διπλοενίσχυση

Reaction score
4
Θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους τα παρακάτω
Εχω τον aw120 dmb της electrocompaniet και οδηγώ τα μικρά ηλεκτοστατικά της ml aerius .
Κατα τη γνώμη σας , η διπλοενίσχυση του ηχείου , με τον παραπάνω ενισχυτή να οδηγεί τις χαμηλές και ενός άλλου (πιθανόν λαμπάτου) για το πάνελ θα επέφερε κάποια βελτίωση .
Αν το σενάριο αυτό είναι κατ αρχήν ορθό , θα ήθελα τη γνώμη σας για το ταίρισμα των συσκευών και καλώδίων .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Η διπλοενίσχυση, όταν οι δύο ενισχυτές είναι ακριβώς ίδιοι, έχει ΠΑΝΤΑ θετικό αποτέλεσμα.

Στη περίπτωση σου υπάρχει θέμα με το ηχητικό ταίριασμα των δύο ενισχυτών. Αν το καταφέρεις το καλό αποτέλεσμα είναι βέβαιο.
Ξεκινάς με την αντίσταση του πάνελ. Αν είναι υψηλή τότε μια χαρά θα ταιριάζει και λαμπάτος, αν όχι δεν θα στο συνιστούσα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Από μια ματιά που έριξα στις μετρήσεις του Stereophile, στις υψηλές συχνότητες η αντίσταση του πέφτει μέχρι και στα δύο Ωμ.
Προσωπικά δεν θα τα οδηγούσα με λαμπάτο.

D

deleted user 10898

Guest
τα υβριδικα ηχεια μπορεις να τα οδηγησεις και με διαφορετικου ενισχυτες. δεν ειναι αναγκη να ειναι ιδιοι. η ιδια η μλ χρησιμοποιει class d για τα γουφερ και αφηνει τα πανελ στην ορεξη του καθενος.
στα aerius οσο αυξανει η συχνοτητα πεφτει η αντισταση οπως και στα αλλα πανελ της μλ.
χρειαζονται ρευμα για να κελαιδησουν. η διενισχυση μαλλον θα σε βοηθησει, διαλεξε με προσοχη τα χαρακτηριστικα του ενισχυτη.
δοκιμασμενα πραγματα στο martinloganowners.com
Νικος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.240
Απάντηση: διπλοενίσχυση

αν σ'αρέσει ο ήχος του electrocompaniet, βάλε έναν διακοπτικό στα μπάσσα και κράτα τον electrocompaniet για το πάνελ.

αν δε σ'αρέσει ο ήχος του electrocompaniet, βάλε έναν διακοπτικό και στα μπάσσα και στο πάνελ, και πούλα τον electrocompaniet.

ΙΜΗΟ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.240

εγώ θα έφτιαχνα. εσύ πόσα δίνεις?

Reaction score
4
Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τους διακοπτικούς ενισχυτές ούτε και αντίστοιχη εμπειρία έχω ως προς το κόστος της κατασκευής τους θα ήθελα να μου πείς διάφορες λεπτομέρειες που να αφορούν ενισχυτή που θα ισσοροπεί ως προς το κόστος του με το παραπάνω σύστημα .(ή κατασκευή ή έτοιμο εμπορίου) .

Reaction score
1.769

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=45005&highlight=hypex

εδω ειναι οτι καλυτερο μπορης να φτιαξης.

κοστιζη κατω απο 1000αρικο.

αν σου φαινονται πολλα εχει και φθηνοτερους.

στα ετοιμα οι τιμες εχουν τεραστιες διακυμανσεις

για ιδια προιοντα εσωτερικα.

αναλογως το ονομα αυτου που πουλαη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.240

Ο μπακ καλά τα λέει. Για έτοιμο αν αντέχεις οικονομικά χτύπα ένα ζεύγος Bel Canto e.One REF500 ή και e.One REF1000 mkII. Θα έχει πλάκα πάντως η σύγκριση αυτών με τον electro σου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.213
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος