αρχάριος στο home cinema, πως ξεκινάω;

Reaction score
0
καταρχήν γειά σας και συγχαρητήρια για το φόρουμ.

θέλω να φτιάξω ένα home cinema. και θέλω να το κάνω με την βοήθειά σας, μιας και είστε ειδικοί, κι εγώ δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο.

καταρχήν θέλω να βάλω μια 42αρα τηλεόραση, λεπτή, κι ένα σύστημα ήχου, δυνατό, κατά προτίμηση 5,1. + ενισχυτή + dvd. διαθέτω για όλα αυτά μέχρι 2 χιλιάρικα.

μπορώ με αυτό το ποσό να φτιάξω κάτι ικανοποιητικό? είμαι μεγάλος moviefan και θα ήθελα να κάνω κάτι καλό, να το ευχαριστιέμαι.

στο θέμα μας. υπάρχουν έτοιμες λύσεις, ή να μην προβώ σε αυτές? από τι πρέπει να αρχίσω? αγοράζω πρώτα την τηλεόραση, και μετά προσαρμόζω πάνω σε αυτήν όλα τα υπόλοιπα? αγοράζω πρώτα το dvd και πάνω σε αυτό στήνω τον ήχο? αγοράζω πρώτα τον ενισχυτή? τα παίρνω όλα μαζί με μιας?

τι πρέπει να προσέξω, και που να δόσω βαρύτητα? σε ποιες μάρκες να απευθυνθώ?

όπως καταλαβαίνετε θέλω σιγά σιγά να κάνω την αρχή, για αυτό και ζητώ την βοήθειά σας.

σημ, δεν έχω πρόβλημα χρόνου, γιατί θα εγκατασταθώ στο σπίτι σε περίπου 3 - 4 μήνες.

ευχαριστώ.

Reaction score
4
Φιλε καλως ηρθες!

Θα πρεπει να ξεκαθαρισεις μεσα σου οτι δυστυχως με τα χρηματα που διαθετεις δεν σε ενδιαφερει να δεις το λεγομενο High definition .

Το High definition σε περιπτωση που δεν γνωριζεις απαιτει τηλεοραση η προβολεα με τουλαχιστον αναλυση 1280 χ 720 και συνδεση hdmi η dvi.

Η εικονα στα καινουρια HD dvd που βγαινουν τα λεγομενα BLU RAY & HD DVD players, εχει ρυθμο μεταφορας μεγαλυτερη απο αυτη που εχουν τα σημερινα dvd players. Αυτο εχει ως συνεπεια η εικονα αν εχεις δει ποτε High definition να ειναι παραγματικα αναγλυφη και τρισδιαστατη!

Στα λεω ολα αυτα για σε ενημερωσω πρωτα οτι θα πρεπει να περιμενεις να μαζεψεις (αν μπορεις και θες φυσικα) περισσοτερα χρηματα για να κανεις μια αγορα που θα σου επιτρεψει να βλεπεις και να ακους αυτο το περιβοητο Ηigh definition.

Προτεινω να παρεις μια HD ready τηλεοραση 1280 Χ 720 με hdmi εισοδο.
Με 2.000 ευρω μπορεις να βρεις αρκετες καλες μαρκες στις 42''
Υπαρχει και μια οπισθιας προβολης sony bravia με 50'' και κοστιζει 1.500 ευρω.
Οταν λεω οπισθιας μην φανταστεις κανα μπαουλο! Οι καινουριες οπισθιες αν εχεις δει ειναι αρκετα FLAT οπως την θες!

Εδωσα μια ιδεα..
Αν βιαζεσαι η δεν σε ενδιαφερει αυτο το High definition τοτε μπορω να σου προτεινω την Panasonic VIERA 36'' (δεν ειναι ΗD) αλλα μπορεις να την βρεις με μολις 850 ευρω! Και εχει καταπληκτικη εικονα!
Με τα υπολοιπα μπορεις να παρεις ενισχυτη 5.1 dvd και ηχεια και να φτιαξεις ενα πολυ καλο home cinema!

Πες μας τι ακριβως θες και υπαρχουν εδω μεσα πολλα παιδια να σε βοηθησουν! :happy_4:

Reaction score
2
Eχμ, με 2000 ευρω σε 40" Περνει Full HD, και οχι HD Ready.

40" HD Ready μπορει να βρει και περιπου στο χιλιαρικο.

Reaction score
4
Εγώ θα περίμενα αυτούς τους 3-4 μήνες να δώ τι πρόκειτε να συμβεί στην αγορά με την υπόθεση της διαμάχης των BD - HDDVD.
Αλλωστε οι τιμές και ων 2 σε τόσο καιρό θα έχουν πέσει οπότε θα μπορείς ευκολότερα να αποκτίσεις ένα τέτοιο player.

Πάντως το budget σου είναι απαγορευτικό για HD.
Και είναι απαγορευτικό ΚΑΙ για SD όταν μιλάς για 42'' τηλεόραση.
Ειδικός στις τιμές δεν είμαι βέβαια, μπορεί και να κάνω λάθος και να υπάρχει κάτι all-in-one που να σε καλύπτει.

Πάντως, σαν moviefun θα σου πρότεινα να περιμένεις, γιατί το ναβλέπεις DVD σε 42'' (έστω και HD ready τηλεόραση και όχι σε Full HD) είναι μαρτύριο....

Reaction score
2
Εναλλακτικη προταση για ενα entry συστημα:

Περνεις μια HD Ready TV οπως αυτη ή αυτη.

Eαν εχεις PC και θελεις να μπεις στη διαδικασια, δινεις καποια χρηματα για αναβαθμιση ετσι ωστε να μπορεις να παιζεις ανετα HD υλικο, ή φτιαχνεις ενα μικρο απο την αρχη.

Παιρνεις και ενα σετακι Logitech Z-5500 και εισαι αρχοντας!

Reaction score
164
Ο άνθρωπος 2 χιλιάρικα θέλει να δώσει, μην τον αρχίζουμε με το τι δεν μπορεί να δει...
Με 1000 αγοράζεις μια αξιοπρεπέστατη LCD 40", όχι 1080p, αλλά 1366Χ768 με την οποία κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
Με 250-300€ παίρνεις έναν μικρό ενισχυτή, σαν τον Yamaha 359/459 και καλύπτεις μια χαρά έναν χώρο 20τμ.
Με 500-600€ παίρνεις ένα σετ ηχείων της Koda ή κάτι ανάλογο (εγώ έχω τα φτηνά Magnat Monitor 990 και είμαι ικανοποιημένος) και ακούς μία χαρά.
Με 150€ παίρνεις και ένα DVD με HDMI και είσαι οκ.

Δεν θα βλέπεις 1080p, αλλά με αυτά τα χρήματα μπορείς να αποκτήσεις ένα πολύ καλό σύστημα εικόνας και ήχου που θα σου προσφέρει ατέλειωτες ώρες κινηματογραφικής απόλαυσης. Και μετά, βλέπουμε...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: αρχάριος στο home cinema, πως ξεκινάω;

γεια σου φιλε. Μια παρατηρηση μονο απο μενα. Ποτε δε προκειτε να μεινεισ στο budget που εχεις ως στοχο. Ασε λιγο μποσκο προς τα πανω. :happy_9:
Συμφωνω με τα koda και το yamaha αν και θα σε ελεγα να δεις και pioneer:prof:. Ειναι συμπαθητικα σε αυτη τη κατηγορια στις ταινιες και ειναι και φορτωμενα:happy_6:
Αποψη μου ειναι να ξεκινησεις απο τα ηχεια που σου αρεσουν σε οτι αφορα τον ηχο. μετα να βρεις κατι να τα τρεχει σωστα.

Reaction score
0
Λοιπόν εγώ θα έριχνα το βάρος στην τηλεόραση. Με 1500 ευρά υπάρχουν πολλές και αξιοπρεπέστατες. Για τα υπόλοιπα θα διάλεγα ένα σετ home-cinema σαν το Samsung HT-XQ100 (περί τα 550-600 ευρώ)

Reaction score
4
Eχμ, με 2000 ευρω σε 40" Περνει Full HD, και οχι HD Ready.

40" HD Ready μπορει να βρει και περιπου στο χιλιαρικο.
Ναι αλλα τι να την κανει την Full HD ? Kαι ακριβοτερα θα την παρει και δεν θα καταλαβει και διαφορα στις 42'' απο μια 1280 Χ 720

Πιστευω οτι οι ορατες διαφορες απο ενα hd και απο ενα Full hd πανελ φαινονται μονο στον προβολεα που οι ιντσες ειναι μεγαλες. Στις 42'' αμφιβαλω απο οτι εχω δει τουλαχιστον...

Καλυτερα να παρει μια μικροτερης αναλυσης HD τηλεοραση για να ειναι καλυμενος απο εκει και με τα υπολοιπα χρηματα να αγορασει τον ενισχυτη του και τα ηχεια του.

Μαλλον ομως τον μπερδεψαμε τον φιλο μας αντι να βοηθησουμε!
Επεσες και πανω στην εποχη του HD βρε φιλε και σε μπερδευουμε και εμεις μου φαινεται!

Ριξε λιγο διαβασμα περι hd πηγαινε να δεις και στα μαγαζια τι παιζει και οταν αποφασισεις και δεις κατι που σου αρεσει εδω ειμαστε παλι να σε μπερδεψουμε εεε... να βοηθησουμε ηθελα να πω... :cool_4:

Reaction score
2
Μα... Αυτο λεω και εγω! Δεν υπαρχει λογος για Full HD, ειδικα στο budget που αναφερει. Με μπερδεψε μαλλον αυτο το σημειο του ποστ σου:

Με 2.000 ευρω μπορεις να βρεις αρκετες καλες μαρκες στις 42''

Reaction score
5
Καλωσηρθες Kots

Σαφως μπορεις να αρχισεις το ψαξιμο απο τωρα για να εχεις μια ιδεα και για να αποκτησεις "γνωσεις" και αποψη, αλλα σιγουρα μεσα σε 3-4 μηνες αλλαζουν πολλα (και απο τιμες και απο μοντελα, ειδικα μετα το καλοκαιρι....), οποτε τωρα απλα ψαχνεις και δεν παιρνεις τιποτα...

Αν το σπιτι φτιαχνεται τωρα μπορεις να ξεκινησεις με τις καλωδιωσεις.

Απο εκει και περα για πες μας πως ειναι ή θα ειναι ο χωρος σου.
Διαστασεις, αποσταση θεασης, χρηση του χωρου (σαλονι με κοινη χρηση HC ή αποκλειστικος χωρος HC), ποσοστιαια χρηση του συστηματος (ταινιες, τηλεοραση, μουσικη)... Δηλαδη αν καθεσαι και βλεπεις απο τα 5μ και θα βλεπεις περισσοτερο ταινιες ισως να πας σε προβολεα αντι για TV....

Οσο για το budget, εχουν δικιο οι προ..γραψαντες... Παντα βγαινεις εκτος προυπολογισμου. Προς τα πανω φυσικα....!!
Αν εχεις και φωτο ή σχεδιο ανεβασε το.

Reaction score
0
Απάντηση: αρχάριος στο home cinema, πως ξεκινάω;

Γεια σου Kots,
Κατά αρχή θα συμφωνώ με τον φίλο vbmenu_register("postmenu_497226", true); spresv για τα Logitech Z-5500 τα έχω επιλέξει και εγώ μέσα από πρόταση του forum και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος για τα λεφτά τους 320€.
Βλέπω ταινίες με αξιοπρεπές ήχο σε σχέση με παλιά home cinema όλα σε ένα που είχα και έχω και πολλή καλό ήχο σε μουσική.
Βασικά είναι ένα set 5.1 για Η/Υ αλλά χάρη στο decorder που έχει συνδέεις συσκευές όπως (DVD-PS-DVB).
Δες τα εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501597.
Για FULL HD TV από της φτηνότερες τις αγοράς 1690€ σε 42' μέχρι στιγμής είναι η Toshiba Regza 42WL67ZG που βγαίνει και σε 37' κατά 100€ φτηνότερη.
Δες την εδώ: http://www.shop21.gr//product/product.hel.asp?pfid=25560&prid=26074
Όσο αφορά DVD, ένα απλό προς το παρών είναι η καλύτερη λύση, ώστε να μπορείς να το αντικαταστήσεις αργότερα.
Δες εδώ μια πρόταση για Pioneer DV - 490 με 120€ http://www.shop21.gr//product/product.hel.asp?pfid=21418&prid=19316
Σύνολο είσαι στα 2100€.
Καλή αρχή.

Reaction score
0
Απάντηση: αρχάριος στο home cinema, πως ξεκινάω;

Φιλε μου μπορεις αν θες να πας και να ακοκυσεις τα καινουργια ηχεια Qacoustics να τσεκαρεις τον νεο pioneer 1017 και απο player να δεις το 600αρι.Εχουν τα παντα επανω τους! Κ με μια 32αρα θα εισαι καλυμενος και στα λεφτα σου.Αλλα πηγαινε να τα ακους και να τα βλαεπεις.:prof:Δωσε βαση στο hdmi 1.3.
Να υπολογιζεις και καλωδια, βασεις...κ...κ... ολο και κατι θα βγει:happy_5:

Reaction score
41
φίλε kots να σου πω τα εξής:
με 2000ευρώ μπορείς να πάρεις όλα αυτά που λες αλλά πρέπει να κάνεις αρκετές παραχωρήσεις για να στριμωχτούν και tv, και 5.1 ηχεία και av και dvd και καλώδια (που είναι και το τελευταίο που θα κοιτάξεις αλλά όχι και αμελητέο).

Ή ρίχνεις λοιπόν τις απαιτήσεις σου (μια και μίλησες για καλό σύστημα) και σου προτείνουμε μερικά πράγματα ή ανεβάζεις το ποσό (κατά 1000 ευρώ κατά προτίμηση) ή τα παίρνεις κομμάτι κομμάτι εν καιρό...

Πες μας και το χώρο σου και τι θέλεις από αυτά, να δούμε.

Reaction score
0
Amoi 42"
http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=EE7482820B57E02F6235CB8B08863D37?gruppe=914182

1443 ευρω +14 μεταφορικα = 1460 χοντρικα.

Logitech Z-5500
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=30&product=735345

315 ευρω

Συνολο : 1775. Μενουν 225 για ενα dvd player και τα υπολοιπα σε μπυρες!
(την Amoi αν δεν την παρεις απο αυτο το Online Λογικα θα την βρεις λιγο ακριβοτερη σε τοπικο καταστημα, οποτε αυτα τα 225 μπορουν εν μερει να ξοδευτουν και σαυτη τη διαφορα)

Θα το ευχαριστηθεις πολυ αυτο το σετακι σιγουρα! Best value4money εκει εξω.
Τα logitech ειναι αρκετα καλα ηχεια, αλλα κυριως στα 315 ευρω περιλαμβανουν 5 ηχεια, ενισχυτη, ενεργο subwoofer KAI καλωδια , που αν πας να φταξεις οτιδηποτε κομματι-κομματι με τα 315 ουτε σκετο εον ενισχυτη δεν παιρνεις...Οποτε στα λεφτα τους δε το συζηταμε οτι ειναι απιστευτα...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ο άνθρωπος 2 χιλιάρικα θέλει να δώσει, μην τον αρχίζουμε με το τι δεν μπορεί να δει...
Με 1000 αγοράζεις μια αξιοπρεπέστατη LCD 40", όχι 1080p, αλλά 1366Χ768 με την οποία κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
Με 250-300€ παίρνεις έναν μικρό ενισχυτή, σαν τον Yamaha 359/459 και καλύπτεις μια χαρά έναν χώρο 20τμ.
Με 500-600€ παίρνεις ένα σετ ηχείων της Koda ή κάτι ανάλογο (εγώ έχω τα φτηνά Magnat Monitor 990 και είμαι ικανοποιημένος) και ακούς μία χαρά.
Με 150€ παίρνεις και ένα DVD με HDMI και είσαι οκ.

Δεν θα βλέπεις 1080p, αλλά με αυτά τα χρήματα μπορείς να αποκτήσεις ένα πολύ καλό σύστημα εικόνας και ήχου που θα σου προσφέρει ατέλειωτες ώρες κινηματογραφικής απόλαυσης. Και μετά, βλέπουμε...
Σωστος ο φιλος μας, αλλα ειναι βεβαιο οτι θα σου μπει το...μικροβιο, οποτε θα θελησεις αναβαθμισεις και θα σκοτωσεις τζαμπα τα υπαρχοντα. Συμβουλη μου; παρε την καλυτερη τηλεοραση με αυτα τα λεφτα (ή και με ελαχιστα παραπανω- υπαρχουν ηδη και hd 1080) και επιφυλαξου για τα υπολοιπα 2000 που θα χρειασθουν οπωσδηποτε για τις υπολοιπες συσκευες.
Βεβαια τα παραπανω εξαρτωνται απο τις απαιτησεις σου, αλλα αφου σου αρεσουν οι ταινιες ετοιμασου για εξοδα!
Εχεις χωρο για προβολεα;

Reaction score
0

Για ριξε μια ματια και στο http://www.avmentor.gr:prof:
Δε τα εμπιστευομαι στον ηχο τα logitech ρε παιδια.Συμφωνω στην αποψη να τα μαζεψει λιγα λιγα και να ξεκινησει απο καλη τηλεοραση παντως:cool_4:

Reaction score
2
Amoi 42"
http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=EE7482820B57E02F6235CB8B08863D37?gruppe=914182

1443 ευρω +14 μεταφορικα = 1460 χοντρικα.

Logitech Z-5500
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=30&product=735345

315 ευρω

Συνολο : 1775. Μενουν 225 για ενα dvd player και τα υπολοιπα σε μπυρες!
(την Amoi αν δεν την παρεις απο αυτο το Online Λογικα θα την βρεις λιγο ακριβοτερη σε τοπικο καταστημα, οποτε αυτα τα 225 μπορουν εν μερει να ξοδευτουν και σαυτη τη διαφορα)

Θα το ευχαριστηθεις πολυ αυτο το σετακι σιγουρα! Best value4money εκει εξω.
Τα logitech ειναι αρκετα καλα ηχεια, αλλα κυριως στα 315 ευρω περιλαμβανουν 5 ηχεια, ενισχυτη, ενεργο subwoofer KAI καλωδια , που αν πας να φταξεις οτιδηποτε κομματι-κομματι με τα 315 ουτε σκετο εον ενισχυτη δεν παιρνεις...Οποτε στα λεφτα τους δε το συζηταμε οτι ειναι απιστευτα...
+ το οτι εχουνε ενα σκασμο decoders και συνδεσεις επανω. Οσο για τον ηχο, ρε παιδια παιρνεις full set με 315€, μια χαρα εως πολυ καλος ειναι ο ηχος τους γι' αυτα τα λεφτα. Μην τα θελουμε και ολα δικα μας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.110
Members
38.412
Νεότερο μέλος
sitherion