ενισχυτης και subwoofer απο logitech Z5500

Reaction score
205
εχω για PC τα logitech Z5500 που εχει φοβερο subwoofer και παρα πολυ δυνατο .... αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θα μπορουσα να το συνδεσω με τον ενισχυτη μου yamaha V359, γιατι εχει μονο υποδοχες για τα ηχεια,
To subwoofer απο πισω ειναι ετσι...
http://www.volesoft.com/images/articles/Logitech_Z-5500_01.jpg

και ο ενισχυτης μου ετσι....
http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/lib_image/rxv359/rxv359_rtl.jpg

μηπως μπορειτε να με βοηθησετε πανω στο θεμα?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: ενισχυτης και subwoofer απο logitech Z5500

Απ οτι βλεπω το σαμπ εχει μονο εξοδους ηχειων.
Εισοδο παιρνεις απο την καρτα ηχου του υπολογιστη με το χοντρο καλωδιο?
τι τυπου συνδεση ειναι αυτη?

Reaction score
205
οχι ο sub ενωνει με μια κονσολα της λοτζιτεκ με αυτο το χοντρο καλοδιο και και απο την κονσολα ενωνω μετα εγω με οπτικο. Αυτο το subwoofer απο οτι ξερω εχει εσοματομενο ενισχυτη μεσα του.
Τελικα μαλον δεν γλιτωνω τα 100 ευρω για αγορα woofer

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Το σαμπγουφερ περιεχει ενισχυτη και για ολα τα ηχεια του set της Logitech.
Αυτη η κονσολα που λες μονο optical eisodo exei?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Πολυ θολη για να καταλαβω τι λεει.
Θα σου προτεινα να πας στον Σπυρο τον Κρητικο (SOUND & VISION) εκ μερους μου μηπως και μπορει να σε βοηθησει.

Reaction score
2
Δεν καταλαβα ακριβως τι θελεις να κανεις. Το control pod της logi εχει 3 stereo minijack, μια coaxial και μια οπτικη.

Reaction score
0
Απο οτι καταλαβα θελεις να απομονωσεις τον ενσωματωμενο ενισχυτη του γουφερ.. Σωστα?
Αν ειναι ετσι, τοτε θα πρεπει να το ανοιξεις (βγαζοντας το γουφερ απο το κουτι του) να κοψεις σε καποιο σημειο τα καλωδια που πανε στο μεγαφωνο, να ανοιξεις τρυπες στο κουτι και να βαλεις δυο μπορνες και εκει πανω να συνδεσεις τα καλωδια που πανε στο μεγαφωνο (μπορεις να βαλεις και κανουργια καλωδια στις μπορνες παραληλα με τα αλλα, αλλα επειδη δεν ξερω το τι θα γινει με την ελευση τασης στον ενσωματωμενο ενισχυτη, καλο θα ηταν να προσαρμοζες ενα διακοπτη που να σου εδεινε την επιλογη να χρησιμοποιησεις ειτε τον ενσωματωμενο ειτε τον εξωτερικο ενισχυτη, αυτο μονο στην περιπτωση της παραλληλειας)
Αν εχει pre out ο Yamaha τοτε μπορεις να συδεσεις στο pre out το sub και τους δορυφορους στις μπορνες του Yamaha, αλλα ετσι θα σου ειναι δυσκολο να πετυχεις σωστη ισοσταθμιση αναμεσα στους δορυφορους και το sub..

Reaction score
0
Απο οτι ειδα στον ενισχυτη σου δεν εχει μπορνες για sub, αλλα μαλλον ομοαξωνικη εξοδο (αν ειναι ψηφιακη τοτε το συνδεεις στην coaxial του sub, αν ειναι αναλογικη τοτε με την αναλογικη του sub, εκει θα χρειαστεις ανταπτορα απο rca σε αρσενικο mini jack στερεωφονικο σε μια απο τις δυο θεσεις δινει στο sub και η αλλη στο κεντρικο.

Reaction score
4
Χμμμ...
Θέλω και γώ αυτά τα Logitech αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να κάνω αυτό που θέλω.
Σκέφτομαι να τα συνδέσω αναλογικά με τις εξόδους του bluray για να ακούω HD ήχο.

Mε τους δορυφόρους γίνεται. Με το subwoofer όμως τι γίνεται?

Εκτός και αν συνδέσω τα ηχεία πάνω στον ενισχυτή του sub τους και με αυτά τα 3 αναλογικά βύσματα περνάει αναλογικός ήχος μετά μαζί με την αποκωδικοποιηση απο το bluray.

(στα 3 αναλογικά βύσματα πίσω απο το pod λογικά θα περνάει 5.1 ήχος. Δεν ξέρω όμως αν υπάρχει στα bluray dvd τέτοια έξοδος αναλογικού ήχου για 3 τέτοια καλώδια?)

Κάπως πρέπει να γίνεται δεν μπορεί...
Κρίμα να μην περνάει HD ήχος απο τις ψηφιακές. :117:

Reaction score
1
Τι εννοείς με τους δορυφόρους γίνεται αλλά με το subwoofer δεν ξέρεις; Αν το Blueray Player έχει 6 εξόδους RCA, τότε οι 5 είναι για τους δορυφόρους και η 1 για το subwoofer. Πολύ απλά αγοράζεις 3 καλώδια από mini-jack σε 2 rca και τα συνδέεις αναλόγως. Αλλιώς μάλλον ατύχησες... ποιο μοντέλο bluray player έχεις;

Reaction score
4
Τι εννοείς με τους δορυφόρους γίνεται αλλά με το subwoofer δεν ξέρεις; Αν το Blueray Player έχει 6 εξόδους RCA, τότε οι 5 είναι για τους δορυφόρους και η 1 για το subwoofer. Πολύ απλά αγοράζεις 3 καλώδια από mini-jack σε 2 rca και τα συνδέεις αναλόγως. Αλλιώς μάλλον ατύχησες... ποιο μοντέλο bluray player έχεις;
Τhanx mate. Όπως το λές γίνεται!
Ακόμα δεν έχω τίποτα αλλά σκέφτομαι το concept bluray - logitech ως μια καλή λύση για να ακούω HD ήχο μέχρι να πάρω τα μεγάλα ξανά.
Δυστυχώς το σπίτι που είμαι τώρα δεν μου επιτρέπει κάτι μεγαλύτερο.

Να φανταστείς οτι θα βλέπω σε 42'' plasma 720p.

Ε ρε που ξέπεσε ο HomeCinema maniac.
Όσοι με ξέρουν θα καταλάβουν. :143::143: Eιδικά ο Σκαφάτος. :142:

Reaction score
1
Σιγά ρε φίλος, εγώ που έχω CRT 29" 4:3 τι να πω δηλαδή?
Μόνο στο pc βλέπω ταινίες που έχω 22" LCD 16:10, και πάλι HD ready λόγω εγγενούς ανάλυσης (1680x1050 pixels)...

Reaction score
4
Σιγά ρε φίλος, εγώ που έχω CRT 29" 4:3 τι να πω δηλαδή?
Μόνο στο pc βλέπω ταινίες που έχω 22" LCD 16:10, και πάλι HD ready λόγω εγγενούς ανάλυσης (1680x1050 pixels)...
Κοίτα φίλος.
Και εγώ ξεκίνησα με οθονη υπολογιστή 15'' και κατέληξα να βλέπω σε 120'' οποτε όπως καταλαβαίνεις η 42'' μου έχει πέσει κάπως μικρή για τα γούστα μου :142:

Αν δείς ταινια σε προβολέα δεν γυρίζεις ποτέ πίσω σε τηλεοράσεις όσες ίντσες και αν είναι αυτές.
Αν ποτέ αποφασίσεις να πάρεις προβολέα θα με θυμηθείς. :126:

Reaction score
1
Καλές προβολές HomeCinema-maniac...

Δεν είμαι πολύ φίλος των ταινιών, με το ζόρι βλέπω ταινίες, γι' αυτό δεν έχω και homecinema.

Πάντως τα περισσότερα bluray players που έχω δει έχουν αναλογικές εξόδους RCA 7.1 προφανώς για το λόγο του ότι πολλοί αποκωδικοποιητές δεν υποστηρίζουν τα νέα πρότυπα του ήχου υψηλής ευκρίνειας...

Reaction score
0
οχι ο sub ενωνει με μια κονσολα της λοτζιτεκ με αυτο το χοντρο καλοδιο και και απο την κονσολα ενωνω μετα εγω με οπτικο. Αυτο το subwoofer απο οτι ξερω εχει εσοματομενο ενισχυτη μεσα του.
Τελικα μαλον δεν γλιτωνω τα 100 ευρω για αγορα woofer
Καλέ γιατί να πάρεις καινούριο γούφερ??

Το Ρόζ είναι....!!!!

Το ρόζ καρφάκι στην κονσόλα της logitech είναι η είσοδος που έρχεται απο τον υπολογιστή σου για το subwoofer και το κεντρικό. Έ.... απ' ότι κατάλαβα θέλεις να διώξεις τα ηχειάκια της λότζιτεκ και να βάλεις δικά σου οδηγούμενα απο τον yamaha. Λοιπόν. πάρε ένα μονοφωνικό RCA σε mini Jack (αν δεν βρείς πάρε ένα στερεοφωνικό και χώρισέ το) και το RCA θα το βάλεις στην υποδοχή του yamaha για το subwoofer και το καρφάκι του, στο Ρόζ της logitech. Αποσύνδεσε το κεντρικό ηχείο απο την λότζιτεκ άν δε σου χρειάζεται....

Απο οτι ειδα στον ενισχυτη σου δεν εχει μπορνες για sub, αλλα μαλλον ομοαξωνικη εξοδο (αν ειναι ψηφιακη τοτε το συνδεεις στην coaxial του sub, αν ειναι αναλογικη τοτε με την αναλογικη του sub, εκει θα χρειαστεις ανταπτορα απο rca σε αρσενικο mini jack στερεωφονικο σε μια απο τις δυο θεσεις δινει στο sub και η αλλη στο κεντρικο.
Ακριβώς....

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος