σε σαλονι και το γκρι που εχω τώρα βοηθάει...τις περισσότερες πάντως, με ασπρο τις βλέπω...
και μιας και θα παιξει σε σαλονι, υπάρχει περιπτωση οι curved 2,35:1, να δινουν ακομα καλυτερο έλεγχο στις ανακλασεις?...ή αυτό δεν έχει να κανει και το curved εξυπηρετει άλλους σκοπούς?...

οχι stewart οθονες...γήινα πράγματα...σταθερή οθόνη πάντα...και σε σχετικά προσιτή τιμή...

σε elite έλεγα...αλλα γκρι πανι θα βρούμε σε αυτή την αναλογία?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.812
Εγώ απο τα 3,80 μέτρα βλέπω 137", άρα γύρω στις 130" είναι μια χαρά.

Θα ντύσεις μαύρο τον τοίχο πάνω και κάτω απ' την οθόνη; Αν δεν έχεις σκοπό να το κάνεις, χρειάζεσαι αναμορφικό φακό.

Οι curved δίνουν πολύ καλύτερο έλεγχο, αλλά θα είναι ακριβότερες και είναι σχεδιασμένες για αναμορφικούς φακούς.

Σε τι απόσταση είναι ο προβολέας;

Last edited:

Reaction score
766
zizik η οθονη αν παω σε 2,35 μπορεί να πάει ελαχιστα πιο αριστερα...
δες πως ειναι η υπάρχουσα (παλια φωτο)

μπορεί να παει γυρω στα 10cm πιο αριστερα...αλλα και δεξιά που εχω χώρο, δεν θελω να παει πολυ, γιατί θα πρεπει να τραβηξω και το καναπε κι αυτόν πολυ δεξια και δεν βολευει...

επισης για τις ανακλασεις, θα γίνουν ξύλινα κουτια δεξια-αριστερά, που θα ντυθουν μαυρο βελουδο...αυτό εχει ηδη αποφασιστει και ειναι η πιο φτηνη λύση...μεσα θα εχουν κουρτινα, που θα βγαινει και θα μπαινει...αλλα οταν το ξεκινησω θα πω περισσότερα...

γι αυτό λεω οτι μεχρι 10cm απο αριστερα μπορώ...γιατι θελω χωρο και για το κουτι, που θα ειναι γυρω στα 50-60cm πλατος, εκαστο...ο τοιχος κατω απο την οθονη θα ντυθει μαυρο βελουδο οσο πιανουν τα κουτιά...θα γινει καπως ετσι...ειτε σε 16:9, είτε σε 2,35

και τωρα να μην αλλαξω οθονη, οταν αλλαξω θελω να μπορω να βαλω και τα κουτια παλι δεξια-αριστερα...οποτε δεν μπορώ να βαλω την οθονη να ξεκιναει τερμα αριστερα...ασε που θα πεφτει και πανω στο ηχειο...οποτε...

αποσταση καναπε-οθονης 3.5m και οθονη-προβολεα 3.7m (και ο οποιος δε παει πιο πισω γιατί εχει ήδη μπει η βαση και δεν ξανατρυπάω ταβανι)... με βαση αυτό οπως το βλεπετε, χωρις ιδιαιτερες μετακινησεις καναπε (ο προβολεας δε παει πουθενα), ποσες ιντσες σε 2,35?...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.812
Για το επάνω και κάτω φως που θα βγαίνει απ' τον προβολέα όταν ανοίγεις την εικόνα δε μου λες τι θα κάνεις.
Επίσης, με τον προβολέα που έχεις δεν γίνεται.

Reaction score
5.535
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να στριμώξεις ηχείο δαπέδου αριστερά και δεξιά της οθόνης και να χάνεις έτσι επιφάνεια οθόνης. Κι αντί να έχεις οθονάρα να "μαυρίζεις" τοίχους.

Ο χώρος φωνάζει για σετάπ τύπου Zizik με τρία οριζόντια ηχεία κάτω από την οθόνη. Το μικρό καλοριφεράκι στη γωνία μπορεί να αφαιρεθεί.

Προσωπικά θα μου άρεζε κι ένα έπιπλο κάτω από την οθόνη πέρα ως πέρα, το οποίο να ενσωματώνει τρία εντοιχιζόμενα ηχεία (όπως Klipsch Heresy ή KL-650-THX) εναλλάξ με τα δύο σαμπ, Και ψηλά στην ένωση τοίχου και ταβανιού δυο JBL Control Now για front height.
Αλλά, that's me. :)

Reaction score
766
Για το επάνω και κάτω φως που θα βγαίνει απ' τον προβολέα όταν ανοίγεις την εικόνα δε μου λες τι θα κάνεις.
Επίσης, με τον προβολέα που έχεις δεν γίνεται.
το χαμηλο ρακ και τα μηχανακια εφυγαν κατω απο την οθονη....εχει μεινη πλεον το κεντρικο και η βαση του..(.σορυ, απο κινητο)

το τραπεζακι θα παει λιγο πιο πισω και θα καλυφθει και το τζαμι με υφασμα σε σκουρο χρωμα, για να μην εχω εξτρα ανακλασεις....
το τσοκ και το φιλτρο θα φυγουν απο αριστερα...
επισης το καλοριφερ μαλλον πως θα φυγει κι αυτό... θα δω...
εχει αγοραστεί χαλι τετραγωνο σκουρο,που ξεκιναει κατω απο τον καναπε και φτάνει μεχρι τον τοιχο που καθεται η οθονη...
και ψιλοξεκινησα και τη κατασκευή των κουτιων σιγα σιγα, για να τα βαζουμε πάνω, να βλεπουμε τι δυσκολιες συναντάμε και να διορθώνουμε...

το ταβανι θα βαφτεί τελικά ενα χρώμα σκουρο, αλλα και να τα ταιριάζει με τους τοιχους, οι οποίοι τελικά δεν θα βαφτούν...μια αποχρωση καφέ μάλλον αλλο οχι πολυ σκουρα...δεχομαι και προτασεις γι αυτό...

για ακριβώς πάνω απο την οθονη zizik δε ξερω τι θα κανω...τιποτα να βγαινει και να μπαίνει?...δε ξερω...

.δεν υπαρχει τιποτα πλεον...τα μηχανηματα τα περιμένω, αλλα θελω ωστόσο να τελειωνω με τα κατασκευαστικά..
όπως βλεπετε εχω δουλειά να κανω...

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.812
Κάνε κάτι απλό: Άνοιξε όλο το zoom στον προβολέα, και μέτρησε το πλάτος της εικόνας.

Reaction score
766
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να στριμώξεις ηχείο δαπέδου αριστερά και δεξιά της οθόνης και να χάνεις έτσι επιφάνεια οθόνης. Κι αντί να έχεις οθονάρα να "μαυρίζεις" τοίχους.

Ο χώρος φωνάζει για σετάπ τύπου Zizik με τρία οριζόντια ηχεία κάτω από την οθόνη. Το μικρό καλοριφεράκι στη γωνία μπορεί να αφαιρεθεί.
Γίαννη το ξανασκεφτηκα με οριζοντια ηχεία, γιατί μου το χαν ξαναπει τα παιδια εδώ...
αν πηγαινα σε οριζόντια ηχεία, απο αυτά που εχω δει γουστάρω ελαχιστα, δλδ τα focal αλα zizik...αλλά επειδή ακουω και μουσική (ενα setup), η οριζοντια τοποθετηση, δεν δημιουργεί ψιλοπροβλήματα?...και προτίμησα να μη τα μπλεξω περισσότερο τα πράματα...και πηγα σε κλασικες λύσεις,,,το καλοριφερ ισως το βγαλω...θα δω...

επισης θα πρεπει να "σκοτώσω" καινουργια μηχανακια που μολις πριν λιγο καιρο πηρα και δε μου παει καρδια παλι να χανω φραγκα...σε ποιον παει ετσι που ειναι τα πράματα?...

ας παρουμε ως δεδομενο αυτό το setup που ξερεις...όπως θα γινει...λες να μπαίνει η οθονη?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.812
...αλλά επειδή ακουω και μουσική (ενα setup), η οριζοντια τοποθετηση, δεν δημιουργεί ψιλοπροβλήματα?
Τα προβλήματα δεν τα δημιουργεί η οριζόντια τοποθέτηση αλλά το χαμηλό ύψος. Και υπάρχουν στη μουσική (που δεν ακούω ποτέ εκεί).

Reaction score
766
Κάνε κάτι απλό: Άνοιξε όλο το zoom στον προβολέα, και μέτρησε το πλάτος της εικόνας.
οταν ερθει το προβολι θα το κάνω...:)

με αυτό το τροπο θα υπολογίσω δλδ?...οταν ειχε ερθει ο καλιμπρατορας τον ειχα ρωτησει για 2,35...κατι μου ειπε για δυσκολιες στο χωρο και με βαση το πως θα ειναι στημενο το setup, αλλα δε θυμαμαι...θα τον ξαναρωτησω...

για να μην παρεξηγηθώ...
η ερωτηση μου μπορει να πει κανεις οτι ειναι και για μελλοντικά...δλδ αν με βαση τη τοποθετηση που εχει ξεκινησει, μπορεί εστω και αργότερα, να μπει κατι πιο "cine" σε οθονη, χωρις να χρειαστεί να ξαναμπω σε διαδικασια ανακατασκευής των παντων...

σιγουρα λύσεις πολλες να κανεις "παπαδες", υπαρχουν...αλλα στην προκειμενη περιπτωση, αν θελω απο 92" να παω σε 2,35, τι ειναι καταλληλο, ωστε απλα τα υπόλοιπα, να ψιλοκουμπώσουν επανω?...κι αν χρειαστει να κανω λιγες μετατροπές...

αλλιως το αφηνω ως εχει...το budget μου εχει ηδη ξεφυγει αρκετά...

Reaction score
766
Τα προβλήματα δεν τα δημιουργεί η οριζόντια τοποθέτηση αλλά το χαμηλό ύψος. Και υπάρχουν στη μουσική (που δεν ακούω ποτέ εκεί).
δε λεω οτι δεν ειναι καλα...με με παρεξηγήσεις...

απλα για να μην μπλεξω με τετοιου ειδους διλλήματα, ακολουθησα τη πεπατημενη...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.812
Άσε ρε που μου βρίζεις τα ηχεία. Τα έχω ακούσει εγώ. :rolleyes:

Απλώς ανέφερα ότι το πρόβλημα είναι ύψους και όχι οριζόντιας τοποθέτησης. Στα στούντιο τα συγκεκριμένα τα χρησιμοποιούν οριζόντια συνήθως, αλλά ψηλά.

Reaction score
766
Άσε ρε που μου βρίζεις τα ηχεία. Τα έχω ακούσει εγώ. :rolleyes:

Απλώς ανέφερα ότι το πρόβλημα είναι ύψους και όχι οριζόντιας τοποθέτησης. Στα στούντιο τα συγκεκριμένα τα χρησιμοποιούν οριζόντια συνήθως, αλλά ψηλά.
ναι...δεν ειναι "χάλιεντ" τα ηχεία σου...πες που θα πας να τα πετάξεις, να πάω μια βολτα...:D

μπορω βεβαια να φτιαξω βασεις και να τα ανεβοκατεβάζω, αν ειναι για χρηση σε μουσική...ο Μιχάλης θα τη πληρώσει πάλι...
αλλα φαντάζεσαι να κανω συνεχεια αυτό το πράμα?...
τσαμπα πηρα και τον para μετα...

ουφ...:O_o:

Reaction score
5.535
Σόρι, αλλά η 92'' είναι "τηλεόραση". Και θυσιάζονται οι 120'' ή και οι 133" γιατί; Για να μπουν "κολώνες" δεξιά-αριστερά;

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι κολώνες υπερτερούν των κοντών ηχείων στο στήσιμο σκηνής, αυτό το προτέρημα εξουδετερώνεται, αφού το αριστερό ηχείο θα είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στη γωνία.

Reaction score
766
γνωμες ζητάω Γιαννη,,,,καλα κανεις και λες...τι σορυ?...

μαλλον ομως πως θα το αφησω ετσι...προς το παρόν, αλλα εχουν εχουν παρει σειρά...να δουμε πως θα παει εκει που εχουμε ανοιξει μετωπα...

προτρεχω...και μ αρεσει που σου ειπα κιολας, πως δε θα ασχοληθω με την οθονη, πριν τελειωσω με τ αλλα...

μικρη μου φαινεται και μενα λιγο, αλλα φιλε για τους λογους που ειπα πιο πανω, δεν θα παω σε οριζοντια...μη με μαλωνεις...:D

Reaction score
5.535
Για το καλοριφέρ μόνο σε μαλώνω. Τόσα κάνεις, το καλοριφεράκι κολλάς να ξηλώσεις;

Κι αν τόσο πολύ το χρειάζεσαι, κάντου μια προέκταση και βάλτο ένα μέτρο πιο μπροστά.

Reaction score
766
Για το καλοριφέρ μόνο σε μαλώνω. Τόσα κάνεις, το καλοριφεράκι κολλάς να ξηλώσεις;

Κι αν τόσο πολύ το χρειάζεσαι, κάντου μια προέκταση και βάλτο ένα μέτρο πιο μπροστά.
:thumbsup:

Reaction score
5.535
To κλασικό ύψος ηχείου που δημιουργεί πρόβλημα με την οθόνη. Ούτε 1,20-1,30 που να πεις τουλάχιστον "έχω ηχειάρα, τι να κάνω", ούτε 80 πόντους που να μπορέσεις να το χωρέσεις κάτω από την οθόνη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.148
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun