Όχι, πάλι θα είχες πρόβλημα, ό,τι σήματα μεταφέρει η ομοαξονική, τα ίδια μπορεί να μεταφέρει και η ψηφιακή.Αν η καρτα ειχε οπτικη ινα..δεν θα υπηρχε προβλημα ετσι ? Την συνδεω και τελος ??
Ωστόσω δεν μας έχεις πει ποιον ενισχυτή έχεις...
Όχι, πάλι θα είχες πρόβλημα, ό,τι σήματα μεταφέρει η ομοαξονική, τα ίδια μπορεί να μεταφέρει και η ψηφιακή.Αν η καρτα ειχε οπτικη ινα..δεν θα υπηρχε προβλημα ετσι ? Την συνδεω και τελος ??
Δεν το ειπα γιατι ειναι ενισχυτης απο πακετο sony οποτε δυσκολα θα βρει καποιος παραπανω στοιχεια για αυτον μονο...Ωστόσω δεν μας έχεις πει ποιον ενισχυτή έχεις...
Βρε παιδιά εμένα γιατί παίζει οπτικά??Όχι, πάλι θα είχες πρόβλημα, ό,τι σήματα μεταφέρει η ομοαξονική, τα ίδια μπορεί να μεταφέρει και η ψηφιακή.
Ωστόσω δεν μας έχεις πει ποιον ενισχυτή έχεις...
Και εγώ ένα παρόμοιο έχω.Αν υποθέσουμε ότι τα έχεις κάνει όλα σωστά από τη μεριά του pc σου:Δεν το ειπα γιατι ειναι ενισχυτης απο πακετο sony οποτε δυσκολα θα βρει καποιος παραπανω στοιχεια για αυτον μονο...
Το πιο πιθανό είναι πως η κάρτα ήχου στο Mac έχει κάποια έξοδο η οποία εξάγει σήμα Dolby Digital ή DTS. Εκτός κι αν έχεις ενεργοποιήσει το CMSS, γι' αυτό έχεις σήμα 5.1 παντού. Για δες μήπως και στα mp3 ακούγεται ο ήχος παντού, καθώς επίσης και αν ανάβει κάποιο αντίστοιχο λαμπάκι στον ενισχυτή.Βρε παιδιά εμένα γιατί παίζει οπτικά??
σάν πηγή έχω αυτό.: iMac
Και για ηχεία αυτό.: Cambridge Desktop theater soundworks 5.1 DTT2500
Κανονικά βλέπω ταινίες σε 5,1 και δουλεύει ακόμα και σε παιχνίδια. Στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου, αναγνωρίζει τα ηχεία ώς 5,1 και τα δοκιμάζεις κιόλας ξεχωριστά..!
Πρεπει να πας στις ρθμισεις τις καρτας ηχου και να ενεργοποιησης την optical εξοδο.τελικα παιδια πηρα καλωδιο οπτικης ινας toslink to mini optical jack για να το συνδεσω με την spdif out της mobo αλλα παλι δεν εχω ηχο , δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει η mobo ειναι η asus p5k.Αν εχει καποιος καμια ιδεα παρακαλω σα βοηθησει .
Ωχ, τώρα το είδα, νομίζω πως δεν έχεις το σωστό καλώδιο. Εδώ φαίνεται πως η μητρική σου έχεις μόνο ομοαξονική έξοδο. Άρα θα πρέπει μ' ένα ψηφιακό καλώδιο να συνδέσεις τη μητρική από την κίτρινη έξοδο RCA σε μια πορτοκαλί είσοδο digital-in του ενισχυτή.τελικα παιδια πηρα καλωδιο οπτικης ινας toslink to mini optical jack για να το συνδεσω με την spdif out της mobo αλλα παλι δεν εχω ηχο , δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει η mobo ειναι η asus p5k.Αν εχει καποιος καμια ιδεα παρακαλω σα βοηθησει .