απο 16:9 σε 2,35:1...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.243
Περιπου τοσο ειναι και τα δικα μου και πριν βαλω τον προβολεα πιστευα οτι θα εχω προβλημα. Τελικα η οθονη ανοιγει σε ολο το διαθέσιμο πλάτος πανω απο τα ηχεια. Καθως ειμαι ξαπλα στον καναπε απεναντι μπορω να σου πω οτι με εχει βολεψει ετσι. Οταν καποια στιγμη δοκιμασα με πιο χαμηλα ηχεια δεν αποκομισα κατι καλυτερο στη θεαση, επειδη εχασα σε ηχο γυρισα παλι στα ψηλα δαπεδου που ειχα. Σιγουρα θα παιζει ρολο και η συνηθεια. Παντως θα προτεινα να δοκιμασεις ανοιγμα οθονης πανω απο τα ηχεια.

Reaction score
766
να βαλω την οθονη δλδ πανω απο το υψος του ηχειου?

τοσο ψηλα δε με βολευει στη θεαση...δεν ειμαι ξαπλα οταν βλεπω...

thanks for the tip...

Reaction score
766
To κλασικό ύψος ηχείου που δημιουργεί πρόβλημα με την οθόνη. Ούτε 1,20-1,30 που να πεις τουλάχιστον "έχω ηχειάρα, τι να κάνω", ούτε 80 πόντους που να μπορέσεις να το χωρέσεις κάτω από την οθόνη.
ανοιγω μεγαλη κουβεντα και το ξερω...και θα βγω και εκτος θεματος...αλλα πηρα π πηρα τη κρυαδα Γιαννη απο την αλλοδαπη...οποτε θα σε ρωτησω...

πες μου ποια ηχεια εχουν χαρακτηριστικά όπως:

σχετικα ευκολο σα φορτιο για να μη ζοριζεται ο ενισχυτής, εχουν κινηματογραφικό αλλα και μουσικό χαρακτηρα (δεν βγαζουν δλδ τον κλινικό - σκληρό στις υψηλες εντασεις και χωρις "ατμοσφαιρα" ηχο των Monitoraudio που λες) γιατι θα παιζουν και μουσικη και ταινιες...
κοστιζουν περιπου 3,5K + 1Κ κεντρικο και εχουν και πακετο κουρδισμενα με τα υπολοιπα τα surround, σε dipole διαταξη...
τελος, να μπορουν να μπουν σε σαλονι, (δλδ θελω και εμφανιση) γιατι δεν εχω αλλο χωρο και δεν μπορώ να βαλω καθαροαιμα

πχ jamo D 600

εκτος απο κλιπς...δεν θελω να παω σε κλιπς...γιατι απλα δε μου αρεσει η φατσα τους...κι ας με γιουχαρετε
ολα σε κλασικη διαταξη και οχι οριζοντια...

κατι μου ειχες πει για τα xtz...αλλα ειναι ψιλοαναισθητα και δεν εχουν surround...πρεπει να παρεις παλι 2 ιδια για πισω...και παει ψηλά ο αμανες...

πες μου σε πμ αν θες,,,,

Reaction score
5.535
Ο χώρος σου φωνάζει δυο λέξεις:

Baffle Wall

Να είχες κανά γωνιακό τζάκι να σε περιόριζε, να το δεχόμουν, αλλά έτσι όπως είναι ο χώρος σου είναι ιδανικός για wall-to-wall ξύλινη κατασκευή, με τα ηχεία εντοιχισμένα.

Reaction score
766
Ο χώρος σου φωνάζει δυο λέξεις:

Baffle Wall
αυτό Γιαννη και dedicated να ειχα, δεν θα το εκανα...ειμαι απ αυτους που του αρεσουν να βλεπουν τα μηχανακια (τα ηχεια βασικα)...οφθαμολουτρο...οχι εντιχοισμενα...δαπεδου ή σε βασεις τα τρια μπροστά...τα surround δε με νοιάζει...προϋπόθεση να μην εμποδιζουν βεβαια και να υπαρχει προβλημα στην ακροαση ή τη θεαση...οπότε και τα jamo που είπα πιο πάνω, κακώς τα ανάφερα..δεν θα τα εβαζα...βιτσιο θες να το πεις?...ανωμαλια θες να το πεις?...όλα μαζι...οπως και να το πεις, αυτό θελω...:prankster:

υπαρχουν λύσεις οπως λες, που εκτοξευουν το τελικο αποτελεσμα και μάλλον οι κλασσικες λύσεις, όπως αυτες που λέω εγω, δεν μπορουν να τις ανταγωνιστούν...αλλά ψαχνω να ικανοποιήσω και την αποδοση και το "οφθαμόλουτρο"...αφου αυτό με αρεσει?...τώρα στα γεράματα θα αλλάξω?...δεν αλλαζω...τι, ψέμματα να σου πω?...αλλα μ αρεσει, οταν θα κατσω ν ακουσω μουσικη, να καθομαι κλασσικα, με τα ηχεια να με κοιτανε, να ειναι κατι πιο άμεσο..παρα να καθομαι στο καναπε και να παταω το cd και μια στιγμη να μου ρχεται ο ηχος απ το πουθενα και αυτό ήταν...δε πα νανε οτι θελει..."παπάδες" να παίζει...δε το πιανω το feeling έτσι...άλλοι το γουστάρουν...και γω μαζί τους και ολα καλά...να του πω εγω του αλλου, πως θα απολαμβανει τις προσωπικες του στιγμες?...άστο...έχεις να κανεις με ιδιοτροπο πελάτη...αν ησουν πωλητης, μπορει και να με χες στείλει στο διάολο...γι αυτό και με τα σαμπ τοση πρεμουρα ΚΑΙ για αποδοση ΚΑΙ για φάτσα...δεν υπάρχει περίπτωση ουτε μια, να κρυφτούν κάπου αν καταφερω να τα πάρω...

περι ορεξεως...

σε κλασικες λυσεις τα ηχεια που ειχα ψάξει, αντι τα Monitor ήταν αυτά:

Tannoy Precision 6.4 (με το αντιστοιχο κεντρικο-surround κλπ κλπ)
Zingali Zero Dieci κλπ κλπ
Kef R 700 κλπ κλπ
και μερικά άλλα, δε θυμαμαι...όλα όπως βλεπεις, κλασσικες "σαλονατες" λύσεις...

(κλεινω την παρένθεση περι ηχειών...ευχαριστώ και οτι ειπαμε νερο κ.......)

Last edited:

Reaction score
766
ωστοσο οθονη, που να ψιλομπαινει με το στυλ τοποθετησης ηχειων κλπ κλπ στο χωρο μου, είδα μια όπως αυτή την Elite Lunette (πιο μικρή απ οτι της φωτο βεβαια)...

θα δω για τιμές και θα κανω και μια ερώτηξη στο καλιμπράτορα...

Reaction score
5.535
Τα ηχεία δεν είναι παρένθεση, γατί προδικάζουν (και καταδικάζουν) το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά το μέγεθος και το στήσιμο της οθόνης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες του χώρου και τις προτιμήσεις τις δικές σου, αυτό που θα ταίριαζε στην ουσία θα ήταν μια 80'' τηλεόραση, κανονική TV εννοώ και ούτε καν προβολέας, ώστε να χωρέσουν όλα τα ηχεία και τα σαμπ σε piano black με τη σειρά όπως θες να τα βάλεις και το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακά αποστράπτον, κόντρα στον άσπρο τοίχο.

Τα καφάσια και οι μπερντέδες μακάρι να πετύχουν, αλλά και μόνο η σύλληψη της ιδέας έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις απόψεις σου περί καλαισθησίας.

Κάπου δηλαδή φάσκεις και αντιφάσκεις. Καλό είναι βέβαια να τα θέλεις όλα, αλλά κατά την άποψή μου θυσιάζεις πολλά για να κερδίσεις λίγα.

Το "σαλονάτο" σύστημα δεν είναι αυτό που έχει στη σειρά αραδιασμένα ηχεία, σαμπ καλώδια και συσκευές, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Θέλεις να πεις ότι σαλονάτο δεν είναι αυτό (σε κλασική γραμμή)

ούτε αυτό σε πιο μοντέρνα γραμμή:

αλλά είναι αυτό;

Reaction score
766
όλες τις πιο πάνω φωτο που έβαλες, δεκτές (εκτός τη τελευταία)...:D

αλλά με τα ηχεια έξω και οχι εντιχοισμενα...σίγουρα, αμα υπάρχει χώρος, τοτε δεν αποτελει πρόβλημα το ηχειο έξω...

επίσης και αυτή που έβαλα εγώ, (μειον το επιπλο, με τα B&W και την οθόνη σε μικροτερη διασταση), θεωρώ οτι δεν απέχει πολύ απ αυτό που θέλω να κάνω εγώ...

προτιμήσεις Γιάννη...συμβιβασμούς θα εχω βέβαια...δεν γινεται να τα χω όλα....

Reaction score
5.535
Ναι, αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχεις χώρο αριστερά, αυτό είναι το πρόβλημα. Κι με αυτό το δεδομένο ξεκίνησα τη συζήτηση για baffle wall, όχι από θέμα γούστου.

Με το καλοριφέρ + κάποια αναγκαστική απόσταση μέχρι το αριστερό ηχείο, μέχρι να ξεκινήσει το ορατό πλαίσιο της οθόνης, και με τον καναπέ ταυτόχρονα να είναι στημένος κι εκείνος αριστερά, το μέγεθος της οθόνης μειώνεται δραματικά.

Reaction score
766
το καλοριφερ θα βγει...

το ταβανι θα βαφτει μια αποχρωση καφε...κατι σαν αυτό...

το καναπε λιγο πιο δεξια θα τον παω αν χρειαστει...λίγο...και θα μπουν και οι κατασκευες...οσο πιο καλαισθητες γίνεται...

για καλο το λες....αλλά, θα κανω και γω (και η άλλη:wink:) συμβιβασμους...ετσι που με αρεσει, δε γινεται ειπαμε να τα πετυχω όλα...το ιδανικο?....παω σε νεο χωρο, τον φτιαχνω απ τα μπετά όπως τον θελω και παπαλα...θα συμφωνήσεις μαζί μου...αλλα μου λείπη κανα κατομμυριο...:D

Reaction score
5.535
Ε, αν μπορείς να πας και λίγο δεξιά τον καναπέ, δεν υπάρχει πρόβλημα, και 133" οθόνη 16:9 χωράει.

Το αριστερό ηχείο μπορεί να μπει μπροστά από το καλοριφέρ με κλίση προς τα εσένα. Δηλαδή όχι στην ευθεία του πίσω τοίχου. Έτσι το ηχείο δεν θα ενοχλεί το ορατό πλαίσιο ούτε γι' αυτόν που κάθεται αριστερά στον διθέσιο. Και ταυτόχρονα θα μπορεί να στηθεί η οθόνη με μόλις 10 εκ. απόσταση από τον αριστερό τοίχο. Και δεν θα χρειάζεται να αφαιρεθεί και το καλοριφέρ.

Να φανταστείς σε μένα η απόσταση είναι 3,30μ. τοίχο με τοίχο και χώρεσα έτσι 133'' οθόνη (3,11x1,80μ), με ορατό πλάτος οθόνης 2,99μ! Χωρίς να ενοχλούν τα 15ιντσα main.

Reaction score
766
και αυτο γίνεται...δεν ειχα σκεφτεί να μπει το ηχειο στη θεση που λες...ανετα μπαινει...

ο καναπες και ενα τετραγωνο "πουφ" ειναι αυτό που βλεπεις, το οποιο θα παει απο δεξια πλεον, που υπαρχει χωρος και δεν θα εμποδιζει...

καλα, εσυ που μπορεις να παρεμβεις σε οτι θες, δε το συζητώ...επιβαλλεται να "παιζεις"...και καλα εκανες και διαχωρισες το setup σε 2 κομματια...

θα το παλεψω και γω Γιάννη...:D

Reaction score
5.535
Είσαι βασιλιάς και δεν το ξέρεις!

Κλαίγεσαι ότι δεν έχεις dedicated, αντί να χαίρεσαι που έχεις μπροστινό τοίχο στον οποίο μπορείς να κάνεις πράματα και θάματα!

Ας είχα εγώ τέτοια λαχταριστή κενή αριστερή γωνία στον μπροστινό τοίχο στο σαλόνι και θα σου έλεγα εγώ τι θα έβαζα...

Εννοείται Klipschorn!

Reaction score
766
Ας είχα εγώ τέτοια λαχταριστή κενή αριστερή γωνία στον μπροστινό τοίχο στο σαλόνι και θα σου έλεγα εγώ τι θα έβαζα...

Εννοείται Klipschorn!
έτσι...βασιλιάς ναι...αλλα κουμάντο ποιος κάνει...

άσε, προσπαθω απο το πρωι να βρω μια ψιλοακρη απο DHL μεσω γνωστου που ξερει και καλα και εχει ακρη,για να δω τι θα κανω...

επίσης εχουμε ψιλοκολλήσει και με το θεμα "βαψιμο ταβανιου"...σε μια γηινη αποχρωση θελαμε υποτιθεται...και ενω ειχα καταλήξει σε κατι σαν αυτο, τώρα υπάρχει θεμα...μήπως καλύτερα το ένα?...μηπως το άλλο?...

μηπως να το βάψω να τελειωνω και σε οποιον αρέσει?...

μια χαρα χρώμα...και παει και με το υπολοιπα...

Reaction score
15.543
τι χωρος μενει αν βαλεις τα L-R ετσι ωστε να εχουν την ανεση τους για την μουσικη ?

απο 3.5μ αποσταση,reference οθονη σε 237/1 ειναι τα 2.8μ πλατος το οποιο σημαινει 120"

μπορεις να πας και σε λιγο μεγαλυτερη βεβαια...αν σε παιρνει.:p

δεν προτεινω 16/9 οθονη ......

τωρα για curve screen με αναμορφικο οι τιμες ξεκινανε απο 4κ οθονη και φακος...
....αν θες την ησυχια σου πρεπει να ανεβεις σε φακο δλδ μονο ο φακος ενα ταλαρο.

η curve screen ειναι καλυτερη σαν τελικο αποτελεσμα εικονας.....

για ποιον προβολεα λες ; για να δουμε τι μπορει να κανει...

Reaction score
766
Κώστα, επειδή κατι εκανα και βγηκε η φωτο τη ξαναβαζω...

αρχικό σχεδιο το παρακατω, το οποίο επεξεργάζεται...

λοιπον...
το καλοριφερ φευγει...

αρα απο αριστερά όπως ειναι η φωτογραφία έχω κενό 75cm (δλδ αποσταση πλαινου τοιχου-πλαισίου οθονης)...

η οθονη, αν παω σε 2,35, την υπολογίζω να ξεκινάει το πλαίσιο της, το πολύ +15cm (άντε 20) πιο αριστερά απο οτι βλεπεις τωρα οτι ξεκιναει η υπάρχουσα οθόνη...δλδ να "φάω" απο τα 75cm, τα 20 πες και να μείνουν διαθέσιμα μεχρι τον πλαινό τοιχο 55cm

σε αυτά τα 55cm κενό θα μπει το αριστερό ηχείο...και απο πίσω απο το ηχειο, θα μπει η κατασκευή που λεω, που ειναι πλάτους 50cm, και θα ντυθει μαύρο βελούδο κλπ κλπ...

απο δεξιά τώρα...o καναπες δε μπορει να πάει πολυ δεξιά....το περιθώριο που του δινω για να μετακινηθεί είναι και εκει maximum 20cm δεξιότερα απ οτι ειναι τώρα....αρα και η οθονη δε μπορει να ξεφευγει πολυ απο δεξια...να της δωσω δλδ αερα απο δεξια και να παω σε 150 ιντσες...λεμε τώρα...θα πρεπει να βαλω το καναπε στο αλλο δωματιο...:D

αν υπολογίσεις λοιπον τα 20cm απο αριστερά και τα 20cm απο δεξιά (η οθόνη τώρα ειναι 92" - δλδ πλατος 2m αν δε κανω λάθος), μπορώ να πάω σε μεγιστο πλατος οθονης 2,40, άντε 2,50...

επίσης απο τη δεξια μερια, ειναι ο διαδρομος της εισοδου στο σπιτι...αν η οθονη βγαινει πολυ δεξιά, αντιστοιχα το ηχειο θα παει κι αυτό δεξιοτερα....θα αρχισει να εισχωρει στον διαδρομο...οποτε θα εχω και θεματα ηχου κλπ κλπ...τα οποια βεβαια έχω και τωρα...αλλα μη το χειροτερεψουμε...

αυτά...εκτος και κατι μου διαφεύγει....

το προβολι θα ειναι ο 55αρης σονυ...

Last edited:

Reaction score
15.543
αφου μιλαμε για 2.4μ πλατος,τοτε παρε μια 16/9 δλδ 110"
..απο τα 3.5μ ειναι καλα η 110" 16/9

ωραιος και ο 55ρης .....

καλα τελειωματα....

Last edited:

Reaction score
766
Κώστα εννοεις τη διαγώνιο τόσο?...άσε...μπηκε τωρα η ιδεα για 2,35...οποτε εκει θα παω...

εβαλα τα δεδομενα και μου εβγαλε αυτές τις δυο...
Model Number Nominal Diagonal Overall Width Viewing Width Frame Width Overall Height Viewing Height

Curve235-115W 2921.0mm 2867.7mm 2687.3mm 88.9 1323.3mm 1143.0mm
Curve235-125W 3175.0mm 3101.3mm 2921.0mm 88.9 1422.4mm 1242.1mm

αφου θα βαφτει το ταβανι, μπορω να παω το προβολι στα 4m+...
τα ξυλινα κουτια θα τα καταργήσω...το πολυ πολυ΄πισω απο τα ηχεια να μπουν απλα μαυρα ηχοαπορροφητικά πανελακια...

ετσι θα εχω χωρο, όπως λεει και ο Γιαννης, να παω την οθονη ακομα πιο αριστερά και να χωρέσει...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.148
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun